O Slavii

Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

Béčko, dorosty i všechny žákovské týmy o víkendu zvítězily. D žáci přezimují na prvním místě tabulky své soutěže a blízko stejnému úspěchu je před posledním podzimním zápasem také A dorost.

A tým
Slavia - Jablonec 0:3
Debakl utrpěli slávisté od Jablonce. Jako následek je pád na třinácté místo v tabulce. Zítra nastoupí Slavia v rámci Ondrášovka Cupu proti druholigovému Žižkovu, k postupu bude stačit sešívaným i bezbranková remíza. Pokud zápas skončí 1:1, následují rovnou pokutové kopy.
úterý 9.11., 17:30, Eden: Slavia - Žižkov

B tým
Slavia B - Plzeň B 2:0
Béčko po delším čase bodovalo opět naplno, když porazilo rezervu ligového suveréna. Slavia je tak na šestnáctém místě (třetí od konce) s jednobodovou ztrátou na rezervu Liberce a tříbodovou na rezervu Žižkova.

A + C dorost
A i C dorost si zápasy v Ostravě předehrály a o víkendu se tak do ligových soutěží nezapojily. Podzimní sezóna jim skončí příští víkend zápasy proti Teplicím. Po dohrávkách zůstává A dorost na prvním místě a o titul podzimního mistra jej může připravit příští víkend už jen Hradec Králové. C dorost po dohrávce spadl o příčku na páté místo.

B + D dorost
Slavia B - Dukla A 2:1
Slavia D - Dukla C 3:2
Naopak B dorost stoupá tabulkou vzhůru a už je třetí, před ním jsou jen A dorosty Bohemians a Písku. D dorost se drží na druhém místě, po vůbec prvním zaváhání suverénního C dorostu Příbrami ztrácí slávisté šest bodů na první místo.

A + C žáci
Slavia A - Č. Budějovice A 4:0
Slavia C - Č. Budějovice C 3:2
A žáci porazili Budějovice a zůstávají na druhém místě, pět bodů za Spartou. V naprosto stejné situaci je také tým C žáků.

B + D žáci
Slavia B - Žižkov A 1:0
Slavia D - Žižkov C 5:0
B žáci zakončili podzim vítězstvím a s bilancí 7-3-3 a skóre 36:25 přezimují na šestém místě. Druhá Chrudim je ovšem jen čtyři body před Slavií. D žáci svou soutěž v zimní přestávce vedou, mají úctyhodnou bilanci 12-0-1 a skóre 56:6. Už teď se zdá zřejmé, že se o titul utká Slavia s Náchodem, který je jen dva body za Slavií. Třetí Čáslav ztrácí na Slavii už jedenáct bodů. 

Ženy A + dorost
Plzeň - Slavia 0:4
Plzeň (dor.) - Slavia (dor.) 1:2
Slávistky výhrou v Plzni jen potvrdily druhé místo v tabulce, na kterém přezimují. Dorostenky na třetím místě mají stejně bodů jako druhé Slovácko.

Ženy - žákyně
Sparta (st.ž.) - Slavia (st.ž.) 1:0
Sparta (ml.ž.) - Slavia (ml.ž.) 7:1
Žákyně opět proti Spartě nedokázaly bodovat a zůstanou tak na čtvrtém, resp. pátém místě.

Hlučín
Hlučín - Žižkov 3:4
Poněkud symbolicky zakončil Hlučín své podzimní působení ve druhé lize. Opět nebyl daleko k bodům, opět však vyšel naprázdno. Ze slávistů nastoupili v základní sestavě Zahálka, Milutinovič, Cousens, Hošek a Vaněk. Právě posledně jmenovaný byl prvním ze třech (!!) hráčů domácích, kteří obdrželi od sudího Drábka červenou kartu - a to hned v prvním poločase za urážku sudího. To může Vaňka mrzet především vzhledem k jeho případnému jarnímu působení ve Slavii, protože jistě obdrží od disciplinárky stopku na několik utkání. Jak bylo řečeno, domácí dohráli zápas jen v osmi lidech, v devíti dokázali dát Žižkovu dvě branky, ani to však nestačilo. Na závěr dodejme, že o všechny branky se postarali slávisté - Hošek, Zahálka a Milutinovič. Mareš s Gulajevem nenastoupili vinou nemoci. Hlučín přezimuje poslední s pouhými sedmi body a záchranu mu mohou přinést jen výborné výsledky v jarní části soutěže.

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

    vavicek     před 13 lety 08.11.2010 14:01 |  
    0 0

    Žižkov válí jako za starých dobrých časů. I ta penalta byla.

    • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

      Barlblog     před 13 lety 08.11.2010 16:04 |  
      0 0

      Já se odvety docela obávám...

      Jinak nechápu vyjádření některých slávistů v předchozích článcích. Drtivá většina se smiřuje s rolí podprůměrného celku Gambrinus Ligy. To je neuvěřitelné, místo toho, aby se hledala řešení jak situaci zlepšit, hledají se řešení, jak situaci stabilizovat!!!

      Já nechápu, kde ti obpovědní lidé studovali a jaké subjekty vedly?!

