Archiv

Bohemians B - Slavia B 0:3

Mladí slávisté se poločas proti Bohemce trápili, pak však během deseti minut pražské derby rozhodli ve svůj prospěch.

Bohemians 1905 B - Slavia B 0:3 (0:0)
Branky:
55. Voráček, 62. Mikula, 66. Smolák

Slavia B: Malina - Šimkovský, Brůžek, Mráz - Mikula, Čepelák, Zmrhal (74. Hrubý), Smolák - Zámečník (46. Růžička), Voráček, Vondráček (82. Peréz) 

Domácí Bohemka se v zápase prezentovala svou typickou hrou, především tedy tvrdostí v osobních soubojích. Slávisté vyrukovali na soupeře opět s tříčlennou obranou a tentokrát se třemi útočníky. Na hřišti se však dlouhé minuty nedělo vůbec nic zajímavého, hrálo se především ve středu hřiště a oba brankáři mohli být v naprostém klidu. První pokus o zakončení ze strany Slavie přišel v 20. minutě, Vondráček z hranice vápna ale vysoko přestřelil. Domácí zahrozili o čtyři minuty později, obrana Slavie dokázala střelecký pokus uvnitř vápna zblokovat, následný roh pak vyústil jen v ofsajd Bohemians. Slávisté postupem času získali územní převahu a v 40. minutě si připravili největší šanci dosavadního průběhu, Vondráček se dostal za obranu, udělal kličku ve vápně a přihrál Mikulovi, jeho pokus byl ale ztečován těsně vedle. V závěru poločasu to ještě zkusil ze střední vzdálenosti Šimkovský, jeho ráně nechybělo mnoho. Na druhé straně Malina jistě vyrazil prudký centr od brankové čáry.

Do druhé půle vystřídal na hřišti Zámečníka Růžička a kotlík domácích fans odpálil pěknou pyroshow. Na zápas se také před druhou půlí dostavilo pár fandících slávistů a tak se občas ozývalo fandění z obou stran. Po deseti minutách druhé půle šli slávisté do vedení, po chybě domácích přišla akce středem, kterou pěkně podél gólmana zakončil Martin Voráček - 0:1. Slávisty vstřelená branka povzbudila a o chvíli později pěkně centroval na Voráčka Růžička, jeho pokus domácí stoper srazil na roh. Z další akce ale už přišla druhá branka slávistů - Zmrhal nádherně našel za obráncem Mikulu, který protlačil míč do sítě - 0:2! A o chvíli později to bylo už o tři branky, Šimkovský nádherně utekl po pravé straně a dokonalým centrem našel na zadní tyči Smoláka, který se nemýlil - 0:3! Bohemka sice několikrát zahrozila, ale střely domácích hráčů končily vedle Malinovy branky. Čtvrtý zásah mohl přidat Vondráček, toho však v samostatném úniku vychytal domácí brankář. Tři minuty před koncem to zkusil z dálky Hrubý, brankář vyrazil na roh. A vzápětí přišla jediná opravdu tutová šance domácích, Malina však skvěle vyrazil hlavičku jednoho z hráčů Bohemians po zpětném centru od brankové čáry. Slávisté si tak připsali zasloužené tři body.

"Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Myslím, že v první půli to nebylo z obou stran moc hezké utkání, na hráčích byla vidět nervozita ze stadiónu, i když jsem jim říkal, že je to naopak musí motivovat. Slušná návštěva jim svazovala nohy, protože jsme nehráli, co jsme si představovali. Od 30. minuty jsme si vypracovali několik situací, kdy začalo být jasné, kudy asi dnes povede cesta. O přestávce jsme si řekli, že vše ze sebe musíme shodit a kluci to splnili do puntíku, musím jim pogratulovat, protože hra odpovídala našim představám a jednoznačně jsme soupeře přehráli," okomentoval utkání spokojený trenér Michal Petrouš.

Maturitní zkoušku z češtiny dnes vykonávali Zmrhal, Mikula, Čepelák, Zámečník a Voráček. "Kluci přišli z potítka hned na zápas, skutečně náročný den, i proto jsem měl trochu obavy, ale zvládli to nakonec skvěle." V duelu nebyla nouze o vyhrocenější souboje a situace. "Na Strahově jsme je na podzim rozstříleli a těžce to nesli, byl jsem přesvědčený, že Dalibor Slezák, kterého znám jako hráče, kluky maximálně namotivuje a budeme se muset jejich agresivitě vyrovnat a že to bolet bude. Byly tam zákoroky i po odehrání balónu, jsem rád, že to všichni přežili ve zdraví."

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Bohemians B - Slavia B 0:3

    subHuman     před 12 lety 02.05.2012 23:03 |  
    0 0

    Dnes se mi libil Voracek, ktery byl aktivni a vyhraval hodnee souboju. Nabizel se, napadal.... Pak Mikula, ktery se ale nedostal na pravem beku tolik dohry jako v nedeli ve stredu zalohy. A velmi "fotbalove" pusobil stridajici Robert Hruby, ktery se i pres svuj vek a nezkusenost nebal udelat klicku, posilal presne prihravky a vyhraval sikovne souboje. A vynikajici zakrok ve 2. puli predvedl Malina. Z pritomnych 600 divaku prekvapil celkem vysoky pocet Slavistu.

    • Re: Bohemians B - Slavia B 0:3

      quelhar (admin)     před 12 lety 02.05.2012 23:08 |  
      0 0

      Ja bych mimo jine vyzdvihl akce pred druhym a tretim golem. Nejprve citova nahravka Zmrhala na hranici vapna za krajniho beka, kde byl Mikula sam a dokazal zakoncit a o chvili pozdeji centr Simkovskeho z plneho behu a dobry nabeh nekolika hracu vcetne krajniho zaloznika Smolaka, ktery navic preskocil sveho obrance a hlavou presne trefil. To jsou presne akce, ktere acko neni v soucasnosti schopne vyprodukovat (nahravky na hranici vapna jsou nepresne, pokud se tam vubec slaviste dostanou a presny centr od krajniho zaloznika z behu, kdyz do vapna nabiha trojice spoluhracu, to neprislo snad minimalne cele jaro).

      • Re: Bohemians B - Slavia B 0:3

        subHuman     před 12 lety 02.05.2012 23:46 |  
        0 0

        Musim souhlasit, ze reseni nekterych hernich situaci mi pripadalo velmi dobre, bylo casto videt, ze kluci o sobe vedi a vedi co maji hrat, brzdi je "jen" technicke nedostatky, nezkusenost a sila v osob.soubojich (i kdyz zde musim podotknout, ze nekteri ji predvadeji na pohled o tridu vyssi nez vidame kazdy tyden u Acka...). Ono je to hodne take zpusobene tim, kolik hracu se se aktivne zapojuje do utocne faze... Nicmene i u Becka si myslim, ze by to melo byt rychlejsi a ve vice hracich, zejmena po krajich.
        krom toho byl souper dnes vyrazne slabsi, zejmena po technicke strance.
        Jsem zvedav, jak zvladnou v sobotu dalsi zapas.

  2. Re: Bohemians B - Slavia B 0:3

    el_moscardon     před 12 lety 03.05.2012 11:01 |  
    0 0

    Který intoš vymyslel systém 3-4-3 pro juniorku? Vždyť ti kluci budou čučet jak péra z gauče, až dorazí do áčka. Místo abychom měli nějaký systém plus určité herní návyky a mlaďoši si zvykali odmala a lehce do všeho zapadali při postupu výš, tak při přechodu žáci-dorost-juniorka-áčko budou mít ze všeho akorát guláš :(