Archiv

Dukla B - Slavia B 2:2

Slávisté měli na dosah tři body ze hřiště Dukly, jenže pohrdli i těmi největšími šancemi a v závěru inkasovali vyrovnávací gól.

Dukla B - Slavia B 2:2 (1:1)
Branky: 33. Podkul, 89. Hrazdíra - 43. Milutinovič, 53. Mikula

Slavia B: Měsíček - Mikula, Vodrhánek (31. Brůžek), Hell, Sudek - Prošek, Dembélé, Zmrhal, Milutinovič, Vondráček (60. Smolák) - Voráček (85. Cousens)

Lavička: Mráz, Peréz, Šimkovský, Malina

Nejen pěkné počasí přilákalo na hřiště Mikulova na Opatově dost fotbalových příznivců a bývalých či současných slávistů, za všechny jmenujme trenéra áčka Slavie Poustku a sportovního ředitele Slavie Držmíška, ze strany Dukly byli k vidění např. Šrámek nebo Suchopárek, nezaujaté zastupoval populární skaut Říčka.

Slavia začala zápas aktivně, po Proškově centru zakončoval Zmrhal těsně vedle, v další akci vysunul Milutinovič Vondráčka a ten nastřelil břevno. O chvíli později to zkusil zpoza vápna Prošek a golman Sobek jeho střelu zlikvidoval až nadvakrát. Po deseti minutách Dukla zápas na chvíli vyrovnala a šancí Slavie ubylo. Přesto se hrál zajímavý fotbal, Slavia působila směrem dopředu nebezpečně, naopak v defenzivě poněkud nejistě. Kolem 30. minuty si pěkně zpracoval dlouhý výkop Milutinovič a pokusil se Sobka přelobovat, což se mu povedlo, ovšem bránu za ním těsně netrefil. Poté se zranil stoper Vodrhánek a na jeho místo musel nastoupit Brůžek. Prošek pak spálil další šanci, když z hranice vápna vyslal jen slabou střelu, se kterou si Sobek poradil, a přišel trest. Brůžek neodvrátil správně dlouhý míč, do brejku se dostal Podkul a Měsíčka překonal - 1:0. Slávisté se nevzdali a když Měsíček zlikvidoval další pokus hostů, odpověděli další střelou Proška z hranice vápna a opět jen do brankáře. Ještě před poločasem Vondráček zakončoval ve vápně těsně vedle, Mikulův pokus pak byl úplně nepovedený. Přesto slávisté zaslouženě vyrovnali - Milutinovič ukázal Proškovi, jak zakončovat z hranice vápna, z kroku vyslal nechytatelnou pumelici k tyči - 1:1. V závěru poločasu ještě po rohu hlavičkoval Šmíd, jeho pokus Měsíček chytil.

I ve druhé půli pokračoval tlak Slavie a přinesl zaslouženou vedoucí branku, Milutinovič s Mikulou ukázali příkladný důraz ve vápně a také technické zakončení kapitána rezervy Slavie bylo příkladné - 2:1. A mohlo být ještě veseleji, jenže Zmrhal z hranice vápna přestřelil. Slávisté i nadále působili daleko aktivněji než jejich soupeř, hrozili pěknými průniky ze stran. Po jednom z nich se dostal ke střele ve vápně Zmrhal, ta mu nesedla, ale tečoval ji ještě střídající Smolák a míč skončil jen těsně nad bránou Sobka, který by byl bezmocný. V další šanci byl opět Prošek, kterého vyslal do brejku parádně Zmrhal, jenže ve finální fázi si mladý slávista ukopl míč příliš dopředu a zblízka už neměl šanci golmana překonat. Dukla si svůj závěrečný tlak nechala na úplně poslední minuty zápasu, do té doby byla Slavia lepší a trestuhodně pohrdala nabízenými šancemi. A pochopitelně přišel trest, přímý kop z půlky hřiště nakopl Sobek do vápna a dva prohrané souboje znamenaly vyrovnání na 2:2, sudí pak o minutu později zápas ukončil.

