Archiv

Slavia B - Český Krumlov 2:0

Béčko, které postrádalo klíčové hráče, dnes na Strahově hostilo předposlední Český Krumlov a připsalo si první jarní výhru.

Slavia B - Český Krumlov 2:0 (0:0)
Branky:
 72. Ptáček, 90. Cousens 

Slavia B: Malina - Šimkovský, Mac, Hell, Sudek - Peréz (81. Cousens), Čepelák, Zmrhal, Vondráček (66. Mráz) - Ptáček, Voráček (57. Bazal)

Lavička: Měsíček

V mrazivém počasí na stadionu Přátelství přivítala předposlední Český Krumlov nezvyklá slávistická sestava, Měsíčka v bráně vystřídal Malina, další hráče trápí zranění, nemoci či se připravují na pondělní zápas áčka a tak v základu dostali příležitost dorostenci Ptáček a Mac, na střídání byli na lavičce jen tři hráči do pole.

Prvnímu poločasu jasně dominoval domácí tým, gólman Malina se potkal s míčem jen párkrát, slávistická obrana neměla příliš práce. Ovšem přes úporně bránící hráče hostů se Slavia do zakončení dostávala poměrně obtížně a ve vápně chyběla větší přesnost a důraz, hra nebyla ani příliš pohledná. Slávisté nevytěžili branku ani ze standardních situací, například ve 3. minutě Čepelák před bránou nedosáhl na centr z rohu, ve 20. minutě Čepelákova tečovaná střela z hranice vápna rozvlnila jen boční síť.

Obraz hry se ve druhé půli změnil, hosté přidali na aktivitě a byli nebezpeční, zejména ze série standardních situací okolo 70. minuty. Hned po přestávce se ale před gólmanem hostů Šillerem zjevil Ptáček, ale jeho pokus zblízka byl pomalý a nepřesný. V 50. minutě z volného přímého kopu těsně vedle brány střílel Špát a o pět minut později po kombinaci se spoluhráči prověřil Malinu Novák - slávistický gólman vyrazil míč na roh. Stejně zakročil Malina v 69. a 70 minutě po standardkách zahrávanými Pintérem, respektive Pliškou a když se slávisté ubránili, mohli udeřit na druhé straně. Po autu Šimkovského se míč dostal na druhou stranu vápna k Mrázovi a ten naservíroval před bránu balón Ptáčkovi, který vsítil první slávistický gól. V samém závěru utkání se na bránu hostů řítili v přečíslení tři slávisté, Cousens poslal míč do brány, cestou ho zřejmě ještě tečoval domácí obránce, ale gól byl připsán kanadskému útočníkovi. Juniorka tak získala první jarní výhru.

"Byl to obdobný zápas jako s Rokycany, soupeř v první půli bránil v deseti lidech, bylo těžké dostat se do vápna. Kdyby se nám podařilo vstřelit gól, asi by se utkání vyvíjelo jinak, bohužel Martin Voráček si špatně přebral míč na hranici vápna. Jsem rád, že ve druhé půli jsme skórovali a mohli jsme přidat ještě další góly. Za stavu 1:0 jsme si koledovali, přestřelili jsme bránu z malého vápna a na druhé straně měl soupeř několik standardek, kdy nás podržel gólman. Chtěl bych pochválit hráče, kteří naskočili do zápasu z lavičky, protože Mráz nahrál na první gól a Cousens vstřelil druhý. Jsme rádi, že jsme po té sérii bez vítězství konečně vyhráli, utkání dnes kluci rozhodli vůlí, chtěli už konečně na jaře vyhrát. Dnes se hra přibližovala i našim představám o zapojení elánu a napadání, doufám, že kluci v tom budou pokračovat," zhodnotil utkání trenér Michal Petrouš.

V sestavě došlo k několika změnám. "Mikula s Veselým byli přeřazeni do áčka, Žák má zdravotní problémy a Paprčiak je nemocný. V bráně jsme dali šanci Malinovi, jednak se nám nedařilo výsledkově, a jednak máme dva gólmany, Malina absolvoval celou letní přípravu a dostal šanci se předvést, chopil se jí dobře. Museli jsme si pomoct s klukama z dorostu, i když vzhledem k tomu, že v létě stejně půjdou do juniorky, tak si je budeme na jaře postupně stahovat a testovat. Dorostenci oživili hru i včerejší trénink," vyjádřil se Petrouš ke složení týmu.

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Český Krumlov 2:0

    polin     před 12 lety 07.04.2012 22:42 |  
    0 0

    Prozradí mi někdo zasvěcený kam se poděl Smolák? Již několikátý zápas za sebou jsem o něm nečetl a minimálně v Táboře nebyl ani na lávce. Díky

    • Re: Slavia B - Český Krumlov 2:0

      jane (admin)     před 12 lety 08.04.2012 09:26 |  
      0 0

      Minuly domaci zapas proti Rokycanum byl v zakladu a odehral prvni polocas. Asi je zraneny, kdyz nebyl vcera na lavicce.

      • Re: Slavia B - Český Krumlov 2:0

        polin     před 12 lety 08.04.2012 10:02 |  
        0 0

        Děkuji Jane ;-)

  2. Re: Slavia B - Český Krumlov 2:0

    ligas99     před 12 lety 09.04.2012 10:24 |  
    0 0

    Konečně výhra Juniorky.

    Změny v sestavě také mužstvu prospěly, Malina v bráně mužstvo podržel, což mužstvu chybělo v posledních více jak čtyřech zápasech a Counses se také prosadil a dal gol.

    Snad jim zlepšený výkon vydrží i do dalších zápasů.