Ženský fotbal

Slávistky remizovaly se Spartou

Fotbalistky Slavie remizovaly se Spartou 1:1, když hned úvodu jsme se dostali do vedení díky Divišové. Ve druhém poločase Sparta dokázala vyrovnat. Dorostenky bohužel prohrály příliš krutým výsledkem 0:5. Již včera hrály žákyně, starší bohužel po vítězném derby nestačily na Hradec a prohrály 1:2, naopak mladší žákyně vyhrály 4:1 a drží druhou příčku. Prohlédněte si 16 fotografií z derby.

A tým:
Slávistky nastoupily do utkání velice dobře, hned ve 2. minutě si Divišová obhodila střední obránkyni, šla sama na branku, kterou po zemi prostřelila. Sparťanky nečekaným úvodem byly zaskočené, ale rychle si vytvořily menší územní převahu, naopak slávistky až často zbytečně nakopávaly a nedokázaly podržet míč. Sparta zkoušela naší obranu překonat různými způsoby, z dálky to třeba zkoušela Irena Martínková, největší šanci měla po rohu Lucie Martínková, ale branku netrefila. Pak jsme viděli hlavně boj, občas to trochu jiskřilo, ale k vyloženým šancím nedocházelo. Na konci poločasu jsme mohli přidat další branku, když Divišová vybojovala míč, před vápnem našla osamocenou Voňkovou, proti které se ale rozeběhla brankářka, takže místo střely jí chtěla ještě objeít, což se nepodařilo a sparťanky tuto situaci přežily.

Ve druhém poločase byl podobný průběh, slávistky chtěly rychle přecházet do brejků, naopak sparťanky volily postupný útok. Centr Vyštejnové málem skončil v brance, na druhé straně Voňková střílela z dálky. V 55. minutě se Lucie Martínková dostala za obranu, míč jí utekl a následně se dostala do střetu s Taušovou, která byla u míče dříve. Po vysunutí Krůzové se do brejku dostávala Divišová, z úhlu se pak snažila brankářku překvapit. Bohužel v 69. minutě bylo zaváháno po našem velké hrubce, kdy pak Irena Martínková bezproblémů dávala do prázdné branky. S postupem času se snažila Sparta zvrátit výsledek na svou stranu, ale slávistky soupeře do šancí nepouštěly. Největší drama nastalo v poslední minutě, nejdříve se za obranu dostala Lucie Martínková, ale Taušová její kličku vychytala, na druhé straně Krůzová obrala stoperku o míč, šla sama na branku, ale neměla moc síly a následná střela za vápnem mířila nad branku. Remíza je nakonec spravedlivá, bohužel se zranila Pincová a délka absence není zřejmá.

Sparta - Slavia 1:1 (0:1)
Slavia: Taušová - Tomášková, Pincová (89. Odehnalová), Králová, Beštová B. (70. Kulichová) - Cahynová, Pěničková, Budošová, Krůzová - Divišová, Voňková
Sparta: Gazdíková - Mocová, Čulová, Sedláčková, Vyštejnová - Ringelová, Nováková, Martínková I., Malinová - Martínková L., Kožárová
Branky: 69. Martínková I. - 2. Divišová
ŽK: 31. Vyštejnová, 43. Martínková I., 53. Nováková, 77. Ondrušová - 77. Voňková, 81. Kulichová, 82. Budošová, 90. Odehnalová
Střely na branku: 6 - 3, mimo branku: 6 - 5, rohy: 8 - 4


