Archiv

Slavia B - Votice 6:1

Mladí slávisté na Strahově doslova zničili Votice, kromě šesti branek trefili ještě třikrát brankovou konstrukci, hosté si čestný úspěch připsali až v závěru.

Slavia B - Votice 6:1 (3:0)
Branky:
5. Zmrhal, 34. Mareš (pen.), 37. Brůžek, 55. Vondráček, 70. Voráček, 87. Zámečník - 81. Polodna

Slavia B: Malina - Šimkovský, Brůžek, Mráz - Mikula, Peréz, Mareš, Zmrhal (87. Bazal), Malcharek - Vondráček, Voráček (78. Zámečník)

Lavička: Hell, Salašovič, Měsíček

Slávisté nastoupili opět v rozestavení se třemi obráncí, Mareš hrál netradičně defenzivního záložníka. Hned z první šance šli slávisté do vedení, po rohovém kopu se ve vápně prosadil nehlídaný Zmrhal - 1:0. A hned o tři minuty později vyslal parádní ránu z dobrých třiceti metrů Mareš, golman hostí Novák se jen ohlédl, jak za ním zazvonila branková konstrukce. Po čtvrt hodině se osmělili také hosté, Malina ale první střelu lehce kryl, mířila totiž přímo do středu branky. Na druhé straně po rohu hlavičkoval v dobré pozici Vondráček nad bránu. V 21. minutě se ve dvé druhé vyložené šanci ocitl Zmrhal, ze stejné pozice jako při první brance však tentokrát přestřelil. Slávisté si udržovali mírnou převahu, která vyústila v několik závarů, hosté hrozili hlavně zprava, kde se musela mít obrana neustále na pozoru. V 34. minutě pronikal do vápna Vondráček, chvíli to vypadalo, že si míč ukopl příliš daleko, ale nakonec ho byl Faitl nucen faulovat a kopala se penalta, tu s přehledem proměnil Mareš - 2:0. A stejně jako u první branky, hned následovala další tutovka, Mikula z hranice vápna trefil břevno. Standardní situace zahrávané Marešem, byly největší zbraní Slavie a tak také padla třetí branka Slavie, ve vápně se prosadil Brůžek hlavou a bylo prakticky rozhodnuto - 3:0. Hosté ale nic nezabalili a dál byli kolem vápna poměrně nebezpeční, jedna střela dokonce minula bránu Maliny jen o pár centimetrů.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil a po deseti minutách se Slavia prosadila počtvrté, po dlouhém autu se nádherně nůžkami trefil Vondráček - 4:0.  V 63. minutě vyslal nádherně za obranu Vondráček Voráčka, který trefil tyč. Dvacet minut před koncem slávisté přidali pátou branku, když parádní kombinační akci sehráli Mikula s Vondráčkem, do prázdné brány pak neměl problém zakončit Voráček - 5:0. Slávisté hru kontrolovali, dostávali se i do dalších šancí a celkově předvedli jeden z nejlepších výkonů v sezóně. Naopak Votice, které jsou farmou ligové Příbrami a měly v základní sestavě například Tomáše Pilíka, rozhodně nepůsobily jako tým z třetího místa divizní tabulky. Přesto si hosté připsali alespoň čestný úspěch, když deset minut před koncem slávisté polevili v důrazu ve vápně a nechali soupeře dvakrát hlavičkovat a míč skončil za zády Maliny - 5:1. Na to ale slávisté také ještě odpověděli, brejk do otevřené obrany s přehledem zakončil střídající Zámečník - 6:1.

"Votice jsou třetí nejofenzivnější celek, mají i celkem dobrou obranu, takže výsledek je samozřejmě dobrý a jsem nadmíru spokojený. Vyšel nám začátek, rychle jsme vstřelili gól, ale i přes naše vedení Votice byly nebezpečné. Myslím že za stavu 2:0 trefily se štěstím Šimkovského, kdyby snížily na 2:1, zápas mohl skončit jinak. Jejich mužstvo mělo sílu a každá naše chyba byla potrestaná. Myslím, že i po herní stránce bylo na co koukat, nastřelili jsme ještě břevno, tyčku," zhodnotil utkání Michal Petrouš.

Po zranění nastoupil poprvé v základní sestavě Petr Mareš. "Jeho výkon hodnotím velice pozitivně, na hostování ve Vlašimi hrál defenzivního záložníka, hrál ho dobře, postavili jsme ho právě na tento post, protože tady nebyl Bassirou. Myslím, že to odehrál velice dobře, má vynikající techniku, zahrával standardky. Jen mu ve druhé půli asi trochu došla kondice, půl roku nehrál, je to logické. Myslím, že si vše srovnal v hlavě a zdaleka neřekl poslední slovo." Petrouš pokračoval s nasazováním dorostenců, poprvé na lavičku usednul reprezentant Nikolas Salašovič. "Včera odehrál celé utkání za dorost. Nastoupil Malchárek, s jeho výkonem jsem velmi spokojený, je to šikovný levonohý hráč, příslib pro Slavii."

Béčko potřetí na jaře hrálo v rozestavení na tři obránce. "Šli jsme do toho systému proto, že jsme chtěli mít víc hráčů na presink na útočné polovině. Sjednocení rozestavení áčka, béčka a dorostu ještě není dané, i když vize tady je. Já jsem pro, aby všichni hráli stejně. Musíme ale postavit mužstvo také podle toho, jaké máme typologicky hráče, my máme výborné kraje. Není to jen o základním rozestavení, pak záleží, jak se kluci pohybují v utkání, návyky, které hráči mají, se nemění, a poslední dva zápasy nám ukazují, že to klukům přineslo velké plusy."

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Votice 6:1

    mpik     před 12 lety 22.04.2012 07:36 |  
    0 0

    ad poslední odstavec - není jednoduché zvolit správnou taktiku, rozestavení, vhodné hráče. Michal Petrouš už také nějaký ten pátek trénuje a přeci je tohle pro něj nová zkušenost. Proto zkuste pochopit, že trenér bez zkušeností (M. Poustka) nemá být, byť by byl sebevětší srdcař, u A týmu Slavie hlavní trenér.

    • Re: Slavia B - Votice 6:1

      Markus     před 12 lety 22.04.2012 09:54 |  
      0 0

      Obecně bych měl stejný názor, ale v tomto případě dělám výjimku. Martina Poustku považuji za trenéra s výjimečným talentem a jeho práci věřím.

  2. Re: Slavia B - Votice 6:1

    klimi     před 12 lety 22.04.2012 08:23 |  
    0 0

    Já jsem celkově pro, aby se hrálo na tři obránce i v Áčku. Presingem se obraná práce hodně zjednoduší, stačí si vzpomenout na náš zápas minulý rok na jaře proti Teplicím (4:1), kdy jsme napadali hodně vysoko a Tepláky se zmohly jen na odkopy, s kterými si v klidu obrana pomohla.

    • Re: Slavia B - Votice 6:1

      Markus     před 12 lety 22.04.2012 09:48 |  
      0 0

      Osobně by se mi nejvíce líbilo rozestavení 1-2-6-1. Hra s liberem se mi líbila více než současný alibismus při rozestavení bez libera. Kdysi jsem měl rád na této pozici Jana Suchopárka, dnes na tuto roli jednoznačně vidím Martina Latku. V moderním fotbale vidím flexibilitu a proto sázím na silný střed schopný přizpůsobovat se hře. Je fajn, že se snažíme sjednotit systém hry na všech úrovních, už je na čase. V minulosti jsem nechápal, proč máme rozestavení, pro které nemáme vhodné hráče - čistější způsob, i když to bude zpočátku bolet, je určit systém a pak si pro něj (pře)vychovat hráče.

  3. Re: Slavia B - Votice 6:1

    Citrus (přítel SN)     před 12 lety 22.04.2012 10:07 |  
    0 0

    8.12.2011
    M. Držmíšek:
    Jednotná koncepce hry byla jedna z prvních věcí, na kterou jsem kladl důraz při nástupu do funkce sportovního ředitele. Od mladšího dorostu po áčko hraje Slavia stylem 4-1-4-1, případně 4-2-3-1.

    21.4.2012
    M. Petrouš:
    Sjednocení rozestavení áčka, béčka a dorostu ještě není dané, i když vize tady je.

    Jak to mám chápat? Dochází k přehodnocení toho rozestavení, nebo opět pravá neví, co dělá levá?

    • Re: Slavia B - Votice 6:1

      quelhar (admin)     před 12 lety 22.04.2012 10:42 |  
      0 0

      Spis to bude daleko prostsi - Petrous ma v becku hromadu pomerne sikovnych ofenzivnich hracu a je skoda tomu neprizpusobit hru a nechat nektere z nich sedet na ukor stopera. Vcera bylo na hristi sest velmi ofenzivne hrajicich hracu a neslo to ovoce.

      Osobne si nemyslim, ze by hracum uskodilo, kdyz odehraji par zapasu v jinem rozestaveni, ostatne se to muze hodit i v acku, napr. kdyz prohrava, potrebuje utocit a zmeni tak rozestaveni na 3-1-4-2.

      • Re: Slavia B - Votice 6:1

        Citrus (přítel SN)     před 12 lety 22.04.2012 11:39 |  
        0 0

        Že je potřeba občas rozestavení uzpůsobit, to chápu a nevadí mi to. Nevíc to evidentně přineslo i ovoce. Mě jde hlavně o ten rozpor obou pánů - jednotná koncepce tedy dávno funguje, nebo se o ní teprve rozhoduje?

        • Re: Slavia B - Votice 6:1

          mats     před 12 lety 22.04.2012 13:19 |  
          0 0

          Napadlo mě to taky. A dělá to dojem, jakoby fakt mohlo dojít k nějakému přehodnocování... No uvidíme. Taky je možný, že si prostě jen každý říká, co ho napadne ;-)