Ženský fotbal

Slávistky vyhrály v Brně

Fotbalistky Slavie ve druhém zápase ve velkém vedru vybojovaly tři body nad Brnem díky zlepšenému druhému poločasu. Premiérově se prosadila Cahynová, další branky přidaly Pěničková a Nepokojová. Juniorky svého soupeře porazily vysoko 7:1. Prohlédněte si 42 fotografií.

Poprvé v sestavě se představila Klára Cahynová ze Slovácka, naopak chyběla Budošová. Hned v první minutě po menší chybce zahrozila domácí Balaščáková, ale k zakončení jsme jí nakonec nepustili. Slávistky měly územní převahu, ale měli jsme problém s koncovkou, nedokázali jsme si vypracovat pořádnou šanci. Proto jsme to zkoušeli z dálky jako třeba Cahynová. Pěknou akci předvedla trojice Voňková, Pěničková a Divišová, ale poslední kolmici nakonec zachytila včas vyběhnutá brankářka. Do pěkné příležitosti se dostala Divišová, ale v tísni střílela slabě. Další střelecké pokusy zaznamenaly Krůzová, Pěničková či Cahynová, ale úspěch to nepřineslo. V závěru poločasu pak ještě zkoušela ze standardní situace zahrozit Voňková, ale mířila jen do náruče brankářky.

Druhý poločas byl z naší strany o poznání lepší, hned v úvodu jsme pomocí signálu rozehráli standardní situaci a Tomášková z úhlu střílela do šibenice, ale brankářka parádně zasáhla. Další velkou šanci měla Voňková, ale nakonec z toho byl pouze roh. V 50. minutě vyslala Cahynová do úniku Divišovou, ale zakončovala nad branku. Kousek od vedení jsme byli v 56. minutě, ale po přiťuknutí Divišové a střele Holečkové z hranice vápna domácí obrana vykopávala z brankové čáry. Cahynová o chvíli později předvedla další pěkný pas, ale Divišová tentokrát trefila pouze brankářku. Jedinou možnost mělo Brno v polovině druhého poločasu, ale Taušová byla pohotová. Do vedení jsme se dostali v 69. minutě, když Cahynová z 20 metrů zacílila k tyči. Možnost k navýšení skóre nevyužila Krůzová, když její prudkou střelu vyrazila opět brankářka. V závěru jsme přeci jen přidali další dvě branky, nejdříve Pěničková prošla středem hřiště a prostřelila brankářku a v posledních sekundách po střele Pincové zazvonilo břevno a dobíhající Nepokojová doklepla.

"V druhém  kole jsme se střetli s celkem Brna na jejich hřišti. Utkání se odehrálo na UMT za horkého klimatu. První poločas jsme se nemohli srovnat s rychlým povrchem umělé trávy, který nám činil problém při  kolmých a diagonálních  přihrávkách  mezi a přes obrannou řadu soupeře, v této činnosti jsme byli nepřesní. Jediné pozitivum na výkonu Brňanek byla poctivá defenzivní činnost a posuny v bloku, jinak držení míče bylo na naší straně. Druhý poločas jsme začali velice aktivně a hnedka od úvodu byl soupeř pod tlakem na vlastní polovině hřiště, ale neproměňovali jsme brankové příležitosti, také zásluhou vynikajícího výkonu gólmanky. Brno se dostávalo na naší polovinu hřiště pouze nakopávanými míči, které byly podporovány sílou větru. Po jednom takovémto odkopu se dostaly Brňanky do samostatného protiútoku, který dopadl naštěstí v náš prospěch. To bylo ze strany Brna v druhém poločase vše a čekalo se až na naší úvodní branku, která přišla až v 70 minutě," řekl trenér Jan Bauer.

Brno - Slavia 0:3 (0:0)
Slavia:
Taušová - Kulichová (46. Holečková), Odehnalová, Pincová, Králové - Tomášková, Cahynová, Pěničková, Krůzová - Divišová (83. Nepokojová), Voňková
Branky: 69. Cahynová, 82. Pěničková, 90. Nepokojová


Juniorka:
Slávistkám se zápas proti Brnu podařil, i když je tu několik "ale". Vytvořili jsme si totiž veliké množství vyložených šancí, které jsme zazdily. Brno mělo problém s naším vysunutým presinkem, díky čemuž jsme získávali míč ihned po rozehrání a soupeř se dostával pod tlak, navíc nedokázal zabránit naším vpádům po stranách i středem hřiště. Hned ve čtvrté minutě Kozlíková vyslala za obranu Rzyckou, která ve vápně vrátila míč pod sebe a Brázdové umístila přesně k tyči. V osmé minutě se míč dostal ke Klesnilové, která obloučkem přehodila bezmocnou brankářku. Zahozené šance v prvním poločase si raději vypíšeme později, slávistky se ještě dvakrát dokázaly prosadit. Po chybě brněnské obrany šla sama na branku Necidové a umístěnou střelou k tyči zvýšila skóre. Ve 28. minutě přidala svou druhou trefu opět Necidová. A co jsme zahodili? Většinou jsme šli sami na bránu. Po centru Rzycké tečovala Brázdová a brankářka chytla, dorážku Necidové taky, která i další dva brejky neuvyžila. A pokračujme, Mukařovská přestřelila, Dědinová přehodila brankářku i břevno, Brázdová jen do gólmanky. V závěru pak Dědinové sama míří vedle branky, hned poté opět do brankářky a dorážející Brázdová nad branku.

Do druhého poločasu jsme poslali pět nových hráček a chvíli trvalo, než si to opět sedlo. Bohužel zahozené šance pokračovaly. Rzycká střílela těsně vedle branky, Alice Němečková trefila ze standardní situace břevno, další pokus Rzycké brankářka vyrazila a dorážející Jedličková netrefila opuštěnou branku a z úhlu se netrefila Dlouhá. V 54. minutě jsme přidali další branku, Fryčková vyslala do šance Vyskočilovou, která ještě našla volnou Rzyckou a v pohodě doklepla do prázdné branky. V 68. minutě po vysunutí Jedličkové zakončila svůj brejk i s trochou štěstí Vyskočilová. A o čtyři minuty později přidala svou druhou branku, když po úniku Rzycké zužitkovala její zpětnou přihrávku. Velkou šanci také nevyužila Jedličková, když přestřelila. V posledních minutách jsme polevili a domácí Brno toho využilo, po brejku zakončovala díky svému důrazu Soušková. Zmatky v obraně minutu před koncem využila Bezděková, ale její průnik vychytala Majerová.

Brno - Slavia 1:7 (0:4)
Slavia:
Majerová - Beštová (41. Lébrová), Bažoutová, Němečková Al., Mukařovská (54. Němečková An.) - Dědinová (41. Dlouhá), Klesnilová, Kozlíková (41. Fryčková), Rzycká - Necidová (41. Vyskočilová), Brázdová (41. Jedličková)
Branky: 76. Soušková - 16. a 28. Necidová, 68. a 72. Vyskočilová, 4. Brázdová, 8. Klesnilová, 54. Rzycká

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)