Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

Slavia padla se Spartou v prodloužení, když ztratila dvoubrankové vedení v zápase.

V souhrnu si troufnu říct, že se hrál na české poměry špičkový zápas. Občas je k vidění ještě víc strhující průběh (třeba naše úvodní jarní kolo s Jabloncem), ale zejména po stránce taktické i individuální kvality u nás nic lepšího neuvidíte. Obě pražská S jsou v současnosti velmi dobrá mužstva evropské úrovně (a je třeba k nim připočíst i třetí Plzeň). Zápas tentokrát nabídl vyvážený poměr mezi nasazením a fotbalem, takže se z derby nestal přebor v prasení jako na podzim. I díky tomu, že debutant Rouček pískal mnohem lépe než naposledy Szikszay.

Vzhledem k velmi vyrovnanému dění na trávníku bylo trestuhodné, že Slavia nedokázala na domácí půdě udržet dvoubrankové vedení. Hlavní část viny padá bohužel na obvyklou oporu Ogbua, který pokazil už třetí derby po sobě. Takhle šílenou minelu si nemůžeme v těžkém zápase dovolit, navíc nebyla od naší obrany jediná. Sparta pak potvrdila svou současnou kvalitu, když zvládla vyrovnat a dostat zápas do prodloužení.

V něm nakonec uspěla po penaltě, kterou doporučil VAR. Jde o diskutovaný moment, který vyvolal mnohé emoce nejen mezi fanoušky, ale i mezi realizačními týmy. Zkusím se na to podívat objektivně. Už jsem zmiňoval, že rozhodčí Rouček podle mě zápas zvládl a pískal stejně na obě strany. Nepochybuji, že kdyby ho VAR zavolal ke stejné situaci v opačném gardu, tak penaltu stejně tak odpíská v náš prospěch. Už v předchozím průběhu zápasu bylo navíc ve vápnech několik diskutabilních momentů - zákrok Mandouse v první půli, střet Vorla s Dioufem, zákrok na Holeše těsně před koncem základní hrací doby a zákrok Vlčka na Olatunjiho v prodloužení. O penaltě se v těchto momentech dalo přemýšlet, ani jeden ze zákroků mi ale nepřipadal natolik jednoznačný, aby do toho rozhodčí musel vstoupit.

Zhruba ve 110. minutě ale došlo k ruce Vlčka. Z mého pohledu byla od těla a zvětšovala jeho plochu, nicméně na druhou stranu byla nastřelena zblízka (cca 2 metry) a byla v přirozeném pohybu a spíše směrem od míče. Faktem je, že se za takový kontakt penalta odpískat dala a s podobným rozhodnutím se v ligových soutěžích setkáme poměrně běžně. Zrovna o víkendu v podobné situaci vstoupil do hry VAR v derby Liberec - Jablonec a penalta se kopala také. A komise toto rozhodnutí posvětila (což ovšem alibisticky dělá v podstatě všech momentech, kdy nejde o jednoznačnou chybu). Na druhou stranu si nejsem jist, zda šlo o tak jednoznačné pochybení rozhodčího, aby do hry vstupoval VAR. A jak sleduji soutěž v Anglii, tak si jsem skoro jistý, že tam by se podobná ruka nepískala a video by mlčelo. Což je podle mě i ku prospěchu fotbalu. Je smutné, že takto zajímavý zápas rozhodne nastřelená ruka, u které je pochybení bránícího hráče minimální (na rozdíl od podzimní nekoordinace Ogbua, kdy míč letěl z mnohem větší vzdálenosti). Takže o zářez podle mě nejde, šlo o smolný okamžik, kdy se penalta pískat mohla a nezřídka se i píská. Zároveň šlo ale o zásah videa v momentu, který se dá těžko považovat za jednoznačnou chybu rozhodčího. A těžko se divit frustraci slávistů, když víte, že od videa intervenoval Starý, který odřídil nechvalně proslulý jarní zápas Sparty v Liberci...

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 5 - Hned na začátku dostal alibistickou rozehrávkou pod tlak Ogbua a byla z toho šance soupeře. V první půli si pak připsal velmi dobrý zákrok při standardce Birmančeviče. Jinak bych ale čekal, že nás v těžkém zápase podrží víc. Vybavuji si jeden dobrý výběh a odehrání míče před soupeřem, jinak se ale k zpacifikování míčů za obrany nebo z centrů moc neměl. I tři inkasované branky ze čtyř šancí není ideální vizitka, byť se mu žádný gól vyčítat nedá. Za současné situace se ale dá otevřeně předpokládat, že pokud se Staněk dá zdravotně dohromady, tak se postaví do branky. Mandous si o místy jedničky v silné konkurenci na jaře neříká.

Tomáš Holeš - 5 - Z obrany předvedl asi nejméně chyb, zároveň ale nijak zvlášť nepřesvědčil, že by na něm měla obrana stát. Rychlostně patří k našim pomalejším stoperům, v těžkých soubojích tělo na tělo často odpadával.

Igoh Ogbu - 3 - Jak už jsem psal v úvodu, tak ztráta nadějně rozehraného derby jde opět hlavně za ním. Bohužel se z něj stává druhý Ousou, tedy hráč, který nezvládá atmosféru derby a dělá školácké chyby. Ogbu už pod tlakem špatně rozehrál v úvodu, pak měl štěstí, že horko těžko zvládl uhasit svou další minelu. Do třetice už jsme inkasovali, když Ogbu promáchl jednoduchý míč. Pak si připsal ještě jedno netrefení balonu. Při tolika velkých chybách je bohužel vedlejší, že jinak byl ve vzduchu dominantní a vyhrál spoustu těžkých soubojů s Olatunjim.

David Zima - 5 - Já jsem při jeho příchodu psal, že kvůli dlouhé pauze od něj těžko můžeme v první půli jara čekat větší přínos. Což se bohužel naplňuje. V derby nepůsobil Zima nijak jistě, připsal si jednu velkou minelu, kterou naštěstí dobrým návratem na poslední chvíli uhasil. S postupujícím časem se zlepšil a snažil se i více zapojit do útočné fáze. Což je fajn, ale efekt tam nebyl, když pak stejně s míčem nic kloudného nevymyslel. Kdo od něj hned čekal rozdílové výkony, ten nyní rychle přichází o růžové brýle.

David Douděra - 6 - Odehrál dobrý zápas, i když směrem dopředu bych si představoval ještě výraznější a přesnější výkon. Přesto patřil mezi hráče, kteří nezklamali. Měl i výhodu, že hrál na Ryneše, který patřil mezi horší hráče na hřišti.

Lukáš Masopust - 7 - Šachování s Masopustem v sestavě je pro mě dokladem toho, co dělají Trpišovský a spol. špatně. Lukáš je zejména útočný hráč na kraj hřiště, přesto se z něj snažíme dělat stopera nebo středního záložníka. Ok, Pardubice s tím možná zvládneme, ale v těžkých zápasech se to dříve či později zákonitě odhalí jako slabina. Musím však uznat, že včera tomu tak nebylo, Masopust do toho dal vše a odehrál i na nezvyklém postu dobrý zápas. Není to hráč pro kontrolu nad zápasem, nicméně snaha zrychlit přechod do útoku nebyla z jeho strany na škodu. Pochválit ho musím zejména za pohotovou střelou před gólem Dioufa. Dozadu měl nějaké problémy a připsal si více faulů, nicméně ze zápasu ještě vyšel se ctí. Musí se ale jednat jen o nucený a výjimečný záskok, ne o trvalejší přeučování hráče na post, pro který nemá předpoklady na evropské úrovni.

Oscar Dorley - 7 - V poli náš druhý nejlepší hráč po Chytilovi. S míčem byl skvělý, neztrácel ho a nápaditě rozdával. Známku mu ale musím snížit za nesmyslné řešení šance za stavu 2:0. Pokoušel se o těžký lob, když mohl postupovat sám na brankáře. Tam se zápas mohl zlomit a Oscar bohužel jen potvrdil, že pro soupeřovu branku neznamená velké ohrožení.

