Fortuna liga

Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

25. kolo bude uzavřeno jeho šlágrem. Slavii hostí Liberec, tedy klub, který donedávna ještě vedl současný lodivod sešívaných Jindřich Trpišovský. Zápas si tradičně nenechají ujít kamery O2 TV Sport.

V momentě, kdy píši tyto řádky, ještě neznám konečný výsledek v Brně, který samozřejmě do značné míry určí napětí zítřejšího zápasu. Slavia se, jak jistě víte, poměrně nečekaně vrátila díky zaváháním Plzně do boje o obhajobu mistrovského titulu, což bude platit i v případě výhry plzeňských, ale přesto, případná možnost mít zisk titulu ve svých rukách by posunula zápas ještě o nějakou tu úroveň dále. Ať tak, či tak, Slavia musí hrát jednoznačně na vítězství, což nebude vůbec jednoduché, neboť v Liberci vyhrála pouze jediný z posledních šesti zápasů. Schválně, pamatujete si, kdy to bylo naposled?  Jako nápovědu můžu dát, že skvělý výkon předvedl Levan Kenia a Milan Škoda začal potvrzovat, že tehdejší podzim nebyl náhodný...

V posledních preview před zápasy venku jsem navíc psal, že Slavii se na hřištích soupeřů letos moc nedaří... No, po ubojované výhře v Brně už to minimálně statisticky není tak úplně pravda, průměr 1,5 bodu na zápas je myslím přijatelný. Od tohoto zápasu v druhém největším našem městě přinesl program sešívaným dva domácí zápasy, přičemž, a to si přiznejme otevřeně, na našich borcích byla stále znát velká nervozita. Stačí si vzpomenout na závěrečné minuty s Karvinou... O to cennějším budiž druhý poločas s Bolkou, kdy se ukázalo, jaké to je, když se hraje uvolněně, v klidu.. a že se na to najednou dá i místy koukat.

Hrát s Libercem o tři týdny dříve, napsal bych, že mu to pod novým koučem Holoubkem šlape, že se dotáhl na boj o poháry a kdo ví co ještě. Jenže poslední dva zápasy se libereckým vůbec nepovedly. Což o to, prohrát s Teplicemi, byť doma, to se asi stát může, někdy ten zápas blbec přijde. Jenže když všichni čekali, že to Liberec napraví na hřišti trápící se Dukly, přišla další rána v podobě prohry 2:0. Zápas jsem přiznám se neviděl, ale soudě dle ohlasů byl Slovan aktivnější, avšak lidově řečeno umřel na neproměněné šance...

Slavii by se do sestavy mohl vrátit jak Milan Škoda, tak i Jaromír Zmrhal. Výhodou by mohlo být i to, že kouč Trpišovský drtivou většinu hráčů soupeře velmi dobře zná, což bylo viditelné i v posledním střetnutí těchto dvou soupeřů, na jaře v poháru, kdy i díky tomu slávisté vybojovali penaltu.

Na podzim Slavia přišla s Libercem o rekordní sérii neporazitelnosti. Čas mu to zítra vrátit, co myslíte?

Tip na sestavu: Kolář - Bořil, Jugas, Ngadeu, Sýkora - Stoch, Souček, Hušbauer, Hromada, Zmrhal - Škoda

Komentáře (44)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Brno - Plzeň 0:2

    Petr9608     před 6 lety 21.04.2018 20:57 |  
    1 12

    Naděje v to, že bychom mohli mít titul v pazourách se rozplývá. :-((((

    A to sázkovky viděly neprohru Brna tak na 48%....

    • Re: Brno - Plzeň 0:2

      Ados     před 6 lety 21.04.2018 21:05 |  
      3 4

      Bohužel je to tak. Tajně jsem doufal, že bude Brno dneska bodovat, ale hrajou fakt bídně. Pro nás je teď důležitý urvat druhý místo a vyhrát pohár.

      • Re: Brno - Plzeň 0:2

        JS (přítel SN)     před 6 lety 21.04.2018 21:06 |  
        4 2

        A doufat, že loučící se Wenger nebude faktorem, proč Arsenal zabere v semíčku Evropské ligy.

