Hráči Slavie

Olayinka se nejpozději v létě přesune do CZ Bělehrad

Peter Olayinka půl roku před vypršením smlouvy v Edenu podepsal nový kontrakt v Srbsku.

Hráč využil svého práva podepsat novou smlouvu půl roku před vypršením té stávající. Nejpozději v létě se tak přesune do CZ Bělehrad, kde podepsal smlouvu do léta 2026.

Slavia uvedla, že aktuálně jedná s Crvenou Zvezdou o přesunu Olayinky již nyní v zimě. Na soustředění do Portugalska se Slavií ale hráč odcestoval.

K odchodu dlouholeté opory se na Twitteru vyjádřil také předseda představenstva Jaroslav Tvrdík: „Olayinka je pro mě kapitán Slavie. Ikona. Jeden ze symbolů současné éry. Klubu dal pozitivní energii a nejlepší léta své fotbalové kariéry. Patří mu respekt a úcta. Portrét na stěně stadionu. Všichni mu můžeme popřát hodně štěstí v novém klubu. Milujeme tě, Oli.“

27letý Peter Olayinka přišel do Slavie v létě 2018 z Gentu za tehdy rekordní sumu cca 85 milionů korun. Ve Slavii tedy dosud odehrál 4,5 roku. Za tu dobu získal 3 tituly, 2 domácí poháry a zahrál si Ligu mistrů. Dohromady to dává 170 soutěžních zápasů a 44 branek. Olayinka se pak stal slávistickým historickým rekordmanem v evropských zápasech - odehrál jich tu 55 a vstřelil v nich 13 branek.

Komentáře (285)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé