O Slavii

Aktéři před derby: Těšíme se!

Je jisté, že pondělní 274. derby bude mít náboj i přes fakt, že bude hrát osmý tým tabulky se třetím. Očekává se návštěva přes 12 tisíc diváků a aktéři tradičně nechtěli říct, kdo jde do zápasu v roli favorita.

Dnešní tisková konference nabídla zajímavou situaci, ze Sparty přišel Erich Brabec, ze Slavie Karol Kisel, oba dva hráči, kteří z týmu rivala nedobrovolně odešli. Na dotazy k odchodům ze Sparty, respektive Slavie, však odpovídali diplomaticky. "Těším se moc, tím víc, že jsem ve Spartě působil čtyři roky. Mám určitě zvýšenou motivace, kvůli všemu, co jsem tam prožil, budu se chtít ukázat v co nejlepším světle, chtěl bych přispět nějakou tisícovkou za gól," narážel Karol Kisel na charitativní projekt TERIBEAR. Ze Slavie se musel loni nedobrovolně poroučet Erich Brabec a tak byl na opětovné setkání s ním dotázán i slávistický kouč Karel Jarolím. "Pro Ericha to není žádná novinka, že bude hrát proti Slavii, nastoupil proti ní již v loňské sezóně, když už jsem byl na dovolené. Už je to nějaký čas, co odešel, myslím, že bude hájit barvy Sparty tak, jak to umí."

Oba trenéři mají k dispozici téměř kompletní kádr, ve Spartě visí otazník nad Kamilem Vackem, ve Slavii nad Stanislavem Vlčkem. "Má drobné problémy s kolenem, uvidíme, jak bude vypadat přes víkend," uvedl Jarolím. Kromě dlouhodobých marodů má problémy s vazy v kotníku Jan Zákostelský a s vazy v koleně Roman Valeš. S áčkem trénuje střelec z béčka Pavel Vyhnal.

Nikdo už tradičně nechtěl říct, kdo je favoritem zápasu. "Oba dva týmy potřebují vyhrát, pro oba je to výzva. Kdo je favoritem, ukáže až samotný zápas," řekl Jozef Chovanec. "Musím pogratulovat Spartě k vítězství proti Palermu, ale něco jiného je liga a něco jiného pohár. Předposlední zápas v Brně jim výborně vyšel, dali pět gólů, ale naposledy proti Jablonci museli bojovat až do konce," uvedl Karel Jarolím.

Oba hráči byli dotázáni, v čem vidí silnou stránku soupeře. "Slavie je technické mužstvo, hraje kombinačně po zemi, krátké narážečky. A pak si ještě musíme dát pozor na Hubův oblouček," odvětil s úsměvem Erich Brabec. Karol Kisel upozornil na sparťanské standardní situace. "Na ty si musíme dát pozor."

Na dnešní tiskovou konferenci dorazili Karol Kisel a Erich Brabec v tričkách TERIBEAR, tedy společného projektu ČMFS a Nadace Terezy Maxové. Nadcházející kolo je tzv. TERIBEAR kolo. Každý hráč nastoupí v tričku TERIBEAR ke slavnostnímu nástupu, každý domácí klub přispěje 30 tisíci korunami, na jaře se připojí dalších 8 zbývajících klubů. K dalšímu zisku mohou pomoci střelci gólů, kdy za každý gól věnují tisíc korun. Vyvrcholením ligového kola je pak pondělní derby, kde bude mít slavnostní výkop Tereza Maxová. Výtěžek z projektu poputuje na rozvoj a podporu náhradní rodinné péče, zejména pak na profesionalizaci pěstounských rodin.

Půl hodiny před výkopem bude divákům představena v předpremiéře hra FIFA 11 s názvem Be A Goalkeeper, kterou si budou moci zahrát fanoušci a která bude přenášena na velkoplošných obrazovkách. Hra bude uvedena na český trh 1. října.

Komentáře (32)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

    Viking     před 14 lety 17.09.2010 14:16 |  
    0 0

    Hubův oblouček, tak jak ho nemám rád, tohle se mu povedlo:)))

    • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

      lassiter     před 14 lety 17.09.2010 14:25 |  
      0 0

      Tohle neměl řikat milý Erich. Slavia-Sparta 1:0, zápas rozhodl v poslední minutě David Hubáček svým prvním a posledním gólem v sešívaném, když jeho záludně načechraný centr z poloviny hřiště zapadl k překvapení všech za záda bezmocného Blažka :-)

      • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

        slaviator     před 14 lety 17.09.2010 15:00 |  
        0 0

        No, podle toho jak včera Blažek "chytal", tak je schopnej si ho tam snad ještě efektně patičkou tečnout :)

  2. Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

    slaviator     před 14 lety 17.09.2010 14:58 |  
    0 0

    aha, takže Jarolím bez skrupulí říká, že byl na DOVOLENÉ...

    • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

      jane (admin)     před 14 lety 17.09.2010 15:49 |  
      0 0

      Jo, pro me nejzabavnejsi okamzik tiskovky :)

      • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

        slaviator     před 14 lety 17.09.2010 16:19 |  
        0 0

        no, snad stejně zábavnej nebude v úterý ten soud... :)

    • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

      DrFe1     před 14 lety 17.09.2010 15:50 |  
      0 0

      Prostě si z nás dělají srandu, smějou se nám do ksichtu, jak že nás to vodí za nos. Teď už se ani netváří jakože byl odvolán, teď už říká že byl na dovolené. Vedení Slávie už se nedá věřit ani "Dobrý den", po všech těch lžích s Doležalem, Suchým, Jarolímem atd. jim nevěřím už ani slovo. Absolutní ztráta věrohodnosti. Celé to zapdá to mozaiky současného marasmu.

      • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

        PetCC     před 14 lety 17.09.2010 16:03 |  
        0 0

        Správně! Já jenom nechápu, proč jsi jim někdy věřil. Nejsi ty trochu naivní idealista?
        Normální člověk vedení nevěří nikdy a proto nemá potřebu to tu neustále dokola psát. Ty jsi, doktore, k uzoufání stereotypní.

        • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

          DrFe1     před 14 lety 17.09.2010 17:01 |  
          0 0

          To ty taky. Ty v podstatě neděláš nic jinýho než, že tady někoho napadáš. Prostě kibic. Já alespoň vyjadřuju nějáké svoje názory, pocity. Tyžádnej názor nemáš, jenom prudíš.

      • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

        slaviator     před 14 lety 17.09.2010 16:24 |  
        0 0

        No, přesně. Ale tak co, mu to přejme, tu dovolenou, kdy pobíral plnou gáži. Kdo z vás na to má, když s váma zákazník není spokojenej, část vedení vás chce vyhodit, že sami odejdete na dovolenou s plným platem ve výši větší než má i reprezentační trenér (Bílek má 100 měsíčně) nebo Chovanec (ten má 200 tis)? A vrátíte se jakoby nic... Já mu ty prachy nezávidím, ale tohle je vážně super tragikomedie....

        • Bílek, Chovanec...

          dejva     před 14 lety 17.09.2010 17:04 |  
          0 0

          No tak řekněme paní Zagorová, je to milá holka, všechno... ale ona už tři roky po sobě bere 600 tisíc každý rok. A další ne 600, milión, dva milióny berou. Jandové a jiní každý rok. :DD

          • Re: Bílek, Chovanec...

            slaviator     před 14 lety 17.09.2010 18:35 |  
            0 0

            Chapu,ze to tak mozna zni, ALE jestli nekdo rozvrati klub, uspesnej klub, a mel by byt odvolanej, jestli Platil rekne, ze Ragued coby nejlepsi hrac ma neadekvatni plat, ale platy Vlcka nebo Cora mu "nevadi", tak Jarolim by, kdyz uz ve Slavii musi bejt..., mel mit zlomek toho, co ma. A ne ze ma plat jako Chovanec s Bilkem dohromady :/

        • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

          Gordon (host)     před 14 lety 17.09.2010 22:24 |  
          0 0

          Policiste to takhle casto delaji...

  3. Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

    jiras     před 14 lety 17.09.2010 16:00 |  
    0 0

    Já se teda netěším. Čekám další odchozenej zápas s podivnou sestavou. Po tom všem v posledních měsících jim na derby tentokrát kašlu.

  4. Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

    Artur (přítel SN)     před 14 lety 17.09.2010 21:01 |  
    0 0

    Na fotbal nemuzu a ve fortune davam dvojku :-) at si vsadi i Rosen na Spartu at mame konecne na utocnika kurz je dobry:-)

  5. ?

    FrancoisMerlin     před 14 lety 17.09.2010 21:33 |  
    0 0

    Na derby se těšim, ale už to není jako před rokem - nějak mi všechno co se týká Slavie zhořklo. Na spartu nemáme a remíza by byl úspěch - hlavně by Spartě ztížil šance na titul. Před 2 roky jsme měli kádr mnohem lepší než Sparta, loni ještě vyrovnaný a letos jsme o parník za nima. Nechci ani domyslet kam to povede dál.

    Po spartě jedeme na "oblíbené Slovácko", kterému jsme v nejlepších sezónách darovali body a poháry. A pak nás čeká doma Plzeň a na tento zápas se obzvláště těšim - konfrontace s nejlepším týmem.
    Suma sumárum: V těchto 3 kole nemusíme získat ani bod a začít hrát o záchranu. 5 bodů by byl úspěch a vše nad 5 je nadplán.