      • Re: Brno - Plzeň 0:2

        Vlcoun     před 6 lety 21.04.2018 21:24 |  
        5 0

        Tak příští tyden hranou s Karvinou a ta je možná potrapí víc.

        • Re: Brno - Plzeň 0:2

          Arya     před 6 lety 21.04.2018 21:26 |  
          6 0

          Teplice by je mohly taky trochu podusit...

  2. Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

    Mimoň     před 6 lety 21.04.2018 22:43 |  
    14 1

    já to vnímám tak, že máme šanci pořád. Oni to budou mít s námi těžké a myslím si, že je nějaká remíza ještě čeká. My ovšem už ztrácet nemůžem. Každopádně...když nebude titul, svět se nezboří, máme naději na pohár a ten se počítá, kor když my ho tak dlouho neměli. Důležité je udržet druhé místo aby jsme měli naději na předkola Lm. v případě zisku poháru, bych byl za tuhle sezónu určitě spokojen. Klub získal pohárové zkušenosti a snad jsme se poučili z chyb, které nastaly hlavně v loni v létě. Myslím, že by jsme se v létě neměli pouštět do nějakých dostihů s posilama, Ta současná kabina drží za jeden provaz a to je podle mě v českých podmínkách klíčové pro úspěch

    • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

      celtix     před 6 lety 22.04.2018 10:06 |  
      6 1

      Nám stačí posílit kraje obrany případně křídlo.

      • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

        belmis (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 12:23 |  
        1 0

        A také střed zálohy, pokud nechceme být v mnohých zápasech nevýrazní a chceme v příští sezóně titul

        • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

          Faris (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 12:28 |  
          3 0

          Tak do středu zálohy nikoho nechci, pokud nikdo neodejde. Souček, Husbauer a Hromada, k tomu Bucha, může tam být Stoch. Navíc doufám obcas v 4-4-2 takže středních záložníků máme dost

          • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

            belmis (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 12:33 |  
            1 0

            Na počet určitě máme, to souhlasím. Ale že by překypovala kvalitou, to si nemyslím. Bucha nehraje, Stoch teď hraje výborně u lajny. Takže nám zbývá dvojice Souček - Hušbauer a lepšící se Hromada.

          • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

            dropt     před 6 lety 22.04.2018 12:39 |  
            7 6

            S Hušbauerem do 4-4-2 nepočítej. Nemůže ten styl hrát a už vůbec ne po boku Součka.

            • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

              Faris (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 12:56 |  
              1 3

              Ale za Šilhavého jsme tak občas hráli, třeba ve Zlíně jsme vyhráli 4-0 a Husbauer to dal...snad trenéři něco vymyslí.

              • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

                dropt     před 6 lety 22.04.2018 13:07 |  
                6 3

                Já vím, že lidský mozek má tu skvělou vlastnost, že umí filtrovat informace podle důležitosti a vymazávat ty nedůležité věci (sláva, jinak bychom se z toho zbláznili), ale to není zrovna dobrý příklad. Zaprvé ten zápas byl nahoru dolů, mohlo to skončit 5:2 pro Zlín a nikdo by nemohl říct ani popel. Výsledek vůbec neodpovídal tomu, co se odehrávalo na hřišti.

                Zadruhé, oficiálně zprava, doplňoval střed Barák, hráli jsme na falešné křídlo, fakticky jsme ovšem měli na hřišti středové hráče tři.

          • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

            Travinho     před 6 lety 22.04.2018 13:20 |  
            2 2

            Ještě máme na hostování Ščuka, ten by se Trpišovskému taky mohl do systému hodit.

      • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

        dropt     před 6 lety 22.04.2018 12:36 |  
        7 2

        To nám stačit nemusí. Fakticky hrozil v zimě odchod těchto hráčů: Deli, Ngadeu, Bořil, Souček a možná i Jugas. Dlouhodobě jsme ochotní prodat Zmrhala, kdyby ho někdo chtěl, což nechce (alespoň ne za takové peníze, jaké si mi představujeme).

