Ženský fotbal

Výhra žen nad Pardubicemi, žákyně porazily Spartu!

Straka do Slavie? To jsou šílené představy a kazí to dnešní den. Ale jsou tu dívky Slavie, které nám dnes udělaly velkou radost. Starší i mladší žákyně shodně porazily svého rudého rivala Spartu 2:1, což je výtečné. K tomu se přidal A tým žen, který rozdrtil Pardubice vysoko 11:0, dorostenky stejnému soupeři daly dokonce 13 branek. Prohlédněte si 23 fotografií.

A tým:
Fotbalistky Slavie týden před derby bez problémů rozdrtily Pardubice, které se prakticky za celý zápas nedostaly za polovinu. O velké převaze mluví i statistika, kdy jsme celkově vyslali 33 střel. Hosté od úvodních minut pouze bránili a odkopávali, zalezli kolem svého vápna, takže jsme museli dobývat. A holkám to chvíli trvalo, než kombinační hrou, kterou se úspěšně dařilo praktikovat, přelstili hostující defenzivu. Než jsme vstřelili branku, tak své šance nevyužila Cahynová, Budošová, teč Divišové olízla horní břevno, Budošová pak v další šanci a Pěničková trefila břevno. V 17. minutě se však za vápnem do míče levačkou opřela Beštová a vymetla v pravém horním růžku všechny pavučiny. Touto brankou se slávistky konečně rozstřílely, Pěničková zvýšila po střelou z vápna k tyči, v 35. minutě střelou na vzdálenější tyč zaskočila brankářku, pak při své druhé brance prudce střílela, brankářka sice zasáhla, ale míč se dokutálel do branky. V poslední minutě po centru na zadní tyč přesně hlavičkovala neobsazená Cahynová.

Ve druhém poločase jsme pokračovali ve stejném stylu, holky si fotbal užívaly a neustále se snažily kombinovat, aby překvapily hostující defenzivu. Po pěkné přihrávce Divišové přidala svou třetí branku Budošová. Pak další zajímavou příležitost nevyužila Holečková, Odehnalová dala gól z ofsajdu a v dobré šanci Budošová hlavičkovala do náruče brankářky. V 60. minutě po přiťuknutí Cahynové se ocitla sama ve vápně Beštová a svou šanci chladnokrevně proměnila. Při dalším gólu po uvolnění Divišové zakončovala Nepokojová, brankářka však míč vyrazila do své spoluhráčky, od které se míč dostal do branky. Další šance pak měla Pěničková a Kulichová, z centru Odehnalové nakonec bylo břevno. A v závěru jsme přidali další tři branky, Cahynová hezky technicky přehodila brankářku, Pěničková proměnila penaltu po faulu na Divišovou a po dlouhém pasu Odehnalové před brankářkou zakoničila Divišová.

V neděli 9.10. nás od 14:00 čeká derby se Spartou. Přijďte nás určtitě povzbudit, dorazí plno sparťanů, tak ať máme také zastoupení. Slávistky jsou odhodlané konečně získat tři body, ale vše se ukáže teprve na hřišti.

Slavia - Pardubice 11:0 (5:0)
Slavia: Krömrová - Tomášková, Odehnalová, Pincová, Beštová B. - Cahynová, Pěničková, Budošová (61. Kulichová), Krůzová (34. Holečková) - Divišová, Nepokojová (78. Necidová)
Branky: 35., 39. a 50. Budošová, 17. a 60. Beštová B., 25. a 87. (pen.) Pěničková, 45. a 81. Cahynová, 75. vlastní Kroutilová, 88. Divišová
Střely na branku: 21 - 0, mimo branku: 12 - 1, rohy: 10 - 0


Juniorka:
Soupeř nastoupil pouze s deseti hráčky, takže bylo jasné, že to bude pouze o počtu vstřelených branek. Slávistky měly celý zápas převahu, musely překonávat přehuštěnou obranu, i proto často střílely, i když některé střely nebyly příliš povedené. Nakonec jsme celkově vyslali neuvěřitelných 52 střel. V prvním poločase jsme ale ještě řadu šancí nevyužili, do vedení jsme se ale dostali rychle. Po střele Dlouhé zakončovala prudkou střelou pod břevno Kozlíková.  Pak své dvě šance nevyužila Necidová, jednou střílela slabě, podruhé trefila tyč z boku. V nadějné pozici navíc netrefila hlavou branku Dlouhá. V 25. minutě po akci na jeden dotek zakončovala ke vzdálenější tyči Necidová, o chvíli později stejná hráčka chytře hlavou přelobovala brankářku. A po centru Mukařovské zakončovala z voleje pod břevno Dlouhá. V závěru poločasu Jedličková trefila břevno, dorážející Dědinová se mezi tyče netrefila.

Ve druhém poločase jsme soupeře definitivně dorazili. Během tří minut jsme přidali tři branky, dvakrát se prosadila Vyskočilová, jednou díky svému důrazu Jedličková. Velkou šanci hostujicí Matuškové ve 44. minutě chytla Palková. Rzycká pak několikrát střílela, jednou trefila břevno, někdy mířila nad branku či její pokus brankářka vyrazila. Ale ve 49. minutě se trefila parádně do šibenice. Před naší brankou po střele Gronychové musela zasahovat Palková. V závěru jsme přidali další branky, třikrát se ještě prosadila Vyskočilová, Jedličková zakončovala z dálky pod břevno a Dlouhá po obtočení kolem obránkyně střílela k tyči.

