O Slavii

Hostování – k čemu vlastně jsou?

Skoro osm let sleduji statistiky odehraných minut a vstřelených gólů hráčů A týmu, kteří jsou na hostování v jiných klubech. Nedávno jsem si položila zásadní otázku: Má to vůbec cenu? Jakou mají tito hráči šanci, že si ještě zahrají za slávistické áčko? Nu, dost mizivou.

V uplynulých letech šla Slavie často tou cestou, že posílala na hostování mladé hráče z béčka a širšího kádru áčka, většinou se zdůvodněním, že se potřebují vyhrát, nasbírat zkušenosti či že by se v současném kádru neprosadili. Logicky se počet těchto hráčů na hostováních zvyšuje, protože juniorka a dorosty chrlí každý rok další fotbalisty a ne všichni pak najdou uplatnění v áčku. V nižších soutěžích to může být s přestupy problém, protože klub žádá za hráče přestupní částku minimálně ve výši výchovného. Bohužel se mi nepodařilo zjistit seznam hráčů (tudíž ani nevím, kdo všechno z hráčů, kteří tu v seznamu jsou, jsou ještě hráči Slavie), kteří v současnosti někde hostují, nicméně číslo 84 hráčů pod profesionální smlouvou dává něco o tomto počtu tušit.

Osm let jsem sledovala hráče áčka (případně béčka, pokud šlo o hostování ve druhé lize) na hostováních, někteří z nich prošli i více kluby. Pro představu uvedu chronologický seznam hráčů a klubů, ve kterých hostovali od roku 2002. Poté je seřadím do skupin, podle toho, kteří se prosadili v áčku Slavie a kteří ne, ale prosadili se jinde, zhruba na kvalitativní úrovni Slavie či všeobecně první ligy. V další skupině budou ti, kteří přesáhli kvalitativně úroveň Slavie výrazně. V předposlední skupině budou ti, kteří se na podobné úrovni neprosadili. V poslední skupině budou hráči, kteří ještě neukázali vše, co v nich je a jsou v současnosti na hostováních. Tipnete si, která skupina bude nejpočetnější?

D. Kalivoda (Dolní Kounice, Xaverov), J. Kozák (1.FC Košice), L. Kreuz (Most, Kladno), M. Lička (Blšany, Žižkov), T. Michal (Most), J. Mejzlík (Pardubice, Most, Xaverov), G. Sankovič (Panionios, Akretitos), L. Sedláček (České Budějovice, Grodzisk)), F. Stibůrek (Trenčín, Blšany, Xaverov), P. Švancara (Opava), D. Tchuř (Ujpešť), P. Fořt (Viktoria Plzeň), M. Slavík (Mladá Boleslav, Pardubice, Most, Blšany, Teplice), V. Bálek (Opava, Xaverov, Čáslav), F. Herda (Kladno), P. Novotný (Bohemians), R. Sláma (Blšany, Hradec Králové), T. Šilhavý (Blšany, Ústí nad Labem), I. Táborský (Bohemians, Příbram, Č. Budějovice), M. Václavík (Příbram, Bohemians), J. Skácel (Příbram), T. Hašler (Kladno, Xaverov), M. Krajčík (Žižkov, Č. Budějovice), Milan Zachariáš (Blšany, Xaverov, Čáslav), L. Nachtman (Blšany), R. Černý (Tottenham), J. Chleboun (Xaverov, Hradec Králové), I. Kováč (Slovan Bratislava), M. Latka (Birmingham), T. Dubský (Čáslav, Krč, Kladno), M. Held (Bohemians), K. Kratochvíl (Kladno), J. Bauer (Sokolov), M. Bayer (Kladno, Jihlava, Dukla), M. Costa (Sokolov), B. Dočkal (Kladno, Liberec), M. Gecov (Kladno), J. Studík (FC Bohemians, Sokolov), L. Vácha (Jablonec, Liberec, Ostrava), M. Vukovič (Banská Bystrica), K. Zelinka (České Budějovice, Hlučín), J. Diviš (Krč, Prešov), T. Jablonský (Kladno, Střížkov), T. Necid (Jablonec), T. Gebre Selassie (Liberec), J. Kovařík (Č. Budějovice), Z. Šenkeřík (Stabaek), G. Toleski (Olomouc), M. Vorel (Dukla Praha), R. Šiklič (Č. Budějovice, Hlučín), A. Besta (Górnik Zabrze), M. Suchý (Spartak Moskva), P. Javorek (Hlučín, Sezimovo Ústí), O. Honka (Hlučín), P. Kobler (Hlučín, Kladno), R. Valeš (Hlučín), R. Gulajev (Hlučín), J. Hanuš (Hradec Králové), L. Tafat (Mladá Boleslav), P. Mareš (Hlučín), V. Trubila (Bohemians 1905)