"Myslím, že jsme předvedli velmi dobrý výkon, dokázali jsme zareagovat na hru Dukly, která je velmi nepříjemná, je vidět, že hrají stejným systémem od žáčků až po ligový tým. V první půli jsme měli dost střel ze střední vzdálenosti, jen je stačilo dobře umístit. Ve druhé půli jsem měl pocit, že snad dvacet minut soupeř nemohl nebo nevím, co se dělo, a my jsme neměli štěstí v tom, že jsme nedotáhli řadu našich akcí. Hráči si okolo vápna dávali přednost místo aby zakončili. Mrzí mě i inkasovaný gól na konci zápasu, kluci se ještě musí naučit některé situace řešit, obrovská chyba nechat hlavičkovat soupeře ve vápně. Co se týká hry, jsem maximálně spokojený, myslím, že to byl i pohledný zápas pro diváky," zhodnotil utkání trenér Michal Petrouš. Spokojený byl s výkonem nejen hráčů juniorky, ale i áčka. "Všichni hráli výborný zápas, takhle by to mělo vypadat." Negativem utkání je zranění Františka Vodrhánka, kterého pořadatelé odnesli ze hřiště po třiceti minutách hry. "Jede na vyšetření, říkal, že mu v koleně křuplo, první příznaky ukazují na křížový vaz. Otočil si koleno sám při špatném dopadu, nebylo v tom cizí zavinění."

Komentáře (33)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Dukla B - Slavia B 2:2

    naplavnik     před 12 lety 18.03.2012 13:44 |  
    0 0

    může někdo, kdo byl, nějak zhodnotit výkon hráčů a-soupisky? dnes jsem to i přes hezké počasí prostě nedal...

    • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

      quelhar (admin)     před 12 lety 18.03.2012 13:50 |  
      0 0

      Mi se vykon vsech hracu acka celkem libil. Jen Prosek mel dat aspon dva goly a byl by klid, sanci na to mel dost. Zoran hral vyborne, Vondracek s Vorackem i Proskem zrovna tak. Aktivita, pohyb, ofenzivni napady... Fakt to byl dneska pekny fotbal, ktery jsme meli vyhrat tak 5:1, jenze hraci se kolikrat do zakonceni dostatecne netlacili. Dukla nepredvedla prakticky vubec nic.

      Vzhledem k tomu, ze chybeli Paprciak a Vesely, tak zitra budou minimalne na lavicce.

      • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

        ligas99     před 12 lety 18.03.2012 14:26 |  
        0 0

        Na to jak píšeš, že Dukla nepředvedla vůbec nic je výsledek 2-2 pro nás ztrátou.
        Ztratit vedení 2-1 v poslední minutě, to fotbal,ale i nezkušenost hráčů v čele s brankařem.
        V základu zase nastoupil Měsíček. Co k tomu dodat. Zde vidíme zdárný příklad Petroušovi Tlačenky .....
        Během zápasu nemusel řešit žádné zásadní situace.
        První gól si nechal dát , jeden proti jednomu , co na to říci, brankař by měl taky něco chytit.
        Druhý gól si nechá dát v poslední minutě. Centr letěl hodně dlouho, i druhá hlavička letěla hodně dlouho a golman ???
        Podle mne se to dalo řešit jinak a ne čekat až balon přijde ke mně....
        Během hry měl také několik nepovedených přihrávek a výběhů.
        Sečteno - znovu nepředvedl to, co se od golmana ve Slavii čeká.
        Za béčko ve Slavii v posledních letech chytalo několik golmanů.
        Diviš,Valeš,Hanuš,Malina a Pokorný. Kromě Pokorného byli a jsou všichni golmani lepší než Měsíček.

        Netvrdím, že to nebyl špatný fotbal, to asi ne, jenom špatný brankář v sešivaném dresu.

        Bylo by na čase si uvědomit, že to není golman do Slavie.
        Pokazil podzim - 4 zápasy a jaro už 1.zápas totálně a v tomto posledním znovu nepřesvědšil.

        Odchytat takto 6.zápasů, tak to se stane jenom u nás ve Slavii pod průměrným Petroušem.

        Když jsem četl článek, jak je psáno o jeho zákrocích, tak jsem se musel pousmát, opravdu máme obrovské rezervy v tom jak pravdivě a nezkresleně informovat širokou veřejnost o stavu v našem fotbale..........

        • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

          quelhar (admin)     před 12 lety 18.03.2012 14:29 |  
          0 0

          Rikal jsem si, jak dlouho bude dnes trvat, nez se do Mesicka dneska pustis... A nezklamal jsi.

        • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

          denydzlSKS     před 12 lety 18.03.2012 14:38 |  
          0 0

          Ohromná aféra, fakt. Děláš jako by zabíral místo naší budoucí brankářský jedničce. Přitom Malina je stejnej případ podprůměrnýho brankáře jako Měsíček(i když Měsíčka jsem nikdy chytat neviděl, tak jen hádám z reakcí) a těžko se dá předpokládat, že jeden z nich bude někdy chytat ligu, takže je to jedno, Hrubeš chytá za dorost, takže nestrádá a Berkovec momentálně za áčko. Navíc se dá předpokládat, že pokud se nebudou krýt zápasy A a B, tak jednička v Béčku bude právě Berkovec. Ale je jasný, že ze všech problémů ve Slavii je post druhého brankáře našeho béčka, tím největším a proto si zaslouží po každém zápase reakci na 10 řádků..

          • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

            ligas99     před 12 lety 18.03.2012 14:58 |  
            0 0

            Budme trochu realisti.
            Nikdo tady nehovoří o tom, kdo tady bude chytat ligu.
            To že Berkovec je v případě uvolnění do B - jasné, nikdo nezpochybńuje.
            Překvapuje mne tvoje reakce, nikdy jsem ho chytat neviděl ......
            Já viděl chytat všechny jmenované brankaře.

            Když si čtu ty kecy, jak vychováváme hráče a brankaře a když vidím pak realitu, je to děs jak to ve Slavii funguje.

            Je mi jedno kdo chytá za béčko, ať je to třeba Hrubeš z dorostu, ale vadí mi protekcionismus Měsíčka ............

            • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

              ligas99     před 12 lety 18.03.2012 15:01 |  
              0 0

              ještě dovětek,
              vidět si je chytat neviděl, pokud srovnám tyto dva,tak Malina je určitě lepší brankář než je Měsíček.

        • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

          ligas99     před 12 lety 18.03.2012 15:02 |  
          0 0

          Ty jsi také nezklamal, o tom jak informuješ ....... ( -

          • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

            jane (admin)     před 12 lety 18.03.2012 15:10 |  
            0 0

            Quelharuv clanek je reportaz ze zapasu. To je utvar subjektivni (100 % objektivita nikdy neexistuje), at uz je clovek neutralni nebo je zaujaty napr. tim, ze fandi jednomu z klubu. Kazdy ma na hru jiny pohled, proto jsou tu pod clanky diskuze, kde kazdy muze vyjadrit svuj nazor stejne jako ty. Ucelem reportaze neni detailni rozbor hry jednoho hrace, navic quelhar co se tyka Mesicka proste popsal situace, ve kterych se ocitnul. Pokud mas dukazy, ze je protezovany z nejakeho duvodu, predloz nam je, radi ten clanek zverejnime. Stejne tak muzes nekdy nafotit momenty ze zapasu a na nich udelat rozbor a ukazat nam, kde dela Mesicek chyby a je slaby. Ale navazet se do nas, ze nepiseme schvalne objektivne, to je trochu ubohy a hlavne nesmyslny.

            • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

              ligas99     před 12 lety 18.03.2012 15:24 |  
              0 0

              Nikdo se do vas schvalne nenavazi, jen mi vadi objektivita informací.
              Popsat se dá situace realne a adresne.
              Tedy kdyz nekdo chybu udela, napsat to , je mi jedno jesti golman nebo hrac.
              Kdyz je nekdo dobry , tak to taky napsat,
              Nezda se mi, ze by byla objektivita vzdy na 100% .
              Pres to Vam drzim palce

              • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

                jane (admin)     před 12 lety 18.03.2012 15:32 |  
                0 0

                Cituju z reportu z minuleho zapasu: "V 10. minutě otevřel skóre hostující Pavlík, při samostatném průniku se dostal za obranu, z hranice vápna se spíš ukopl a poslal na Měsíčka jen slabou střelu, kterou však slávistický golman nepochopitelně propustil za svá záda - 0:1." Myslim, ze to je treba realne popsana situace. Udelal jasnou chybu, napsali jsme to. Dnes nezvladl souboj jeden na jednoho, to proste ne vzdycky golmanovi vyjde a kritizovat ho za to mi neprijde fer. Druhy gol jsme presne nevideli, meli jsme to pres cele hriste, byl tam zavar, takze tezko tam hledat ci to byla hlavne chyba.

              • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

                ligas99     před 12 lety 18.03.2012 17:01 |  
                0 0

                Kluci, jenom se tahame za slovicka.....

                Ano, to co jsi uvedl, je jedna z mala objektivne napsanych golu, ktere dostal a co ty ostatni goly. Podelal 2 a dalsi si nechal dat tak z 35-40 metru. Tady mi to info nejak unikááááá ....
                Z tech zapasu co odchytal se takova objetivita vsak neobjevuje .......
                Jo kluci, to ma hriste 200 metru? Ze tam nevidite, nebo to fakt nechcete komentovat. Myslim, ze i pres cele hriste jde videt, kdo jak hraje, nebo ze bych se pletl ?

                nechme toho ......

                Podstatou informaci je sdelovat veci objektivne s nadhledem na situaci. I kdyz je nekdy informace špatná, je lepší ji napsat. Čtenář práve proto clanek a objektivitu oceni...

