Fortuna liga

Slavia - Teplice 3:1

Povinné vítězství nad třetím celkem nás minimálně na jeden den vyhouplo na první místo. Náskok nad třetími Teplicemi je již 10 bodů...

Sestava:
M. Václavík - R. Bejbl, M. Müller, A. Petrouš, T. Hrdlička (76. P. Kuka) - K. Piták (90. J. Hottek), P. Gedeon, R. Dostálek, R. Skácel - T. Došek (55. Š. Vachoušek), E. Adauto da Silva

Branky:
45. E. Adauto da Silva, 64. Š. Vachoušek, 70. R. Skácel - 54. K. Rada

Lavička:
R. černý, J. Suchopárek, T. Šilhavý, T. Kučera

Dal se očekávat atraktivní fotbal, jelikož Teplice nepatří k týmům, které by betonovaly. A fotbal to byl opravdu dobrý, zvláš? z naší strany, kdy jsme hlavně ve druhé půli předváděli pěkný fotbal. Jak už je tradicí, tak když chytá Michal Václavík, tak vždy musíme dostat branku. Naštěstí jsme dali o dvě více.

Do základní se konečně dostal Evandro Adauto, a tak většina fanoušků mohla být spokojena, jelikož to bylo přání většiny. A musím říct, že předvedl kvalitní výkon korunovaný brankou. Ve druhém poločase do hry zapojil i Štěpán Vachoušek, který si konečně mohl dopřát radost ze vstřelené branky. Na posledních pár sekund zápasu se do hry zapojil i Jakub Hottek, nadějný slávistický hráč, který toho ve Slavii ještě může hodně dokázat.


Info ze Sportovních novin:
V předehrávaném utkání 20. kola první fotbalové ligy zvítězila Slavia Praha na domácím trávníku nad Teplicemi 3:1. Díky tomu se minimálně do nedělního zápasu Sparty dostala v tabulce o bod před pražského rivala. Slavia již počtvrté za sebou získala s Teplicemi tři body, počtvrté jí také nastřílela tři branky. Dnes ale slavila úspěch až po zlepšeném výkonu ve druhém poločase.

Teplický trenér František Straka se před soubojem netajil, že považuje Slavii za jasného favorita a podle toho naordinoval svým svěřencům taktiku. Hosté se soustředili na obranu a využívali každou možnost, jak pozdržet hru co nejdelším pobytem na trávníku strahovského stadionu.

Domácí nastoupili bez zraněného Lukáše Doška a po dobrém výkonu v Jablonci dal trenér Miroslav Beránek opět šanci v brance Václavíkovi, který měl však v prvním poločase minimálně práce. V útočné dvojici nahradil v předchozích zápasech nevýrazného Vachouška Brazilec Adauto.

Na poměrně kvalitním trávníku se hrálo většinou ve středu hřiště a až po půlhodině se do náznaku šance dostal Bejbl, ale vysoko přestřelil. Slavia přitlačila soupeře až v závěru poločasu, Poštulka měl hodně práce se Skácelovým trestným kopem, ale stačil jej vyrazit nad břevno. Když se hrálo v již nastaveném čase, Adauto si vyměnil míč s Dostálkem a přesnou střelou k tyči po zemi překonal teplického gólmana. Potvrdil tak zisk titulu "Hráč měsíce" Slavie.

Druhý poločas byl fotbalově zajímavější a otevřenější hrou k tomu přispěli i hosté. Po první vážnější akci a závaru před brankou Václavíka dostal hlavičkou míč do sítě Rada a po 323 minutách přerušil gólovou "impotenci" svého celku. Po chybě Petrouše mohl exslávista Zelenka přidat druhý gól, ale skvělý Václavík bravurně zasáhl.

Domácí na šanci soupeře rychle odpověděli. Vachoušek, který byl na trávníku teprve deset minut, si narazil míč s Dostálkem a střelou mezi nohy získal domácím opět vedení. To podtrhl v 71. minutě Skácel, který si sám nakopl míč za teplickou obranu a potřetí překonal Poštulku.