Prosadili se ve Slavii: D. Kalivoda, P. Fořt, M. Krajčík, Z. Šenkeřík, T. Necid, M. Latka

Prosadili se jinde: J. Kozák, M. Lička, L. Sedláček, P. Švancara, D. Tchuř, M. Slavík, I. Táborský, M. Václavík, J. Chleboun, B. Dočkal, L. Vácha, M. Gecov, J. Diviš, T. Jablonský, T. Gebre Selassie, J. Kovařík, Z. Šenkeřík

Prosadili se na vyšší úrovni: R. Černý, M. Latka, T. Necid, M. Suchý

Neprosadili se: L. Kreuz, T. Michal, J. Mejzlík, F. Stibůrek, V. Bálek, F. Herda, P. Novotný, R. Sláma, T. Šilhavý, J. Skácel, T. Hašler, Milan Zachariáš, L. Nachtman, T. Dubský, M. Held, K. Kratochvíl, J. Bauer, M. Bayer, M. Costa, J. Studík, M. Vukovič, G. Toleski, M. Vorel

V současné době na hostování či v klubu: K. Zelinka, A. Besta, P. Javorek, O. Honka, P. Kobler, R. Valeš, R. Gulajev, J. Hanuš, L. Tafat, P. Mareš, V. Trubila

?: G. Sankovič, I. Kováč, R. Šiklič

Jak sami vidíte, z celkového počtu šedesáti hráčů na hostováních se do Slavie vrátilo (či hned se prosadili po hostování ve svém mateřském klubu) šest hráčů. Pokud tedy někdo z hráčů slyší větu: "Pošleme tě na hostování trochu rozehrát", může si být téměř jistý, že si za áčko Slavie už nekopne. Možná ale vzhledem k finančním problémům nastane nyní jiný trend.

Za neúplné informace samozřejmě neručím...

Komentáře (54)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

    slaviator     před 13 lety 08.12.2010 21:07 |  
    0 0

    "Jak sami vidíte, z celkového počtu šedesáti hráčů na hostováních se do Slavie vrátili a prosadili čtyři hráči. " - já bych řek, že jich bylo (minimálně) sedm. Kalivoda, Fořt, Krajčík, Šenkeřík plus samozřejmě i Černý, Latka, Necid...
    Jinak obecně: hodně je to o důvěře trenéra, a také o tom asi, že v poslední době ti lepší hráči vesměs chodí na hostování s opcí, takže když se rozkopou, tak do Slavie se nevrátí.

    A v tom výčtu mi chybí třeba Gebrelassie...

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      slaviator     před 13 lety 08.12.2010 21:09 |  
      0 0

      teda, pravda, v tom přehledu nemá být - odešel právě na hostování s opcí a do Slavie se už nevrátil. V tom případě v seznamu ale přebývá Dočkal :-) Bud Theo (a další) chybí nebo Dočkal (a pár dalších) přebývaj :)

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      (host)     před 13 lety 08.12.2010 22:37 |  
      0 0

      OK. Ze čtyř opraveno na šest, páč Černý se po hostování už do Slavie nevrátil :)

  2. Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

    Gordon (host)     před 13 lety 08.12.2010 21:12 |  
    0 0

    nadhera, u spousty jsem si zavzpominal... jen u tech co se neprosaduili: tam je sporne s hracema co se prosadili predtim v jinem klubu, treba toleski tedko hraje, a hral v mostu, Vorel se rposadil v jihlave(tusim) a tedko taky nekde chyta stabilne (dukla?), studik je v teplicich ne? taky prosazenej?

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      slaviator     před 13 lety 08.12.2010 21:31 |  
      0 0

      tak zasse ZATÍM nemůžeš srovnávat Slavii a druholigovou Duklu... :-)

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      (host)     před 13 lety 08.12.2010 22:35 |  
      0 0

      Tak urcit hranici "prosazeni se" a "neprosazeni se" je tezke, nicmene Studik je v Sokolove, Vorel odchytal v Dukle nekolik zapasu a ted je na lavce v Boleslavi. Jeden zapas Toleskeho v zakladu na podzim nepovazuju moc za uspech...

