Fortuna liga

Slavia - Příbram 3:1

Tři povinné body nad nepříjemnou Příbramí nás dostaly na první místo v tabulce díky lepšímu skóre.

Sestava:
R. černý - L. Došek (46. M. Krajčík, 71. Evandro Adauto da Silva), M. Müller, A. Petrouš, T. Hrdlička - K. Piták, R. Dostálek, P. Gedeon, R. Skácel - T. Došek, Š. Vachoušek (46. P. Kuka)

Branky:
34. R. Skácel, 87. K. Piták, 90. E. Adauto da Silva - 35. R. Otepka

Lavička:
M. Václavík, T. Šilhavý, P. Novotný, R. Sláma


Příbram je pro nás strašák, který nám krade body. Jako jediná nás dokázala porazit, v předchozích dvou zápasech na Strahově zde vždy remizovala. A jelikož Slavia měla za sebou těžký duel s Besiktasem, dalo se očekávat velice těžké utkání. Proto bylo velmi důležité získat všechny tři body, zvláš? když příští týden jedeme do Jablonce, kde se nám taky tradičně nedaří. Navíc vstupné bude jednotně za 10 Kč, takže se dá očekávat velká divácká kulisa.

Zápas začal velice nadějně, již ve třetí minutě jsme si vypracovali velkou šanci, ale Tomáš Došek z malého vápna hlavičkoval jen do tyčky. Vypadalo to, že budeme jasně lepší, jenže to byl omyl. Slávisté hráli velmi špatně, proti dobře bránící Příbrami se jim nedařilo prosadit. často jsme kazili přihrávky. Nepřicházely ani žádné šance.
Ale ve 34. minutě se podařila krásná akce na jeden dotek středem hřiště, míč se dostál k Dostálkovi, který šel sám na brankáře. Jenže potvrdil svoji jarní střeleckou nemohoucnost. Váhal tak dlouho se zakončením, až se dostal příliš blízko k brankáři, stačil ale včas vystřelit podél gólmana, který vyrazil a naštěstí se míč odrazil přímo k nohám Rudolfa Skácela, který tak dal již svoji třetí branku na jaře.
Bohužel bída neskončila. Zpět nás dostal Radek černý, který udělal neuvěřitelný kiks při vyběhnutí, centrovaný míč špatně vyrazil, který spadnul do nohy Hrdličkovi a od něho se dostal k Otepkovi, který pohodlně mohl dát do prázdné branky. To vše se stalo o minutu později, co jsme dali branku!! Do konce poločasu jsme již nic nevymysleli a pokračovali ve špatném, i když snaživém výkonu.

Do druhého poločasu naskočili dva noví hráči. Pavel Kuka místo Štěpána Vachouška, který hrál velmi špatně, dost kazil a k nic kloudného nevymyslel, a Matěj Krajčík, který musel na pravém kraji obrany nahradit Lukáše Doška, který se ke konci poločasu zranil. Jak to nakonec dopadne s Lukášem, ukáže až rentgen.
Začátkem poločasu jsme si vypracovali větší tlak, ale díky špatným finálním přihrávkám jsme se do šance nedostávali. Noví hráči nepřinesli příliš oživení, ani Pavel Kuka nehrál příliš ideálně. často kazil! Naopak Matěj Krajčík byl o něco lepší, dostal se i k zahrávání standardek a rohů a při nich se činil mnohem lépe než Skácel či Piták. Jejich míče buď létaly těsně nad zemí či přímo do náruče brankáře. Matěj se dostal asi ke dvěma rohům a každý zaváněl gólem, byly pěkně kopnuty. Bohužel toho nemohl moc předvést, jelikož v 70. minutě nastal jeho smutný konec. Byl faulován a kolenem se otočil kolem své osy. Má něco s vazy a pojede také na rentgen. Dá se očekávat, že bude delší dobu mimo hru.
Zápas se blížil ke konci, ale šance stále nepřicházely. Fanoušci už byli bezradní a naštvaní, nikdo nevěřil, že dáme branku při tak špatné hře. Někteří fanoušci již opouštěli stadion, ale v 88. minutě se k nám opět přiklonilo štěstíčko. Richard Dostálek prudkou ranou nacentroval před bránu, hostující brankář vyrazil, ale přímo k Pitákovi, který z první vrátil míč do brány – 2:1! Stadion jásal radostí. Vše ale mohlo být i opačně, několik minut předtím totiž Příbram měla velkou šanci na vyrovnání, ale střela skončila od černého na břevně, od něhož se to odrazilo našemu brankáři na hlavu. Za stavu 2:1 pro nás ještě Příbram mohla vyrovnat, ale černý dokázal střelu z blízka zlikvidovat.
V posledních sekundách se do brejku dostal Adauto, který prošel půlkou hřiště a chladnokrevně zakončil a připsal si tak svoji druhou ligovou branku.

Prožili jsme si tak další nervy drásající utkání se š?astným koncem. Vyhráli jsme, ale mohli jsme i prohrát! Ani jeden hráč nepředvedl solidní výkon, vše byl podprůměr, i proto je toto vítězství cenné. Přeci jen v tomto utkání šlo hlavně získat tři body a to se podařilo. Věřím, že po vyřazení z UEFY budeme podávat už jen lepší a lepší výkony. Ještě chci dodat, že Bejbl má chřipku, takže všichni musíme doufat, že se vyléčí a příští týden bude připraven nastoupit.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Příbram 3:1

    (host)     před 21 lety 05.03.2003 07:49 |  
    0 0

    To neni pravda, ja jsem veril, ze jim tam jeste jednoho dame ;o)