O Slavii

Zlatý míč.

Jak si vedli slávisté v anketě Zlatý míč?

Letos pošesté se dozvíme jméno nejlepšího českého fotbalisty, vzejde ze trojice Pavel Nedvěd, Tomáš Rosický, Jiří Štajner, tudíž mezi nimi není bohužel žádný slávista. O vítězi této ankety rozhodují členové Klubu sportovních novinářů a to ve dvou etapách, po podzimní části a jarní, zisk bodů z obou částí se sčítá. Soutěž o nejlepšího fotbalistu doprovází i další kategorie: Cena Rudolfa Vytlačila, Objev roku, Cena Františka Pláničky a červená karta. Novinář vybere v každé části Zlatého míče 11 fotbalistů, bodové ohodnocení je následující: pro nejlepšího 15 bodů, pro dalšího 12, 10, 8, 7, atd. Pro ostatní kategorie se hlasuje jen jednou za rok, po jarní sezóně, novináři vybírají jen tři jména a ta dostávají 3, 2 a 1 bod. Zlatý míč
Slávisté se musí spokojit až s 33. příčkou, kterou obsadil Richard Dostálek se ziskem 30 bodů (jen pro srovnání - čtvrtý Jan Koller jich má na svém kontě 1151). Do třetí desítky se podíval i Štěpán Vachoušek, spolu se Zdeňkem Šenkeříkem vybojoval 37. pozici. S dalšími dvěma fotbalisty se musí dělit Rudolf Skácel o 44. pozici. Mezi 76 nejlepších fotbalistů se pak vešli už jen Michal Václavík se dvěma body a Pavel Kuka a Adam Petrouš s jedním bodíkem. Pro Slavii toto není příliš dobrá vizitka, přeci jen od takového mužstva se dá čekat více. Je to jistě způsobeno krizí na podzim, navíc dva hráči, Vachoušek a Skácel, byli hodnoceni i v Teplicích, respektive Hradci Králové. Mnohem lépe by byl určitě ohodnocen Pavel Kuka, kdyby ho neustále netrápila zranění. Cena Rudolfa Vytlačila (nejlepší trenér)
Do této kategorie bylo nominováno 17 trenérů, nás může těšit fakt, že Miroslav Beránek získal 29 bodů a umístil se na 6. místě, ale na pátého Zdeňka Ščasného ztrácí poměrně dost - 40 bodů. Objev roku
Zatím jediná kategorie, která vypadá pro Slavii nadějně v tom smyslu, že objevem roku může být slávista. Do závěrečné trojice se totiž probojovali Miroslav Matušovič, Zdeněk Šenkeřík a Rudolf Skácel. O tom, že ve Slavii je dostatek talentovaných hráčů, svědčí i osmé místo Tomáše Hrdličky a 15. Tomáše Šilhavého. Nutno zdůraznit, že tito hráči jsou v nominaci zejména proto, že jim trenér Miroslav Beránek dal šanci hrát. Cena Františka Pláničky (nejlepší brankář)
U ceny pro nejlepšího gólmana je zajímavé porovnání umístění Michala Václavíka, který odchytal skoro celý podzim, a Radka černého, který nikoho jiného do brány na jaře nepustil. Nakonec nebyl rozdíl mezi nimi nikterak velký, Radek skončil sedmý a Michal desátý, společně s Danielem Zítkem. Celkem bylo nominováno 19 brankářů. červená karta (za "nejlepší" počin)
Tuto nelichotivou cenu obdržel logicky českomoravský fotbalový svaz za postoj k drnovické kauze, špatnou termínovou listinu a mnoho dalších důvodů. zdroj: deník Sport.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)