Fortuna liga

Slavia - Hradec Králové 4:0

Slávisté dnes splnili očekávání a hladce roznesli soupeře, který v letošní jarní části bude bojovat o záchranu...

góly: Vachoušek, 2x T. Došek, Skácel

sestava Slavie: R. černý - L. Došek, M. Müller, A. Petrouš, R. Bejbl - K. Piták, R. Dostálek, P. Gedeon, R. Skácel (71. T. Hrdlička) - T. Došek (64. E. Adauto da Silva), Š. Vachoušek (62. P. Kuka)

slávistická lavička: M. Václavík, T. Šilhavý, J. Suchopárek, R. Sláma

Tak nám začala liga, ale ačkoliv se hraje jarní část ligové soutěže, tak teploty tomu nenapovídají. Možná právě i proto na Strahov našlo cestu jen něco přes 2500 fanoušků. Tito odvážlivci však nemuseli litovat, zima byla sice krutá, ale červenobílá jedenáctka nám přinášela jen radost. Od začátku bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem a jedinou otázkou bylo, kdo a kdy se trefí do hradecké brány. Nakonec z toho byly "jen" čtyři branky a spousta dalších šancí. Slávisté hráli v naprosté pohodě a s chutí. Nejenom, že jsme si dobře zatrénovali, ale navíc náskok vedoucí Sparty se zmenšil jen na jeden bodík a hlavně hráči jsou díky vítězství v psychické pohodě, což se rozhodně bude hodit na čtvrteční večer. Právě ten den se na Strahově utkáme se soupeřem nelehkým - s Besiktasem Istambul. Ten mimochodem vyhrál v turecké lize nad Istanbulsporem 2:1. Za pár dnů se tedy ukáže, jak na tom Slavia opravdu je. Podržet by nás měl i Radek černý, který dnes vychytal již osmou nulu v sezóně.




Info ze Sportovních novin: Fotbalisté pražské Slavie bez potíží porazili předposlední Hradec Králové 4:0 a hned v úvodním jarním kole první ligy snížili svou ztrátu na vedoucí Spartu na pouhý bod. Vítězství na dobře připraveném trávníku na Strahově zařídili dvěma góly Tomáš Došek, jednou se trefili Štěpán Vachoušek a Rudolf Skácel.

červenobílí začali s vědomím, že by je vítězství přiblížilo v boji o titul blízko k jejich rivalovi a rychle získali vedení. Ve čtvrté minutě ještě Zemánek zblokoval střelu Tomáše Doška na roh, ale vzápětí již brankář Svoboda inkasoval. Po Müllerově ráně strážce hradecké branky, který dostal příležitost při Podhajského zranění, zachránilo břevno, ale odražený míč poslal hlavou do sítě Vachoušek.

V následující pětadvacetiminutovce měli sice slávisté herně navrch, ale nedokázali se přes východočeskou obranu prosadit. Hosté poprvé zahrozili ve 29. minutě, kdy Bouškův centr poslal hlavou mimo Krmaš. Práci tak měl opět Svoboda: nejdříve vyrazil Skácelův střílený centr a poté mu nezbylo než sledovat, jak spaluje šance Vachoušek.

Střelci prvního gólu v obou případech přihrával Tomáš Došek. Vachoušek nejprve z levé strany poslal míč po zemi vedle, poté osamocen z deseti metrů přestřelil. Ve 39. minutě se Tomáš Došek proměnil z nahrávače ve střelce. Skácel rozehrál z rohu signál na hranici šestnáctky, Gedeonovu střelu hradecký gólman jen vyrazil a slávistický hrot byl na místě. Za dvě minuty Svoboda Pitákův pokus kryl, na druhé straně přestřelil Kučera.

Stejný hráč se snažil prosadit na začátku druhé půle, ale také nebyl úspěšný. Naopak Slavia svůj náskok dokázala v 60. minutě ještě zvýšit. Vachoušek nejdříve trefil tyč, ani při dorážce nebyl úspěšný, ale Tomáš Došek nekompromisně přidal svou sedmou trefu v ligovém ročníku. Trenér Miroslav Beránek poté oba útočníky vystřídal a poslal do hry Kuku s Adautem.

Změny v sestavě udělal i hostující Leoš Kalvoda, ale přestože Hradec možnosti na zkorigování stavu měl, zhořkla trenérovi ligová premiéra na východočeské lavičce ještě více v 67. minutě. V otevřené obraně měl dost prostoru na zakončení Skácel.

Následné střelecké pokusy Hradce likvidoval černý, věrné slávistické fanoušky zase zahřály Adautovy akce. Po jedné z nich zkazil radost z branky Hrdličkovi gólman Svoboda.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)