      Pokud jsou náklady na celou mládež mezi 10-15 mil. Kč, pak nechápu PRVNÍ krok vedení. Tahle divize má prokazatelně výsledky na všech úrovních, víceméně až k B-týmu, který ale trpí mladým kádrem, který přešel z dorostu. Pokud něco funguje, tak na tom za A) šetřím nejpozději, abych oddálil propad funkčnosti a dal čas odpovědným se na menší objem peněz připravit. B) Šetřím co nejméně. Nemůžeme přece snižít rozpočet na úroveň před 2-3 roky! To vše se slovy: "Mládež bude mít výsledky stejně". Představoval bych si částku mezi 7- 8 miliony Kč v závislosti na plánu, který by mi předložili ODBORNÍCI NA PRÁCI S MLÁDEŽI a né nějaký galainteligentní majitel titulu MBA.

      I slepé děcko momentálně vidí, že nám momentálně potápí loď příliš těžká 1. paluba. Zde naprosto souhlasím s tendencí prodat M. Černého. Za peníze, které za něj utržíme, můžeme vyplatit starší hráče, které v drtivé většině nepotřebujeme a nejspíš i ty, o kterých ani nevíme, že jsou stále pod smlouvou. Ven by měli jít určitě Vlček, LJ, JČ, Vaniak a Vomáčka. Hodně bych uvažoval nad Hubáčkem, je to sice univerzál, ale strašlivě chybuje. Nicméně neočekávám, že bychom byli schopni přivést nějakou zkušenost na levý kraj obrany a tudíž bych ho nechal jako střídajícího hráče. O jeho post by se mohli poprat Mareš s Palkem.

      Dembeleho bych určitě nepouštěl v rámci Gambrinus ligy, jevil se na svůj věk výborně. Belaid s Raguedem je kapitola sama pro sebe. Určitě bych je nevyplácel ze smlouvy, pokud by přišla nabídka, pustil bych je.

      Jako posilu útoku bych viděl Aleše Bestu. Je pod smlouvou a musíme si přiznat, že lepšího hráče nejsme schopni sehnat.

      Propustil bych okamžitě Vrabce, Přibyla a Držmíška. A přivedl Stanislava Levého. Ten by si stejně nechal Petrouše jako 1. asistenta. Vaniak by přešel k mládeži a golmanům. Ohledně sportovních funkcí. Už dlouhou dobu tvrdím, že neumíme pracovat s osobnostmi, které máme. Bejbl, Beránek, Kuka, Šmicer. Případ Fr. Cipro. Tihle všichni by měli být součástí klubu a je chybou naší a vedení, že toho nejsme schopni. My si to na vedení nevynucujeme a oni to ignorují.

      U toho zeštíhlování by se mělo hlavně přemýšlet. Jak už jsem psal. Radši budu mít menší, ale kvalitní kádr, než aby nám tu zbyly mazáci s věk. průměrem 33 let, hlavně, že jsme ušetřili 10 milionů za Belaida s Raguedem...

      • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

        Khadgar     před 13 lety 08.11.2010 16:34 |  
        0 0

        Tak něco z toho co píšeš se opravdu chystá. Vaniak ke gólmanům, změny v realizačním týmu, odchod starších nadstandardně placených hráčů... Ragueda nikdo vyplácet nebude, prostě budou chtít, aby odešel. Belaida klidně někam na hostování s převzetím platu. Hubáček má smlouvu do konce sezony, ten zůstane. Asi jako většina těch, kteří mají stejnou smlouvu.
        S těmi osobnostmi bych to zase nepřeháněl. Kukovi jdou jeho osobní podnikatelský aktivity možná slušně, ale ve sportu už 2x totálně selhal a nevím proč by se to ve Slavii mělo najednou obrátit. Bejbl zatím trénuje jenom malý kluky a Šmicer dělá kašpárka Haškovi.

        Petrouše bych jako hlavního trenéra asi nenechal. Začal to motat stejně jako Jarolím a těžko soudit jak moc mu do toho někdo kecá. Všechno je to v hlavách hráčů - Plzeň nemá nějak úžasnej kádr. Kdo by před rokem chtěl Radu, Navrátila, Jiráčka, Bakoše? Ožraly Rezka, Koláře a Petrželu možná ano, ale negativ by se na ně našlo hodně. Ještě lepší příklad je Olomouc. Vepřek, Janotka, Bajer, Petr, Hubníkovi se tu všichni smáli... Náš kádr na tyhle týmy má, ale nechce to dokázat.

      • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

        Viking     před 13 lety 08.11.2010 16:44 |  
        0 0

        Nesouhlasím s tebou Barlblogu. Jsme úplně v prdeli, ale totálně. Není na výplaty, držíme 84 hráčů. Musíme šetřit absolutně všude.

        Co se týká šetření u mládeže, tak trenéři, kterým byla ukončena smlouva, u týmů ZŮSTÁVAJÍ, snad kromě kondičních trenérů. Tam je ale otázka, zda by otázku kondice neměl mít v popisu práce trenér či jeho asistent.

