O Slavii

Do nové sezóny bez konkrétních cílů

Slavia chce hrát v sezóně 2012/13 atraktivní fotbal a stále se zlepšovat, konkrétní cíle v podobě umístění si však tentokrát nestanovila. Kádr je nyní uzavřený a další příchody nastanou zřejmě pouze v případě zranění nebo výrazně špatných výkonů. To jsou hlavní zprávy z předsezónní tiskové konference, která dnes proběhla v Edenu.

Na tiskové konferenci Slavii zastupovali ředitelka komunikace Soňa Nouzáková, marketingový ředitel Martin Malík, sportovní ředitel Miroslav Držmíšek, trenér Petr Rada a hráči Lukáš Jarolím a Milan Škoda. Jako první představila Slavia nové dresy, k nimž Martin Malík uvedl: "S Umbrem jsme se snažili, aby dresy korespondovaly se 120. výročím založení klubu, je tam akcentovaná historie. Proto jsme nepoužili jinou barvu než červenou a bílou, až na číslo, které je modré. To symbolizuje barevnou trikoloru České republiky. Jsou opravdu sešívané a vyrobené z materiálu, ve kterém hraje např. anglická reprezentace. Hvězda je na dresu našitá."

Ke sportovní situaci pak promluvil Miroslav Držmíšek: "Před rokem jsem zde říkal, že sezóna 11/12 bude konsolidační, že si přejeme přebudovat mužstvo, aby se v další sezóně pohybovalo ve vyšších patrech. Od té doby přišlo dost hráčů, oproti tehdejší době máme prakticky novou jedenáctku. Máme také nový realizační tým, oproti loňsku tu není Michal Petrouš, Petr Vrabec, Jan Netscher ani Luboš Přibyl. To, co jsme chtěli, se tedy uskutečnilo. Teď už si přejeme hrát co nejlépe."

Petr Rada pak zhodnotil přípravu: "Myslím si, že letní příprava je vždy zajímavější než zimní. Připravovali jsme se doma a až na závěr jsme jeli do Itálie. Tréninkové podmínky tady jsou vynikající, čímž chci poděkovat i trávníkářům, na tréninkovém hřišti jsme měli výborný trávník. Příprava je vždy nanečisto, důležitá je kvalita v soutěžních zápasech. Co se týče zdravotního stavu kádru, smůla se přilepila na Martina Dobrotku, moc toho v přípravě neodehrál. U Cicmana jsme stav věděli, tam to je dlouhodobější, ale už je 10 dní bez ortézy. V začátku soutěže ani jeden k dispozici nebude, ale snad budou brzy oba připraveni."

Lukáš Jarolím bude i v nové sezóně kapitánem: "Příprava byla náročná, těšíme se, až to vypukne a zúročíme to. Máme co napravovat, doufáme, že se nám to bude dařit od začátku." Milan Škoda se stal se čtyřmi brankami nejlepším střelcem v přípravě: "Pro každého hráče jsou góly důležité, doufám, že to bude padat i v lize."

Po úvodních slovech účastníků tiskové konference následovaly dotazy novinářů.

S jakými cíli jdete do sezóny?
Petr Rada: Chceme odehrát kvalitně soutěž. Konkrétní umístění po mně nechtějte. Chceme se zlepšovat.
Miroslav Držmíšek: Cíle jsme si nedávali. Pět kol ukáže, jak jsme na tom my, jak jsou na tom soupeři, uvidíme.
Petr Rada: Loňskou sezónu hodnotit nechci, nebyl jsem tady, ale myslím si, že máme na víc. Slavia se svou tradicí patří k pojmům. Dvanácté místo té tradici neodpovídá. Probíhá tady postupná práce, chceme hrát zajímavý a atraktivní fotbal.

Zdá se, že příchodem Karola Kisela místa pro mladší hráče ubývá, cítíte šanci hrát o poháry?
Petr Rada: Není to o tom, že chceme mladé odsouvat. Může hrát kdokoli, ale musí mít výkonnost. Vždy je to o kvalitě.

Jaký byl nejpovedenější zápas v přípravě?
Petr Rada:
V přípravě bylo dost kvalitních zápasů i dost zápasů, ke kterým jsem měl výhrady. Nejlepší byla asi Parma, i díky kvalitě soupeře a díky tomu, že jsme dokázali otočit stav, když jsme prohrávali.

Budou ještě nějaké změny v kádru?
Miroslav Držmíšek:
Kádr je uzavřený, momentálně máme stop stav. Ale není vyloučeno, že může ještě dojít k nějakému příchodu, zvlášť pokud by na nás dopadla zranění. Jsem přesvědčený, že Martin Latka bude se Slavií spojen i na podzim.

Jak chcete změnit herní projev oproti předchozím sezónám?
Petr Rada:
Chceme střílet více branek než loni. Slavia moc branek nedostávala, ale směrem dopředu chceme být nebezpečnější.

