Archiv

Slavia B - Milevsko 1:1

Béčko nesplnilo roli favorita a remizovalo s jedenáctým Milevskem 1:1. V základu nastoupil Štěpán Koreš, ve druhé půli se na hřiště podíval po dlouhé pauze vynucené zraněním Viktor Šimeček a gól na 1:1 vstřelil další navrátilec Martin Hurka.

Slavia B - Milevsko 1:1 (0:1)

Branky: 71. Hurka - 6. Martin Málek

Sestava Slavie: Malina - Šimkovský, Brůžek, Mráz (55. Perez) - Mikula (46. Šimeček), Koreš, Mareš, Zmrhal, Malchárek - Vondráček (67. Hurka), Voráček

Lavička: Hell, Smolák, Dembelé, Měsíček

Kromě sedmi příček v tabulce a 17 bodů je rozdíl mezi Slavií a Milevskem i ve skóre - zatímco hosté inkasovali podobný počet branek jako Slavia, slávisté nastříleli třikrát více gólů! Dnešní zápas tak sliboval pěkný fotbal, ve kterém mohlo padat hodně branek do sítě hostů. Po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním se v základu objevil Štěpán Koreš, další dva uzdravení hráči, Viktor Šimeček a Martin Hurka, usedli na lavičku.

První minuty ukazovaly na to, že diváci uvidí slávistický útočný koncert. Nejdříve ve 4. minutě Voráčkovu střelu tečoval gólman Šmitmajer na roh, o minutu později po rohu hlavičkoval Brůžek do tyčky. Hosté se však nenechali šancemi Slavie zaskočit a vzápětí na druhé straně po dlouhém autu zprava propadnul balón ve vápně až k Martinu Málkovi, který zblízka prostřelil Malinu a poslal tak Milevsko do vedení. Za Slavii se v 8. minutě dostal ke střele Voráček, ale v cestě jí stál brankář. Milevsko dobře a důrazně bránilo, slávisté se dostávali těžko dopředu, i když měli míč více v držení. V 19. minutě se v gólové šanci ocitli nejdřív Mikula a vzápětí Mareš, prvnímu jmenovanému do střely položil nohy gólman, dělovku Mareše Šmitmajer chytil. V závěru půle diváci viděli ve vápně souboj Maliny se Škulinou, Malina však míč nadvakrát zkrotil.

Ve druhém poločase se už neobjevil na hřišti kapitán Mikula, pásku převzal Mareš. Na kraj zálohy se vysunul Koreš a střídající Šimeček hrál ve středu zálohy. Slávisté si ve druhé půli větší tlak než v té první nevytvořili, přesto ale měli dost možností ke srovnání skóre. V 54. minutě střílel do boční sítě Malchárek, mezi tři tyče se netrefil ani Mareš z dálky v 62. minutě. Mezitím hosté předvedli ve slávistickém vápně dvě střely. V 65. minutě Mareš po rohu hlavičkoval do země, odražený balón ale Šmitmajer vyrazil nad břevno. Martin Hurka byl na hřišti čtyři minuty, když po přihrávce ze středu hřiště střelou z hranice vápna srovnal na 1:1! Slavia si však po vstřelené brance žádný tlak nevytvořila, naopak o tři minuty mohli jít do vedení hosté. Škulina ve vápně přeloboval Malinu a na brankové čáře karatisticky zachraňoval Šimkovský. To byla poslední zajímavější akce v zápase, juniorka tak získala jen bod.

Trenér Michal Petrouš s výkonem týmu nebyl spokojený. "Dneska se to nedá hodnotit pozitivně. V úvodu jsme měli dost šancí, ale bohužel nám nestačí pět šancí na jeden gól. Pak jsme hned kvůli nekoncentrovanosti dostali po autu hloupou branku. Výkon nebyl dobrý. Nevím, co se s klukama stalo. Chybělo tomu větší nasazení, větší vůle po výhře. Soupeř dohrával souboje, chodil do nich mnohem odvážněji. Celý tým hrál laxně," hodnotil zápas trenér Michal Petrouš. 

V utkání se prostřídali navrátilci po zranění - Štěpán Koreš, Martin Hurka a Viktor Šimeček, kteří se v závěru sezony budou rozehrávat v juniorce. "Hráči ještě potřebují více herních tréninků, pak postupně hrát zápasy. Tah s Martinem Hurkou se povedl, zařídil vyrovnání. Také Štěpán Koreš odehrál první půli dobrou. Je rozdíl, když běháte s kondičním trenérem a pak hrajete zápas. Kluci se v těchto zápasech potřebují co nejvíce vyšťavit, i když to po dlouhé pauze bolí," dodal Petrouš.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Milevsko 1:1

    klimi     před 12 lety 08.05.2012 13:31 |  
    0 0

    Jsem rád za návrat Koreše s Šimečkem, na výkon obou je asi zatím zbytečné se ptát, když je to první zápas po dlouhém zranění nebo máte nějaké ohlasy?

    • Re: Slavia B - Milevsko 1:1

      Alanor (admin)     před 12 lety 08.05.2012 13:42 |  
      0 0

      Koreš hrál docela dobře, ale je jasný, že po tom zranění bude návrat do formy trvat. Nicméně akorát končí sezona, tak na začátku té další snad již bude připraven hrát platnou roli v áčku.

  2. Re: Slavia B - Milevsko 1:1

    Eluin (přítel SN)     před 12 lety 08.05.2012 13:56 |  
    0 0

    Co Čepelák? Posun směr a - tým?

    • Re: Slavia B - Milevsko 1:1

      jane (admin)     před 12 lety 08.05.2012 14:00 |  
      0 0

      Vypada to tak.

      • Re: Slavia B - Milevsko 1:1

        klimi     před 12 lety 08.05.2012 14:02 |  
        0 0

        Mohl by v Ostravě hrát od začátku, i když je těžké nechat po čtvrtku někoho sedět, maximálně tak Vlčka s Cicmanem...

        • Re: Slavia B - Milevsko 1:1

          honzah (přítel SN)     před 12 lety 08.05.2012 19:26 |  
          0 0

          Jak jsem poslouchal Poustku, tak pustí Čepeláka na hřiště až v okamžiku, kdy se mu prokáže maturitním vysvědčením :-))

          A do základu áčka ho pustí zřejmě jen s vyznamenáním :-DDD

          • Re: Slavia B - Milevsko 1:1

            capi (přítel SN)     před 12 lety 08.05.2012 19:48 |  
            0 0

            Aby mu mezitím neskončila smlouva jako Korešovi...