      Nerada bych, aby me tady nekdo chytal za slovo a resili jsme, jestli dva zapasy v zakladu uz jsou dobry nebo ne. Spis jsem to udelala jako zajimavost.

      • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

        Gordon (host)     před 13 lety 09.12.2010 01:58 |  
        0 0

        vubec nechci polemizovat, spise to byla moje neinformovanost o danych hracich...

  3. Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

    slimak     před 13 lety 08.12.2010 22:57 |  
    0 0

    díky za hezký přehled;
    jen bych doplnil, u tech co se prosadili u nás je nutné říci, že samotné hostování pomohlo pouze přímo pouze Necidovi a Kalivodovi..

    jinak je zřejmé, že má hostovacka u mladych hracu funkci takovou, aby se poznalo, jestli ten hrac ma nejaky potencial, ale jinak to je spis predstupen zbavení se toho hrace a ceka se, az mu vyprsi smlouva...

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      VitK     před 13 lety 09.12.2010 09:12 |  
      0 0

      Dovolil bych si tvrdit, že hostování pomohlo pouze Necidovi. Kalivodovi pomohl ten, který jej nakonec vyhnal, tedy Karel Jarolím. Pokud si vzpomínám, Kaličovi se na hostováních vůbec nedařilo a do základní sestavy neproniknul. To samé bylo i s Matějem Krajčíkem. Oba je jako v podstatě odepsané hráče začal stavět Karel Jarolím.

      • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

        slimak     před 13 lety 09.12.2010 11:01 |  
        0 0

        myslim, ze se Kalivodovi na Xaverově svého času dost dařilo..jinak bych jeste vyzdvihl hostovani Dockala v Kladne, kde ukazal, ze na velky fotbal urcite ma a stal se tam dost dulezitym hracem. To ze svoje kvality ukazoval pak v Liberci je vec jina..

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      vavicek     před 13 lety 09.12.2010 13:35 |  
      0 0

      Necidovi hostováni nijak nepomohlo. Ten by dával goly i tady.

  4. Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

    Troubi     před 13 lety 09.12.2010 09:32 |  
    0 0

    tak hostovani ma hlavne funkci oddelit zrno od plev, coz myslim, ze se dari vcelku dobre, nebot vycet hracu nahore je az na vyjimky plnej plev....

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      Jiri1     před 13 lety 09.12.2010 11:11 |  
      0 0

      Zdravim , vas opravdu obcas ta prezdivka vcelku zdobi, uz jste mne nadzvedl s tim prispevkem o tom , ze je , dore ze Vales s Vankem dou pryc, pak z toho vylezlo,ze Pelta dostane vyhledove jeste jednoho hrace a to co jste napsal e opet kravina , protoze ve Slavi to spise slouzilo k tomu aby mohl Karel nakupovat dasli zbytecny hrace a a vypudit ochovance Dockala, Vachu j., kteri mu nenesly prachy. Vrcholem podobnych hovadim bylo hostovani Necida , ktery uz byl na odchodu a nebyt zasahu Dolezala, tak mel Pelta a spol opet vydelano. A , kdo teda bude chytat, Zlamal protoze je zadarmo a plati ho Italove nebo Fin ktery je zdesen a ko vi zda-li se vrati. A hraci v poli, nebudu nic lakovat na ruzovo, vzdyt z tech 20 pouzitelnych hracu je 8 na odchodu, ci chtej odejit Ano bavme se drahych hracu, hracu, kteri za leta ve Slavii nic nedokazali , ale proboha nezbavujme se lidi, kteri jeste maji vztah svemu klubu a nehrozi stavkami jako treba nekteri obranci a POD.....

      • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

        Troubi     před 13 lety 09.12.2010 15:46 |  
        0 0

        To je mi lito. Udelejte to jako ja, ja uz ty vase debilni sracky ani nectu a je mi fajn. pa

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      martyni (přítel SN)     před 13 lety 09.12.2010 12:10 |  
      0 0

      coz se myslim nedari, protoze nas kadr je plnej hracu, kteri na slavii nemaji.

      • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

        Jiri1     před 13 lety 09.12.2010 12:28 |  
        0 0

        Zdravim , nedari a popravde , Ja mit mesicne 250 litru a nemuset kopnout do balonu , tak klidne si na svy prachy pockam treba pul roku a budu zcela nenapadne sit do klubu nejlepe prostrednictvim zcela nahodneho televizniho modertora, jeho debilniho hosta , kdyz se opet zcela nahodou nevypne zvuk, nebo kdyz zcela nahodou noviny zverejni zavery obchodniho jednani , ktere nemaji byt zverejneny , nebo kdyz zcela nahodou zacne Nova venovat Slavii zaporne reportaze 4x za sebou, aniz by 2 leta zpatky pomalu zjistila , ze hrajeme ligu mistru. Proste prachy se daji dostat i jinak, ze pane manazere.........

      • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

        martyni (přítel SN)     před 13 lety 09.12.2010 13:30 |  
        0 0

        krom toho hostovani podle me něma funkci oddělit zrno od plev. Funkci vidim dvoji az troji - priprava nadejneho hrace na sluzby pro acko nebo nabidka nepotrebneho hrace jinemu klubu, pokud ho tento nechce koupit, popr. pokud se nelze zbavit hrace jinak, alespon jeho umisteni na hostovacku. Tu prvni funkci hostovacky nepnily temer vubec, tu druhou hlavne z duvodu, ze jsme se chteli nekterych hracu za kazdou cenu zbavit, aby mohli prijit do kadru jini.

        • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

          Troubi     před 13 lety 09.12.2010 15:49 |  
          0 0

          "priprava nadejneho hrace na sluzby pro klub" je pro me soucasti deleni plev a zrn. to je podle me primarni cil...i s dalsim souhlasim,ale to neni preci hlavni cil...to,ze ten plevel porad mame samozrejme neni dobre,je to chyba,ale hostovani jako takovy ukazalo/ukazuje,kdo na co ma a nema...

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      Jiri1     před 13 lety 09.12.2010 12:58 |  
      0 0

      Zdravim , vite Martine , tyhle veci uz vime , ale mne osobne na tom zere , ze Cerny se jako clen tzv. rady stasich dost intenzivne podilel na nekterych prasarnach a popravde az najednu vyjimku byli jeho vykony z posledni doby spise vykony byvaleho fotbalisty , ktery byl zavrenej v koncetraku je podvyzivenej a uz mu nezbejva na pobyb.

      • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

        Wommi     před 13 lety 09.12.2010 13:40 |  
        0 0

        ..ale jo,...tak samozrejme to nejsou nejaky novinky, spis takovy nakouknuti za oponu,..bohuzel na druhou stranu, nikdo nikdo nevime jak to tam presne je, nesedime v kabine a samozrejme je jasny, ze kdyby byl Cerny jeden ze spatnych, tak urcite nebude navenek ventilovat svy spatny chovani a delat ze sebe hajzla, urcite to radeji hodi na jiny,...pokud je treba

        ..v kontextu cely ty situace si stejne porad dokola davam otazku, jak se to takhle mohlo behem dvou let vsechno posrat, je to neuveritelny:) a navic tresnickou je, ze to nezpusobil nejakej vnejsi element ale slavia sama..je to hnuj a doufam, ze ti, jez za to muzou si to s sebou alespon ponesou jako spinavej cejch!

        • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

          martyni (přítel SN)     před 13 lety 09.12.2010 13:47 |  
          0 0

          hlavne za tohle prece nekdo musi nest zodpovednost..

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      martyni (přítel SN)     před 13 lety 09.12.2010 13:46 |  
      0 0

      jj, zajimavy, byt jsou to veci tuseny.. ze vyhozeni brabce tym poznamenalo, ze byla blbost kazdej pulrok vymenovat 10 hracu, ze nekteri hraci by si zaslouzili vic duvery treneru (Ragued, Belaid, Vaniak...). Zajimavy je, ze za jarolimem by urcite nesel a ze mluvi tak pekne o platilovi..

      • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

        Jiri1     před 13 lety 09.12.2010 14:12 |  
        0 0

        Zdravim, s tim Brabcem si mne zaujal, dnes po dlouhe dobe se priklanim spise, ze odesel spis kvuli jeho vlivu na deni ve Slavii, to ostatni byla zaminka, jen si vezmete, co z toho vylezlo, osobni pritel reditele klubu, neprekonatelna autorita v satne, clovek tahajici za nitiky i mimo Slavii, to ostatne dokazuje i ve Sparte , kde ho uznava treba i Repka, ktery ma jinak velmi vybrany apetit.Jarolim se proste bal jeho vlivu a proto musel zmizet, odpovednost za stav Slavie je jasny, statutarni organy klubu , o tom neni sporu, spis duvod, nekde jsem zaslechl , ze nekdo nalil do klubu svuj kapital a pak jen vybiral , po podani zaloby Enicem pak doslo k odlivu sponzoru , kteri nechteli cekat na to, ze jejich prachy skonci kdesi, tady podotykam , ze to melo i jiny duvod , cast spozoru se zalekla spojeni jejich jmena ...........

        • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

          martyni (přítel SN)     před 13 lety 09.12.2010 14:28 |  
          0 0

          Ono tezko hledat ciste hrdiny v tomhle pribehu, nicmene po spotovni strance pro fungovani tymu mel Brabec zrejme velky vliv. Ovsem sportovni stranka neni zas ten nejvetsi pruser, za normalnich okolnosti bychom meli i vykyvy formy prestat, nejvetsi pruser je jinde a souhlasim, statutarni organ ma odpovednost. Ad sponzori - ja mam podezreni, ze vetsina sponzoru jsou spolecnosti spriznene s majiteli, Rosenovy spolecnosti a firmy jeho kamosu, coz povazuju za velmi nestandardni a nestastny..to je stret zajmu a brani to tomu, aby slavie mela nejaky silny partnery..

      • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

        VitK     před 13 lety 09.12.2010 14:21 |  
        0 0

        Myslím, že kromě známých pravd byla nezajímavější jedna poznámka, že Jarda sice tvrdí, že hráči za rozklad nemůžou, ale oni běhají po hřišti a za jejich výkony by jim víc než 10 tisíc měsíčně nikdo neměl dát.

        Jak vyplynulo z odpovědí, o vlastní zodpovědnosti náš bývalý kapitán asi moc nepřemýšlí. Neodpověděl také na můj dotaz, nebo spíš žádost o komentář názoru, že Slavia asi bohužel směřuje do 2. ligy, protože kádr hrající na podzim mimořádně špatně bude pro jarní záchranářské boje oslaben, vedení jenom ořezává a především se všichni, tedy vedení, trenéři i hráči, chovají naprosto neprofesionálně. Toho příkladem je pro mě fakt, že si hráči vynutili místo prosincových tréninků delší volno a vedení a trenér jim to odsouhlasili. To je pro mě asi nejhorším ukazatelem toho, jak to v dnešní Slavii vypadá a jak to bude s bojem o záchranu.

        Karel Jarolím toho v posledních letech asi udělal dost špatného, ale nedovedu si představit, že by si vůči němu někdo něco podobného dovolil. Ostatně asi proto dokázal pozvednout mužstvo tehdy bezejmenných hráčů, protože po chaosu pod Beránkem na podzim 2003 a volné zábavě pod Csaplárem zavedl řád.

        • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

          vavicek     před 13 lety 09.12.2010 14:33 |  
          0 0

          Pozvednout bezejmené hráče? Tím myslíš mistra evropy do jednadvaceti let Pitáka? Nebo tehdy bývalé reprezentanty Holenaka s Vlčkem? Nebo Fořta s Latkou, které za poměrně vysoké sumy přivedl Beránek? Nebo snad myslíš jak využil mládež kterou tady vybudoval Říčka s Beránkem?

          • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

            slimak     před 13 lety 09.12.2010 14:45 |  
            0 0

            výsledek je ale takovej, že řád opravdu zavedl a že se mužstvo pod ním výrazně zvedlo, což vyvrcholilo LM a 2 titulama, to je proste fakt...myslím, že třeba Beranek mel ten kadr lepsi a nikdy jsme nic nevyhrali...

            • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

              vavicek     před 13 lety 09.12.2010 15:07 |  
              0 0

              Zavedl řád? To myslíš opilého Fořta na treninku, Abraháma, Brabce atd.? Výrazně zvedlo? To je otázka. Napříkla dvě neuspěšné kvalifikace do LM jdou jasně na něj. Ostatně pokud se podíváš na kvalifikace s Ajaxem, tak tam to ani jinak postavit nemohl. Hubáček se zranil, Aračič vykartoval a Suchěho si ani takové arogantní hovado jako on nedovolil nechat na lavičce. Z Beránkova tymu se nikdo v zahraničí trvale neprosadil. Blízko k tomu měl pouze Skácel. U Jarolíma se prosadil Necid se Suchým a na urovni Skacela Švento, Švec, Tavares. Podle tohoto měl Jarolím jasně lepší "materiál". A to nemluvím o tom, že zatímco za Jarolíma jistil zákulisí Puček, tak za Beránka si Pelta povídal o cinklém jaru a že ani v Hradci to nešlo.

              • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

                harry     před 13 lety 09.12.2010 15:26 |  
                0 0

                Byl už u nás Puček v sezoně 05-06?Já myslím,že ano,a tehdy to údajné jištění ze zákulisí dopadlo třeba otřesnými zářezy v Olomouci,na jaře na Spartě a doma s Libercem.Problém byl ale hlavně v tom ,že tehdejší tým dokázal sehrát řadu výbornejch zápasů (Sparta doma,Sofie v Poháru UEFA) a pak neporazit doma ani Blšany nebo tehdy zachraňující se Plzeň...

                • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

                  vavicek     před 13 lety 09.12.2010 15:42 |  
                  0 0

                  Jediný skutečný zářez byl s Olomoucí. To, co tady předváděla místní redakce po zápase s Libercem je směšné i ted. Pamutuješ si jak nám tady detailně rozebírali jak se Krajčík kolíkem dotkl míče atd.?

                  • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

                    Troubi     před 13 lety 09.12.2010 15:53 |  
                    0 0

                    ty jsi fakt forkar :D

                    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

                      vavicek     před 13 lety 09.12.2010 16:02 |  
                      0 0

                      A co na tom není pravda? Zářezů jsem viděl dost. Například si pamutuju jak nás neskutečným způsobem zařizl Puček se Žižkovem, ješte pod Beránkem. To byl zářez. Tohle ne.

                      • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

                        harry     před 13 lety 09.12.2010 16:08 |  
                        0 0

                        se Žižkovem?myslíš tu remízu 1:1 na podzim 2003??Jinak jsme totiž s Beránkem Žižkov pokaždý porazili...

                        • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

                          vavicek     před 13 lety 09.12.2010 16:13 |  
                          0 0

                          Ne, ja myslím zápas z podzimu 94. Ale i tehdy jsme Žižkov porazili.

          • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

            VitK     před 13 lety 09.12.2010 15:06 |  
            0 0

            No možná máš trochu pravdu. Já si pamatoval, že před sezónou 2005-2006 odcházel, kdo měl nohy. A přišel jen mnoha lidmi milovaný David Hubáček a Lukáš Jarolím. Především se povedl příchod Šventa. Teď ale koukám do statistik a vidím, že odešli Kuka, Bejbl, L. Došek, L. Sedláček. K. Piták a Holeňák odešli později. Do sestavy byli KJ ale zařazeni odepisovaní Krajčík, Hrdlička nebo Kalivoda. A hráli i mladí. Hra tehdy dostala řád a styl. Máš pravdu, že bylo po kom sáhnout, protože J. Říčka dokázal vytvořit skvělou zálohu mladých. Ti ovšem začali hrát až za Jarolíma. Beránek mladé vlastní odchovance začal stavět až v době, kdy se mužstvo na podzim 2003 úplně rozložilo a Csaplár sázel na zkušené hráče, které znal z Liberce, a vítězný typ Rychlíka.

            • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

              vavicek     před 13 lety 09.12.2010 15:16 |  
              0 0

              Promiň, ale tohle je vůči Beránkovi krajně nespravedlivé. Jakmile tady byl někdo mladý koho mohl postavit, tak ho postavil. On nemohl za to, že v té době tady nebylo tolik kvalitních odchovanců jako za Jarolíma. Máš pravdu v tom, že z odepsaných hráčů si vytáhl Krajčíka s Hrdličkou. Ovšem Krajčík s Hrdličkou dostávali šance už za Beránka.

            • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

              Jiri1     před 13 lety 09.12.2010 15:27 |  
              0 0

              Tak urcite prichod Jarolima v roce 2006 byl nutny , byli jme spise jako hnizdo odboru, nez jako fotbalovy klub, proti prvni fazi jeho angazma nic , souhlasim i tim , ze bezejmeni hraci se pod jeho vedenim mimoradne zvedli, ale pak se to zvrhlo, klub z nepotreboval lidi jako Ricku, Sustu, Prochazku, Kozla, najednou se zacali objevovat lidi jen pro noseni micu Drzmisek, Rehak, Knoflicek nejakou koncepcni vychovou mladeze byl konec , nejhorsi je , ze Ricka a spol. stali podle Platila 5 milionu rocne , dnes ma mladez rozpoet tricet melounu a vsichni Vam reknou, ze privest talent do Slvie je nadlidsky vykon. Vse se centralizovalo pod Jarolimem, on ozhodoval o prestupech, o prijmani lidi treba i do funkci provoznich pracovnku a vytvarel s jistou agenkou i vlatni hracskou staj a tohle vsechno vedlo , ze presto , ze jsme Dolezala, Rosena na kazdem setkani na tyto veci upozornovali k tomu, ze vse se koncentrovalo do jedne osoby , ktera vse delala za prachy , kteri si jini trenri vydelaji za cely zivot a ve finale zlikvidovala nejen mladez , trenery , ale i fnancni zajisteni klubu.

              • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

                vavicek     před 13 lety 09.12.2010 15:38 |  
                0 0

                Proboha, které bezejmené hráče pozvedl? Krajčík tady byl už za Beránka. Hrdlička hrál kulový. Nikdo jiny mě nenapadá. Jediná jeho kvalitní práce byl Švento s Tavaresem.

          • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

            VitK     před 13 lety 09.12.2010 15:22 |  
            0 0

            Za M. Beránka hrálo mužstvo často velmi pohledný fotbal. Ovšem taky nedokázalo zabojovat a ztrácelo zbytečně body především venku, takže ačkoliv jsme v sezóně 2002-03 měli určitě nejlepší mužstvo v lize, nevyhráli jsme nic.

            O M. Beránkovi se také vytvořily 2 legendy, a to že to byl trenér, který stavěl mladé odchovance, a že to byl ideální trenér do nepohody. Faktem ovšem je, že mladí odchovanci začali pravidelně hrát až když vypukla krize na podzim 2003. A co se týče trenéra do nepohody? Mužstvo sice přebíral ve špatném stavu po skončení podzimní sezóny 2001, ale vedení mu tehdy přivedlo Vachouška, Pitáka a Skácela (Před začátkem sezóny, kdy jsme hráli i předkolo LM, bylo mužstvo naopak oslabeno. Přišel jen Gedeon, zato odešel Ulich). No, a když se na podzim 2003 přestalo dařit a odešli Vachoušek a Skácel, mužstvo se naprosto rozhádalao a rozložilo, i když v porovnání se současností to asi ještě nebylo tak zlé.

            Myslím, že v souvislosti s vbornou prací s mládeží by měl být jmenován hlavně J. Říčka. Na toho by neměl nikdo nikdy zapomenout.

          • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

            VitK     před 13 lety 09.12.2010 15:22 |  
            0 0

            Za M. Beránka hrálo mužstvo často velmi pohledný fotbal. Ovšem taky nedokázalo zabojovat a ztrácelo zbytečně body především venku, takže ačkoliv jsme v sezóně 2002-03 měli určitě nejlepší mužstvo v lize, nevyhráli jsme nic.

            O M. Beránkovi se také vytvořily 2 legendy, a to že to byl trenér, který stavěl mladé odchovance, a že to byl ideální trenér do nepohody. Faktem ovšem je, že mladí odchovanci začali pravidelně hrát až když vypukla krize na podzim 2003. A co se týče trenéra do nepohody? Mužstvo sice přebíral ve špatném stavu po skončení podzimní sezóny 2001, ale vedení mu tehdy přivedlo Vachouška, Pitáka a Skácela (Před začátkem sezóny, kdy jsme hráli i předkolo LM, bylo mužstvo naopak oslabeno. Přišel jen Gedeon, zato odešel Ulich). No, a když se na podzim 2003 přestalo dařit a odešli Vachoušek a Skácel, mužstvo se naprosto rozhádalao a rozložilo, i když v porovnání se současností to asi ještě nebylo tak zlé.

            Myslím, že v souvislosti s vbornou prací s mládeží by měl být jmenován hlavně J. Říčka. Na toho by neměl nikdo nikdy zapomenout.

            • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

              Jiri1     před 13 lety 09.12.2010 15:31 |  
              0 0

              opravdu musim, na Rcku nezapomenu nikdy , bez penez , mel 5 melounu na rok , Sparta 20 dokazal privest takove hrace, dodnes to nechapu, navic i po letech zustava Sllavistou a to hlavne srdcem,ktere i mladeze mnohym chybi , snad jen Karoch.

            • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

              vavicek     před 13 lety 09.12.2010 15:34 |  
              0 0

              Opět mu naprosto zbytečně křivdíš. Jakmile tady byl odchovanec, který byl aspon trochu kvalitní, tak hrál. Nemohl za to, že tehdy mládež za nic nestála. Jestliže podle tebe někoho přehlížel, tak kde ty hráči jsou? Jeden odchovanec, kterému dal příležitost si například v Boleslavy ani neškrtl. Zatímco u Jarolíma ta mládež byla uplně někde jinde. Jablonský, Kovařík, Vácha, Dočkal, Hošek, Gecov - ti všichni hrají ligu! Kolik hráčů z tehdejší mládáže hraje nebo hrálo ligu? I ty snad uznáš, že ten počet je diametálně odlišný. Beránek s Říčkou jsou kamarádi a oba dva mají výrazný podíl na zlepšení tehdejší mládaže.

            • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

              Gordon (host)     před 13 lety 09.12.2010 15:48 |  
              0 0

              Ad krajčík a hrdlička: krajčík hrál vlastně náhodou, už byl odepsanej, pořád hrál za béčko nebo v xaverově a potom ho nahodou vytasil na jablonec, ale tuším bylo to proto že ostatní byli zranění... hrdlička hrál už předtím.
              ad jarolím začátek: tam člověk viděl jak to všem krásně jde, zprava centr z leva centr před bránu, ty krajčíkovi stáli za to. Občas něco středem tam se člověk ajsně orientoval, ale teďko?
              ad beránek: taky o něm šli fámy, že dostával provize za hráče... nicméně trenér to byl dobrý a mrzelo mě, že odešel.
              ad říčka: škoda že je pryč.

              • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

                harry     před 13 lety 09.12.2010 15:52 |  
                0 0

                Hrdlička nastoupil poprvý ještě pod Pešicem na podzim 2001 proti Opavě...

  5. Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

    honzah (přítel SN)     před 13 lety 10.12.2010 12:38 |  
    0 0

    http://www.youtube.com/watch?v=qZTEgO2whZE

    Pan Načeradec: ,,Co já se rozčiluju? Je snad Slávie můj podnik? Ale do těch direktórů, aby hrom uhodil! (...) Takhle zkazit takový výborný mužstvo! (...) Takovíhle beci, jako má teď Slávie, mi můžou bejt ukradený!´´

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      DrFe1     před 13 lety 10.12.2010 12:52 |  
      0 0

      Pěkný :-)) a momentálně bohužel aktuální

    • Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

      lassiter     před 13 lety 10.12.2010 13:45 |  
      0 0

      :-))

  6. Re: Hostování – k čemu vlastně jsou?

    honzah (přítel SN)     před 13 lety 10.12.2010 13:18 |  
    0 0

    Tak mě napadá, sestavit si aktuální sestavu Slávie (s ohledem na deklarované přestupy)

    A-sestava: Jaakkola - Kaufman, Vomáčka, Koubský, Mareš - Janda, Dembélé, Kisel, Hloušek - Hora, Vlček

    B-sestava: Hanuš - Zieris, Neuberg, Hubáček, Palko - Koreš, Jarolím, Duranski, Hurka - Zákostelský, Naumov

    3. brankář: Zlámal :-))

    Takže i po těch odchodech záložníků zůstane Achillovou patou útok a obrana. V kategoriích brankáři a záloha na tom zase tak špatně nejsme.

      • Re: Petr Hošek na Slovensko ?

        slaviator     před 13 lety 12.12.2010 00:49 |  
        0 0

        tak potřebujeme se zbavit někoho z tch 84 fotbalistů...

        • Re: Petr Hošek na Slovensko ?

          Gordon (host)     před 13 lety 12.12.2010 02:18 |  
          0 0

          proc jim nedaj treba vlcka... to je ta paltilova strategie, stavet na odchovancich a hledani utocniku... :D

      • Re: Petr Hošek na Slovensko ?

        quelhar (admin)     před 13 lety 12.12.2010 10:18 |  
        0 0

        Uprimne receno si myslim, ze v tomto pripade muzeme byt radi, ze o nej ma vubec nekdo zajem... Nicmene treba se za uplynuly rok nejak vyznamne zlepsil, ale loni v zime jej ani prilis nechtel Janu do pripravy becka.