Fortuna liga

Bohemians - Slavia 0:2

Slavia po porážce v Římě porazila v Ďolíčku Bohemians 2:0 brankami Tomiče a Chytila. Svého soupeře slávisté pustili jen do velmi mála šancí a zápas měli plně pod kontrolou. Díky ztrátě Sparty v Mladé Boleslavi se navíc Slavia po třináctém kole posouvá do čela ligové tabulky.

Slávisté nastoupili k zápasu s vědomím, že jejich nejbližší konkurenti v neděli prohráli. V případě vítězství tak mohla jít Slavia do čela ligové tabulky. Trenéři vrátili do sestavy Jana Bořila, který si odseděl čtyřzápasový trest z derby. Na krajích hřiště tentokrát hráli Tomič a Provod, v útočné trojici Jurečka, Tijani a Chytil. Domácím chyběli vykartovaní Prekop a Hybš a na základě dohody o hostování nemohl nastoupit ani Beran. V úvodu zápasu byli aktivnější hráči Bohemians a slávisté se nemohli pořádně dostat k míči, natož na soupeřovu polovinu hřiště. To se změnilo ve čtvrté minutě, kdy Chytil poslal do malého vápna míč na Tijaniho a ten v naprosté tutovce ani netrefil míč. V osmé minutě pronikal do vápna Puškáč, ale Ogbu jej nakonec dohonil a znemožnil mu zakončit i nahrát. Tomič střelou z dálky daleko minul. Ve 14. minutě prošel Zafeiris do vápna, ale jeho následný centr nevedl k nebezepčnému zakončení. O tři minuty později vybojoval míč Tijani a Jurečka střelu zpoza vápna opřel jen do jednoho z bránících hráčů. Ve 20. minutě se slávisté radovali. Rohový kop Provoda hráči Bohemians odvrátili za vápno, kde Oscar z první přihrál vedle sebe Tomičovi. Ten se bez přípravy opřel do míče a prudká křížná přízemní střela zapadla přesně k tyči - 0:1! O čtyři minuty později to mohlo být o dvě branky, jenže Chytil z úhlu rozvlnil jen boční síť a v další situaci pak Zafeirise vychytal Jedlička a následně Jurečka ve vápně vysoko přestřelil. Ve 30. minutě neproměnil Chytil obrovskou příležitost, když vystihl špatnou rozehrávku soupeře, udělal kličku Jedličkovi, jenže z úhlu nepochopitelně nedokázal trefit prázdnou bránu. A Slavia mohla pykat, Jánošovu prudkou střelu z dvaceti metrů vyrazil Mandous do strany. Pak u rohového praporku chyboval Bořil a daroval soupeři roh, ze kterého zakončoval Köstl a Mandous vyrazil se štěstím na další roh. I po něm musel zasahovat Mandous, což se mu podařilo, jenže se u zákroku zranil a lékaři Slavie mu museli ostříknout kotník. Do konce poločasu byla hra klidnější, jen Oscar dostal žlutou kartu za zákrok na polovině hřiště. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení Slavie.

Druhou půli začali střelami Zafeiris a Provod, první pokus byl zablokován a druhý mířil vysoko nad bránu. Zafeiris pak prošel krásně do vápna, dal pod sebe Provodovi, ale ten měl příliš dotyků s míčem, střílel z otočky a trefil jen obranný val před sebou. V 56. minutě se po rohovém kopu Bohemians srazili hlavami Ogbu a Puškáč. Puškáč tuto srážku odnesl horším zraněním a musel být střídán Kozákem. Za další čtyři minuty nahradil velmi špatně hrajícího Jurečku Jurásek. V 66. minutě připravil Zafeiris střeleckou pozici pro Chytila, který ale poslal míč vysoko nad bránu. O minutu později se ale už Chytil radoval, Zafeiris proskočil skrz tři hráče, míč sice nemířil na Chytila přesně, ale Vondra jej kopl právě jen do slávistického útočníka, kterého tím poslal do situace tři na jednoho. Chytil ji vyřešil přesnou střelou k tyči a Slavii uklidnil - 2:0! V 75. minutě to zkusil z dálky Tomič, tentokrát ale atakoval víc rohový praporek než branku. Slavia však zápas kontrolovala a nepouštěla soupeře k ohrožení Mandousovy branky. Na poslední čtvrthodinu hry se do hry dostal s Wallemem také Sheriff Sinyan, který se postavil do středu zálohy. Po tomto střídání začali mít Bohemians převahu, Köstl střílel ve vápně akrobaticky nad bránu a zařízení netrefil ani hlavičkou Matoušek. Když domácí neskórovali, jejich nápor se brzy zase vytratil. V 86. minutě střílel Provod z úhlu a těsně minul vzdálenější tyč. V nastaveném čase byla Bořilova střela zablokovaná a Jedlička vytáhl Oscarovu střelu na roh. Zápas pak klidně doplynul do svého konce a Slavia mohla slavit možná až nečekaně klidnou výhru 2:0 a posun do čela ligové tabulky.

13 - Neděle 29. 10. 2023 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
0 - 2
0 - 1
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

20. Michal Tomič
67. Mojmír Chytil

Komentáře (296)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé