Ženský fotbal

Dívčí tým starší přípravky má titul!

Včera se v Hradci Králové konalo finále starších přípravek a naše holky po velkém drama získaly mistrovský titul.

V semifinále nás čekal soupeř z Třebeše (tým z městské části Hradce Králové). V úvodu utkání jsme si vytvořily převahu a tři vyložené šance, ale bohužel ani jedna neskončila gólem a soupeř nás za náš nedůraz v koncovce potrestal gólem na 0:1 z přímého kopu. Tento gól holkám ještě více svázal nohy a vůbec nic se jim do konce prvního poločasu nedařilo a výsledkem byl gól na 0:2 a s vývojem utkání to nevypadalo vůbec dobře. V poločase proběhla v kabině velká bouře a do druhého poločasu nastoupily holky jako vyměněné, dostaly soupeře pod tlak a dokázaly jsme poměrně brzy snížit na 1:2 zásluhou trefy Hanky Pavlasové. Na vyrovnání jsme musely čekat skoro do závěru utkání, kdy se prosadila Míša Sitterová a už to vypadalo, že zápas skočí 2:2. V poslední minutě se ovšem událo velké drama, nejdřív Třebeš dokázala vstřelit branku na 2:3 a to opět z přímého kopu a poté Jenny Hilbertová poslala míč z rozehrávky přímo na bránu, který skončil v síti soupeře. Rozhodčí nejprve gól uznala, ale poté začala diskuze, zda gól měl - neměl platit a soupeř se samozřejmě vehementně bránil. Podle fotbalových pravidel gól přímo z rozehrávky platí a tím jsme soupeře nejen zaskočily, ale také si vynutily pokutové kopy. I když se holky třásly trémou, tak pokutové kopy zvládly na výbornou, když se ani jedna střelkyně nemýlila a brankářka Valča Kubíková dvě penalty chytila a posunula nás do finále.

Do finále proti Hradci Králové jsme nastoupily už uvolněnější a holky se konečně dostávaly ke kombinacím, kterými jsme se dostaly až na finálový turnaj. Nicméně souboj s Hradcem byl nesmírně těžký, jelikož si soupeř trošku spletl sport a místo fotbalu spíš hrál házenou a spoléhal na autové vhazování před bránu a následné souboje. Během prvního poločasu jsme se dostaly do zaslouženého vedení 2:0 po střele Hanky Pavlasové a po vhazování Janči Kotrhonzové, kde jsme využily síly soupeře v náš prospěch. V druhém poločase začal Hradec více tlačit a dostaly jsme se pod tlak, a to opět díky autovým vhazováním a byla otázka času, kdy se soupeř dokáže prosadit. A to se bohužel povedlo a dokonce se Hradci povedlo vyrovnat těsně před koncem a to opět z autového vhazování. I přesto jsme si z protiútoků dokázaly vytvořit několik slibných šancí, ale bohužel bez gólového efektu. Na konečném výsledku 2:2 to ovšem nic nezměnilo a opět byly na programu pokutové kopy. Ze začátku to pro nás nevypadalo vůbec dobře, když jsme po dvou sériích prohrávaly 0:2, ale pak ukázala své kvality brankářka Valča Kubíková a chytila tři penalty, holky na oplátku tři penalty proměnily a díky tomu se může Slavie radovat z mistrovského titulu v kategorii starších přípravek.

"Semifinále jsme si málem prohrály svým strachem a tím, že důležitost utkání holkám svazovala nohy. Chyběla naše typická kombinace a o finále jsme musely v druhém poločase hodně bojovat, postoupit se nám nakonec povedlo, ale s odřenýma ušima. Ve finále jsme začaly dobře, snažily jsme se na zmenšeném hřišti kombinovat, ale nebylo to jednoduché proti soupeři, který hrál spíš házenou než fotbal. I když o vítězi rozhodly penalty, tak podle našeho názoru zvítězil po zásluze fotbalovější tým", zhodnotily finálový turnaj trenérky Kristýna Svobodová a Petra Taušová.
Report: Petra Taušová

Slavia - Sokol Třebeš 3:3 (0:2), penalty 4:3
Slavia: Kubíková - Pakostová, Prošková, Hilbertová, Sitterová, Pavlasová, Kollerová, Fixová, Kotrhonzová, Kavková
Branky Slavie: Pavlasová, Sitterová, Hilbertová

Slavia - Hradec Králové 2:2 (2:0), penalty 3:2
Slavia: Kubíková – Pakostová, Prošková, Hilbertová, Sitterová, Pavlasová, Kollerová, Fixová, Kotrhonzová, Kavková
Branky Slavie: Pavlasová, Kotrhonzová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)