Archiv

Slavia B - Strakonice 0:3

Béčko Slavie tentokrát nestačilo na Strakonice, které nastoupily s několika hráči Českých Budějovic, jejichž jsou farmou.

Slavia B - Strakonice 0:3 (0:2)
Branky:
11. Rein, 26. a 68. Řezníček

Slavia B: Malina - Šimkovský, Čepelák (58. Smolák), Brůžek, Sudek - Mikula, Zmrhal, Dembélé (72. Mareš), Frejlach, Veselý - Paprčiak (46. Voráček)

Lavička: Mráz, Vondráček, Malchárek, Měsíček

Slávisté nastoupili ke třetímu zápasu v šesti dnech a nečekal je žádný lehký soupeř. Strakonice jsou farmou Českých Budějovic a jejich sestavu tak posílila zvučná jména jako Otepka, Řezníček, Riegel nebo brankář Křížek. Slávisté nasadili sice také hráče z A týmu, ale kromě Frejlacha to byli málo zkušení mladíci Sudek, Paprčiak, Veselý nebo Dembélé. Do první šance zápasu se hnal hned ve druhé minutě Mikula, na střelu si však netroufl, akci zbrzdil a ta pak už nevedla k nebezpečnému zakončení. Za dalších pár minut Paprčiak prostřelil na Veselého, jeho průnik zneškodnil včasným vyběhnutím Křížek, dorážka Paprčiaka šla nad. Na druhé straně pak přišel trest, na hranici ofsajdu utekl Řezníček, skrz vápno nahrál Reinovi a ten neměl problém zakončit - 0:1. Slávisté mohli vyrovnat po centru Veselého, Frejlach těsně nedoskočil a Mikula za ním pak vystřelil nad bránu. Hosté však neustále hrozili a hrál se vyrovnaný zápas. Po dvaceti minutách se hra trochu uklidnila, ovšem ve 26. minutě zahrával Otepka přímý kop, na jeho centr vyskočil Řezníček a zvýšil na 0:2. Slávisté se po druhé inkasované brance nemohli v ofenzivě prosadit, obrana Strakonic hrála na hranici tvrdosti, rozhodčí Vitner takovou hru pouštěl. Asistent sudího Šifalda na občasné protesty lavičky Slavie pak reflektoval ukázkovou arogancí. Co je pan Šifalda, který také chtěl vést FAČR, zač, se můžete dočíst třeba zde. Jen dodejme, že druhým asistentem byl dnes pan Jedlička, o kterém se výše píše rovněž. V poločase se tak zdálo, že dotáhnout zápas byť jen k remíze bude nesmírně obtížné.

A opravdu bylo, ne však kvůli sudím, rozhodla výhradně kvalita soupeře. Do druhé půle nastoupil místo Paprčiaka Voráček. A právě on hlavičkoval po rohu Veselého, Křížek na brankové čáře chytil. Hrálo se však možná trochu oproti očekávání v klidu, žádné další kontroverze se sudími již nepřišly. I další akce Slavie vypadaly nebezpečněji než v závěru první půle, ale k nebezpečnému zakončení několik průniků a centrů nevedlo. Naopak v 68. minutě se prosadil po zpětné přihrávce podruhé v zápase Řezníček. Zápas se pak už víceméně jen dohrával, slávisté se do vyložené šance nedostali, naopak soupeř mohl přidat čtvrtý gól například po střele Repy, kterou zlikvidoval Malina. Zápas tak skončil naprosto zaslouženým vítězstvím hostů.

"Dnes bylo jednoznačně vidět, že Strakonice nastoupily se čtyřmi zkušenými hráči. Přesto si myslím, že jsme nemuseli zápas prohrát 0:3, kdyby se počítalo držení míče, byli bychom asi lepší. Na to se ale nehraje a pokaždé, když jsme hráli a nadechovali se k nějakému náporu, přišlo zaváhání, kterého soupeř využil. Tak kvalitní hráči, kteří proti nám nastoupili, takových zaváhání prostě dokáží využít, na rozdíl třeba od jiných hráčů v divizi," zhodnotil utkání trenér Michal Petrouš.

Komentáře (22)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Strakonice 0:3

    Robocop1985     před 12 lety 05.05.2012 13:48 |  
    0 0

    Po dlouhé době jsem zavítal na béčko. Dnešní zápas bych popsal takto: První příležistost měl po križném balonu Paprčiaka Mikula - Strakonice se ubránili. Druhá akce (asi největší šance Slavie) byla chvíli potom kdy Paprčiak přihrál mezi obránce na Veselého, kdy Veselý byl už asi moc blízko u gólmana a tak balón gólman Křížek vyrazil před sebe, skákavý balón dorážel Mikula, ale bránu přestřelil. Poté následoval pěkný centr Veselého, kdy si balón zpracoval Mikula, ale zevnitř vápna přestřelil. Poté následovala chyba v rozehrávce, kterou dokázali hráči Strakonic rychlým brejkem využít (zřejmě ale šlo o ofsajd). Slávistě drželi balón, ale další šance už si nevypracovali a Strakonice trestaly podruhé: Faul na půli naší půlky, následoval centr a hlavou krásně trefil šibenici Řezníček. Do konce první půle už se hrál celkem nezáživný fotbal. Ve druhé půli hlavičkoval Voráček po centru Veselého, ale gólman Křížek hlavičku chytil. Slavia chtěla soupeře zatlačit ale chyběla finální fáze. V 68. minute navíc na 3:0 zvýšil opět Řezníček a bylo rozhodnuto. Ještě jednou pohrozily pohlednou akcí Strakonice, ale skóre se už nezměnilo.

  2. Re: Slavia B - Strakonice 0:3

    tantalos     před 12 lety 05.05.2012 13:59 |  
    0 0

    And now something completely different:
    Podle dnešního tištěného Sportu není příchod Rady ještě vůbec hotový:
    "Pro nás je směrodatné, že má u nás Petr Rada smlouvu. Tečka," řekl jim Hrdlička, ředitel Teplic. "Nemají (Slavia) trenéra, ale tím já se trápit nemusím.... S Radou dáler počítáme, proto jsme s ním uzavřeli opci. Pokud ho někdo chce..., musí za námi oficiálně přijít a říct nám to. To se dodnes nestalo."
    Ne,že bych byl z Radova možného příchodu nadšený, je to jen lepší Chovanec, trenér starého stylu.
    Pokud ale příjde, nedávám mu víc než půl roku, nanejvýš rok. Důvod: je to velice výrazná, málo přizpůsobivá osobnost a težko by s AŘ a Platilem vycházel.
    Na druhé straně by se alespoň něco začalo dít. To polomrtvé apatické ticho, neschopnost a neochota řešit problémy, by se muselo rozhýbat. A nebyl by to kus hadru jako Poustka, ale skutečná osobnost.
    Ostatně Poustka si to u mě zase rozházel, když opět v tištěném Sportu prohlásil, že jedním z dlůvodů prohry v Plzni bylo nasazení Veselého. Podle mě byl právě mladý Veselý jeden z těch, kdo zklamali nejméně.
    Ostatně podezřívám Poustku, že se chystá postavit o útoku Danova dědu. Odpovídalo by to jeho "filozofii". Franta Veselý je sice mrtvý, ale velice zkušený, a na takové lidi Poustka sází. Možná k němu dokoupí z Rakouska Kadrabu.

    • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

      subHuman     před 12 lety 05.05.2012 15:07 |  
      0 0

      Takovou zášť si Martin Poustka rozhodně nezaslouží a tahat do toho ještě Františka Veselého je přímo nechutné.
      Už jsem to tu psal - s Martinem Poustkou jsem mluvil osobně před derby a potvrdil to, co je vidět i na zápasech béčka - spousta diváků volá po nasazování mladých hráčů, ale oni na to prostě ještě zdaleka nemají!

      • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

        chrobak     před 12 lety 05.05.2012 15:37 |  
        0 0

        Taky bych to tak viděl. Vždyť třeba v tomto utkání nastoupilo i za nás dost hráčů, kteří buď už do áčka nakoukli nebo jsou ve zdejších diskuzích posíláni do áčka, aby nahradili ty neschopné starce. Ale ti starci jako Jarolím a Hubáček jsou v áčku momentálně nejlepší a mladíci co by je měli nahradit s tím béčkem až tak výrazně nezáři.

      • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

        tantalos     před 12 lety 05.05.2012 16:57 |  
        0 0

        Na podobně chytré řeči si vzpomínám, když dlouho nechtěli pustit do áčka Šmicera, že prý na to nemá. Až když už byl skoro horový jeho odchod na Žizkov, tak ho na hřiště pustili.
        Ale co naprosto nechápu, když tvrdíš, že mladí nic neumí, tak proč tak obdivuješ výkony Dostála, Milutinoviče, Cicmana (to je super levý bek, co, tak jeho podpora útoku), ale i Škody (pokud nehrajeme proti naprosto odevzdaném HK) a dalších, kteří mají místo předplacené.

        • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

          subHuman     před 12 lety 05.05.2012 17:20 |  
          0 0

          Já ty hráče každý den na tréninku nevidím, nicméně ve chvíli kdy teoreticky stále hrozil sestup, tak je sázka na zkušenost logická. Nicméně není Poustkova chyba, že místo toho, aby tu byl trenér který bude budovat mužstvo pro příští sezonu a dostane prostor zapracovat mladé hráče, tak se tu vystřídají 2 nezkušení trenéři a jeden rudý psychopat/parodie na trenéra.
          Nikde netvrdím, že mladí hráči nic neumí. Nikde jsem nepsal, že obdivuju výkony Dostála, Milutinoviče, Cicmana, Škody a ani Bohma. To je vaše podivná dedukce.

          • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

            tantalos     před 12 lety 05.05.2012 17:31 |  
            0 0

            No, když tvrdíš, že je "sázka na zkušenost (ně) logická", tak je to dedukce jediná možná.
            Povíme si to ještě po utkáních s Ostravou a Bohemkou, tedy jestli ve 30. kole bude mít ještě Bohemka šanci..

            • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

              subHuman     před 12 lety 05.05.2012 17:38 |  
              0 0

              Ryba smrdí od hlavy. A v případě Slavie smrdí Řebíčci, Platil atd. Jejich vinou není ve Slavii sportovní ředitel, klub nemá jasně stanovenou koncepci, vodí se sem hráči divizní úrovně, 3 kola před koncem jsme rádi za záchranu v 1. lize atd. atd. atd.
              Poustka je ten poslední, kdo na tom má nějakou vinu a plivat na něj je opravdu velmi laciné.

              • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

                tantalos     před 12 lety 05.05.2012 18:01 |  
                0 0

                Naopak, díky tomu, že AŘ zřejmě nebývá střízlivý a fotbalu nerozumí a že Platil je jen alibistický úředník, dostal Poustka relativně velké možnosti, ale ukázal, že nehybné, kalné vody nebude čeřit.
                Ano, "experimentoval" s tím, že dával "velikou" šanci Čepelákovi, Veselého postavil na několik minut a potom do předem prohraného utkání, aby pak říkal, že prohru v Plzni mimo jiné zavinilo, že stavěl "mladé" jako Dana. Kam se ztratil Prošek? Maturovalo už hodně fotbalistů, ale nikdo kvůli tomu nestál půl roku.
                Ano, přičteme mu k dobru, že dal šanci Berkovcovi, ale hned jakmile se vrátil Čonto, ho zase posadil na lavičku.
                Jeho "odvaha" se projevovala tam, že stavěl hráče na posty, na které nemají - Nitra doleva, Cicmana na krajního beka.
                Ano, do Slavie přišli hráči divizní úrovně. To ale neznamená, že je musel stavět. Proč nedal třeba šaci Mikulovi? Ten má zřejmě úroveň alespoň třetiligovou už teď.

                • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

                  slamacek (přítel SN)     před 12 lety 05.05.2012 18:49 |  
                  0 0

                  Prosek ma nejake snad srdecni potize a nesmi vubec nic delat

                • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

                  marcocruz (přítel SN)     před 12 lety 06.05.2012 10:25 |  
                  0 0

                  Mě spíš štve, že si tuhle veřejnou kritiku hráčů nenechá do kabiny a neřeší to v kabině, to přičítám jeho nezkušenosti, ponevadž pokud s emladému hráči teda nepovede zápas a trenér to pak veřejně řekne v novinách tak ten hráč si v dalších zápasech dovolí o dost méně.

                  • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

                    AlesJa     před 12 lety 07.05.2012 08:46 |  
                    0 0

                    ano bylo to velice hloupé a i dle mého velice nespravedlivé Veselý hrál lépe než většinu svých jarních zápasů třeba Vlček,Milutinovič nebo Trubila

      • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

        tantalos     před 12 lety 05.05.2012 15:58 |  
        0 0

        Někomu zatelefonovat ještě neznamená "oficiální jednání", alespoň podle Hrdličky.