Slavia - Pardubice 13:0 (4:0)
Slavia: Palková - Beštová J. (41. Rzycká), Bažoutová (49. Klesnilová), Mukařovská (41. Němečková An.) - Brázdová, Fryčková, Kozlíková, Dědinová (52. Komárková) - Dlouhá, Necidová (41. Vyskočilová), Jedličková
Branky: 42., 43., 66., 72. a 77. Vyskočilová, 25. a 30. Necidová, 35. a 76. Dlouhá, 44. a 73. Jedličková, 8. Kozlíková, 49. Rzycká
Střely na branku: 36 - 3, mimo branku: 16 - 0, rohy: 10 - 2


Starší žákyně:
Dnešní den se stal pro starší žákyně Slavia Praha dnem zlomu. Poprvé během své účasti v české lize této věkové kategorie se jim podařilo porazit Spartu. Zápasu předcházela úspěšná účast pětice hráček (Břížďalová, Jášová, Houzarová, Macková a Novotná) ve výběru Čech U15 na začátku týdne.

"Dnes ráno jsme se poprvé sešli na krátkém předzápasovém soustředění. Po dopolední tréninkové fázi a společném obědu z děvčat sršelo odhodlání a bojovná nálada," řekl Miloslav Svoboda.

Začátek zápasu tomu odpovídal. Děvčata na soupeře téměř vlétla a svojí aktivní a důraznou hrou soupeře zaskočila. Výsledkem byla první vstřelená branka v 10. minutě, kterou po prostrčení Lucky Houzarové vstřelila Šarlota Novotná. Soupeř hrál převážně dlouhé míče za naší obranu, ale často byl vystaven do ofsajdu pozornou defenzivou a další míče se nám dařilo, někdy i velice komplikovaně, odvracet. Poločas jsme ale zakončili naším vedením.

Druhý poločas začal stejně jako první. Hned v úvodu jsme vstřelili druhou branku, a to důraznou Pavlínou Hrobskou po přesném centru Daniely Břížďalové. Trenérka soupeře zareagovala přeskupením jednotlivých řad, čímž zvýšila údernou sílu svého týmu. Kontaktní branku ale vstřelil soupeř až čtyři minuty před koncem zápasu a ani závar před naší brankou po trestném kopu, kdy Eliška Jášová odvracela hlavou z brankové čáry, nám už vítězství nevzal. Poté již mohla vypuknout vítězná euforie u červenobílých slávistických děvčat (Sparta hrála také v červenobílém).

"Celý tým zaslouží obrovskou pochvalu za přístup k zápasu, za bojovný a zodpovědný výkon. Věřím, že vítězství děvčatům ještě více zvedne sebevědomí a víru ve vlastní sílu a pomůže jim v dalších zápasech, kde budeme hájit dnes vybojované 1. místo v tabulce," uvedl Svoboda.

Slavia - Sparta 2:1 (1:0)
Slavia: Trčková - Jeřábková, Jášová, Kotrhonzová, Michutová - Macková - Novotná, Houzarová, Břížďalová, Müllerová - Hrobská, střídaly: Knollová, Martinovská, Koutenská, Hadašová, Nedvědová
Branky: 10. Novotná, 41. Hrobská - 66. Veselá


Mladší žákyně:
Mladší žákyně v posledním zápase dokázaly porazit Spartu, letos navíc věčný rival není příliš ve formě, již dvakrát prohrál. Přesto jsme byli ve velkém očekávání, jak to dopadne. A první poločas byl jednoznačně v moci Slavie, Sparta si prakticky neškrtla. Velké šance měla ze začátku hlavně Pakostová, ale střelu i dorážku dokázala brankářka chytnout. Měli jsme nadále více ze hry, byli jsme lepší, jen jsme nedokázali využít brankové příležitosti. Ale minutu  před koncem to přišlo, ke střele se dostala Adámková, míč byl tečován do protipohybu brankářky, která nestihla zareagovat a mohli jsme tak slavit. Navíc o chvíli později ještě byla v nadějné pozici Šebrlová.

Druhý poločas se Sparta zvedla, hned brzy měla šanci Tomášková, ale z úhlu se netrefila. Jenže slávistky dokázaly využít jeden z brejků, Fomínová utekla a vyslala Pakostovou, která prostřelila vyběhnutou brankářku. Ve 39. minutě měla hostující Tomášková tutovku, když z dorážky netrefila prázdnou branku. Ve 45. minutě bylo sníženo, Pochmanová vyslala pěknou umístěnou střelu z dálky. Sparta byla na koni, tlačila se, mnohokrát nás podržela Horáková. V 55. minutě skočila obětavě pod nohy Prokůpkové, minutu před koncem vyrazila nepříjemnou standardní situaci Kavalové. Závěr utkání byl hodně dramatický, ale bojovným srdcem jsme nedopustili vyrovnání a připsali si tak velice příjemnou výhru, která každého slávistu pokaždé zahřeje na srdci.

Slavia - Sparta 2:1 (1:0)
Slavia: Horáková - Trčková, Stránská, Blažejová, Pakostová, Becková, Fomínová, Vodičková, Šuleková, Šefernová, Šebrlová, Adámková, Šnejdarová
Branky: 29. Adámková, 36. Pakostová - 45. Pochmanová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Výhra žen nad Pardubicemi, žákyně porazily Spartu!

    Socrates (přítel SN)     před 13 lety 02.10.2011 12:32 |  
    0 0

    U juni ligový góly Kozlika a Kláry a jeden pěkně vyčuranej od Jedle! Příští víkend opáčko !!!! :-)