        Na hráče dojde v zimě, nemůžeš najednou dát 40 fotbalistům pod smlovou výpověď a radovat se, že ušetřím. Musíme dodržovat kontrakty. Nelze nyní navíc přestupovat, je třeba čekat do zimy a rozhodnout se vůbec, koho chci a koho ne. Je to diametrálně odlišná situace od té, která se týká mládeže.

        • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

          quelhar (admin)     před 13 lety 08.11.2010 17:14 |  
          0 0

          Presne tak, dokud si neprizname, ze jsme totalne v prdeli, tak nema cenu nic planovat dopredu. Nemame moznost setrit jen nekde a jinde ne. Musime setrit vsude a i tak to bude vzhledem k platum fotblistu nejspis malo.

          • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

            vavicek     před 13 lety 08.11.2010 17:32 |  
            0 0

            Slavia je ale sportovní klub. Když bude pokračovat pokles vykonnosti, tak můžou škrtat jak chtějí, ale nikdy se nedostanou do kladných čísel.

            • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

              quelhar (admin)     před 13 lety 08.11.2010 17:40 |  
              0 0

              Kdyz nebudou skrtat, tak se taky muze stat, ze nebude zadna Slavie...

              • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

                vavicek     před 13 lety 08.11.2010 17:47 |  
                0 0

                Ja nezpochybnuji škrtání. Ale někde se šetřit prostě nesmí. A to hlavně na trenerech v Acku.

            • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

              slaviator     před 13 lety 08.11.2010 21:52 |  
              0 0

              Platil mi připomíná Kalouska. Co nejvíce škrtat, kde se dá. To je blbost. I když je v krizi jak stát, tak Slavia, tak se nemohou škrtat všechny výdaje. Ano, seškrtat sociální podpory, zmrazit státním úředníkům platy; ve Slavii tlačit na hráče a šetřit na smlouvách, třeba i někoho prodat nebo nechat za převzetí platu... Ale rozhodně jak stát musí i v krizi nalejvat prachy do školství, tak přesně tak Slavia by měla prachy nalejvat do mládeže, kor v případě, kdy mládež má výsledky...

        • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

          vavicek     před 13 lety 08.11.2010 17:30 |  
          0 0

          Na výplaty nebylo ani za Lešky. Pokud rezinujou na sportovní výsledky, tak je to cesta do pekel. Není možné řešit pouze finanční stránku. Předně musí a to absolutně bezpodmínečně vyřešit otázku trenéra. To znamená přivést kvalitního, zkušeného trenéra, který umí pracovat s mládeží a to i kdyby kvůli tomu měli vyhodit některé hráče. Bez toho se nikdy nikam neposunou.

          • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

            Viking     před 13 lety 08.11.2010 17:35 |  
            0 0

            Já tedy radši budu hrát dva roky spodek tabulky a přežiju než tady držet přeplacené hráče nedostávající mzdu, kteří to lépe než na nějaké 7 -8. místo nedostanou.

            Teď je v první řadě nutnost přežít, za každou cenu. Chtít v současné situace posílení je sebevražda, to v tom konkursu vážně můžeme skončit velice rychle.

            • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

              vavicek     před 13 lety 08.11.2010 17:45 |  
              0 0

              To jsme se asi nepochopili. Samozřejmě je nutnost vyhodit hráče jako jsou Jarolím, Černý, Ragued, Vlček, Hubáček, Koubský. Není ale možné rezignovat na sportovní stránku. Mimochodem z Leškových sraček se dostala Slavia přes sportovní uspěchy. To co se musí udělat je přivést trenéra s návazností na mládež - Levy, Beránek. Přivést hráče na hostování ( když měl Dortmund problémy, tak přivedl na hostování hráče od svého rivala- Bayernu) udělat čistku v kádru a mít co nejvyšší sportovní cíle - postup do UEFY z poháru. To je jediná cesta jak se z toho dostat.

              • Re: Slávistický víkend (6. - 7. 11.) - výsledky

                Barlblog     před 13 lety 08.11.2010 19:16 |  
                0 0

                Naprosto souhlasím.

                Já jsem nezpochybňoval šetření, ale způsob. Pokud by se zrealizovalo to, co jsem napsal, tak máme víceméně čistý stůl co se týká hráčů A a B týmu.

                Věta typu "Jsme totálně v prdeli" zavání těžkou histerií. Nákladat s pěnězi v histerii je nesmysl. Existují srandy jako paradox šetření, funkční distabilita atd.

                Já říkám šetřít, prodat hráče, o které bude zájem a prvotně vyplatit ze smluv zátěž našeho kádru. Je lepší mít volnou pozici pro investici v podobě mladého hráče, než půl roku blokovat polovinu postů v kádru hráči, kteří na to nemají.

                Michal Petrouš je všechno možné, ale Trenér pro Slavii ne. Já osobně jsem pro Standu Levého. Prověřený, zkušený trenér, který má kontakty do zakraničí a předchází ho dobrá pověst z Plzně a Slovácka. Petrouše si tu stejnak nechá jako asistenta a s Vaniakem by mohli vytvořít zajímavý realizační tým.