Sledovali jste svého prvního soupeře v lize, tedy Jihlavu?
Petr Rada: Jihlavu jsme viděli, byl tam asistent, máme video. Ještě dělají hráče na poslední chvíli, jako jsou Rada nebo Slodowy. Mají nového trenéra, jsou nováčci a my se rozhodně musíme dobře připravit.

K hráčskému kádru se poté vyjádřil ještě Petr Rada: "Měli jsme vyhlédnuté hráče, ti přišli, z toho hlediska jsem spokojený. Jsem rád, že tu zůstal Standa Vlček. Přípravu absolvoval stejně jako ostatní, bez zranění. Pokud bude mít výkonnost, klidně může nastupovat."

Na konec se Martin Malík vyjádřil ke stadionu a k cestě generálního ředitele Kusého na Floridu. "Pro nás se se změnou vlastníka stadionu nic nemění, ještě jsme s ním nejednali, máme platnou nájemní smlouvu. Cesta pana Kusého na Floridu částečně souvisí i se Slavií, jsme v denním kontaktu, problémy řešíme, představenstvo funguje. Pan Kusý mimo jiné i hledá nové partnery pro Slavii."

Komentáře (22)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

    Ferguss     před 12 lety 26.07.2012 15:14 |  
    0 0

    Ohledně nového generálního sponzora žádné zprávy?

    • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

      slaviator     před 12 lety 26.07.2012 15:21 |  
      0 0

      "Cesta pana Kusého na Floridu částečně souvisí i se Slavií" - sponzorem asi bude Standa Gross nebo jeho strýček Vik :-)

      • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

        janko (přítel SN)     před 12 lety 26.07.2012 15:37 |  
        0 0

        taky mne to napadlo....:)

  2. Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

    patapuf     před 12 lety 26.07.2012 15:17 |  
    0 0

    zhodnotil bych asi takto: klasické slávistické z posledních let. nemastné, neslané, neurčité. jinými slovy když to půjde super. když ne tak se pořád ještě stabilizujeme... co si z toho Ti fanoušci a novináři mají myslet. kdyby řekli: loni 12, letos chcem být v top 6 v poháru minimálně do semifinále tak to beru a když se bude hrát pěknej fotbal s perspektivou do příštích let klidně to nemusí dopadnout a budu spokojený. tenhle alibismus mě štve.

    • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

      marcocruz (přítel SN)     před 12 lety 26.07.2012 15:25 |  
      0 0

      No vyhlásí že chtěj poháry, ač se vlastně neví přesně co od tohodle kádru čekat, pak skončíme 8 a všichni nám to daj sežrat. Souhlasim s tim, že prvních 5 zápasů ukáže jak jsme na tom ve srovnání s ostatníma a pak můžem řešit nějaký cíle.

  3. Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

    Citrus (přítel SN)     před 12 lety 26.07.2012 15:29 |  
    0 0

    Takže to mám brát tak, že cokoliv lepšího než 12. místo bude úspěch? Proč je Olomouc schopná vyhlásit boj o titul a my si zase alibisticky nedáváme cíle? Pro mě je to zklamání. Stejně tak konec posilování. To nikomu nevadí, že máme 1 útočníka a to ještě musím hodně slevit ze svých představ o útočníkovi, abych tohle mohl napsat.

  4. Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

    mira2     před 12 lety 26.07.2012 15:43 |  
    0 0

    To že jdeme do sezony s jedním průměrným utočníkem, považuji za šílenství....Standu už fakt za utočníka nepovažuji...

  5. Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

    vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 26.07.2012 16:11 |  
    0 0

    Ty woe jeste nezacala sezona a uz tu zase brecite jak stary baby.Souhlasim s tim vyrokem ze prvnich pet zapasu ukaze jak ze na tom jsme.Vic me vadi ze je zranenej Dobrotka koho koupime tak je pomalu hned zranenej viz.Cicman,Frejlach,Conka atd. pripada me to nejaky divny.

    • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

      PetCC     před 12 lety 26.07.2012 22:04 |  
      0 0

      Hele, už se to lepší. Když jsme před pár lety konečně sehnali útočníka, tak jsme toho černocha kvůli zdraví ani nepodepsali.

      • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

        vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 27.07.2012 07:50 |  
        0 0

        To je pravda :-)))

  6. Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

    lassiter     před 12 lety 26.07.2012 16:17 |  
    0 0

    Chápu, že kecama před sezonou ještě nikdo nic nevyhrál, ale já bych čekal trochu hrdou a ambicioznější Slavii. Když to půjde, tak dobře, když to nepůjde, tak uvidíme, hlavně žádnej tlak a ať je pohoda, hmm... to je velmi motivující, pro hráče, fanoušky, všechny... alibismus

  7. Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

    nobiczek (přítel SN)     před 12 lety 26.07.2012 16:50 |  
    0 0

    No tak popravdě mě to docela mrzí, ať už to "bez konkrétních cílů" nebo ten "stop stav". Jen doufám, že to je jen konec přivádění vyhlédnutých posil a ne absolutní rezignace na sledování hráčů a že, kdyby se čirou náhodou objevila možnost přivést kvalitního hráče za málo peněz (já vím, utopie), tak se neřekne stop stav a přes to nejede vlak. Stejně tak doufám, že tím teď nekončí sledování a případný výběr dalších možných posil pro zimu, abychom to pak neřešili velmi narychlo. Už bych se tomu ani nedivil. Popravdě mi tedy tato tiskovka trochu sebrala optimismus nabraný pěknými výsledky v přípravě, příchodem Martina Dobrotky (který se mi na Slovensku moc líbil, před zraněním), stránkami, fanshopem, příchodem p. Kusého, atp.

