O Slavii

Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

Fotbalový podzim se chýlí ke konci, některé soutěže už skončily před týdnem, jiné končí teď, Gambrinus liga a ČFL si přidají ještě jedno kolo navíc. POZOR - zápasy A a C dorostu se sehrají v Edenu!

A tým
Podruhé v řadě hraje Slavia v pátek v Edenu. Po debaklu od Jablonce přijede Baník Ostrava, který je za Slavií jen o jednu branku ve skóre. Začíná tak druhá polovina ligy, ve které by Slavia měla nasbírat více bodů než v té první, aby neměla starosti se záchranou.
pátek 12.11., 18:15, Eden: Slavia - Baník Ostrava (první zápas 1:1)

B tým
Béčko minulý víkend konečně vyhrálo, přesto stále potřebuje body jako sůl. Další šanci má v Budějovicích proti místní rezervě ligového týmu. Ta je na desátém místě ČFL a posbírala o jedenáct bodů více než Slavia.
sobota 13.11., 10:15, Č. Budějovice: Č. Budějovice B - Slavia B

A + C dorost
Prvoligové dorosty končí podzim domácími zápasy proti Teplicím. A dorost svou soutěž vede, Teplice jsou ve středu tabulky. C dorost je v tabulce pátý, Teplice o dvě příčky a čtyři body nad ním. Zápasy se budou hrát v Edenu vinou nezpůsobilého terénu na strahovském hřišti Přátelství.
sobota 13.11., 11:00, Eden: Slavia A - Teplice A 
sobota 13.11., 13:15, Eden: Slavia C - Teplice C

B + D dorost
Zbylé dva dorostenecké týmy se utkají s prvními dorosty Liberce. B dorost je třetí, jeho víkendový soupeř sedmý, ovšem jen s tříbodovou ztátou. D dorost se nachází na druhé příčce, Liberec je za ním třetí jen o dva body.
sobota 13.11., 10:15, Liberec: Liberec A - Slavia B
sobota 13.11., 12:30, Liberec: Liberec C - Slavia D

A + C žáci
Podobně jako prvoligové dorosty, také ligové žákovské týmy se utkají s Teplicemi. Oba týmy Slavie jsou druhé, jejich soupeři jsou na dvanáctém, resp. sedmém místě.
sobota 13.11., 10:15, Teplice: Teplice A - Slavia A
sobota 13.11., 12:00, Teplice: Teplice C - Slavia C

B + D žáci
B i D žáci už mají po podzimní sezóně, B žáci přezimují šestí, D žáci první.

Ženy A + dorost
Také ženskému áčku a dorostenkám podzimní část ligové soutěže skončila, áčko je druhé tři body za Spartou, dorostenky jsou třetí se stejným bodovým ziskem jako druhé Slovácko.

Ženy - žákyně
Žákyním končí podzim o víkendu zápasy proti Mělníku, jehož týmy jsou v tabulce pod Slavií.
neděle 14.11., 10:15, Eden: Slavia (st.ž.) - Mělník (st.ž.)
neděle 14.11., 12:00, Eden: Slavia (ml.ž.) - Mělník (ml.ž.)

Hlučín
Hlučín zakončil podzim na posledním místě druhé ligy.

Komentáře (26)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

    Pedro08     před 13 lety 11.11.2010 20:05 |  
    0 0

    Petr Doležal přišel do Slavie s majetkem, který čítal rodinný dům v Jílovém a Škoda Octavia. Když odcházel, jeho majetek čítající pozemky, nemovitosti atd. čítal 150 milionů korun. Přeberte si to jak chcete. Ale je v tom odpověď. Druhá polovina je u pánů Rosena, Pitra, Grosse a Sisáka.

    Zdravím všechny úspěšné prognostiky jako Huzgi, Quelhar, Sokrates 55, kteří tu před dvěma lety psali, jak bude Slavia vládnout fotbalovému světu a jakýkoli kritik (či znalec?)poměrů byl označován za debila, lháře nebo Sparťana. Tak tady to máte pánové. Je třeba číst i mezi řádky a nekupovat zajíce v pytli.

    • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

      Huzgi (přítel SN)     před 13 lety 11.11.2010 21:56 |  
      0 0

      Vážený a milý Pedro, nikdy jsem tu nic o tom, že Slavia bude vládnout fotbalovému světu nepsal a nikdy jsem si nic podobného nemyslel. Do poslední chvíle jsem hájil trenéra Jarolíma a stál jsem za hráči typu Marka Jarolíma, Jardy Černého, Davida Hubáčka, Standy Vlčka, Matěje Krajčíka apod. Tzn. za levnými hráči, kteří jsou schopni předvádět lehce nadprůměrné výkony, jejichž celkovým součtem jsme byli na špici ligy.