        Pak tu máme hráče, kteří takřka jistě skončí: Sobol, Necid.
        Hráče, kteří nedokáží to, co si Trpišovský s Nezmarem do svého herního stylu představují: Frydrych
        A hráče, kteří se zdá, na to nemají: Mingazov
        Nebo jsou drazí (cena/výkon) a zatěžují nesmyslně náš rozpočet: Danny, Flo

        Nakonec máme dlouhodobě zraněné: van Buren, Mešanovič, u kterých je otázka, zda začnou s námi nebo se půjdou někam rozehrát.

        Takže sice opticky potřebujeme posílit jen kraje, ale také je možné, že dojde k výměně poloviny týmu.

        • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

          Faris (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 12:54 |  
          1 0

          Toho se desim, že zas protočíme skoro půlku týmu. Ještě ke všemu je MS v Rusku, největší obchodní aktivita bude až po nem, pokud budeme čekat jestli prodáme tebou zmiňované hráče, tak aby to nedopadlo jako se stopery v zimě. Přivedeme dva, protože čekáme odchody,pak nikdo neodejde a máme zbytečný přetlak.

          • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

            TSeguinTS     před 6 lety 22.04.2018 13:25 |  
            6 0

            Vhodnější období pro větší změny v kádru je vždy zimní přestupové období, které je delší než letní a navíc po něm nenásledují rozhodující boje o evropské poháry. V tom jsme (zatím se zdá) udělali chybu teď, kdy jsem alespoň já čekal větší vítr, který by to nafoukal podle představ Trpišovského, ne že bude na jaře kádr poznávat a dávat mu šanci a v létě před kvalifikací budeme dělat velké řezy.

  3. Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

    Merlinus (přítel SN)     před 6 lety 21.04.2018 23:44 |  
    8 3

    To ze dnes Plzen ztrati v Brne bylo spise "prani otcem myslenky". Realita je takova, ze Brno je aktualne hodne slabe. Vyhodu vidim v tom, ze kdyby dnes Plzen ztratila, tak budeme zitra pod enormnim psychickym tlakem. A to nas ceka podle meho nejtezsi zapas do konce ligy. Takze zitra to bude vice v klidu a Plzen si tu osudovou ztratu necha na pozdeji...

    • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

      donford     před 6 lety 22.04.2018 10:56 |  
      3 0

      Jo, moc jsem si přál, aby Brno aspoň plichtilo. ale bylo celkově žalostné a až moc neligové. Nic pro dobrý výsledek neudělalo. Takže jsem si to přál zbytečně, a proto také tak zbytečně myslel. :-) Abych lehce rozebral Merlinův text o přání, jež se stalo otcem myšlenky. :-) Teď mám pro dnešek zase přání, jež by se mělo odrazit v myšlence. Totiž abychom dnes nehráli plichtu, ale zvítězili. Ovšem záleží to na nás. Jít výsledku hrou naproti. Ne jako včera Brno. Možná, že se sestava bude blížit až na 1-2 korekce té proti Bolce. Snad právě z její osvědčenosti bude Trpiš vycházet.

      • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

        Dennis     před 6 lety 22.04.2018 11:43 |  
        3 0

        Brno mě hodně zklamalo, čekal jsem, že se o ligu budou víc prát. S tímhle jejich výkonem je druhá liga nemine, to už je teď hodně pravděpodobné. Nezbývá než doufat, že Plzeň ztratí někde jinde, snad s Karvinou nebo Teplicemi. My už ale ztratit nesmíme nikde, doufám, že dnes budeme hrát aktivně a půjdeme od začátku za vítězstvím.

      • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

        TSeguinTS     před 6 lety 22.04.2018 12:05 |  
        4 0

        Těžko se mi to přiznává, ale titul je nyní v rovině teorie. K tomu, abychom se Plzni byť jen přiblížili na dosah (tj. na 2 body) musíme dnes porazit Liberec a právě Plzeň. Potom bychom ztráceli pouhé 2 body, které bychom museli stáhnout během 4 kol. Tzn tady:

        26. kolo: SKS - Slovácko _________ Plzeň - Karviná
        28. kolo: Dukla - SKS ____________ Plzeň - Slovácko
        29. kolo: SKS - Jablonec _________ Plzeň - Teplice
        30. kolo: Teplice - SKS __________ Dukla - Plzeň

        Nevypadá to moc nadějně, ale já věřím, že Plzeň doma rozebereme a ukážeme jak je v obraně jalová. Vítězství 3:0 by mohlo na jejich psychickou destrukci stačit :-)

        • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

          donford     před 6 lety 22.04.2018 12:13 |  
          3 0

          Nejblbější na tom je, že by především musela Plzeň ztratit v zápasech doma. Třeba se stane zázrak, tedy 2 zázraky. Plzeň doma ztratí a my budeme ve všech zápasech plně bodovat. Jestli těch zázraků nechci nějak příliš. :-)

          • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

            TSeguinTS     před 6 lety 22.04.2018 13:20 |  
            2 0

            Já jich ani příliš nechci, nepotřebuji titul slavit už ve 29. kole :-)

            Trochu vážněji: očekávám, že doma bude ztrácet jak plzeň, tak my. My v těch 4 kolech třeba uděláme 3-1-0 a plzeň 2-1-1, to už by šlo (za předpokladu, že vymažeme plzeň a dnes liberec)

  4. Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

    vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 08:24 |  
    4 0

    Je zbytečné na něčím dumat pokud chceme estebaka drzet v dostřelu tak musíme vyhrát a nesmíme zapomenout se dívat za nas.

    • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

      Fulham     před 6 lety 22.04.2018 09:53 |  
      1 2

      prostě musíme vyhrát...@dostřeliodstup@ :-)

  5. Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

    sicilianbrno     před 6 lety 22.04.2018 09:17 |  
    7 1

    Jak nam vysledky soupeřu z minulyho kola šli na ruku, tak bohužel toto kolo vyhrali všichni favoriti. Proto jestli chceme ješte pomyšlet o titulu a udržet si hezky naskok, chtě nechtě budeme muset vyhrat...sem mirny optimista....

  6. Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

    Fačín     před 6 lety 22.04.2018 12:27 |  
    5 23

    Dnešní zápas ukáže, co je v trenérovi. 3 roky v Liberci působil, zná jejich tým dokonale, proto by pro něj mělo být hračkou naše hráče na něj připravit. Pokud z toho nebudou 3 body, tak pro mne jako trenér definitivně skončí...A navíc skončí i naše sny o obhajobě titulu.

    Jsem zvědav i na sestavu, především s ohledem na zdravotní stav Škody a Zmrhala.

    • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

      Travinho     před 6 lety 22.04.2018 13:24 |  
      5 1

      Jsem zvědavý, jestli i na sebe jsi stejně náročný jako na našeho trenéra. Dovol, abych ti připomněl, že nyní máme třízápasovou sérii výher.

      • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

        Fačín     před 6 lety 22.04.2018 13:57 |  
        3 3

        A já jsem za tu sérii samozřejmě rád. Já doufám, že pan Trpišovský ukáže, co v něm je a na Liberec vymyslí jasnou taktiku, díky které uspějeme.

        • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

          Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 15:17 |  
          7 4

          Ale prosim te,nech si aspon ty kecy okolo. Naka serie ti uplne ukradena, kdyz stavis svoji definitivu na jednom zapase, jeste venkovni a u soupere na ktereho se nam dlouhodobe nedari. Je tolik moznosti,ktere vsechno muzou ovlivnit ale ty mas jasno. Bud ted nebo nikdy. Trapny jak od maleho decka..

          • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

            Fačín     před 6 lety 22.04.2018 15:47 |  
            8 4

            A na koho jiného by měl umět připravit svůj tým než na svůj bývalý? Každopádně já věřím, že to klapne a zvítězíme.

            • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

              Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 17:17 |  
              4 1

              Jezis dyt je trenuje nekdo jinej,jsou tam i nektery jiny hraci,proste to muze byt cele uplne jiny.. jenom ty mas jasno. No nic,uz se tesim na tvoji dalsi podminku,za jake u tebe Trpis skonci, kdyz tahle ti, jak doufam, nevyjde..

            • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

              Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 17:23 |  
              4 2

              A odpoved na tvoji otazku: na jakejkoliv jinej,jehoz taktika a styl hry je mu dobre citelnej. Nechapu proc zrovna na svuj byvalej tym by mel byt uplne nejlip pripravenej. Sam proti sobe nikdy nehral a jestli mi je dobre znamo,tak ted Liberec trenuje nekdo jinej a Trpis tam nenechal sveho dvojnika,ktereho by ridil na dalku. Ano,zna tam vsechny hrace detailne ale mylsim si,ze je tedy mnohem jednodusi dat hracum jine ukoly od noveho trenera nez zmenit sam svuj rukopis,kterej si pestujes nekolik let.. Takze ty hraci ve finale muzou byt na nasi hru nachystany jeste lip nez my na jejich.. proste je to zapas jako kazdej jinej a absolutne nechapu,proc by zrovna tenhle mel byt nejakou podminkou pro zavrhnuti trenera. Proste trapnej vykrik dusevne nevyzraleho jedince..

              • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

                p!erreCORE     před 6 lety 22.04.2018 17:41 |  
                0 1

                Prosím nenadávej slavistům..

                • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

                  Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 17:50 |  
                  1 0

                  Prosim? Ja tady nekomu nadavam? Zkus potlacit svoje ego a soustredit se na podstatu dane veci..

                  • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

                    p!erreCORE     před 6 lety 22.04.2018 17:55 |  
                    0 1

                    Cituji: "trapnej vykrik dusevne nevyzraleho jedince.."

                    • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

                      Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 18:52 |  
                      1 0

                      No tak citovat umis o tom zadna ale zrejme mas problem rozeznat nadavku. Co je na tom za nadavku? Kdyz reknu o nekom,ze je dusevne nevyzralej jedinec,tak mu nadavam? Kde proboha zijes? A nechces to snad srovnavat s tim tvy cur****? Jak rikam,spolkni to tvoje ego,ktery se citi urazeny,ze jsem ti neco vytknul a nedelej tady ze sebe troubu tim,ze se svoji pomstu snazis naroubovat na neco,co nedava nejmensi smysl..

                      • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

                        p!erreCORE     před 6 lety 22.04.2018 19:03 |  
                        0 1

                        Ja sem citlivej kluk a mně to jako urážka přijde.. Samozřejmě,že je to podáno slušně,to ti neberu..a mý ego s tím nemá nic společnýho,byl to spíš žert a malé popíchnutí..

                        ALE NECHME UŽ PROSÍM TOHO

                        MÍR?

                        • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

                          Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 22.04.2018 19:24 |  
                          0 0

                          Jezis marja samozrejme mir. Ja nemam potrebu se tu dohadovat ale taky nemam problem se ozvat,kdyz neco nedava smysl.. tak jdeme fandit a snad ten jeden gol aspon dame!

    • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

      mirecek1111     před 6 lety 22.04.2018 14:13 |  
      8 1

      Kritika jde důležitá, ale někdy to tady má myšlenkovou úroveň, jako by někteří z nás byli 12ti letí bombarďáci :D

    • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

      Eskaes     před 6 lety 22.04.2018 17:11 |  
      2 1

      tolik mínusů....

      A přitom se ze základem ztotožňuji. Chci vidět přístup jako v úterý. A motivace, vstup do zápasu-to vše je vizitka trenéra. To že náš hráč třeba nepromění jasnou šanci, to už Trpiši odpustím, i případné nebodování. Ale snaha a připravenost jde čistě za ním a proto tenhle zápas tolik napoví, jak píše Fačín.

      • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

        Eskaes     před 6 lety 22.04.2018 17:12 |  
        2 0

        se se! základem, omluvám se za hrubici.

  7. Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

    Kábě     před 6 lety 22.04.2018 17:03 |  
    5 0

    Skvělá sestava!

    • Re: Důležitý zápas čeká Slavii v Liberci

      Eskaes     před 6 lety 22.04.2018 17:17 |  
      2 1

      Pojď Stando, ty jablonecký kate! ;-)