O Slavii

Slavia vstupuje do jarní sezóny

V sobotu slávistům začíná jarní část ligy, do které vstupují s devíti novými tvářemi na soupisce. Ze současního sedmého místa mají ambice minimálně proniknout do pohárové Evropy.

Na tiskové konferenci dnes novinářům odpovídali Petr Doležal, Karel Jarolím, Adam Hloušek a Matej Krajčík. "Podle mého názoru jsme absolvovali kvalitní zimní připravu, došlo k určitým změnám v kádru, myslím, že mužstvo je dobře připravené. Doufám, že na jaře dojde ke zlepšení a splníme cíle, které jsme si vytyčili před sezónou, tedy dostat se minimálně do pohárové Evropy. Věřím, že mužstvo v čele s trenérem Jarolímem pro to udělá maximum," nastínil cíle pro jaro Petr Doležal.

Karel Jarolím naznačil sestavu pro sobotní utkání proti Bohemians Praha. "Máme problémy se zraněním obránců, na stoperu nastoupí Kopic a Lafrance. Kopic je zkušený hráč, podával kvalitní výkony v české lize, má zkušenosti z holandské ligy. Věřím, že ať vedle něj bude hrát kdokoliv, bude se mu hrát dobře. Jinak v základu dostanou přednost osvědčení hráči." Změna nastane na postu gólmana, jedničkou se stal Senecký. "Věřím mu, má zkušenosti, bude dobře dirigovat hru obrany."

Během zimního přestupového období přišlo do Slavie devět hráčů, z toho tři hráči ze slávistické líhně, deset hráčů klub opustilo, Tijani Belaid se zatím připravuje individuálně. "Na jaře nikam neodejde, výhledově s ním můžeme počítat," uvedl Doležal.

Na marodce kromě dlouhodobě zraněných marodů zůstávají i Vomáčka (zlomená kůstka, absence nejméně šest týdnů) a Hošek, který už se zapojuje do tréninku. "Dobrá zpráva je, že Milan Černý a Ondra Vaněk jsou zdraví, s ostatními zraněními, zejména obránců, se musíme nějak vypořádat," uvedl Jarolím. Stejně jako generální ředitel klubu nebere náš trenér nic jiného než účast v pohárové Evropě. "Vedou do ní dvě cesty, nedá se asi říct, že by některá byla jednodušší. Budeme se snažit uspět na obou frontách. Slavia měla vždy silnější podzim, ten nám teď nevyšel, doufám, že o to silnější budeme na jaře."

Malé změny se dějí i v Edenu, trávník vypadá po postupném odstranění sněhu docela slušně, navíc se natírají nebo nahazují zevnitř zdi severní tribuny.

Komentáře (25)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

    fiki     před 14 lety 25.02.2010 10:48 |  
    0 0

    „Těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ ( to řekl tuším generál Suvorov ), tak pevně věřím že to bude po výsledcích v přípravných zápasech platit i pro „Slávistické jaro 2010“. Zimní odchody a příchody hráčů vycházely ze současné reálné finanční situace ve Slavii i v českém fotbalu, s tím bohužel jako fanoušci nic nenaděláme, a pokud Slavie nepostoupí do LM nebo do jarních bojů EL, tak nelze čekat výraznější zlepšení. Důležité je aby všichni hráči ze sebe na ligovém trávníku vydali všechno, aby bojovali v každém utkání od první do poslední minuty – kádr na to určitě máme. V duchu doufám i v žolíka Belaida, pro kterého je návrat do základu Slavie poslední šancí velkého fotbalu. Tak ahoj v sobotu.

  2. Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

    rekodlak     před 14 lety 25.02.2010 11:50 |  
    0 0

    No musím říct, že ačkoliv jsem odkoukal většinu přípravy a viděl jsem to co jsem viděl, i vzhledem k tomu, že jsem si přísahal, že už mě na tom hrozným kopci nikdo nikdy neuvidí, tak se hodně těším a ihned jsem si mazal koupit lupen..

    Snad ta "radost před zápasem" vydrží až do konce sezóny..

    • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

      martin08     před 14 lety 25.02.2010 14:58 |  
      0 0

      jj, ja se tam taky tesim, obzvalste kdyz to bude pod svetlama.. nahodou mozna jsem jeden z mala ale ja mam Starhov svym zpusobem i rad:) a libilo se mi tam. Vlastne naposled jsem tam byl ono derby 1:1 kdy vyrovnaval na 1:1 a dostal cervenou a staly se ony Spartanske a policejni vytrznosti, ze kterejch bylo velke halo, a nakonec se to vyznelo doztracena..
      pak se tam teda odehral zapas s Zizkovem 0:3 ale na nem jsem nebyl.
      Stejne mam a Stahov ranec vzpominek! pac ja jsem "mladej" slavista, starej Eden jsem uz nezazil.. treba Slavia - Olomouc 0:0 a kosa jako svina:) Slavia-Jablonec, kdy jsme asi v 10min prohravali 0:2.. zkratka ja mam i Strahov v tom slavistickym srdicku. A kdo by zapomel na linku 707 :)

      • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

        slimak     před 14 lety 25.02.2010 15:07 |  
        0 0

        mno, ty jsi zrovna zapomnel, byla to 770 :-D

        • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

          martin08     před 14 lety 25.02.2010 16:07 |  
          0 0

          nezapomel.. nectu si to po sobe:) a sem tam mi preskoci pismenko:)

        • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

          slaviator     před 14 lety 25.02.2010 16:55 |  
          0 0

          Když jsme u busu, tak na tý zastávce pořád je označenej, já měl za to, že to tehdy byl "speciál", kterej jezdil jen na zápasy Slavie a že ta linka po odchodu do Edenu byla zrušena?

  3. Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

    slaviator     před 14 lety 25.02.2010 12:08 |  
    0 0

    O co nam v priprave jde? Sehrat nove obrance s novym brankarem? Ale, proc.... na to je az liga, ze jo. Takze v priprave hraje Lafrance, pak prijde Senecky a odehrajou spolu mozna jeden polocas na Kanarech? Ale dalsi zapas Trapp a v generalce na ligu hraje Trapp. A pak do ligy naskoci Lafrance? To je presne ten moment, co jsem tu psal uz pred par dny, ze nechapu proc byl Trapp stazenej na stopera, jestli se do ligy pocita s Lafrancem. Misto aby se sehrali obba stoperi s brankarem, udelame z toho gulas. Zase...

    • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

      slimak     před 14 lety 25.02.2010 12:22 |  
      0 0

      v zásadě na tom něco bude, ale tech moznosti je vice
      1) zápas s ustim jsem nevidel, ale KJ treba usoudil, ze Kevin je na beku proste lepsi nez trapp
      2) trappa chce dat na DZ misto Hocina
      3) KJ mlží a stejně tam trappa posle :)

      - je otazka, kdy jindy /krome posledni pripracy/ meli spolu kevin a kopic nastoupit, kdyz byl kopic zranenej
      - podle me je Lafrance lepsi varianta vzhledem k ocekavany hre strizkova nakopavanych balonu na pomale kincla a pospisila
      - s Lafrancem bychom meli byt nebezpecnejsi pri utocnych stadartkach, v pripade nouze si umim predstavit, ze ho ke konci zapasu karel posle dopredu

      ukaze se az v sobotu, proto vsichni hura na strahov!

      • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

        chosejn     před 14 lety 25.02.2010 12:27 |  
        0 0

        osobně jsem to při čtení článku viděl na variantu 3 :)

        • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

          (host)     před 14 lety 25.02.2010 12:37 |  
          0 0

          KJ na tiskovce rikal, ze Trappa na stoperu zkouseli pro pripad dalsich zranenich nebo ZK. Takze si myslim, ze tentokrat nemlzi a bude skoro urcite hrat Lafrance a Kopic.

          • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

            chosejn     před 14 lety 25.02.2010 13:09 |  
            0 0

            to by davalo smysl, ono mezi nima zase takovy rozdil nebude, ale osobne bych asi preferoval Trappa

    • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

      quelhar (admin)     před 14 lety 25.02.2010 15:34 |  
      0 0

      Myslis, ze se hraci pres tyden flakaji a jedina moznost na sehrani obrany je za 90 minut pripravneho zapasu?

      • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

        slaviator     před 14 lety 25.02.2010 16:57 |  
        0 0

        Ne. Ale nebylo by lepší "alternativu Trappa" zkusit na tréninku a "hráče základní sestavy Lafrance" nechat hrát alespoň v generálce na ligu?

        • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

          tantalos     před 14 lety 25.02.2010 20:15 |  
          0 0

          Kevin Lafrance je mi velmi sympatický, v přípravě vypadal dobře v obranné fázi a dost nejistý v rozehrávce. Přesto se mi zdál dost dobrý a na Střížkov by měl stačit.
          Jediná věc, které se obávám, aby z nesehranosti a možná i trémy ve svém prvním ligovém utkání neudělal kiksy, které by Střížkov potrestal. To se ve Slavii neodpouští.
          Asi by bylo lepší, kdyby byl do sestavy zařazován postupně, pomaleji. To samé bych radši viděl i u Ivanovského, který má velmi dobrou techniku a je neokoukaný, ale přechod do ligy pro něho nebude jednoduchý. Na české bránění se v makedonii nenaučíš..
          V dané situaci, kdy nám chybí gólový útočník, bych uvažoval o Grajciarovi na hrotu. Proti Ústí byl jediný, kdo poměrně často a dobře střílel

  4. Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

    slimak     před 14 lety 25.02.2010 12:25 |  
    0 0

    a jeste pridam sestavu na strizkov

    senecky- krajcik,Lafrance,kopic,hub - grajciar,ragued,janda,hlousek - naumov, senkerik

    • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

      Ladineeek     před 14 lety 25.02.2010 12:58 |  
      0 0

      Myslím, že by nebylo špatný, začít s dvojicí Naumov-Ivanovski a pak kdyžtak na střídání Šenkyho. Hlavně, at tam necpe Standu, ten je fakt šíleně z formy :-(

      • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

        Jiri1     před 14 lety 25.02.2010 13:22 |  
        0 0

        Zdravim, po dlouhe dobe vstupujeme
        do sezony bez jakykoliv ambici, budeme radi kdyz uhrajeme v lize pate misto a v poharu nevypadneme na Sparte. Zakladni problem umime pojmenovat nekoncepcnost , jak v te hracske oblasti, kde jsme schopni behem roku privest temer 20 hracu , ale nejvetsi domaci talenty nechame odejit zadarmo nebo za par supu. A za par mesicz se pakuji i draze placeni HRACI, KTRI TREBA ANI NEDOSTALI PROSTOR K nejvetsim prpblemum soucasne Slavie patri zatuchlina , ktera na Vas kouka ze vsech sten naseho stanku, v poslednich letech takrka nedoslo k pohybu ani v marketinku natoz sportovnim useku.Velkym problemem je neustaly a pernamentni pocet nemocnych a zraneych hracu. Asi pred dvema lety doslo k vymene lekarskeho tymu , ale je videt , ze pes je zakopany nekde jinde. Skautiink zatim nesplnuje svou funkci, kecy , ze Cipro a spol. potrebuji nejmene 2 roky aby byla videt jejich prace je nesmysl, protoze oni jen navazali na praci Drzmiska, Susty i samotneho Cipra.Radost mi osobne nedelaji ani zavazky vuci byvalym i soucasnym hracum, to vse pod heslem je nutne setrit za kazdou cenu. A to vubec nemluvim o mladezi ,z ktere se castecne stali bezdomovci. Pritom vytavba treninkoveho centra by byla podporena jak radnici , tak vladou. Jiste jsou i pozitiva , zakovska zakladna , ktera je spickou v ramci CR, ale bohuzel jií nedokazeme vyuzit v pozdejsim veku, fandove na ktere muzeme byt hrdi, obnovuji se tradice nasich ultrras i hools, kteri se neboji ppostavit celem i k nasi konkurenci. Po letech se konecne dari i v prodeji suvenyru a Slavistickych veci. Samozrejme pro jarni sezonu mam i osobni prani tykajici se Slavie, ale stejne se nesplni, bA jen pro Vas nenavist ke Slavii necitim, obcas mam pocit , ze leceni ktere mi zde opakovane doporucuje kolega M. by obcas spise potreboval velky Karel, jehoz nazorum v posledni dobe se uz ani nepodivuji, nema to totiz smysl.

      • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

        Jiri1     před 14 lety 25.02.2010 14:02 |  
        0 0

        s

        • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

          slimak     před 14 lety 25.02.2010 14:38 |  
          0 0

          tohle už je vážně jak zadrhnutá deska..jestli mas nejake nove informace nebo postrehy, tak je sem prines, ale toto nema cenu...

  5. Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

    rekodlak     před 14 lety 25.02.2010 13:07 |  
    0 0

    Nevím jestli jste si na oficiálkách všimli ale na jedné fotce u předsezóního rozhovoru s KJ je za ním vidět lešení po celém vnitřním obvodu stadiónu - alespoň sever a západ - že bychom byli podarováni omítkou? Spíš to ale vypadá na Synot kam se podíváš..

    • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

      rekodlak     před 14 lety 25.02.2010 13:13 |  
      0 0

      Tak ne, je to na fotce s Matejem a Adamem. Ale je i vidět něco jako obrazovka - přímo na zdi za severem!

      • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

        (host)     před 14 lety 25.02.2010 13:51 |  
        0 0

        To je plosina, ze ktery to zednici nahazujou...

        • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

          steev (přítel SN)     před 14 lety 25.02.2010 15:22 |  
          0 0

          Omítka to bude,protože na spodní části je vidět nalepenej zateplovák.otázka je jaká.Mě se celkem líbil nápad s graffity se slávistickou tématikou ale to teď asi padá?!

          • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

            martin08     před 14 lety 25.02.2010 16:06 |  
            0 0

            proc - na omitkce o prej lip drzi :) ne kecam, nevim, ale urcite zajimavej napad, napriklad v Salzburgu to maj, a je to celkem zajimavy.. ale je to otazka navrhu. ja osobne tomu moc neverim, z "majetkovych" duvodu ale treba se blejska na lespi casy..

            • Re: Slavia vstupuje do jarní sezóny

              EdCable     před 14 lety 25.02.2010 16:20 |  
              0 0

              "Jednalo se dále o označení Tribuny sever grafiti, malbami přímo nad sektorem, případně v koridorech, to však není záležitost Slavie, ale majitelů těchto prostor, proto se toto všechno budeme snažit v nejbližší době vyřešit."
              Slavia Ultras