    Očekávám zařazení Ragueda. Utkání budou sledovaná skauty a pokud ho chceme prodat, tak se musí ukázat. Možná bude hrát i Belaid ze stejného důvodu - nevim na ukor koho.

    Vedení čeká na uzdravení Hlouška jako na vysvobození. Než se uzdraví zkusil bych Vyhnal - Vlčák je zraněnej a mimo a Hora nato zatim nemá a nikdo jinej tam neni.

    • Re: ?

      jiras     před 14 lety 17.09.2010 22:43 |  
      0 0

      No s tím bojem o záchranu, alespoň na pár kol, to za ty tři týdny může být reálnější než si dokážeme připustit. Snad radši ani nepomyslet, zase by se měnila koncepce...

  6. Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

    Gordon (host)     před 14 lety 17.09.2010 22:29 |  
    0 0

    Nepatri to sem, ale skacel definitivne prestoupil do Hearts, zitra jedou do inverness pocita se ze uz nastoupi. Jinak klasicky keci na tiskovce asi nejlepsi bylo kdyz rekl, ze kdyz odchazel z hearts, byl mladej a nejaci lidi mu rekli ze uz je na hearts moc dobrej a ze to byla chyba, ze mel zustat. hehe

  7. Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

    jiras     před 14 lety 17.09.2010 22:30 |  
    0 0

    „ENIC po mnoho let investoval do Slavie miliony. Pomohli jsme k úspěchům na hřišti, přinesli evropské poháry a nakonec jsme se museli zbavit svého podílu, abychom klubu umožnili postavit nový stadion,“ říká ředitel společnosti ENIC Matthew Collecott.

    Ten chlap snad byl ožralej když to říkal. Titul ani LM jsme pod ENICem neudělali, věčně zákaz přestupů a stadion nám vlastně postavili oni, tím že odešli. Blbec. Jedna věc je chránit si peníze, ale lhát tímhle způsobem by nemusel.

    • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

      bongor     před 14 lety 18.09.2010 08:38 |  
      0 0

      Aspoň vidíš,že se nelže jenom v české dolině,ale i jinde.Ovšem tohle je
      trochu moc,že ano pane Colecocot?

      • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

        staroslavista     před 14 lety 18.09.2010 19:59 |  
        0 0

        Pánové proti dnešním gaunerskym majitelum,byl Enic zlatej.

    • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

      slaviator     před 14 lety 18.09.2010 20:09 |  
      0 0

      No, to ze do nas napumpovali stamiliony, to je pravda. To, ze se povyhazovali za prestupy typu Holenak, Kolousek, to je pravda. To, ze jsme pod nima byli vecne druzi, to je pravda. Ale hrali jsme pod nima pravidelne UEFU i na jare. To, ze pak podil v klubu odprodali Rosenovi a ten mel ocividne neco udelat nebo neco nedelat a on tu dohodu porusil, je zrejme. To, ze Leska (!!!) ma dnes ve Slavii pet procent, je podivne... To, ze Dolezal dnes nema ani procento je pochopitelne. To, ze Rosen taky ne, protoze to preved pravdepodobne na nejakou firmu, kterou ovlada, taky. To, ze ENIC chce nejaky prachy zpet, je jasny, kdyz jsme hrali LM ci prodali Necida, ... To, ze s nima vedeni ojebalo, kdyz mu zatim splatilo cca 40 mil, je k placi. To, ze Collecot mezi radky tvrdi, ze bez penez ENICu by Slavie nemela titul a nehrala LM, tak ma pravdu. Predstav si, ze by tehdy prisel Leska za Collecotem, rek mu ze Slavie potrebuje na provoz dva miliony liber a on by rek ze ne, ze ENIC na nas sere...

      • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

        tantalos     před 14 lety 18.09.2010 22:25 |  
        0 0

        ENIC nebyl žádný velký mecenáš, tím, že nám půjčoval na devět procent, si vylepšoval účetní bilanci, aby tím předstíral akcionářům, že je úspěšnější, než byla pravda. Na druhé straně to byla, na fotbalové poměry, velmi seriózní firma, která narazila na typicky české fotbalové prostředí, které lze přirovnat k čečenské mafii.
        V podstatě mohla být Slavie vděčná, že hráčský kádr držela na vysoké úrovni a mohla vychovat celou generaci skvělých odchovanců.

      • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

        jiras     před 14 lety 19.09.2010 01:06 |  
        0 0

        O stamilionech bych pochyboval. Párkrát jsme hráli na jaře UEFU, ale to byl celá český fotbal trochu jinde, tzn. ne tak daleko za ostatníma. Ale byly tu i takové věci jako Servette, že. Že by bez ENICu nebyl titul po jejich odchodu je dost velká teorie a já bych s tím nesouhlasil. Fakta prostě mluví tak, že za jejich vedení nebyl. Spíš si myslím, že kdyby se k nám nikdy nenasrali, hůř bychom na tom nebyli. Byl to ENIC, kterej držel u kormidla diletanta LEŽku, kterej nedokázal vést klub tak, aby neměl pořád zastavený přestupy.

