Fortuna liga

Zlín - Slavia 1:1

Slavia ztratila další dva body a hodně se jí oddálila šance na titul! Venku jsme letos ještě vůbec nevyhráli, což je tragická bilance. Hráči by se měli vzpamatovat.

Sestava:
M. Václavík - R. Bejbl (77. P. Kuka), M. Müller, A. Petrouš, T. Hrdlička - K. Piták, R. Dostálek, P. Gedeon, R. Skácel (46. T. Došek) - E. Adauto da Silva (90. T. Kučera), Š. Vachoušek

Branky:
28. R. Dobeš - 37. B. Rzeszoto (vlastní)

Lavička:
R. černý, J. Suchopárek, P. Novotný, J. Hottek

člověk si připadá bezmocně, když sleduje naše borce v akci a přitom ne a ne dát rozhodující branku. A bohužel tato bezmoc nás postihuje na hřištích soupeřů celé jaro. Jak už je zvykem, necháme si dát první branku a poté musíme dotahovat. To se stalo i dnes. A přitom začátek vypadal dosti nadějně, Zlín jsme zatlačili, vytvořili si několik příležitostí, ale nic nevytěžili. Postupem času se hra vyrovnávala a do hry se dostávali domácí, ale i oni si nic nevypracovali. Jenže po půl hodině se dostali domácí do brejku, Müllerovi se nepodařilo odkopnout míč, důrazný Dobeš se dostal k míči a za pomoci teče Petruše překonal bezmocného Václavíka. Ten opět potvrdil, jak velkou má smůlu a znova dostal branku. Téměř při každém startu obdrží a většinou za ni ani nemůže. Chudák Míša.

Po obdržené brance jsme opět zvýšili aktivitu a vypadalo to, že co nevidět vyrovnáme. Podařilo se za deset minut, ale autorem se nestal žádný ze slávistů. Po závaru v šestnáctce se k míči dostal Vachoušek, který vypálil, míč se dostal k domácímu brankáři, který si pak smolně dal vlastní branku. Do poločasu se již nic významného nestalo.

Druhý poločas jsme začali velmi aktivně a vypracovali si několik příležitostí. Jednu z nich měl i Adauto, který z hranice vápna prověřil dělovkou domácího gólmana. Domácí ale byli nebezpeční z brejků, vše se ale podařilo zažehnat. V útoku jsme ale začali být bezradní a pořádné šance nepřicházeli.

Tato další bodová ztráta je velmi bolestivá a dosti napověděla v boji o titul. Abychom si zachovali šanci, musíme v derby bezpodmínečně porazit Spartu a též začít vyhrávat venku, kde mimo jiné budeme hrát v Liberci. Mezi Spartou a Slavií je jeden podstatný rozdíl. Sparta dokáže vybojovat body i na špatném terénu venku, my to nedokážeme! Bojovat dokážeme jen doma, což je málo. Zde bychom měli soupeře jasně přehrávat!

Info ze Sportovních novin:
Heroický výkon Zlína dnes obral fotbalisty Slavie o další body v boji o ligový titul. V dramatickém utkání týmů z opačných pólů tabulky se nakonec zrodila remíza 1:1, která přinesla až v osmém vzájemném duelu Zlínu první bodový zisk.

Slávisté začali v slunečném počasí lépe, ale Adauto svou teč po Dostálkově střele poslal na úvod vedle a Hrdlička v páté minutě nastřelil z 30 metrů tyč. Jenže pak se probudili i domácí a jejich snahu táhl svými pokusy především Blaha, který jako první vyzkoušel střelou z 20 metrů pozornost Václavíka ve slávistické brance. Neuspěl, stejně jako jeho spoluhráč Babnič, jenž z podobné pozice pálil nad. A do třetice Václavíka testoval znovu Blaha, ale jeho hlavička v třinácté minutě skončila jen v náručí hostujícího gólmana.

Pražané se snažili o nátlakový fotbal, ale domácí při svých rychlých přechodech do útoku byli překvapivě nebezpečnější a po necelé půlhodině slávistickou obranu dokonale zaskočili. Müller se nechal v souboji přetlačit domácím Dobešem, který se uvnitř šestnáctky po individuálním průniku pokusil vystřelit a s pomocí Petroušovy teče dal svůj premiérový gól v první lize.

Slávisté rychle pochopili, že případná ztráta by mohla jejich útok na titul hodně zkomplikovat, a okamžitě se vrhli do útoku. V 38. minutě po Dostálkově rohu stačil Vachoušek ze sedmi metrů jen slabě vystřelit na padajícího brankáře Rzeszota, jenže ten míč nezachytil a ještě ho ve snaze chytit postrčil do vlastní sítě.

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivně, cítili šanci na případný nečekaný úspěch. Babnič ve spolupráci s Dobešem svými kombinacemi několikrát červeno-bílé z levé strany pořádně pozlobili, ale větší šance si Zlínští nevytvořili, podobně jako zakřiknutě hrající slávisté. Jejich jediným pokusem byla Adautova střela z 20 metrů, kterou však Rzeszoto vyrazil.

Hostům k velkému náporu nepomohl ani poločasový příchod střídajícího Tomáše Doška, hrajícího 150. ligový zápas, ani dalších útočníků Kuky a Kučery v závěru. A Pražané nakonec byli rádi, že nepřišli i o ten jediný bod; Lasotovu bombu v třetí minutě nastaveného času však Václavík zlikvidoval.

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zlín - Slavia 1:1

    Richi (admin)     před 21 lety 22.03.2003 17:41 |  
    0 0

    Je to fakt katastrofa, na titul jiz nemusime myslet, sparticka si to ohlida. Po nedeli to jiz budou ctyri body, coz je bidne. Slavia neumi venku zabojovat, uz nevim co si o nich mam myslet. Jsou nejak pohodlny, dostali penize, takze jsou i tak spokojeni. A my chudaci fanousci muzeme jen brecet :-((((.

  2. Re: Zlín - Slavia 1:1

    (host)     před 21 lety 22.03.2003 20:07 |  
    0 0

    je to na ho.... když budeme takhle hrát tak budeme rádi zase za pátý místo. Musíme vyhrát derby

  3. Re: Zlín - Slavia 1:1

    (host)     před 21 lety 22.03.2003 20:09 |  
    0 0

    musíme všechno vyhrát jinak to je v prd...

  4. Re: Zlín - Slavia 1:1

    (host)     před 21 lety 22.03.2003 20:12 |  
    0 0

    Adauto už mně sere,a Dostálek taky . titul je v prdeli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Re: Zlín - Slavia 1:1

    bojler     před 21 lety 22.03.2003 20:53 |  
    0 0

    Dostálek nic moc, dlouhodobe,

    • Re: Zlín - Slavia 1:1

      vizzir     před 21 lety 22.03.2003 21:48 |  
      0 0

      presne tak,v soubojich jak na prochazce v parku...neatakakuje,po souboji se dlouho zveda atd...a co to bylo dneska s T.Doskem?toho jsem vubec nepoznaval...

  6. Re: Zlín - Slavia 1:1

    (host)     před 21 lety 23.03.2003 10:01 |  
    0 0

    To, jak na tom naše mužstvo je, se dá vždycky hodnotit až s časovým odstupem, a teď už z toho mám delší dobu pocit, že tohle jsou výkony normální a ty zápasy, co jsme se tak dmuli pýchou - Soluň, Partizan, byly asi opravdu jen vyjímkou. Prostě jako každý rok - velká očekávání na začátku (letos i během sezony)a nakonec vždycky zklamání. Prostě nemáme tak dobré mužstvo, jak si myslíme.

    • Re: Zlín - Slavia 1:1

      Richi (admin)     před 21 lety 23.03.2003 12:49 |  
      0 0

      No ja si myslim, ze muzstvo kvalitni mame, jenze malo bojovne. A taky by prospela vetsi konkurence, vzdyt nekteri maji predplacene misto at se deje co se deje. By jim neuskodilo si odpocinout, jenze nemame koho jineho nasadit.

      • Re: Zlín - Slavia 1:1

        vizzir     před 21 lety 23.03.2003 16:48 |  
        0 0

        presne tak,obzvlaste mi prijde,ze nebojuje Dostalek..mozna to je dano i jeho neprubojnou povahou,ale chtelo by to novou mladou krev..uz se tesim na Latku a Forta..

        • Re: Zlín - Slavia 1:1

          Richi (admin)     před 21 lety 23.03.2003 21:25 |  
          0 0

          Latka a Fort jsou uzasni hraci a muzeme se jen tesit, co budou predvadet!!

          • Re: Zlín - Slavia 1:1

            (host)     před 21 lety 26.03.2003 10:15 |  
            0 0

            Naprosto nechápu tyto názory. Je to nekonečný příběh, kdy léta pořád někdo předpovídá, že bude lépe, přide někdo nový a bude to bomba, ale nikdy se to nestalo. Mám příliš mnoho známých, kteří už přestali na Slavii chodit, protože my Slávisti jsme pořád natěšení na nějaký velký úspěch a nikdy se ho nedočkáme. My fanoušci bychom si měli uvědomit, kde jsou dlouhodobé možnosti klubu a neživit v sobě zcela nereálnou představu, že máme nějak fantastický tým. Je to jen lehce nadprůměrný tým české ligy, protože má DLOUHODOBě nevyrovnané výkony.

  7. Re: Zlín - Slavia 1:1

    (host)     před 21 lety 24.03.2003 13:28 |  
    0 0

    Nechci hochy zatracovat, ale faktem je, že s takovými výkony, jaké jsme předvedli s Jabloncem a se Zlínem se o titul nebojuje. Mně to připadá, jak kdyby se kluci zalekli toho, že by mohli vést ligu, připadá mě to, jako by ji ani vést nechtěli!
    Nechci propadat nějaké skepsi, ale opět jsme tam - že nemáme situaci ve vlastních rukách a musíme spoléhat na zaváhání Sparty, což není vůbec dobré!
    Takže - hoši bojovat!