Malick El Hadji Diouf - 6 - Měl mnohem těžší pozici než na druhé straně Douděra. Preciado je totiž ve výborné formě a hrál mnohem lépe než Ryneš. Mladý Diouf zápas odmakal se ctí, byť bylo vidět, že ekvádorský reprezentant má ve vzájemných soubojích o něco navrch. Nejlepším momentem Malicka byla jednoznačně pohotově doražená střela Masopusta. Ocenit musím i jeho kondici. Naopak postupem času se do jeho hry dostalo až příliš mnoho nepřesností při rozehrávce.

Ivan Schranz - 7 - Je vidět, že mu svědčí rychlejší přechod do útoku do otevřenější obrany. Vstřelil první branku zápasu, když si dobře udržel soupeře za zády a zakončil přesně k tyči. Výborně provedeno! Jeho stažení v průběhu druhé půle bylo celkem logické. Schranz je náběhový typ a při ztrátě rychlosti z únavy už toho třeba po kombinační stránce nemá až tak co nabídnout.

Mojmír Chytil - 9 - Je ve fantastické formě a včera za mě odehrál herně nejlepší zápas za Slavii. Až bych se nebál říct, že tolik skvělé práce v poli pro mužstvo neodvedl ani Škoda v nejlepších letech. Chytil bojoval často s přesilou kvalitních stoperů Sparty, dokázal proti nim udržet spoustu míčů a nejednou je dokonce vyřadil kličkou a utekl jim. Velká většina povedených akcí Slavie šla právě za Mojmírem. První branku pak skvělou akcí připravil pro Schranze. Reprezentační výkon.

Conrad Wallem - 5 - Poslední zápasy je nevýrazný. V zápase se snažil, ale více se proti obraně Sparty prosadit nedokázal. Těsně před střídáním alespoň nebezpečně vypálil. Nebyla to sice nijak extra dobrá pozice, ale Vorel měl se střelou problémy a z takových akcí klidně může padnout gól z dorážky, viz obdobná střela Masopusta a dorážka Dioufa.

Petr Ševčík - 6 - Trenéři si ho šetřili pro nedělní derby a nasadili ho až cca v 70. minutě. Ševčík nezklamal, byl hodně na míči, v prodloužení dobře našel v šanci Tijaniho. Přesto bych od něj čekal, že bude jako čerstvý hráč na hřišti ještě o trochu výraznější, aby se dalo říct, že by v takhle těžkém zápase dělal rozdíl ve prospěch Slavie.

Lukáš Provod - 5 - Z mého pohledu byl méně výrazný než Ševčík. Čekal bych toho od něj při střídání víc, i třeba po stránce intenzity hry, kdy se o něm říká, že patří mezi dobře fyzicky připravené hráče. V zápase ale tak nějak zapadl, že byste nepoznali, že má v nohách o 70 minut méně než třeba Diouf.

Muhamed Tijani - 4 - Zklamání. Proti Pardubicím toho v poli odvedl hodně, tentokrát mužstvu za 40 minut moc nepomohl. Bylo smutné vidět, že unavený Chytil pracoval nadále výrazně lépe. Ve své velké šanci v prodloužení trefil Panáka, od kterého se míč odrazil do tyče. Jeho rugbyový kop z velmi dobré pozice za vápnem v samotném závěru jen podtrhl jeho nepovedené střídání.

Tomáš Vlček - 4 - Odehrál smolné prodloužení, kdy si nepříliš šikovně počínal ve vápně. Už jeho souboj a následná ruka s Olatunjim byla diskutabilní, po další ruce a zásahu videa už se pískala penalta. Vím, že to bylo zblízka a v přirozeném pohybu, nicméně nejeden obránce tomu v těchto chvílích předchází hrou s rukama za zády.

Michal Tomič a Jan Bořil nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

čtvrtfinále - Středa 28. 02. 2024 18:00

MOL Cup, 2023/2024
2 - 3
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

39. Ivan Schranz
48. El Hadji Malick Diouf

AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

56. a 70. Olatunji
114. Karabec (pen.)

Komentáře (214)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Alanor (admin)     před měsícem 29.02.2024 16:17 |  
    30 3

    S povzdechem si také musím vzpomenout, jak mě tu jeden z insiderů v létě ubezpečoval, že se Olatunji kvalitou nemůže Tijanimu ani blížit. A jak prý víme, co děláme. No, realita byla nejen včera v tomhle minisouboji krušná...

