B-Tým

Juniorka: Slavia - Brno 2:0

Juniorka v prvním ligovém zápase nové sezóny porazila na Xaverově Brno 2:0 brankami Veselého a Badochy. Z kádru A týmu nastoupili Tomáš Jablonský a Libor Holík. Doplněno o hodnocení trenéra Řeháka.

První utkání v nové sezóně juniorské ligy začalo ve velmi svižném tempu a ani jeden z týmů nevyčkával, co předvede soupeř. Brňané byli asi o něco více aktivní, ale gól přišel v osmé minutě z kopačky slávistického hráče č. 7 - Lukáš Veselý pěknou střelou z vápna podél gólmana poslal Slavii do vedení 1:0. Hosté si vytvořili dvě nadějné šance kolem 20. minuty, nejdříve Řehák lapil tečovanou střelu Ulbricha a o čtyři minuty později Sokol našel zpětnou přihrávkou od brankové čáry ve vápně v ideální střelecké pozici Ulbricha, jeho krásná střela se však stočila jen těsně vedle tyče. Diváky rozhodně pobavila situace, kdy trenér Pavel Řehák posílal po spoluhráči "dopis" na hřiště pro Alexe Krále - zjevně taktické instrukce, které měly být utajeny uším protihráčů. Po půlhodině hry se probíjel pokutovým územím Gilián, udělal kličku Šustrovi, ale jeho střela nesměřovala mezi tři tyče. V souboji se pak zranil Sulík a místo něj šel na hřiště Zoubek.

I po přestávce pokračovaly oba týmy v aktivní hře a Brno si vypracovalo další dvě brankové příležitosti. V 55. minutě Řehák výborně vytáhl nad břevno Vintrův střelecký pokus z 25 metrů, o tři minuty později si před bránou nejvýše vyskočil na balón z rohu Krejčí, ale hlavičkoval metr nad bránu. V 77. minutě zahrávala Slavia rohový kop, balón Záleskému vypadl z náruče a Badocha ho pohotově dorazil do brány - 2:0. Tři minuty před koncem řádné hrací doby ještě střílel Vintr, míč však skončil mimo. Brno se snažilo v závěru alespoň o snížení, zahrávalo standardní situace a tlačilo se před bránu, slávisté však odolali a udrželi v obraně čisté konto.

Trenér Pavel Řehák hodnotil zápas takto: "Z naší strany to byl spíš bojovný než fotbalový výkon, což jsme nechtěli, ale vyplynulo to z průběhu zápasu. V první půli jsme měli několik pěkných akcí a asi dvě další gólovky, které jsme však neproměnili. V druhém poločase už jsem nebyl s výkonem tolik spokojený, příliš jsme ztráceli míče. Naše obrana včetně Alexe Krále zahrála velice dobře, jsem rád, že jsme neinkasovali a dotáhli zápas do vítězného konce. Královi jsem na konci první půle posílal pokyny ohledně změny rozestavení po zranění Sulíka a jeho vystřídání Zoubkem. Chybí nám lepší fotbalové vidění a myšlení, chceme hrát na jeden až dva doteky po zemi, na tom musíme hodně pracovat. Máme mezery v agresivitě, u některých hráčů mi chybí větší chuť po vítězství. Ve středu v 17:30 odehrajeme ve Štěchovicích přípravný zápas."

1 - Neděle 31. 07. 2016 13:00

Juniorská liga, 2016/2017
2 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

8. Lukáš Veselý
77. Ondřej Badocha

FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Brno 2:0

    Danny1892     před 8 lety 02.08.2016 03:47 |  
    0 0

    Jsem moc zvedavej na Alexe Krale! Jednou by z neho mohl byt "franchise player"