  3. Re: Slavia B - Strakonice 0:3

    subHuman     před 12 lety 05.05.2012 15:15 |  
    0 0

    Na hřišti rozhodla jednoznačně zkušenost (ex)ligových hráčů Strakonic - kromě výše zmiňovaných ji měl i střídající Václav Janů (ex Příbram) a i síla a tvrdost - to poznali zejména naši beci při soubojích s Řezníčkem, který je vyhrával s přehledem. Hra se většinu doby odehrávala na polovině Strakonic, avšak pouze v rozmezí půlící čára - velké vápno, kde jsme bezúčelně kombinovali. Naopak hráči Strakonic se po zisku míče dokázali především díky pasům Otepky dostávat velice rychle do protiútoků. Výkon našich hráčů pro mne dnes velkým zklamáním, chyběla nejen odvaha a myšlenka v útočné fázi, ale i nasazení a bojovnost. Všem, kteří volají po nasazení Frejlacha v áčku bych doporučil, aby se někdy šli podívat na jeho výkony v "B" týmu... jistě si toho dnes všiml i přítomný Martin Poustka. A chování a výkon pana Šifaldy snad raději bez komentáře... :-(
    Quelhare, Jane, nemáte tušení, proč nehráli od začátku jako v předchozích zápasech Voráček s Vondráčkem, proč seděl Mráz a ani na lavičce nebyl Hrubý?

    • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

      subHuman     před 12 lety 05.05.2012 15:17 |  
      0 0

      Ještě bych doplnil, že tento zápas přesně ukázal nesmyslnost tzv. farem. Z dob svého hráčského účinkování si pamatuji, jaký byl problém s nasazováním hráčů ze soupisky "A" týmu v rezervě. Dnes může hráč teoreticky nastupovat za 3 týmy současně - A, B a ještě na farmě...

    • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

      (host)     před 12 lety 05.05.2012 15:24 |  
      0 0

      Hruby na lavicce nebyva ani normalne, v becku standardne chytaji bud Mesicek nebo Malina a druhy z dvojice je na lavicce. Hrubes myslim porad chyta za dorost. Ti ostatni hraci na lavce vychazeli z toho, ze prisli hrat z acka ctyri hraci. Mimochodem, na ctvrtecni tiskovce M. Poustka na otazku nad budoucnosti Voracka a Vondracka ve Slavii rekl, ze pokud by to bylo na nem, ve Slavii by si je nechal, ze by jim sedela liga juniorek a mohli by se v ni vyhrat. jane

      • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

        quelhar (admin)     před 12 lety 05.05.2012 15:28 |  
        0 0

        Pletes si Hrubeho a Hrubese ;o)

        • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

          subHuman     před 12 lety 05.05.2012 16:11 |  
          0 0

          Samozřejmě jsem myslel Roberta Hrubého, nikoli Karla Hrubeše.
          Hrubý se mi líbil jak v Měcholupech, tak ve středu v Ďolíčku.

    • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

      quelhar (admin)     před 12 lety 05.05.2012 15:28 |  
      0 0

      Mam za to, ze cilem dnes bylo, at si zahraji hraci, kteri uz jsou na soupisce acka, ale nehraji tam - tj. at maji zapasove zatizeni Sudek (na levem beku misto Mraze), Paprciak (misto Voracka), Vesely (zrejme misto Vondracka nebo Smolaka). A protoze hrali i Dembele a Frejlach, tak se nedostalo na ty, co normalne hraji. Hruby a Zamecnik tak byli zrejme s dorostem, ktery hral proti Parubicim od dvou hodin.

      Musim rict, ze jsem taky cekal vic, zvlast vzhledem k tomu, ze nastoupili ti, kteri jsou s ackem. Souper byl tezky, to urcite, ale slaviste dnes predvedli velmi malo. Mimochodem, prime srovnani vykonu Marese a Dembeleho na pozici DZ dnes (opet) vyznel ve prospech Marese. Je pravda, ze defenzivnich zalozniku mame vazne hromadu, ale stejne bych povazoval za chybu, kdyby Slavia takoveho hrace ignorovala... Mam za to, ze si svymi vykony (zvlast vzhledem k tomu, ze je po pomerne dlouhe pauze zavinene zranenim) rika o misto v priprave acka.

      • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

        subHuman     před 12 lety 05.05.2012 16:15 |  
        0 0

        Moc času na hřišti ale Mareš nestrávil... fakt je, že hrál spolehlivě. Nicméně ani Dembelé ale nehrál rozhodně zle. Frejlach je podle mne obrovský omyl.

        • Re: Slavia B - Strakonice 0:3

          chrobak     před 12 lety 05.05.2012 18:15 |  
          0 0

          Toho Frejlacha nějak nechápu. Co je tady tak nic neukázal, ale před časem to snad nebyl špatný hráč. Přece nezapomene hrát fotbal? Po dlouhém zranění mu může chvili trvat než začne hrát.