Rozhovory

Rozhovor s Miroslavem Beránkem

Včera jsem v české Třebové zastihl trenéra Slavie Miroslava Beránka, proto jsem se ho zeptal na pár otázek.

Jak hodnotí celostátní srazy slávistických poboček?
Určitě tyto akce mají svojí tradici a já to vítám. Slávisté z celých čech si vyměňují zkušenosti a poznávají sami na sobě, že když jsou na hřišti, není to tak lehké, jak se z hlediště zdá, ale nejdůležitější je ta pozitivní atmosféra, kterou tady cítím.

Nemyslíte, že by se na takových akcí měli více objevovat lidé z vedení Slavie?
Já bych nejraději na takové akce vzal s sebou hráče, protože ty jsou těma nejdůležitějšíma prvkama ve Slavii, ale dneska to bohužel koliduje termínově, takže jsem aspoň přijel já.

Jak probíhá letní příprava?
Máme za sebou první týden, však ne v kompletním složení, protože nám chyběli reprezentanti a hráči z béčka, které chceme zapojit do přípravy. Jsou tam všechny avizované posily a ten poslední týden zakončíme víkendovými zápasy v Luhačovicích se Zlínem, v Kroměříži a Rakovníku. Ty zápasy se hrají na českém venkově, takže to je taková propagace a chceme to jméno Slavie rozšiřovat dál.

Jsou možné nějaké odchody či příchody?
Odchody určitě. Máme velmi široký kádr a po přípravě si sedneme a musíme zvážit, kolik hráčů si necháme tady a kolika umožníme třeba hostovat, aby jejich výkonnost šla nahoru.

A jak počítáte s hráči, kteří se vrátili z hostování jako Sedláček, Lička a podobně?
To jsou právě ti hráči, nad kterými se během letní přípravy rozhodneme po poradě s nimi, aby to pro ně i pro Slavii bylo to nejlepší.

Nepočítáte s posilou do defenzivních řad?
Do defenzivních řad máme připravené mladíky z Béčka, kteří absolvovali velmi slušně minulou sezónu za béčko a uzdravil se Šilhavý, je tam Nachtman. My těch hráčů máme dostatek a brát si hráče jenom proto, abychom je tady měli, to by přicházelo v úvahu tehdy, kdyby byl zájem o někoho ze zadních řad.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)