Ženský fotbal

Slávistky rozstřílely Baník

Slávistky si připsaly další výhru, tentokrát porazily Ostravu 9:0. Pěti branky se blýskla Tereza Kožárová. Rozstřílely se také dorostenky, které vyhrály 8:0.

Fotbalistky Slavie musely před zápasem řešit nepříjemnost, chyběla gólmanka. Proto se do brány postavila Andrea Budošová a během utkání si poradila se všemi ošemetnými situacemi. Kvůli zranění nenastoupila ani Klára Cahynová. Přesto absence nebyly znát, slávistky do utkání vstoupily s chutí, ale než vstřelily první branku, zahodily několik jasných příležitostí. V jasné pozici branku přestřelila Holečková, jen do brankářky střílela Divišová, z rohu trefila břevno Pincová a z malého vápna přestřelila i Kožárová. Ve 14. minutě jsme se mohli konečně radovat, Bartovičová vyslala Divišovou, která na dvakrát gólmanku překonala. O pár vteřin později po krásné střele trefila Bartovičová břevno. V 19. minutě se prosadila i Kožárová, když usměrnila hlavou míč k tyči po centru Holečkové. A přidali jsme i další branky, ve 20. minutě se předvedla Kožárová, když krásnou střelou z dálky s pomocí břevna nedala brankářce šanci. Slávistky měly neustálou převahu, ale další branku přidali až v závěru, ve 41. minutě se odražený míč dostal ke Kožárové, která tak završila svůj první hattrick ve Slavii.

Ve druhém poločase jsme si rychle vypracovali několik velkých šancí, ale Divišová ani Kožárová neuspěly. V 64. minutě jsme přidali další branku, po průniku Bartovičové a následném centru Kožárová tečovala na tyč a dobíhající Pěničková doklepla do branky. O minutu později po pěkném kombinaci Kožárová převzala míč od Bartovičové a ve vápně hezky přehodila vyběhnutou brankářku. V 77. minutě se podruhé prosadila kapitánka Pěničková, když zužitkovala zpětnou přihrávku Divišové. Nejlepší střelkyně měla i další možnost, ale v samostatném úniku neuspěla. V závěru jsme přidali ještě dvě branky, po centru Tomáškové hlavičkovala Divišová, brankářka míč neudržela a svou pátou trefou zakončila Kožárová. V poslední minutě po pěkném vysunutí Pěničkové zakončovala podél brankářky Divišová. Slávistky po čtyřech kolech mají stejně bodů jako Sparta a oba kluby mají i stejné skóre.

Ostrava - Slavia 0:9 (0:4)
Slavia: Budošová - Mittúchová (61. Juráková), Králová, Pincová, Tomášková - Odehnalová - Divišová, Pěničková, Bartovičová, Holečková (74. Brázdová) - Kožárová (84. Necidová)
Branky: 19., 20., 41., 65. a 84. Kožárová, 14. a 90. Divišová, 64. a 77. Pěničková


Dorostenky:
Zápas začal velice dobře, hned ve 3. minutě se střelou za vápnem prosadila Brázdová a o minutu později po pěkném vysunutí Kinclové šla sama na branku a umístěnou střelou k tyči se nemýlila. V 6. minutě předvedla důležitý zákrok Nedvědová, když reflexivně vyrazila střelu Stupavské na roh. Děvčata hrála kombinační fotbal a často se dostávala před branku soupeře. Navíc jsme byli poměrně efektivní, skoro z každé větší šance jsme skórovali. Ve 22. minutě se hlavou po rohu prosadila Necidová. Jednu velkou možnost nevyužila Necidová, když trefila jen brankářku. Ve 26. minutě zakončovala Jášová přesně k tyči a o chvíli později přidala pátou branku v zápase Dlouhá.

Ve druhém poločase jsme měli hru nadále pod kontrolou a navíc jsme přidali další branky. Ve 48. minutě po rohu hlavičkovala Dědinová a v 60. minutě po závaru před domácí brankou zakončila opět Dědinová. V 68. minutě střílela Břížďalová, brankářka míč neudržela a Vyskočilová doklepla. V 71. minutě orazítkovala břevno Macková. Domácí se mohli prosadit v závěru, ale Nedvědová nás dvakrát skvěle podržela, nejdřív nohou vyrazila střelu Vítkové a poté zneškodnila pokus Kelnarové.

Ostrava - Slavia 0:8 (0:4)
Slavia: Nedvědová - Dědinová, Bažoutová, Němečková (41. Lébrová), Mukařovská - Břížďalová - Jášová (53. Macková), Kinclová (59. Novotná), Brázdová, Dlouhá - Necidová (48. Vyskočilová)
Branky: 4. a 26. Jášová, 48. a 60. Dědinová, 3. Brázdová, 22. Necidová, 34. Dlouhá, 68. Vyskočilová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)