Ženský fotbal

Slávistky přehlavičkovaly Hradec Králové

Fotbalistky Slavie získaly další tři body, tentokrát si poradily s Hradcem Králové 5:0, přičemž čtyři branky byly zakončeny hlavou. Juniorky vydřely výhru 2:0. Starší žákyně porazily oslabené Teplice 16:0 a mladší žákyně si připsaly výhru 7:0. Prohlédněte si 37 fotografií ze zápasu A týmu a juniorky.

A tým:
Fotbalistky nastoupily proti Hradci Králové, který před týdnem zdatně vzdoroval Spartě. A i v Horních Měcholupech se prezentoval důslednou defenzivou, přes kterou jsme měli problémy se dostat do zakončení. Ke střele se tak dostala Pincová či do nadějné příležitosti unikala Divišová, ale u míče byla dříve dobře vyběhnutá Legerská. První vážné ohrožení branky bylo před Krömrovou, z úhlu nebezpečně střílela Hlaváčková, tyč minule jen o kousek. O tři minuty později se nakonec radovaly slávistky, na roh Pěničkové si naběhla Pincová a nekompromisní prudkou hlavičkou nedala brankářce šanci. Ve 36. minutě se Pěničková snažila přehodit brankářku, když špatně vykopla, mezi tyče se však netrefila. Ve 42. minutě mohlo být vyrovnáno, nedokázali jsme pohlídat Hlaváčkovou, ale zblízka branku netrefila.

Ve druhém poločase jsme velice rychle rozhodli. Nejdříve neuspěla Divišová, ale již ve 49. minutě si na centr Odehnalové naběhla Pincová a podruhé se hlavou nemýlila. Za dalších šest minut jsme kopovali roh, míč se vrátil k Pěničkové, která poslala přesný centr na hlavu Pincová a završila svůj hlavičkový hattrick. A soupeře jsme dál dorazili, v 66. minutě po centru Krůzové propadl míč až k Divišové, která dala čtvrtý slávistický gól opět hlavou. V závěru utkání jsme předvedli i akci po zemi, Pincová vyvezla míč, přiťukla Pěničkové, která ihned z prvního doteku vyslala do úniku Krůzovou a před brankářkou přihrála osamocené Bendové, pro níž nebyl problém skórovat. Výsledek je to jednoznačný, ale průběh jednoduchý nebyl a hlavně jsme si nevytvořili mnoho šancí, Hradec dobře bránil a nedovolil nám mnoho kombinačních akcí. Proto nás podržela stoperka Pincová, která prokázala své umění v hlavičkových soubojích.

Slavia - Hradec Králové 5:0 (1:0)
Slavia:
Krömrová - Králová, Odehnalová, Pincová, Benýrová (70. Kulichová) - Divišová, Pěničková, Budošová (62. Nepokojová), Holečková (57. Krůzová) - Voňková (70. Bendová), Danielová
Branky: 25., 49. a 56. Pincová, 66. Divišová, 82. Bendová


Juniorka:
Proti juniorkách Hradce jsme se hodně nadřeli a výsledek je nakonec cenný. Od úvodních minut jsme si vytvořili územní převahu, ale přes dobře bránícího soupeře jsme se nedokázali prosadit. Soupeře jsme zatlačili před jeho šestnáctku, ale dál jsme se nedostali, takže jsme se prezentovali pouze několika pokusy o střelu. Ve 21. minutě jsme se mohli dostat do vedení, když míč prošel vápnem k Lébrové, ale z deseti metrů přestřelila. V dalším průběhu jsme měli stále problémy s předfinální fází, a tak se v další šanci v závěru poločasu ocitla po rohu Košvancová, Hradec ale vykopl dva metry před brankovou čárou.

Ve druhém poločase se slávistky nadále snažily překonat defenzivu Hradce, ale hosté začali hrozit brejky. Do jednoho úniku se po čtyřech minutách hry dostala Burešová, ale z hranice vápna pálila nebezpečně vedle branky. Na druhé straně se ke střele dostala Žornová, pokus to však nebyl příliš povedený. V 56. minutě předvedla slávistická brankářka Palková důležitý a hlavně skvělý zákrok, když po rohu Hradce na brankové čáře rukou vyškrábla míč směřující do branky. V 59. minutě z úhlu střílela Plzáková, ale trefila tyč a dorážející Rzycká branku netrefila. V 62. minutě jsme se konečně radovali, Žornová z úhlu vrátila pod sebe na střídající Ježdíkovou, která z voleje vypálila dělovku přímo pod břevno. A stejná hráčka pojistila výsledek, po další přihrávce Žornové se prosadila střelou do protipohybu. Tři minuty před koncem nás opět podržela Palková, unikající Vaníčkové vypíchla v poslední chvíli míč a uhájila tak čisté konto. V závěru mohla ještě skórovat Košvancová, ale neuspěla.

Slavia - Hradec Králové 2:0 (0:0)
Slavia:
Palková - Lébrová (41. Bažoutová), Vlčková, Beránková, Dvořáková - Komárková (17. Žornová), Košvancová, Kozlíková (51. Ježdíková), Rzycká (61. Jedličková) - Necidová (72. Toťová), Plzáková
Branky: 62. a 73. Ježdíková


Starší žákyně:
Žákyně nastoupily proti Teplicím, které nastoupily pouze v osmi hráčkách. Převaha o tři hráčky však v prvním poločase nebyla patrná, protože si to holky zbytečně komplikovaly. Nevyužily desítky vyložených šancí a hlavně jsme se mnohokrát dostali do ofsajdu. A právě s ofsajdem jsme v prvním poločase bojovali, slávistky se pořád zapomínaly a když už se dostaly do úniku, v koncovce trestuhodně neuspěly. I proto padly jen tři branky. Ve druhém poločase se to přeci jen zlepšilo, zjistily jak procházet defenzivou Teplic, a proto jsme přidali další branky. Dnešní zápas však o fotbale nebyl, počítaly se jen branky.

Slavia - Teplice 16:0 (3:0)
Slavia:
Nedvědová - Kocková, Němečková, Kotrhonzová, Jeřábková - Macková, Havelková, Břížďalová, Jášová - Knollová, Houzarová, střídaly: Molhancová, Neubergová, Kohlová
Branky: 4x Havelková, 3x Jášová, 2x Němečková a Houzarová, 1x Břížďalová, Macková, Knollová, Jeřábková a Molhancová


Mladší žákyně:
Slavia - Teplice 7:0 (4:0)
Slavia:
Horáková - Trčková, Šebrlová, Schlitzová, Bohatová, Fomínová, Vavříková, Čechová, Šuleková, Adámková, Hrobská, Michutová, Knollová
Brnanky: 3x Fomínová, 2x Čechová, 1x Adámková, Trčková

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

    • Re: Slávistky přehlavičkovaly Hradec Králové

      rustyn     před 14 lety 31.10.2010 22:15 |  
      0 0

      Doufám, že taky odejde ta neschopná děvka Tomasová....