                Jsem zvedav na dalsi reportaz - drzim palce

                • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

                  travel (přítel SN)     před 12 lety 18.03.2012 17:14 |  
                  0 0

                  Nechci se do toho plést,protože jsem Měsíčka neviděl chytat.Přesto si dovolím jednu poznámku,pokud nad ním skutečně drží Petrouš ochranou ruku a není objektivní,pak může hrát roli,kdo je jeho agent.

                  • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

                    ligas99     před 12 lety 18.03.2012 18:54 |  
                    0 0

                    no ze ti bude vadit osloveni, tak to ses peknej jesita .......
                    ze pises 10 let je sice pekny, ale je stale se cemu ucit ..........
                    no a to, ze vam nemam, drzet palce, tak to muze napsat opradu jen jesita ........

                    z pohledu autora bys ses mel na veci divat s nadhledem a podle reakci jde videt, ze ti moc nejde, coz je skoda po 10 letech

                    • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

                      jane (admin)     před 12 lety 18.03.2012 19:12 |  
                      0 0

                      Jesita nejsem, to zeny totiz vetsinou nebyvaji :)

                    • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

                      ligas99     před 12 lety 18.03.2012 19:26 |  
                      0 0

                      ale vyjadrujes se tak, bohuzel

                      dival jsem se po ruzných webech na reportaze, a mohu říci, že se píše po zváhání hráče, nebo po nedoruzumění obrany, nebo po chybě brankáře, po chybe hrace atd.
                      stačí jen zařadit par techto obratu ...... ( -

                      PS: stejne si mi neodpovedel na dalsi goly z jeho posledniho zapasu

                      • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

                        jane (admin)     před 12 lety 18.03.2012 19:33 |  
                        0 0

                        Tak jeste jednou a naposled: jsem zena, takze pripadne jsem ti neodpovedelA.

                        • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

                          qazwerty     před 12 lety 19.03.2012 16:27 |  
                          0 0

                          Měsíčka znám již od žáků a je to hodně slabý průměr a opravdu se divím, že se dostal do B-týmu Slavie...To jen tak na okraj k vaší diskuzi...;)

                • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

                  jane (admin)     před 12 lety 18.03.2012 18:13 |  
                  0 0

                  Pokud koukam na fotbal ze stejne urovne jako je hriste, skutecne na druhou stranu ne vzdy vidim. A prosimte nejsem chlap, tak nas neoslovuj "kluci". Pisu reporty pres deset let a rozhodne na jejich stylu nehodlam nic menit. A to same cekam u quelhara, takze palce nam nemusis drzet...

      • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

        naplavnik     před 12 lety 18.03.2012 15:52 |  
        0 0

        díky, jen stále kroutím hlavou nad tím zoranem, kdyby by chlapec tak dominantní i v zápasech áčka, co... prošek, až to sklidní, tak na křídle nebude špatnej, takovej petrželovskej typ. taky bych mě zajímal tvůj názor na vondráčka a voráčka. bude z nich něco?

  2. Re: Dukla B - Slavia B 2:2

    ligas99     před 12 lety 18.03.2012 14:30 |  
    0 0

    ještě jedna věc....
    Je mi líto Franty Vodrhánka, toto je jeden z mála příkladů pracovitého fotbalisty od dorostu Slavie.
    Zatím nevíme přesnou diagnozu,ale jen příznaky.

    Každopádně Franto, uzdrav se co nejdříve !!!

    • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

      qazwerty     před 12 lety 19.03.2012 16:25 |  
      0 0

      Fanda je ve Slavii již od žáčků...a jeho spoluhráči od této kategorie byli např.: Hanousek, Pázler, Zákostelský, Kučera, Galus...

    • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

      travel (přítel SN)     před 12 lety 18.03.2012 15:23 |  
      0 0

      Ano Ladislave,opět typickej Platil.Řekne,že Straka byl omyl(ne chyba!) a pak znovu jedná se sparťanem (i když mezi Lavičkou a Strakou je rozdíl).Opravdu už se nemohu jinak o Platilovi vyjádřit než,aby už šel ten rudej ulhanej č.rák do pr.ele.Doufám,že TS nyní bude každé utkání skandovat Platil ven a snad se přidá většina fandů na stadionu.Nechápu Řebíčka,proč ho ještě nevyhodil (možná o tom rozhoduje někdo jinej ...)

      • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

        jane (admin)     před 12 lety 18.03.2012 15:35 |  
        0 0

        Ja myslim, ze bysme nemeli zapominat na to, kdo Straku privedl a prosadil na post hlavniho trenera. A Platil to nebyl...

        • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

          travel (přítel SN)     před 12 lety 18.03.2012 15:53 |  
          0 0

          To je možný,ale to nic nemění na tom,že jednat s dalším sparťanem je blbost,platilovská blbost.

        • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

          subHuman     před 12 lety 18.03.2012 16:13 |  
          0 0

          Presne tak, na to se zapomina. Ale ono jaksi neni nyni "spolecensky prijatelne" nadavat na udajneho zachrance Slavie, zlodeje Rebicka.

          Nicmene u Platila co slovo, to perla, ten rozhovor v Lidovkach je peklo. A lze jakk kdyz tiskne, opet, prezentuje to, jako bychom Lavicku vitali s otevrenou naruci. Uz jenom to, ze po kasparovi Strakovi je pro Platila prvnim v rade dalsi rudoch o leccems vypovida, osobne jsem 100% presvedcen, ze to dela naschval, podle mne fanousky nenavidi stejne jako my jeho.

          kazdopadne PLATIL VEN a mohl by si do aktovky sbalit i oba Rebicky.

          • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

            travel (přítel SN)     před 12 lety 18.03.2012 17:01 |  
            0 0

            Tak já jsem taky několikrát napsal,že nejsem rád,že majitelem Slavie je zloděj Řebiček, ale jeho vyhodit je poněkud složitější...To by od něj musel někdo Slavii koupit a radši i stadion od Natlandu.Ale zřejmě se nikomu do toho nechce.Proto bych teď byl rád aspoň za odchod Platila.

            • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

              subHuman     před 12 lety 18.03.2012 21:29 |  
              0 0

              Pochybuju, že o nějakého kupce stojí, stejně tak že Natland hledá kupce pro stadion. Podobně, jako loni na jaře údajně Platil hledal kupce pro klub, ani půl slova jsem mu nevěřil. Žádný krach a nový majitel se nekonal.

    • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

      naplavnik     před 12 lety 18.03.2012 16:03 |  
      0 0

      No, mě by Lavička nevadil, přeci jen to je jiná káva ve srovnání se Strakou. Oceňuji taky jeho lidskou integritu, když už se nikdy svým sparťanstvím netajil, nepřipadá mi tak přesvědčený, jako ten kovaný pošuk, a přesto možnost nás trénovat zcela vyloučí. Klobouk dolů, to neudělá každý (ještě jednoho bych našel, Martin Poustka ;-) . OK, jedno větší jméno si můžeme odškrtnout. Já si navíc přeji a věřím tomu, že to Martin Poustka zvládne a 2-3 sezony tam vydrží.

      • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

        subHuman     před 12 lety 18.03.2012 21:33 |  
        0 0

        Mě by Lavička vadil o dost méně než Štraka, ale v situaci, kdy byl volbou č. 1 právě po největším sparťanském srdcařovi, kdy je generálním ředitelem sparťan, dlouholetým asistentem trenéra sparťan, tak je pro mne jakýkoli další sparťan naprosto nepřijatelný.
        Ještěže je pan Lavička rozumný člověk a nabídku odmítl.
        Respektuji klubisty na obou stranách (ač sparťany samozřejmě nemám rád), naopak těmi, co se bijí v prsa, dělají ze sebe srdcaře a pak bez mrknutí oka svůj srdeční klub spláchnou a přejdou k největšímu rivalovi, opovrhuji.

      • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

        subHuman     před 12 lety 18.03.2012 21:33 |  
        0 0

        Mě by Lavička vadil o dost méně než Štraka, ale v situaci, kdy byl volbou č. 1 právě po největším sparťanském srdcařovi, kdy je generálním ředitelem sparťan, dlouholetým asistentem trenéra sparťan, tak je pro mne jakýkoli další sparťan naprosto nepřijatelný.
        Ještěže je pan Lavička rozumný člověk a nabídku odmítl.
        Respektuji klubisty na obou stranách (ač sparťany samozřejmě nemám rád), naopak těmi, co se bijí v prsa, dělají ze sebe srdcaře a pak bez mrknutí oka svůj srdeční klub spláchnou a přejdou k největšímu rivalovi, opovrhuji.

        • Re: Dukla B - Slavia B 2:2

          qazwerty     před 12 lety 19.03.2012 16:31 |  
          0 0

          Když to takto dělíte na klubisty, tak tací pánové jako Jakub Dovalil (dříve ve Slavii měl na starosti mládež a trénoval dorosty) a Zdeněk Zeman to by byli ideální trenéři pro sešívané...:) A narozdíl od mnoha dalších jsou i odborníci na správném místě...;)