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Thorklaer (přítel SN)     před měsícem 29.02.2024 16:27 |  
      22 3

      Zpětně musím říct, že bych v létě 2023 nevěřil, o kolik může být Olatunji lepší než Tijany.

      Olatunji celý zápas v pohybu, nepříjemný v presinku, dynamický, rychlý.
      Tijany na mě působí jako dinosaurus - statický, trvá mu než se rozběhne a i tak je pomalý. Když připočtu časté nedostatky v kvalitě a vyjádření trenéra před startem jara, že i vysoký útoční musí presovat, tak si myslím, že Tijany není hráč pro Slavii.
      A teda právě v presování obránců (což byl roky náš charakteristický znak) nás včera Sparta až bolestivě předčila.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Alanor (admin)     před měsícem 29.02.2024 17:09 |  
        15 0

        Já bych neřekl, že je Tijani extra statický. Spíš blbě čte hru a pohybuje se ve špatných prostorech. V tom je velký rozdíl s Chytilem. A pak když už je ve hře, tak často zápolí s technickými nedostatky.

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          mig52     před měsícem 29.02.2024 17:33 |  
          20 6

          Nechci Tijanimu křivdit, ale u něj scouting neodvedl dobrou práci. Pokud by přicházel ze zahraničí, bych to pochopil, ale nevědět, na jaké úrovni je hráč z ligy, mi přijde jako těžké diletanství. Asi jsme se nechali zmást skutečností, že měl Tijani v jednom období vlnu, ve které nasázel pár gólů a naše sportovní oddělení si myslelo, že přivádí ostrostřelce. Mám obavu, že se jedná o podobný provar, jako kdysi s Kesslem. Moc rád bych se mýlil, protože na mne působí jako velký sympaťák.


          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

            Koubasake     před měsícem 29.02.2024 17:42 |  
            17 0

            No průser jako Kessel to asi nebude, ale z toho, co zatím za tu dobu, co tu je, předvedl, to žádný supr nákup nebude. Určitě se dalo vybrat v té době lépe.... Hlavně by se mělo přestat nakupovat hráče, kterým se podaří polovina sezóny.


            Komentář byl uživatelem upraven (29.02.2024 19:42) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

              mig52     před měsícem 29.02.2024 19:26 |  
              2 2

              Souhlas, Tijani má výhodu ve vysoké postavě, takže může pomoci při standardkách, byť jeho hra hlavou potřebuje hodně doladit.

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          Ragnarok     před měsícem 29.02.2024 20:45 |  
          5 2

          Tos vystihl, Alanore. A přesně tohle jsou dovednosti, které do toho hráče nedostaneš. Tohle je přesně druh talentu, který máš a nebo ne.

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          Steevee     před měsícem 01.03.2024 09:30 |  
          2 3

          Na téma Tijaniho a techniky. Si najděte video ze zimní přípravy, jak hraje s někým (myslím se Zafeirisem?) hru, kdy mají zvednout někde z malého vápna balón na břevno a hlavou po odrazu od něj dát gól. Tijani z místa, z klidu, není schopný se tomu břevnu ani přiblížit. Jako že ty balóny nechává krátké o metry. A fakt jako u toho vypadal jako kopyto. Na to není moc jiný výraz.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      guyincognito     před měsícem 29.02.2024 16:30 |  
      13 2

      Ještě bych zmínil, že jsme z typologicky podobných hráčů pohrdli i Beageluem, Durosinmim a Cicilliou. Všichni jsou za mě lepší než Tijani.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Alanor (admin)     před měsícem 29.02.2024 17:10 |  
        16 0

        Beauguel a Durosinmi ano. Ale Cicilia je hráč s nejhorším pohybem v lize. Ten má nulové předpoklady pro Trpišovského fotbal.


