Ženský fotbal

Slávistky vyhrály v Brně

Hráčky Slavie v Brně nezaváhaly a připsaly si další tři body za vítězství 3:0, mnoho dalších šancí zůstalo nevyužito. Juniorky svůj zápasy vyhrály 4:1. Starší žákyně nestačily na Plzeň a prohrály 1:4. Nedařilo se ani mladším žákyním, které si odvážejí prohru 0:4.

A tým:
Slávistky jely do Brna pro povinné tři body a hned v úvodu zápasu potvrdily roli favorita. V 6. minutě se Pincová prosadila hlavou po rohu Budošové. Po celý zápas si holky vytvořily vytrvalou převahu, ale celkově tomu chyběla lepší finální fáze, kdy jsme si nevytvářeli příliš šancí. A tak jsme byli hlavně efektivní, v 29. minutě byla ve vápně faulována Danielová a penaltu proměnila Pěničková. A o šest minut později jsme předvedli nádhernou akci, kdy Pěničková vyslala do úniku Divišovou, která mohla v pohodě skórovat, ale přihrála osamocené Holečkové, pro kterou nebyl problém vstřelit branku.

Ve druhém poločase měly slávistky sice nadále převahu, ale s postupným střídáním na obou stranách hře chyběl větší spád. Tentokrát už i koncovka odešla, holky si vytvořily několik slibných příležitostí, ty však nedokázali proměnit. Velkou oporou domácího týmu byla jednoznačně Bednaříková, když několikrát předvedla fantastický zákrok. Největší šance tak neproměnila Divišová ani Nepokojová.

Zápas jsme sledovali online na slavia.cz.

Brno - Slavia 0:3 (0:3)
Slavia:
Krömrová - Králová, Odehnalová (69. Kulichová), Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová, Holečková (59. Nepokojová) - Voňková (52. Krůzová), Danielová (75. Bendová)
Branky: 6. Pincová, 29. Pěničková (pen.), 35. Holečková


Juniorka:
Juniorky Slavie mohly po kolapsu se Slováckem počítat s reprezentkami Palkovou a Necidovou. První a jediné ohrožení naší branky v prvním poločase nastalo v úvodu zápasu, ale Soušková přestřelila. Slávistky pokračovaly v zahazování šancí, mnohokrát jsme se dostali do samostatného úniku, velice často jsme totiž využívali mezery v obraně. Ježdíková takto nevyužila dvě velké příležitosti, pokaždé trefila brankářku. Dvakrát neuspěla Rzycká, jednou brankářka vyrážela, podruhé trefila její nohy. A do třetice Necidová, jednou netrefila branku, podruhé hlavou mířila k tyči, ale brankářka míč vyškrábla. I přes řadu nevyužitých šancí jsme přeci jen skórovali. Ve 22. minutě po kolmici Komárkové šla sama na branku Necidová, obešla brankářku a v pohodě vstřelila branku. Ve 29. minutě Košvancová vyslala do úniku Komárkovou, která prostřelila vyběhnutou brankářku. Na tříbrankový rozdíl zvýšila opět reprezentantka Necidová, po nákopu Beránkové z vlastní poloviny unikla brněnské obraně a zakončila podél brankářky ke vzdálenější tyči.

Ve druhém poločase jsme již neměli takovou převahu, ale i kvůli tomu, že velice brzy bylo definitivně rozhodnuto o výsledku. Ve 42. minutě Žornová prostřelila brankářku po spolupráci s Komárkovou. Po oboustranném prostřídání už hra neměla takový spád, přesto jsme se dostali do několika dalších velkých šancí, které zůstaly nevyužity. Své příležitosti nevyužila Košvancová, závar před vápnem nedotáhly Rzycká se Šrámkovou, sama na branku šla opět Rzycká a poté i Žornová. Brno dokázalo přeci jen více zahrozit, první varování přišlo v 56. minutě, kdy po nedorozumění v defenzivě se Velebová pokusila přehodit Palkovou, branku však minula. Čtyři minuty před koncem byl výsledek korigován, po akci na jeden dotek se za obranu dostala Junákové a podél Palkové se radovala z branky.

Brno - Slavia 1:4 (0:3)
Slavia:
Palková - Lébrová (53. Jedličková), Vlčková (64. Šrámková), Beránková, Dvořáková - Komárková, Košvancová, Kozlíková, Rzycká - Ježdíková (41. Žornová), Necidová (49. Bažoutová)
Branky: 76. Junáková - 22. a 34. Necidová, 29. Komárková, 42. Žornová


Starší žákyně:
Starší žákyně šly do důležitého zápasu proti Plzni, na kterou měly bodový náskok. Bohužel nám chyběly dvě důležité hráčky - Houzarová s Vyskočilovou. Na hře to bylo bohužel hodně znát, první poločas jsme byli úplně bezškodní, získali jsme pouze dva rohy. Většinou se hrálo ve středu hřiště bez šancí na obou stranách. Plzni se ale vydařil začátek, hned v 8. minutě využila špatného postavení slávistek a do úniku se dostala Votíková, která si s nabídnutou šancí poradila. Jinak jsme více neviděli, hra nebyla vůbec pohledná a neustále se bojovalo ve středu hřiště.

Do druhého poločasu jsme přeci jen vstoupili o něco více aktivněji a po devíti minutách jsme mohli vyrovnat, do úniku se dostala Jášová, ale svou příležitost nevyužila, brankářka vyrazila na roh. Bohužel to byla jediná možnost, jak nepříznivý výsledek ovlivnit. Jelikož slávistky musely více útočit, Plzeň toho využívala a dvakrát zahrozila, Knodlová ani Racková neuspěly. Závěr zápasu se slávistkám vůbec nevydařil, devět minut před koncem bylo navíc rozhodnuto, Votíková se středem hřiště dostala do úniku a i podruhé Procházkovou v bráně překonala. Holky po této brance odpadly a velice rychle jsme inkasovali další dvě branky, po nejistém zákroku brankářky doklepla míč do sítě Prokopová a dvě minuty před koncem z dálky přehodila naší brankářku Trampuschová. V úplném závěru využila špatné malé domů Jášová a výsledek již pouze korigovala.

Plzeň - Slavia 4:1 (1:0)
Slavia:
Procházková - Kocková, Němečková, Kotrhonzová, Macková - Novotná, Havelková, Břížďalová, Jeřábková - Knollová, Jášová, střídaly: Molhancová, Urbánková, Neubergová, Nedvědová, Kohlová
Branky: 8. a 61. Votíková, 63. Prokopová, 68. Trampuschová - 70. Jášová


Mladší žákyně:
Plzeň - Slavia 0:4 (0:2)
Slavia:
Horáková - Trčková, Schlitzová, Hadašová, Fomínová, Čechová, Šuleková, Knollová, Adámková, Hrobská, Michutová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)