  8. Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

    spino     před 12 lety 26.07.2012 18:50 |  
    0 0

    D R Ž M Í Š E K VEN!

    :-D

    • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

      Wulfstan (přítel SN)     před 12 lety 26.07.2012 19:07 |  
      0 0

      A Vosel DOVNITŘ! (do pr...e)

      • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

        vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 26.07.2012 21:17 |  
        0 0

        JJ zase si nějaký dement musí najít třídního nepřítele.Aby svoje mindráky měl na čem léčit.

        • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

          spino     před 12 lety 26.07.2012 21:37 |  
          0 0

          Každý funkionář musí být hodnocen podle výsledků a ty za panem Držmíškem nevidím. Nemůžeme přece podlehnout situace, která se prozatím i mě líbí a prozatím jsem optimista a zapomenout se na věci dívat kriticky.

          • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

            vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 26.07.2012 21:54 |  
            0 0

            Proto nemusím neustále někoho ze Slavie vyhazovat.notabene když o něm mluvi zasvěcenější lide než jsme my celkem dobře.

            • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

              spino     před 12 lety 26.07.2012 22:38 |  
              0 0

              Dobře se mluvilo i o panu Platilovi, Doležalovi, koneckonců i Jarolímovi. Ona ta kritika většinou přijde (zbaběle nutno říct) až poté, co daný člověk odejde. Viz. třeba to svinstvo, které teď hráči odkrývají na Jarolíma, o kterém se sice vědělo, ale žádný hráč, krom pár jedinců (Šmicer, Marek Jarolím) to neřekl Jarolímovi do očí.

              Já neříkám, že pan Držmíšek nedělá to co umí pro blaho Slavie, ale jeho letitá praxe se podle mě na sportovního manažera klubu jako je Slavia nehodí, protože vůbec nemá zahraniční kontakty.

              Vem si třeba Kisela, v tomhle měl nestranně pravdu. Když jseš řekněme trenér mládeže a přijde ti stejná nabídka ze Sparty i ze Slavie, přičemž ti řeknou: "Ve Spartě budeš pracovat pod panem Hřebíkem (teoretikem moderního fotbalu, který však postrádá koučingové schopnosti), zatímco ve Slavii pod nějakym Držmíškem (kterého nikdo samozřejmě nezná). Jasně si v takové chvíli vybereš Spartu. A o to tu jde. My potřebujem v té pozici někoho, kdo má určitou zahraniční praxi a široký rozhled. Pan Držmíšek ať šéfuje na Xaverově (mimochodem jeho získání, nad kterým se Držmíšek podepsal, byl dobrý počin).

              • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

                vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 26.07.2012 22:48 |  
                0 0

                Asi bude nejlepží kdyz jim tam skočíš poradit koho vždy ze Slavie mají vyhodit a koho ne, zjevně jsi v tomto oboru erudovaný.

                • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

                  spino     před 12 lety 26.07.2012 22:59 |  
                  0 0

                  A proč to zase vstahuješ na mě? Ve slávistických diskuzích je tisíce rejpalů a "poradců". Mají všichni pracovat ve Slavii?

                  Opakuji znova. Za pana Držmíška hovoří výsledky. Některé posily se povedly, ale Frejlach, Blažek, Bohm, Vošahlík (rok bez obce je koncepční sebevražda), to jsou všechno hráči, které sportovní úsek prezentoval jako velké posily a které selhaly. Samozřejmě je ve své pozici i zodpovědný za letošní 12. místo, ačkoliv jasně řekl, že cílem sezóny je horní polovina tabulky. Ještě bych zapomněl na jeho práci skauta. Kolik nadějných talentů objevil? Zahraniční hráče si sem tahal Jarolím a z české ligy bych sotva napočítal 5 hráčů, kteří se chytli v základní sestavě. Ale to byla jen řečnická otázka. Pokud mě nechceš znemožnit reálným seznamem objevených hráčů, tak se o pár jmen nepokoušej, zase by vznikly spekulace, kdo je za jeho příchod odpovědný atd.

                  Prostě můj názor je takový, že Držmíšek by ve funkci sportovního manažera (a skauta) pracovat neměl.

                  • Re: Do nové sezóny bez konkrétních cílů

                    vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 27.07.2012 07:47 |  
                    0 0

                    Ja pouze reaguji na to co píšeš ty a zde a jistě je tisíce rejpalů a rádců ostatně jako v celém narodě.Tak že ja si pro změnu rejpu do tebe.A prvoplanově píší o tom že pořád se někdo ze Slavie vyhazuje,očekavám koho budeš vyhazovat příště.