        Jestli na ně Rosen a spol. udělali podraz, tak ať si to zaplatí, resp. reálně to bude muset zacálovat Slavia a.s., ale ty kecy okolo ať si ten anglán strčí do análu.

        • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

          Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 19.09.2010 01:23 |  
          0 0

          Mně by se vůbec líbila anketa o nejlepší vedení (majitele, generálního ředitele) od roku 1990. Myslím, že na majitele moc štěstí historicky v posledních dekádách nemáme. A taky mám pocit, že i když všichni máme Slavii v srdcích, tak se žádní zájemci o ni moc neperou.

        • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

          slaviator     před 14 lety 19.09.2010 08:38 |  
          0 0

          Tezko rict, ENIC nas treba drzel nad vodou, i kdyz tu byl Leska, i kdyz jsme nevyhrali titul. Kdyby tu nebyl ENIC tehdy ale majitelem byli treba ti, co dnes, tak treba dneska hraje CFL nikoliv slavisticka rezerva, ale acko - nebo bychom meli za poslednich deset let devet titulu a sestkrat ucast v LM. To ale pochybuju. Spise si myslim, ze za ENICu jsme se meli blbe, ale porad sem chodili Doskove, Fortove, Holenakove, Kolouskove - a treba z Ruska Zboncakove nebo Vlckove. Vyhrali jsme domaci pohar, byli pravidelne druzi. Uvidime, jak na ta druha mista budeme jeste za par let vzpominat. Nejhorsi je, ze tehdynase liga byla lehce nadprumerna (kolem 10.-16.mista), dneska je to tezkej prumer a smeruje to rapidne k podprumeru.... a presto loni stred tabulky, letos stred tabulky. To by se za ENICu aza Lesky nestalo...

          • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

            jiras     před 14 lety 19.09.2010 16:07 |  
            0 0

            Opakuji, ENIC držel u kormidla LEŽku, takže z mého pohledu to je jako kdyby jednou rukou vylejval vodu z lodi a druhou vrtal díry do trupu... A střed tabulky by mohl být i za ENICu, dřív to byla prostě praxe že se chodilo k "S" a pak ven, to se i to druhý místo dělalo snadno.

            • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

              Gordon (host)     před 14 lety 19.09.2010 20:34 |  
              0 0

              Leška neni tak spatnej, zeptej se lidi co do toho vidi, neco napovi i rozhovor tusim s doktorem Smetanou, velkym slavisotu, ktery ma trochu jinyy nahled na vec.

              Soutez o majitele je zcestna, nikdo z nas nema takove informace, abychom vedeli, jaky maajitel byl dobry a jaky spatny....

            • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

              slaviator     před 14 lety 19.09.2010 21:05 |  
              0 0

              Ja Lesku teda taky nikdy nemel rad, naopak, ale LEZku si nezaslouzi. Za stadion..? No, postavit stadion z ciste privatnich penez je dost narocne, v Brne se nestavi, v Ostrave se nestavi, v Plzni se "stavi" uz padesat let. Vsude navic za mestske penize. Soukromej investor takovej, aby se to obeslo bez statnich penez i bez mestskych, nikde. Ani projekt PPP... A Slavii treba radnice nepomohla ani co se tyce stavenich povoleni apod. Ale za ENICu a Lesky se vse pripravilo, Rosen a spol uz meli na cem stavet, doslova i do pismene. I co se tyce kadru. A neni samozrejmosti,ze do ziciny se chodilo jen z "S", co Baros? Ujfalusi? Jankulovski? Sverkos? A dalsi. Takze misto Slavie sbirajici druha mista tu klidne mohl byt Banik nebo Sigma. Kdyby sem ENIC necpal prachy aspon ty,co sem cpal, bylo by to bledejsi nez to bylo. Jsem zvedavej, kdo nam bude cpat prachy ted, kdyz Jarolim vsechno uspesne za poslednich pet let behem roku totalne rozlozil.... Resp rozkladal to uz tri roky, jen ne vsichni si to byli ochotni pripustit a nekdo(Rosen) to neni ochotnej pripustit dodnes.

    • Re: Aktéři před derby: Těšíme se!

      bongor     před 14 lety 18.09.2010 08:36 |  
      0 0

      je Jílek na seznamu čtyř rozhodčích,kteří jsou vhodní a hodni pískat
      zápasy našich rudých velikánů?Není.Tak na co se ptáš?