Dorostenky:
Toto je krutý výsledek pro slávistky... Hned v úvodu měla šanci Krejčíříková, ale z úhlu poloprázdnou branku netrefila. Pak měly slovo slávistky, z úhlu střílela Vyskočilová, Dlouhá nestihla doklepnout. Pak přízemní střelu za vápnem vyslala k tyči Kozlíková, Vršatová s námahou vyrazila na roh. Pak došlo k tvrdému střetu a Jana Beštová musela být ošetřována, dočasného oslabení Sparta využila, zřejmě i menší nekoncentrovaností, protože Eliška Šturmová prošla středem hřiště před tři hráčky až do vápna a střelou k tyči nedala Majerové šanci. O chvíli později se do šance dostávala Necidová, zakončit nestihla. Ve 20. minutě prudce střílela Krejčiříková, Majerová její pokus vyrazila. Ale přišel další trest, ve 22. minutě z rohu hlavičkovala Hloupá přesně k tyči. O minutu později se na branku řítila sama Necidová, bohužel neuspěla. A tak přišel další trest, po jednom doteku Fantová přiťukla do běhu E.Šturmové, která se nemýlila. Pak navíc Fantová přestřelila prázdnou branku. Slávistky mohly korigovat, když šla Vyskočilová sama na branku, ale ani ona neuspěla. Ze čtyř opravdu skvělých příležitostí jsme ani jednu nedali, naopak Sparta byla efektivní, proto vedla takovýmto rozdílem.

I proto slávistky pořád cítily malou šanci na zvrat, protože jsme herně nepropadly, bohužel ve druhém poločase bylo brzy rozhodnuto. V 53. minutě jsme na zadní tyči neuhlídali Elišku Šturmovou a dostali jsme tak druhý gól ze standardky. A když o chvíli později Kozlíková trefila břevno, bylo jasné, že dnes nám není přáno. Sparta si zápas s poklidem pohlídala, i když jsme ještě měli několik nadějných situací, které jsme nedotáhli. A potvrzení dnešního zápasu byl další smolný moment minutu před koncem, když centrovaný míč se nečekaně odrazil od ramene Rychtarové do protipohybu Majerové.

Výsledek je opravdu hodně krutý, ale zklamaný nejsem. Slávistky si s týmem plných reprezentantek vytvořily řadu vyložených šancí, ve kterých bohužel neuspěly, naopak zkušenější protivník s koncovkou problémy neměl. Souboje se Spartou budou navíc důležité až na jaře, kde se bude rozhodovat v nadstavbě.

Sparta - Slavia 5:0 (3:0)
Slavia: Majerová - Beštová J. (42. Břížďalová), Bažoutová, Němečková Al., Mukařovská - Dlouhá (34. Brázdová), Kozlíková, Klesnilová, Dědinová (65. Jedličková) - Necidová (75. Němečková An.), Vyskočilová (60. Ježdíková)
Sparta: Vršatová (70. Janštová) - Kubešová (73. Kotková), Napoleaová, Jablončíková, Winterová (59. Fadrhoncová) - Šturmová A. (70. Fojtíková), Hloupá (65. Klímová), Dlasková, Krejčiříková (53. Rychtarová) - Šturmová E., Fantová (41. Bušková)
Branky: 14., 26. a 53. Šturmová E., 22. Hloupá, 79. Rychtarová
ŽK: 8. Hloupá, 42. Kubešová
Střely na branku: 12 - 5, mimo branku: 7 - 2, rohy: 8 - 2


Starší žákyně:
"Celý zápas byla převaha na našich kopačkách, ale bez důrazu v koncovce. Děvčata zřejmě po výhře nad Spartou myslela, že se Hradec porazí sám. Soustředili jsme se na "našeho dobře známého rozhodčího a jeho skvělý výkon", místo abychom sami hráli. Pokud budeme takto přistupovat k dalším zápasům, můžeme čekat i další prohry. Věřím, že na Plzeň zase nastoupíme s pokorou a dokážeme naší sílu," řekl trenér Miloslav Svoboda.

Hradec Králové - Slavia 2:1 (1:1)
Slavia: Nedvědová - Schlitzová, Kotrhonzová, Jášová, Michutová - Novotná, Macková, Břížďalová, Müllerová - Hrobská, Houzarová, střídaly: Hadašová, Koutenská, Knollová
Branky: 14. Hradec, 57. vlastní Macková - 12. Hrobská


Mladší žákyně:
Hradec Králové - Slavia 1:4 (0:1)

Slavia: Horáková - Stránská, Blažejová, Adámková - Pakostová, Fomínová, Šuleková - Šebrlová. Becková, Šefernová, Vodičková
Branky Slavie: Šuleková, Adámková, Pakostová, Vodičková

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky remizovaly se Spartou

    Socrates (přítel SN)     před 13 lety 09.10.2011 19:46 |  
    0 0

    Špatnej víkend ....... *51* :-/