O Slavii

Riste Naumov: Zlomenina bérce

Víc než na zápas s vedoucím týmem ligy se na dnešní utkání s Teplicemi asi bude vzpomínat jako na duel, při kterém utrpěl zlomeninu holenní kosti slávistický útočník Riste Naumov. Po zákroku Kleina opustil hřiště v sanitce na konci řádné hrací doby prvního poločasu.

Slavia dnes pokračovala ve smutné jarní tradici co zápas to zraněný hráč. V prvním kole proti Bohemians Praha si přetrhnul vazy v koleně Adam Hloušek a kvůli zranění musel být vystřídán i Petr Trapp. Navíc Milan Černý se šikovně vyhnul likvidačnímu zákroku Jeslínka. V minulém kole proti Českým Budějovicím si odnesl zranění kolena po souboji s Horejšem Petr Janda, který musel být střídán, naštěstí se nejednalo o nic vážného a tak Janda dnes mohl znovu nastoupit v základu.

Na hřišti náš záložník vydržel ale jen půl hodiny, poté ho nepochopitelně při vzdušném souboji o míč sejmul Matula. Jandu odnesli na nosítkách, po celý zápas zůstal na stadionu a poté odjel do nemocnice na "cétéčko". "Vyšetření CT u Petra Jandy neprokázalo po otřesu mozku vážnější nitrolebeční poranění, lékaři Petrovi nařídili nejméně týdenní klid," uvedl k Jandově stavu tiskový mluvčí Ondřej Zlámal. Viník srážky Milan Matula je v nemocnici s podezřením na zlomeninu spodiny lebeční, tekla mu krev z ucha.

Mnohem horší situace nastala ve 33. minutě. Naumov pronikal po levé straně hřiště, Klein proti němu vystartoval, sice odehrál balón, ale poté se nohy obou hráčů srazily a výsledek byl krutý: zlomenina holenní i lýtkové kosti Naumova. "Odehrál jsem míč, pak šla holeň na holeň a bohužel, ta jeho nevydržela. Strašně mě to mrzí, omlouval jsem se Ristemu hned na hřišti, ale myslím, že mě ani nevnímal," řekl k situaci Martin Klein. Hra byla přerušená na deset minut, během kterých poskytli zdravotníci našemu útočníkovi základní ošetření a poté ho odvezli do nemocnice. Po desáté hodině začala operace.

V podstatě hned bylo jasné, že situace je vážná. "Nebyl jsem blízko, ale viděl jsem reakce ostatních hráčů a věděl jsem, že je zle. Něco podobného jsem už zažil, je to hodně dávno, ale vždycky je to nepříjemné," řekl David Hubáček. Hráči obou týmů po zápase přiznali, že zákrok měli na paměti po zbytek zápasu. "Trošku v podvědomí to zůstane, je lepší na to nemyslet, jinak začnete být víc opatrní v soubojích," uvedl Hubáček. "Samozřejmě, že v hlavách jsme to měli všichni až do konce zápasu. Když se šlo do souboje, dávali jsme si my i slávisti pozor, to znát bylo. A do některých soubojů jsme se jít báli. Ale bohužel, takové nešťastné okamžiky k fotbalu patří," řekl Klein.

Slavia tak má dalšího hráče, který je dlouhodobě, minimálně na půl roku, mimo. Už teď není kde brát, v béčku i áčku bylo dnes na lavičce jen šest náhradníků, všichni ostatní jsou zranění.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Riste Naumov: Zlomenina bérce

    jiras     před 14 lety 13.03.2010 22:59 |  
    0 0

    Zatím to ještě není tak hrozné, že by KJ musel nazouvat kopačky. Svou šanci dostane Ivanovski, na lavičku půjde Tecl nebo Kysela. Janda bude chybět jedno kolo, M. Černý to zvládne. Berme to z té lepší stránky - Hubáček chytl obdivuhodnou formu a po sté nám zachrání prdel. Další zranění snad přijít nemůžou, to už hraničí s teorií pravděpodobnosti.

    • Re: Riste Naumov: Zlomenina bérce

      (host)     před 14 lety 13.03.2010 23:15 |  
      0 0

      No Kysela...Nebyl by dneska na lavicce, pokud by byl zdravej?

    • Re: Riste Naumov: Zlomenina bérce

      LukySKS     před 14 lety 14.03.2010 00:13 |  
      0 0

      Hubáček už je pro mě něco jako Pavel Kuka nebo Smicer. On sice není tak výrazný, ale je nepostradatelný! Je to superman! A asi mu postavím pomník:)