        Komentář byl uživatelem upraven (29.02.2024 17:11) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Lantenac     před měsícem 29.02.2024 18:42 |  
      4 0

      Mně přijde, že Tijani moc nedokáže využívat svoje fyzické předpoklady. Olatunji určitě není větší technik nebo kvalitnější střelec, ale do všeho jde naplno, soupeři znepříjemní každý souboj a tím ho nutí k chybám. Tijani se často pohybuje ve špatných prostorech a působí tak nějak "hodně" a neobratně. Ten tlak na stopera nevytváří zdaleka takový.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Ados     před měsícem 29.02.2024 20:53 |  
      6 2

      Dávid Škutka byl snad lepší a to je co říct. V létě jsem si přál Olatunjiho, protože v Liberci hrál dobře. Vybrali jsme si hold špatně. Tijani má záblesky jako třeba v neděli s Pardubicemi, ale jsou to fakt jen záblesky. On nemá ani dobrou hlavu na to jak je vysokej.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Karel13     před měsícem 01.03.2024 11:37 |  
      3 1

      Tijany se totiž snaží hrát fotbal a vzhledem k jeho postavě a trochu komickým pohybům mu často pískají fauly. Až se naučí padat a svíjet se i bez toho, že by se ho někdo dotknul, tak kam se na něj bude Olatunji hrabat ...

  2. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    rudahvjezda     před měsícem 29.02.2024 16:27 |  
    13 1

    Oscar opravdu nemohl jit sam na branu, nemel v ten moment rychlost, byl krizovan a pokus o lob byl sympaticky, byt mu technicky nevysel. Urcite si zaslouzi vyssi znamku, v zaloze byl jasne nejlepsi na hristi. Nechapu ani neustalou kritiku na Zimu - ano, mel kiks, ktery ale sam fantastickym navratem napravil. Jinak je nesmirne aktivni, v obrane spolehlivy s velkou nadstavbou.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      luk (přítel SN)     před měsícem 29.02.2024 16:39 |  
      8 1

      Ještě k tomu Zimovi, přišlo mi, že už to na konci moc fyzicky nedával. Potřebuje dotrénovat a sehrát se s ostatními, přeci jenom se nám ten tým od dob, kdy tu prvně působil, trochu změnil. Pak půjde nahoru.

  3. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    provit     před měsícem 29.02.2024 16:28 |  
    13 5

    S hodnocením víceméně souhlas až na Zimu. To jak "bránil" při druhém gólu stojí za profackování. Neopomenul bych ani jeho výlet k bráně soupeře asi v 89. minutě, kdy lehkovážně ztratil balón a vůbec se neobtěžoval zabrat dozadu. Přičtu li k tomu i několik namazání soupeři a prakticky žádný viditelný přínos při bránění, tak je to za mě výkon na pomezí 2/3.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Tacit     před měsícem 29.02.2024 17:28 |  
      4 1

      Zima je dobře hodnocen za pohyb dopředu (ostatně Vlček taky), ale u obránců je přece primární bránění vzadu. Tady mají oba dost rezerv. Vlček má tu výhodu, že je rychlej, ale když je Zima na útočné akci, často až v malým vápně soupeře, tak za to něj vzadu hasí záložníci. Když ale nezvládne přihrávku, tak je zle. A některý jeho přihrávky, nebo ztráty míče byly až strašidelný.
      Teď jsem si některý úryvky znovu pouštěl a při druhém gólu Sparty byl Zima přes 20 metrů za Olatunjim a bránění se vůbec neúčastnil, jen tam tak do vápna dopochodoval, ale to už Mandy dávno lovil v síti.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      japhy     před měsícem 01.03.2024 11:37 |  
      3 0

      Už jsem to psal k zápasu. U druhýho gólu neudělal Zima žádnou chybu.
      Jinak ho ale bránit nehodlám, vím, že nás peníze trápit nemusí, ale sorryjako, posila za 100 mega takhle hrát nemůže. Snad se zvedne.

  4. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    KurdtK     před měsícem 29.02.2024 16:30 |  
    14 0

    K tomu výčtu "kontroverzních" situací bych přidal sestřelení Dioufa Vorlem ve vápně, za mě nejjednoznačnější z nich. Ale Starý, já vím.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Alanor (admin)     před měsícem 29.02.2024 17:12 |  
      4 3

      Doplněno. Pro mě to taky nebyla záležitost, do které by měl vstoupit VAR.

