O Slavii

P.Divišová fotbalistka roku, M.Šeran trenér roku!

V osmém ročníku Galavečeru Grassroots fotbalu za rok 2009, kde se oceňují dorostenci, trenéři dorostu i fotbalistky, získala Slavia dvě prvenství. Nejlepší fotbalistkou se stala Petra Divišová a nejlepším trenérem fotbalistek Martin Šeran. Na třetím místě v mladším dorostu se umístil Martin Hurka.

Stejně jako v předchozích letech se galavečer neprofesionální fotbalu uskutečnil v prostorách pražského Žofína. I letos byli vyhlášeni nejlepším starší a mladší dorostenci, nejlepš futsalisté, fotbalistky, dále trenéři žáků, dorostenců, futsalistů, fotbalistek a talenty futsalu či talentky ženského fotbalu. V dřívějších letech měla Slavia několik úspěchů, prvenství si odnesli Michal Švec, Milan Černý, Tomáš Pekhart, Marek Suchý či Tomáš Necid. Letos mužskou Slavii reprezentoval pouze Martin Hurka, útočník "A" dorostu, který se umístil třetí. Dvě cenná prvenství však Slavia dokázala získat v ženských kategoriích.

V kategorii fotbalistka roku uspěla Petra Divišová. Úspěch je to opravdu velký, doposud se to nikomu ze Slavie nepodařilo. Navíc skončilo tříleté kralování Pavlíny Ščasné, která skončila druhá. Šok, tak reagovala naše fotbalistka. "Uvěřím tomu, až se zítra probudím," řekla překvapená slávistka. "Do poslední vteřiny jsem tomu nevěřila, jsem v šoku. Ale děkuji všem ve Slavii, že mi k tomuto úspěchu pomohli," doplnila. Co asi tak mohlo rozhodnout? "To opravdu netuším, já každopádně fandila Pavlíně Ščasné," prozradila. A co pro ní toto ocenění znamená do dalšího fotbalového života? "Budu hrát stále svou hru, nic se tím pro mě nemění. Věřím, že se Slavií si tento rok užijeme a doufám, že to dotáhneme k titulu," uzavřela Divišová.

Petra Divišová přišla do Slavie v lednu 2007 a ihned se stala oporou týmu. Za tři a půl roku odehrála 59 zápasů, vstřelila 50 branek a na dalších 64 přihrála. Ve svém úvodu u nás hostovala z Blatné, až v létě 2008 se podařilo takto kvalitní fotbalistku získat na přestup. S fotbalem začala poměrně pozdě, Blatné druholigový dres oblékla v šestnácti letech. Přesto se dokázala rychle prosadit a po čtyřech letech zamířila do Německa, kde hrála nižší soutěže. Během svého působení ve Slavii se probojovala do reprezentace A týmu, premiéru si odbyla 7.4.2007 proti Švýcarsku. Ve třinácti utkáních se jí sice zatím nepodařilo vstřelit branku, ale větší příležitost v základní sestavě dostala s příchodem nového trenéra.

Kategorie trenér ženského fotbalu připadla trenérovi Martinu Šeranovi, což je další velký úspěch. V prvním ročníku této ankety vyhrál Miloslav Veselý z Brna, ale poté vládl trenér Sparty Dušan Žovinec. A právě jeho se podařilo odsunout až na druhé místo. "Pro mě to bylo velké překvapení, nečekal jsem to. Předtím to dokázal vyhrát šestkrát Žovinec. Ocenění mě to těší," řekl. "Prvenství beru jako ocenění mé práce, každopádně bez dobrého mančaftu bych ani nebyl v podvědomí, takže je to i zásluha holek," doplnil. A pomohla mu k prvenství účast v reprezentaci A týmu? "Nemyslím si, tam je to něco jiného, připravuje se tam tým během tří dnů na zápas, v klubu se naopak pracuje dlouhodobě," uzavřel.

Martin Šeran přišel do Slavie v létě 2007, kdy nahradil Petra Čermáka. Jeho tréninky, kterým se maximálně věnuje, přinesly holkám plno nových zkušeností a postupem času se to začalo projevovat i na hřišti. V poslední době se nám pod jeho vedením podařilo porazit všechny soupeře, zbývá již pouze skalp Sparty. Na podzim se navíc dostal do "A" reprezentace, kam si ho vybral Vladimír Hruška. Šeran ve Slavii působil i dříve, kdy trénoval řadu let v B týmu a zaznamenal skvělé výsledky a vypracoval pro A tým řadu kvalitních fotbalistek, které jsou nyní oporami týmu.

Celým večerem provázel komentátor Jaromír Bosák, ceny talentům předával Vladimír Šmicer, trenérům Michal Bílek a Jakub Dovalil a nejlepším dorostencům a fotbalistkám předseda svazu Ivan Hašek.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: P.Divišová fotbalistka roku, M.Šeran trenér roku!

    Socrates (přítel SN)     před 14 lety 11.01.2010 16:24 |  
    0 0

    MSFO !

    • Re: P.Divišová fotbalistka roku, M.Šeran trenér roku!

      Yaari     před 14 lety 11.01.2010 16:47 |  
      0 0

      Mango Standard Field Office?

    • Re: P.Divišová fotbalistka roku, M.Šeran trenér roku!

      Troubi     před 14 lety 11.01.2010 16:48 |  
      0 0

      :D:D

  2. Re: P.Divišová fotbalistka roku, M.Šeran trenér roku!

    hajda     před 14 lety 11.01.2010 21:03 |  
    0 0

    Gratuluji! Petra Divišová je ze Strakonic, pokud se nemýlím, ne?

    • Re: P.Divišová fotbalistka roku, M.Šeran trenér roku!

      Richi (admin)     před 14 lety 11.01.2010 21:07 |  
      0 0

      přesně tak

  3. Re: P.Divišová fotbalistka roku, M.Šeran trenér roku!

    Stahler     před 14 lety 13.01.2010 21:50 |  
    0 0

    Gratuluji,je to velký úspěch!