O Slavii

Fotka Pepiho Bicana odstraněna

Smutný pohled se naskytnul včera kolemjdoucím v Edenu - na žádost rodiny Bicanovi byla odstraněna velkoformátová fotografie Pepiho Bicana.

Klub fotografii odstranil na základě písemné žádosti Jarmily Bicanové a Josefa Bicana. V písemné žádosti rodiny Bicanů adresované klubu se také "zakazuje používání jakéhokoli image - zobrazení Josefa Bicana, ve kterékoli části stadionu a jeho prostorů fotbalovému klubu SK Slavia Praha, rovněž tak majiteli tohoto stadionu, a komukoliv jinému."

Otázka tak po včerejšku visí nad podobou oslav stého výročí narození Pepiho Bicana, které by měly proběhnout v roce 2013.


(pro zvětšení na obrázky klikněte)

Komentáře (20)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

    smichov_1     před 13 lety 20.10.2011 09:59 |  
    0 0

    Pepi Bican je, pocitacovou terminologii receno, nekompatibilni s panem Platilem. Neda se nic delat...

    • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

      AlesJa     před 13 lety 20.10.2011 11:00 |  
      0 0

      ještěže se po něm nepojmenoval stadion

      • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

        marek018     před 13 lety 20.10.2011 12:38 |  
        0 0

        to fakt nehrozilo, Pepi by za to přeci nic neplatil:-)

  2. Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

    murko     před 13 lety 20.10.2011 11:39 |  
    0 0

    Jeste je tam videt kousek jeho ruky, z toho bude pruser. Jinak je to velka skoda:(

    • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

      AlesJa     před 13 lety 20.10.2011 12:03 |  
      0 0

      to je ruka boží

  3. Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

    Stahler     před 13 lety 20.10.2011 12:36 |  
    0 0

    Škoda že nebyl Pepi Bican neplodný,protože jeho nezdárný namyšlený synek s americkým občanstvím si myslí,že všichni budou skákat jak on bude pískat.Kde byl,když to vypadalo že Slavie bude hrát 3.ligu nebo ještě něco nižšího ? Doma v USA a nedávno najednou přiletěl a dělá problémy debil.A jeho matka je holt stará,nejspíš minimálně alespoň trochu senilní důchodkyně a nechá se snadno ovlivnit svým vypečeným synáčkem.Má mentalitu důchodkyň co kupují na předváděcích zájezdech předražené hrnce,deky apod.Ti se také nechají snadno přemluvit ke koupi čehokoliv nepotřebného a předraženého.Pokud jí ještě stále platí Slavie taxíky,aby mohla jezdit do Edenu tak prosím ať to přestane a ty peníze jdou radši na slávistickou mládež nebo ženský slávistický fotbal.A místo Pepiho bych navrhoval Frantu Veselého.

    • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

      bongor     před 13 lety 20.10.2011 13:05 |  
      0 0

      Já taky.Franta Veselý jsou spolu s Frantou Pláničkou dvojkou slávistických dějin.Věřím,že jeho rodina nebude tak blbnout,jako bohužel ta Pepiho.Slavia je daleko,daleko víc,než desítky jejích majitelů,minulých,současných i budoucích.

      • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

        Jiri1     před 13 lety 20.10.2011 13:40 |  
        0 0

        Zdravim, mam takovy pocit, ze se tehle dalsi ostude dalo predejit, je verejnym tajemstvim, ze se ty veci dakly urovnan drobnym pausalikem ci dobrym slovem, ne vsechno se i dnes v dobe tvrdeho byznysu da resit jen silou , na druhou stranu chapu i v tomto pripade vedeni, ze vydiranmi ci verejny medialni tlak neni nejlepsi cesta k urovnani cele situace. Doufam, ze rodina treba Franty Veseleho je rozumna , tedy jsem o tom presvedcen, Franta se ani v dobe blokady ze strany Leskovskeho vedeni nikdy nesnizil k takovymto smutnym akcim , myslel si sve , ale verejne klub ani lidi v nem neostouzel.

      • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

        lucky-pilda     před 13 lety 20.10.2011 14:16 |  
        0 0

        Dle meho nazoru je jasnou jednickou Planicka, kousepo nem Bican a Vesely jasne na tretim miste. Nevim, proc se posledni dobou na Planicku tak zapomina ...

        • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

          Jiri1     před 13 lety 20.10.2011 14:21 |  
          0 0

          Asi proto , ze jeho rodina neni verejne tak aktivni jako Bicanovi a taky proto, ze Planicka byl jiny nez Bican, rekneme nikdy nemel potrebu cokoliv po nekom necio chtit pro sve blizke ci pribuzne .

    • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

      DrFe1     před 13 lety 20.10.2011 14:22 |  
      0 0

      Tak tohle je jedna z největších ubohostí, co jsem tady kdy četl. Je mi z tebe na blití.

      • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

        Jiri1     před 13 lety 20.10.2011 14:52 |  
        0 0

        Chapu te , ale proste ten nazor vychazi z rozhovoru s mnoha lidmi, internacionaly a musim ricit , ze proste ani mne to nebylo prijemne, kdyz jsem to poslouchal z ust treba dnes uz nezijiciho pana, ktery hral ve Slavii cely svuj fotbalovy zivot a licil mi poslednmi chvilky legendy Bicana, nebylo to dnes , ani pred rokem , proste to bylo v dobe , kdy tema Bican nebyl na poradu dne. ono to, co pisi se az tak Pepiho nedotyka , ale lidi okolo nej do sytosti. Proste to okridle nic neni cerne , nic neni bile je v tomto pripade velmi na miste.

        • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

          tantalos     před 13 lety 20.10.2011 16:54 |  
          0 0

          Svým způsobem by dnes tam patřil Franta Veselý, protože jestli se nemýlím, byl přítomen při pokládání základního kamene. Navíc je se Slavií spojen nejen on, ale celá jeho rodina. Hrál za ni jeho otec, trochu i jeho syn, kterému to tolik nešlo, ale jestli se nemýlím, tak snad minulé kolo za béčko dával gól jeho vnuk. To je krásná tradice, kontinuita věrnosti.

          • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

            Jiri1     před 13 lety 20.10.2011 17:07 |  
            0 0

            Ano , asi o mne nekdo vi, jak si Franty vazim i po odchodu , kdy se nepohodl s Leskou necekal na zadny ubohosti , drobty a pracoval od rana do vecera, mel svy nazory , ktery nikdy netajil , at byly nekomu prijemne ci neprijemne , ale v zivote neudelal nic proti svemu klubu, v zivote jsem v mediich ani po padu komunistu neslysel, ze by brecel jak trpel a pod., jiste mel rad prachy , ale on na to delal vlastne az do smrti, jezdil taxikem , rozvazel pizu , hral za vsechny mozny vybery a miloval sveho vnuka, pamatuji si jednou , neni to tak davno, jak na nej kricel takovy hudlari, takovi hudlari, hraj uz neco , snaz se, i proto jsem byl rad, kdyz ho vedeni tzv . prominte za ten vyraz vzalo na milost a on mohl byt ozdobou tzv. noveho Edenu, moc jsem mu pral ty ovace a litoval, ze jsem neco podobneho s nim nezazil jako kluk Jeste snad k Jaresovi, dobry trener tvrdohlavec, ale taky mne potesil jeho navrat na sklonku zivota mezi sve, kterym venoval radu let , nervu i prace, prominte za tento vylev, ale to jsou lide , ktere jsem zazil, to jsou lide , kteri milovali svou Slavii a nikdy ji nezradili narozdil od jinych.

      • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

        Stahler     před 13 lety 20.10.2011 17:37 |  
        0 0

        Hmmm.Doktůrek je asi velký kamarád s rodinou Bicanů,když nesnese trochu tvrdší slova,která jsou však pravdivá.V tom případě je mi na blití z tebe.

        • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

          DrFe1     před 13 lety 20.10.2011 20:51 |  
          0 0

          Očekával bych trochu úcty k jednomu z největších hráčů Slávie a jeho rodině. Nechápu kde se ve vás bere ta nenávist vůči nim. Oni nic špatného neudělali, to že nechtějí být spojováni s mafiány typu Řebíčka nebo Platila je jejich plné právo a je to pochopitelné. I když bych třeba nejednal na jejich místě stejně, tak jejich rozhodnutí respektuji. Vaší sprostotu v těhle souvislostech považuji za věc naprosto nehoráznou.

          • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

            Stahler     před 13 lety 20.10.2011 21:48 |  
            0 0

            Copak já jsem sprostý ? Kdybych byl sprostý,tak můj příspěvek vypadá jinak.Jsi jediný,kdo tvrdí že jsem sprostý,zbytek dosavadních příspěvků se mnou nemá problém.Vůči Pepimu vůbec nic nemám a úctu k němu mám,zbytek jeho rodiny se ale chová fakt divně,jejich přístup k současné situaci Slavie je zarážející.Ptám se kde byl Ivan Bican když to vypadalo že Slavie zanikne ? Doma v USA a jakmile přijede tak na sebe strhává pozornost svýma převážně nesmyslnýma řečma.Osobně si myslím že se chtěl jen šikovně zviditelnit,když se nepotatil a narozdíl od jeho otce se z něj stal naprosto mizerný fotbalista co jsem slyšel.A Pepiho manželku považuji za snadno zmanipulovatelnou osobu.

            • Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

              Tonda     před 13 lety 20.10.2011 22:01 |  
              0 0

              Stahlere, soude podle tveho prispevku sem si rekl ze jsi kreten kdyz takhle mluvis o cizich lidech, a je jedno jestli ta starsi pani je pani Bicanova, nebo nekdo jiny...

  4. Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

    Citrus (přítel SN)     před 13 lety 20.10.2011 13:42 |  
    0 0

    Je to potupa, když klub nemůže vyobrazit největšího hráče ve svých dějinách. Celou dobu jsem doufal, že to takhle daleko nedojde. Věřil jsem, že Bican ml. chce pouze upozornit na problém, aby se o něj tisk začal zajímat (když už k tomu neměli odvahu jiné významné osobnosti). Prohnat záležitost médii je totiž jediná možnost, jak v téhle zemi něčeho dosáhnout. To, že to došlo takhle daleko je špatně a trpíme tím zase jenom my, těžce zkoušení fandové. Ničeho jiného se tím nedosáhlo.

    Jinak ta poznámka o Pepiho výročí mě velmi zajímá. Těšil jsem se, že budu moci přispět do sbírky a konečně budeme mít jeho sochu před stadionem. Teď nezbývá než věřit, že se do té doby ledy pohnou správným směrem. Čas ještě je.

  5. Re: Fotka Pepiho Bicana odstraněna

    el_moscardon     před 13 lety 20.10.2011 14:15 |  
    0 0

    Hmm, pěkný :-( Uplně mě děsí ta volná půlka toho skla. Uplně jak vyšitá pro nalepení klokana.