      Když všichni v diskuzích vyžadovali rychlostní typy a stavěli tým na Evropu, psal jsem o tom, že Slavia musí stavět tým na ligu, protože na Evropu ekonomicky nikdy mít nebude. Za to jsem byl opakovaně okřikován.

      Slavia měla před příchodem Jarolíma holý zadek, pak se povedl zázrak bez velkých investic s hráči zadarmo a z vlastních zdrojů a teď jsme tam, kde jsme byli. A zázraky se většinou neopakují.

      Nemyslím si, že je čas, bušit se do prsou a pyšnit se tím, že jsem to přece říkal. Od nikoho. Slavia nás potřebuje možná více než jindy. Asi málokdo tušil, že ekonomicky nabereme takový sešup. Můžu být kritizován, že i v době nastupující krize jsem týmu věřil, ale to činím pořád. Tak nějak neumím fandit a nebýt současně optimistou.

      Role Doležala je opravdu pozoruhodná, kde se vzal tu se vzal, pak zmizel a jak to vypadá, nemá se špatně.

      • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

        spojka     před 13 lety 11.11.2010 21:59 |  
        0 0

        Marek Jarolím a levný hráč???

      • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

        vavicek     před 13 lety 11.11.2010 22:10 |  
        0 0

        Vlček, Jarolím, Černý ani Krajčík nejsou levní hráči, Pokud si vzpomínáš, tak finance byli hlavní důvod nepokračování Krajčíka ve Slavii atd.. Rozhodně nejsme tam, kde jsme byli. Tehdy jsme měli např. v repre do 19 let osm našich hráču. Dneska ani náhodou. Byli tady hráči jako Piták, Holenak, Vlček ve formě. Navíc tehdy dostal od ENICU několik milionu na posili. Dneska tady nejsou kvalitní odchovanci ani kvalitní zkušení hráči. Ani bohatý majitel. Prostě a jednoduše Jarolím přivedl Slavii na buben. Málokdo tušil? Ale Pedro ti přece napsal, že tady byli diskutujíci, kteří toto předpovídali. Dokonce i část místní redakce.

        • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

          Khadgar     před 13 lety 11.11.2010 22:26 |  
          0 0

          Opět, když se říká A, tak se musí říct i B. Byli tu Piták, Holeňák, Vlček ve formě, ale taky tu byli Aračič, J. Vorel, vítězný typ J. Rychlík, Dosoudil, Pešír, nemastný neslaný Hrdlička... a nebyli to leštiči lavičky, ale hráli.
          Ad Krajčík...prostě nepřistoupil na nižší smlouvu a to, že by taky nemusel hrát. A než se zranil, tak v Jablonci taky žádnej zázrak nepředváděl. Myslíš, že mu Jablonec mohl dát podstatně vyšší smlouvu než Slavia? Ten Jablonec, který tak úžasně hospodaří a nedává hráčům super smlouvy?

          • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

            Huzgi (přítel SN)     před 13 lety 11.11.2010 23:05 |  
            0 0

            Psal jsem o době, kdy Jarolím budoval tým, který pak ligu vyhrál a do LM postoupil. V té době Vlček přišel zadarmo, LJ taky, Krajčíka jsme měli v béčku atd.

            Ano, někteří předpovídali krach Slavie ještě před prvním titulem, klobouk dolů.

            Opravdu v této pro Slavii těžké době nemám chuť hrát hry na téma: já to říkal, já to věděl, ten a ten o tom psal. Osobně si myslím, že zatím všichni o zákulisí víme houby, ale jestli si někdo myslí, že on ví přesně, jak a co se stalo, tak mu to brát nebudu.

            I když jsme na tom teď hodně bledě, taky bych ty dva tituly a ligu mistrů za nic neměnil.

            • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

              slaviator     před 13 lety 11.11.2010 23:29 |  
              0 0

              Vlček když přišel zadarmo, tak přišel z Moskvy když byl vyhozenej v Dynamu Hřebík a ve Slavii trénoval Csaplár... Nikoliv Jarolím. Jarolím poprvé Vlčka nepřived :-)

              • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

                Huzgi (přítel SN)     před 13 lety 12.11.2010 00:20 |  
                0 0

                To snad ale nic nemění na tom, že tým, který vykopal titul v lize byl ve své podstatě velmi levný. Docela dobře vím který trenér koho přivedl. Já myslím, že si tu nedávnou historii dobře pamatujeme všichni a nemusíme si ji pořád přeříkávat. :-)

                • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

                  slaviator     před 13 lety 12.11.2010 01:04 |  
                  0 0

                  No, podle mě to vyznělo tak, jako bys myslel "Jarolím levně přivedl toho, toho a toho", tak ok. A abychom nezapomněli, byl to Jarolím, kdo chtěl Cissého co usnul v béčku o poločase v šatně nebo Ivanoviče, kterej měl plat skoro jako Ragued, ale jeho stropem byl dorost... :)

                • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

                  martyni (přítel SN)     před 13 lety 12.11.2010 11:20 |  
                  0 0

                  Jeho prestupova politika nas prisla velmi draho.. Platime desitky hracu, z nichz plno neni v kadru, dalsi velka cast z nich podava prumerne az podprumerne vykony, tym je nesmyslne poskladany a od jara 2009 hraje (s nemnoha svetlymi chvilkami) priserny nekoukatelny fotbal, z kadru byli vyhnani mladi hraci, ktere jsme mohli v budoucnu zpenezit a zachranit se tim nebo mohli byt konkurenceschopni nyni, kdy se zoufale snazime preplacenych hracu zbavit, zatimco soucasna mladez nema kvalitu a hrozi, ze kdyz s ni budem hrat jaro, skutecne sestoupime. Problemy nejsou zpusobeny dluhem Enicu, ale temihle konkretnimi skutky Jarolima, popr. nekym, u koho zmizeli vydelane penize.

                  Ze tady nekteri rikali, ze je to cesta do pekel, je fakt a netreba o tom vest dlouhe debaty. Jarolim nese odpovednost. Stav neni takovy, jako byl pred jeho prichodem, tehdy mela slavie kapital v hracich, zejmena v becku a dorostu. Nyni ma vseho vsudy 3 kvalitni hrace - Ragued, Milan Cerny, Hlousek. Ty proda, penize utrati na dluhy a pak dost mozna nebude kvalita na udrzeni se v lize.

                  • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

                    quelhar (admin)     před 13 lety 12.11.2010 12:46 |  
                    0 0

                    To, ze ted neznas hrace, kteri jsou v dorostu, neznamena, ze v nich Slavia nema zajimavy hracsky material a potazmo kapital. Nebo myslis, ze je A dorost prvni nahodou?

                    • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

                      vavicek     před 13 lety 12.11.2010 12:51 |  
                      0 0

                      1) Tehdejší ročníky byly obecně kvalitnější.
                      2) Slávistické zastoupení v mládežnických reprezentací bylo vyšší.

            • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

              vavicek     před 13 lety 12.11.2010 12:33 |  
              0 0

              Huzgi, jsi demagog a lhář. Jinak se to napsat nedá. LJ nebyl u postupu do LM ani u titulu. Krajčík i Vlček už v té době hráli dva roky v A tymu.

            • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

              Jachym     před 13 lety 12.11.2010 15:04 |  
              0 0

              Zní to možná kacířsky, ale já bych ty dva tituly (a to jednooký se šedým, modrým a fialovým zákalem je pro tento případ nejvhodnější charakteristika) vyměnil za to, aby Slavia a s ní celý český klubový fotbal byl na evropské scéně alespoň trochu konkurenceschopný. Myslím, že v těchto dvou případech titulů nemá smysl se bušit v prsa a radovat se, že jsme přeskočili letenské žebráky, když skoro kdekoli v Evropě jsme hadrem, se kterým si podprůměrný evropský tým vytře zadek.

          • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

            vavicek     před 13 lety 12.11.2010 12:29 |  
            0 0

            Aračiš, Vorel, Dosoudil - všechny si přivedl Jarolím. Já jsem psal o stavu před Jarolímem. Tudíž žádné B. To co popisuješ u Krajčíka je pouze potvrzení toho co jsem psal.

      • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

        harry     před 13 lety 12.11.2010 07:07 |  
        0 0

        Rozhodně nejsme tam kde jsme byli milý Huzgi,i před příchodem Jarolíma v oněch trudných strahovských časech jsme vždy 2-3.místo v lize nějak uhráli a v Evropě jsme každý druhý třetí rok hráli jaro...

    • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

      slaviator     před 13 lety 11.11.2010 22:53 |  
      0 0

      To zase bacha, ty pozemky v Jílovém má spolu s Erichem Brabcem a řekl bych, že je nedostali za tržní hodnotu. I v té tržní hodnotě maj ty pozemky dohromady cenu 40 mil. Umím si představit, že by je koupili za 30 a vzali si na to ke všemu půjčku, kterou hodlají splácet z rozporcovaných pozemků a jejich prodeje...

      • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

        slaviator     před 13 lety 11.11.2010 22:54 |  
        0 0

        ...ohledně Doležala bude spíše zajímavé, jak i povede nyní na svazu, kde je opět šéfem legislativy. Obávám se, že to bude docela klíčové ohledně Slavie.

    • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

      korwin     před 13 lety 12.11.2010 14:20 |  
      0 0

      Pokud za ně bude někdo ochoten slušně zaplatit, proč ne. Oba hrajou v poslední době tak mizerně, že mi po fotbalový stránce snad ani chybět nebudou.

  2. Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

    slaviator     před 13 lety 12.11.2010 12:33 |  
    0 0

    Může hráč, který nedostává výplatu, předčasně ukončit smlouvu?
    Podle směrnic FIFA fotbalista, který tři měsíce po sobě nedostal ani korunu, může jednostranně odstoupit od smlouvy. Kluby se většinou kryjí tím, že hráči poukazují alespoň nějaké částky. Navíc, aby hráč od smlouvy takhle odstoupil, se stává málokdy. Většinou se nakonec hráč a klub dohodnou.

    Zdroj: http://fotbal.idnes.cz/celustka-a-milan-cerny-v-zime-nejspis-fotbalovou-slavii-opusti-pvr-/fotbal.asp?c=A101112_114157_fotbal_mn

    To může být odpověď, proč třeba Trapp ještě nevypověděl smlouvu. Třeba po dvou měsících dostal tisícovku a už ji vypovědět podle regulí FIFA prostě nemůže.

    • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

      janko (přítel SN)     před 13 lety 12.11.2010 13:08 |  
      0 0

      A nebylo to třeba úplně jinak? O.K. tak vypoví smlouvu, je říjen, listopad. A co bude dělat do nového přestupního termínu? Max.tak běhat po Stromovce a nebo někde hrát jako loni Ruda, tzn.jako amatér... A aby jsi opustil zaměstnavatele, musíš mít dalšího v rukávu. Na zahraničí nemá a u nás je to z bláta do louže.... Takže klid. Spíše mne zaujmul úplně odlišný přístup Pasky v Idnesu oproti včerejšku s Chovancem. Jak může mít schůzku s Rosenem, když na Slavii nebere nikdo telefon. To je divné:-)

      • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

        Jiri1     před 13 lety 12.11.2010 13:28 |  
        0 0

        Zdravim, napred k tobe lukasi, ta smernice take hovori o podstastne casti prumerne vyplaty a pokud v minulosti doslo k tomu co jsi napsal, vzdy se priklonila federace na stranu veritele, zastupce Slavie stejne jako ostatni jsou uzce provazani a to nejen telefony , ktere pry nikdo nezveda a samozrejme , ze pujde o odchody hracu z klubu a mozna i o nejake dluzne castky. Nevylucuji ani moznost , ze Slavia hleda dalsi preklenovaci pujcku , aby vyplatila alespon neco, protoze kasa je zcela prazdna a marketink kvuli neplneni dohod ze strany Slavie a uteku stalych sponzoru je temer nulovy , jako by Vik , , ale i dalsi na neco cekali.........

  3. Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

    japhy     před 13 lety 12.11.2010 15:39 |  
    0 0

    Nepřestane mě udivovat, že od zimy 2009 do léta 2010 (plusminus) dostaneme za přestupy přes 200 mio(Necka, Tavares, Švento,Sucháč) a už na podzim 2009 dlužíme někomu za titul. To přeci nejde prožrat, jak tvrdil Platil ( OT- to je jak Nastoupil vystoupil :))
    V tý době ještě bylo dost sponzorů, diváků mraky...

    • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

      hiker42     před 13 lety 12.11.2010 15:59 |  
      0 0

      to si piš, že ten šmejd mlží a kryje levoty bůhvíkoho.

      zopáknu prodeje a hostování nad 10 M CZK,co jsem tady kdysi psal:

      - zimní přestupové období 2009 - celkem 174 M CZK, z toho Necid 112,5 M, Tavares 46,5 M, Latka 15 M
      - letní přestupové období 2009 - 75 M CZK, z toho Švento 62,5 M, Gebre 12,5 M
      - zimní přestupové období 2010 - 42,5 M CZK, z toho Suchý 30 M, Čelůstka 12,5 M
      - letní přestupové období 2010 - 119 M CZK, z toho Suchý 95 M, Vácha 11,5 M, Grajciar 12,5 M

      mě to vychází přes 400M..

      • Re: Slávistický víkend (13. - 14. 11.)

        japhy     před 13 lety 12.11.2010 16:24 |  
        0 0

        No, mlží. Na druhou stranu jsme se od něj za pár měsíců dozvěděli víc, než od Doležala za několik let.