B-Tým

Juniorka: Dukla - Slavia 1:1

Malé pražské derby s Duklou čekalo v neděli dopoledne i slávistickou juniorku. Z hlavního stadionu na Julisce si odvezla bod za remízu 1:1.

Slavia nastoupila do zápasu bez hráčů A týmu a poprvé před domácí bránou se ocitla v 5. minutě, kdy se k míči v pokutovém území dostal Badocha, ale jeho pokus zastavila tyč. Po deseti minutách hry a několika přihrávkách hlavou se dostal ve vápně míč ke Kozlovi, ale mířil nad bránu. Ve 24. minutě zastavil Bjeloš pronikajícího hráče domácích na hranici pokutového území a z nebezpečné standardní situace míč líznul břevno. Po půlhodině hry domácí vyslali pěkný balón před bránu, ale těsně na něj nedosáhnul Brandner. Ve 32. minutě Dukla zahrávala roh, na míč si nejlépe na hranici malého vápna vyskočil Brabenec a hlavičkou ho poslal k pravé tyči – 1:0. Ve 39. minutě měli domácí další šanci, Brabenec vrátil míč před vápno volnému Kozlovi, ten ale v ideální střelecké pozici přestřelil bránu. Před koncem prvního poločasu byl faulován Bjeloš a nařízenou penaltu s klidem proměnil Jakab – 1:1.

Ve druhém poločase ubylo gólových šancí, Proškova pěkná střela zpoza vápna se mezi tři tyče nevešla. Tutovku si vytvořila Dukla v 61. minutě, Brabenec prakticky na polovině hřiště dostal přihrávku za obranu, utíkal slávistické obraně, ale i díky dobrému vyběhnutí Lisy trefil pouze levou tyčku brány! V poslední desetiminutovce mohl strhnout vítězství na stranu Slavie Sulík, to by ale nesměla jeho hlavička po centru mířit mimo bránu.

„Přijeli jsme na Duklu s tím, abychom odsud odvezli aspoň bod, což se nám vzhledem k síle soupeře podařilo. Soupeř měl čtyři hráče z A týmu, poslední pět nebo šest zápasů vyhrál, je to pro nás cenný bod. Dneska jsme hráli novým systémem 3-5-1-1. Myslím si, že mužstvo fungovalo a budeme rádi, když v tom budeme takhle pokračovat," zhodnotil zápas Ivo Knoflíček, který dnes juniorku vedl.

28 - Neděle 14. 05. 2017 10:15

Juniorská liga, 2016/2017
1 - 1
1 - 1
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

32. Brabenec

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

44. Josef Jakab (pen)

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)