Archiv

Slavia B - Ovčáry 1:1

Béčko remizovalo na Strahově s Ovčáry po přísně nařízené penaltě 1:1.

Slavia B - Ovčáry 1:1 (1:0)

Branky: 39. Gulajev - 69. Cigánek (z pen.)

Sestava Slavie: Hanuš - Galus (46. Kindel), Vomáčka, Zákostelský, Palko - Kučera, Šimeček, Petrák, Mikula (79. Hájek) - Gulajev, Cousens

Lavička: Neuberg, Kolařík, Mráz, Vignozzi, Pokorný

Proti čtvrtému týmu ČFL nastoupila sestava opět s Vomáčkou v obraně, vedle kterého hrál Zákostelský, v útoku dostal poprvé od začátku důvěru střelec gólu proti Karlovým Varům Cousens. Bránu Ovčár hájil slávista Patrik Malina.

Hosté začali aktivněji, což jim vydrželo skoro celý první poločas, projevilo se to na držení míče i celkovém počtu střel na bránu. Nicméně střely to byly spíše z větší vzdálenosti, hrálo se od vápna k vápnu, o tom ostatně svědčí i to, že se za celý první poločas kopal jen jeden roh. Hosté mířili na slávistickou bránu poprvé ve 3. minutě, Hanuš kryl balón u země, další slabý pokus o minutu později zlikvidoval a Hašlerova střela v 8. minutě mířila mimo bránu. Na druhé straně střílel z dálky Petrák, ale Malina včas zakročil. Největší šanci první půle měli hosté ve 27. minutě, na míč z rohu si někdo naskočil a odhlavičkoval ho do vnitřního břevna. Ve 31. minutě měl Hanuš střelu Maršnera a šest minut před přestávkou Slavia dala celkem nečekaně první gól. Po pádu obránce před vápnem vybojoval míč Cousens, ten ho přiťuknul Kučerovi a od něj zamířil za obranu na Zákostelského, který se před prázdnou bránou nemýlil. Ovčáry mohly srovnat ve 42. minutě, ale pálily jen těsně nad bránu. V poslední minutě před poločasem se dostal do šance ještě Gulajev, ale z otočky mířil mimo bránu.

Ve druhé půli se výkon slávistů o dost zlepšil, dostávali se více do zakončení, i když ve středu hřiště byli hosté pořád dost nepříjemní a důrazní. Ve 48. minutě nasadil ve vápně jesle Kindelovi Petřík, míč se dostal k nabíhajícímu Cigánkovi, který ve vyložené šanci mířil jen vedle brány. Pěknou akci předvedli slávisté v 62. minutě, Gulajev na pravé straně odcentroval přes obránce před vápno, kde na míč jen těsně nedosáhnul hlavou Cousens. Poté zaúřadoval celý zápas nepřesvědčivý rozhodčí Šob, snad až po deseti sekundách posoudil souboj Vomáčky a Rótha jako penaltový. Penlatu zahrál Cigánek a nemýlil se. Do konce zápasu měli slávisté ještě další šance po střelách Gulajeva, Cousense nebo Zákostelského, ale mířili buď mimo, nebo byl Malina připravený.

Slávisté tak mají z dnešního zápasu bod, zůstávají na předposledním místě.

"Vzhledem k vývoji zápasu je škoda, že jsme ztratili dva body, ale takhle to je. Kluci makali, potěšili mě výkonem hlavně ti mladší, nemůžu jim nic vytknout, snad jen že měli proměnit šance. Soupeře jsme do šancí kromě standardních situací nepouštěli," zhodnotil zápas Pavel Řehák.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)