Tříbodový zisk v šlágru kola velmi uspokojil trenéra Slavie Miroslava Beránka. "Bylo to jeden ze zápasů jara a jsem spokojen, že jsme jej dotáhli do vítězného konce. Myslím, že utkání bylo pro diváky zajímavé, se střeleckými možnostmi na obou stranách," řekl domácí kouč. Zalitoval však, že v úvodu souboje nedotáhli jeho svěřenci náznaky rodících se akcí do šancí. "Do správného tempa jsme se dostali až v závěru poločasu. Gól nás zklidnil, ale až příliš lacino jsme inkasovali. Po vyrovnání přišel moment, kdy nás podržel Václavík a po druhé brance jsme již soupeře přehráli," pokračoval Beránek.

Po souboji si pochvaloval, že k dispozici má čtyři vyrovnané útočníky. "Kuka se vrátil po nemoci, Vachoušek zase po zranění kolena. Vsadili jsme na Adauta s Doškem a hráli velmi dobře," pochválil Beránek své útočníky a přidal vysvětlení, proč chytal opět Václavík: "černý byl ve stejné pozici jako Kuka, nebyl po viróze úplně fit a nechtěli jsme nic riskovat."

Smutný byl naopak jeho protějšek František Straka. "Samozřejmě jsem velice zklamán. Naším úkolem bylo bodovat a to se nám nepodařilo. První poločas byl taktickou bitvou, kterou jsme nepochopitelně prohráli neuvěřitelnou chybou ve 48. minutě," postěžoval si Straka. "Ve druhém poločase jsme vyrovnali a začali utkání obracet. Přišel naopak obrat opačný, když Zelenka nedal stoprocentní šanci. Nejsme schopni šance proměňovat a po chybě Skály dala Slavia druhý gól," pokračoval Straka. Sportovně pak přiznal, že domácí vyhráli zaslouženě. "Byli daleko důslednější a neudělali fatální chyby," zhodnotil.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Teplice 3:1

    houska     před 21 lety 15.03.2003 20:22 |  
    0 0

    Jak "vyhouplo na druhe misto"???? Na prvni, ne?!..:-)))

    • Re: Slavia - Teplice 3:1

      Richi (admin)     před 21 lety 15.03.2003 23:51 |  
      0 0

      Sorry, to jsem psal ja a bylo to psane v casovem presu.

    • Slavia - Teplice 3:1

      (host)     před 21 lety 16.03.2003 15:09 |  
      0 0

      Nevím, proč tady píšeš, že pokaždé, když chytá Michal Václavík, tak dostaneme gól??..To jako, že za něj může??...Podle mě s tím nemohl nic dělat, to byla opět chyba obrany(jako na Bohemce, v době Radovy dorážky byli tři tepličtí hráči naprosto neobsazení!!!)..Jinak to byl, alespoň pro mě, průměrný výkon Slávie,ve kterém vynikl Adautu, Skácel a celkem dobře zahrál i Piták. . .

      • Re: Slavia - Teplice 3:1

        Richi (admin)     před 21 lety 16.03.2003 19:59 |  
        0 0

        Ano, vzdy dostane gol, ale uz nerikam, ze za ty branky muze! On ma silenou smulu, vzdy dostaneme gol do prazdne branky. Tak si snad rozumime!

  2. Re: Slavia - Teplice 3:1

    Richi (admin)     před 21 lety 16.03.2003 00:02 |  
    0 0

    P.S.: Chci se omluvit za velmi krátké hodnocení zápasu, myslel jsem, že více napíše jane, jenže to nakonec nechala na mě, ale když jsem se vrátil, tak jsem byl ve velké depce a vůbec jsem neměl náladu něco psát. Tak snad aspoň i ten drobek postačí.

  3. Re: Slavia - Teplice 3:1

    (host)     před 21 lety 16.03.2003 15:27 |  
    0 0

    Zajímalo by mě, zda to je nějaký signál nebo co, ale už několik zápasů včetně zápasů s Turky prakticky všechny zahrávané rohy odevzáváme soupeři. Nevím, zda jste si toho taky všimli, ale většinou jde o nízko zahraný centr, který jde i blízko k bráně a nikdo jiný než soupeřovi obránci tam nikdy nejsou. Vyjímka byla jen jedna, a to v Istanbulu, když to zahrál Piták na hlavu Hrdličky a byl to gol.

    • Re: Slavia - Teplice 3:1

      vizzir     před 21 lety 16.03.2003 19:38 |  
      0 0

      naprosto souhlasim,nechapu jak to mohou pokazde tak spatne zahrat..to uz snad ani nemuze byt nahoda..mozna na to nemame vhodne typy hracu,ale takovy Skacel se svoji technikou by s necim takovym nemel mit prece problemy...