B-Tým

Juniorka: Slavia - Teplice 4:0

Juniorka Slavie porazila Teplice vysoko 4:0. V základní sestavě nastoupil testovaný Filip Twardzik, který naposledy působil v anglickém druholigovém Boltonu.

Slavia - Teplice 4:0 (3:0)
Branky:
 2. Štohanzl, 22. Broukal, 40. Fotr, 66. Gilian

Slavia: Řehák - Pelyak (78. Melíšek), Broukal, Routek, Twardzik - Kocourek (82. Písačka), Vavrouš - Möglich, Štohanzl, Zoubek (63. Gilian) - Fotr

Start Filipa Twardzika, který je ve Slavii na dvoutýdenních testech z Boltonu, byl asi nejzajímavější informací při pohledu na soupisku obou týmů. Stejně jako u domácích byli v základu druhých Teplic tři starší hráči.

Slavii úvod utkání vyšel skvěle, ve 2. minutě Routek parádním křížným pasem přenesl hru a po sérii přihrávek mezi slávisty se dostal míč po zemi až před bránu na číhajícího Štohanzla, který se snad ani nemohl netrefit - 1:0. V počátku další šance Slavie byl Twardzik, jeho centr našel před bránou Fotra, který bohužel nemířil z první přesně. Hosté si vytvořili první zajímavější šanci ve 14. minutě, po rohu pálil Dimitrovsky, ale střela byla zblokovaná na roh. Celkově Slavia držela míč více na svých kopačkách, Teplice se sice dostaly k rozehrání několika rohových kopů, ale v zakončení jak po standardních situacích, tak ze hry jim chyběli ve vápně hráči, kteří by mohli dát gól. Navíc obrana Slavie byla ve střehu a tak často likvidovala už rozehrávku Teplic, která vcelku často začínala u Dimitrovského ve středu obrany. Ve 22. minutě bojoval Fotr o míč na hranici vápna, několikrát zaškobrtnul při kličkování mezi soupeři, ale podařilo se mu poslat přihrávku na nabíhajícího Broukala - 2:0. Ve 38. minutě odcentroval do pokutového území Gregáň, ale Kapolongo byl důsledně bráněný a k přesné střele mezi tři tyče se nedostal. Ve 40. minutě našel dlouhý pas po levé straně unikajícího Fotra, kterého dva obránci nechali vystřelit na vzdálenější tyč - 3:0. Poločasové skóre mohl upravit ve 43. minutě Pecháček, Řehák ale jeho nebezpečnou střelu vytlačil u země na roh.

Ani ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil, Slavia chtěla přidat další góly a jeden mohl po rohu dát hlavou Broukal, ale Skalák vyrazil na roh. V 55. minutě poslal centrovanou střelu na bránu Strada, ale to nepředstavovalo pro Řeháka výraznější problém. V 62. minutě se na hranici vápna Martirosyan prokličkoval až k přihrávce Stradovi, jeho střela byla ale hodně nedůrazná a tak ji Řehák chytil. A tak gólově opět udeřila Slavia - v 66. minutě Kocourek prostřelil chumel bránících hráčů a skvěle našel ve vápně nehlídaného Giliana - 4:0. Hosté mohli snížit v 77. minutě, Bílek přenechal míč Martirosyanovi a ten prudkou střelou napálil boční síť. V závěru ještě Fotr nastřelil tyč a Strada na druhé straně sám vysoko přestřelil.

"Myslím, že jsme do utkání vstoupili velice dobře, dali jsme brzy gól, respektive dva, což klukům určitě pomohlo. Myslím, že hra měla správné parametry, že kluci včetně mě si zápas užili a výsledek byl třešnička na dortu. Teplice ukázaly, že mají kvalitu, že ne náhodou jsou na druhém místě. V hodně situacích byli nebezpeční, dneska i naše obrana zahrála velice dobře. Dnes se sešel dobrý výsledek s dobrou hrou," zhodnotil první zápas po trenérské rošádě mezi juniorkou a U19 trenér Michal Petrouš. Přechod k juniorce v rozehrané sezóně nebyl pro Petrouše problém. "Kluky dobře znám, stejně tak i Pavel Řehák zná dorost. Navíc máme v týmu Honzu Štohanzla, který je zkušený hráč, kluci se od něj můžou učit, a to i co se týká přístupu. Je profík a přistoupil k tomu výborně."

Celé utkání odehrál testovaný Filip Twardzik. Od roku 2009 působil v Celtiku Glasgow, kde se však neprosadil a minulý rok v únoru přestoupil do druholigového anglického Boltonu, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku. Za Bolton však ve druhé anglické lize prakticky nenastupoval. Před týdnem prosákly informace, že má od Boltonu povolení letět do Prahy na testy a případně přestoupit jinam. Twardzik hrál na pozici defenzivního záložníka i stopera, dnes nastoupil na levém kraji obrany. "Myslím, že absolvoval jeden trénink s áčkem a jeden s námi, je tady krátce. Myslím si, že v utkání své kvality určitě naznačil, ukázal výbornou kopací techniku, u osobních soubojů je vidět, že hrál anglickou ligu."

Kromě Twardzika zasáhli na konci zápasu i dva dorostenci, Matyáš Písačka a Marek Melíšek. "Písačka je po dlouhodobém zranění, s dorostem trénoval dva týdny. Všechny síly dorostu se vrhly na U19 a její záchranu v soutěži, takže jsme kádr juniorky doplnili hráči, kteří nejsou tak vytížení a nepočítá se s nimi v dorostu. I Melíšek měl zdravotní problémy. Nechceme riskovat, že za juniorku půjde hrát někdo, kdo se zraní, a dorost pak nebude moct hrát v nejsilnější sestavě," vysvětlil Petrouš. Zajímala mě i otázka, kde Michal Petrouš vidí příčiny současného postavení U19 v tabulce. "Táhne se to už celý rok, od počátku, kdy se tým dával dohromady, to skřípalo. Po polovině podzimu se nám podařilo dát tým dohromady, vyhráli jsme sedm nebo osm zápasů. V zimě se posunuli hráči do juniorky, do áčka, stavěli jsme znovu tým. Chybělo nám, abychom ze sedmi remíz dva nebo tři zápasy vyhráli. Myslím, že jsme odehráli dobré zápasy, hráli jsme dobrý fotbal, ale nezískali jsme tři body, vždy to byla jen remíza. Chápu, že postavení v tabulce bylo špatné, muselo se něco udělat, věřím, že změna mužstvo nastartuje a vše dobře dopadne. Rozestupy v tabulce jsou těsné, myslím že i při daném rozlosování je v silách kluků to zvládnout."  

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Teplice 4:0

    naplavnik     před 8 lety 01.05.2016 13:01 |  
    0 0

    A ten Twardzik fakt na beku,vidím dobře?

    • Re: Juniorka: Slavia - Teplice 4:0

      Lovver     před 8 lety 01.05.2016 13:05 |  
      0 0

      divný no, hrál střed zálohy... každopádně doufám, že v reportu se jane zaměří na něj :)

      • Re: Juniorka: Slavia - Teplice 4:0

        (host)     před 8 lety 01.05.2016 15:33 |  
        0 0

        Těžko hráče nějak hodnotit dle jednoho zápasu v juniorské lize, natož ještě s takhle jednoznačným výsledkem. Podle mého názoru neudělal žádnou chybu, měl velký přehled o hře, byl minimálně u jednoho čistého obranného zákroku ve vápně. Jsem na něj zvědavá za týden na Julisce. Budu ráda, když na něj přidají názor i ostatní, kdo dnes na Xaverově byli. jane