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          witty13     před měsícem 29.02.2024 20:37 |  
          6 0

          Nevim jestli na hlavu, ale bez mice, a jasny uder. Faul a zluta minimalne

          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

            KurdtK     před měsícem 29.02.2024 20:44 |  
            4 0

            Ok, na hlavu asi ne, ale jednoznačně ve vápně. Faul, karta, penalta. Ale já vím, Starý.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Flame     před měsícem 29.02.2024 17:26 |  
      8 1

      Těch podivných rozhodnutí bych viděl víc, preciado dobře věděl kam šlape(ostatně měl být vylitej ze hřiště už v minulém derby a potvrdila to i křetínského komise), loket na Holeše ve vápně bez povšimnutí.
      cuchta měl kartáč za kecy a po stejném šlapáku, za který dostal Masopust žlutou měl dostat druhou žlutou a redku a v neděli stopku. Rozhodčí se z toho vyzul kartáčem za tahání za dres atd.
      Pamatujete na váchův brankářský zákrok, ta pátral VAR jak to zaonačit, aby nebyla pentle, tady VAR naprášil ruku hned.
      Ale nic co se nedalo čekat.
      Prohrát vyhraný zápas po vlastních chybách je umění a velká otázka na neděli.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Flame     před měsícem 29.02.2024 18:17 |  
        1 5

        Vlčák odmítl po zápase podepsat zápis o utkání, očekávám, že nás vyloučí z ligy.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      witty13     před měsícem 29.02.2024 17:51 |  
      6 1

      Tohle jsem nechapal hned. A divim ze se to komentarori nerozvedli. Je jedno na ktere strane to ted bylo, ale byla to situace bez mice, bez samce hrat balon, a vlastne to byl fyzicky utok. Kdyz pujdu do extremu. Kdyby se takto nekdo ohnal v poli, je to minimalne na zlutou, a i cervena se v kontextu hry “bez balonu” da obhajit. Diouf pak samozrejme chybel vzadu, kde se mel vracet s Preciadem.

  5. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Slávista 51     před měsícem 29.02.2024 16:32 |  
    1 1

    No, uvidíme,
    jak dopadne hlasování fanoušků.
    A porovnáme.

  6. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Wolfmur     před měsícem 29.02.2024 16:33 |  
    4 8

    Já mám zatím velmi rozpačitý názor ohledně Dioufa zatím nesdílím takové nadšení jako většina. Včera sem si osobně myslel, že bude jedním z prvních střídajících. Možná sem si ho vykreslil při příchodu až moc růžově nebo nevím ale upřímně sem od něj čekal trochu větší rychlost a dynamiku. Přijde mi, že mu chybí samozřejmě nějaká sehranost (to bude chvilku trvat), ale za mě i fyzička. Včera kolem té 70-80té minuty bych ani nepomyslel, že bude na hřišti ještě skoro celé prodloužení. Myslím si, že to je jeden z důvodu proč mu poté vůbec nevycházeli ty průnikové přihrávky. Ale třeba se pletu mě by zajímalo v čem vás Diouf zatím tak zaujal? Rád změním názor, ale za mě to zatím není hráč do základní sestavy.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Alanor (admin)     před měsícem 29.02.2024 17:16 |  
      22 1

      Je mu čerstvě 19, v dospělém fotbale má za sebou na profi úrovni půl roku. Čekat hotového hráče nemohl nikdo soudný a ani jím Diouf není.

      Ale potenciál je u něj velký. Pohybově výborný, dozadu neměl potíže, dopředu výborně doplňuje vápno. Umí si hodit míč kolem obránce do prostoru a utéct mu. Dobrý v soubojích i hlavou. Kombinačně a přehledem ve hře je to zatím trochu slabší.

      Větší rychlost a dynamiku? Viděl jsi Preciada, jak dal gól Galatasarayi? Je to velmi rychlý hráč i na Evropu a Diouf mu rychlostně v pohodě stačil. Kdyby za soupeře hrál Bolt a Diouf ho nestrčil do kapsy, tak taky řekneš, že si od něj dynamikou čekal víc?


      Komentář byl uživatelem upraven (29.02.2024 17:18) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        hiker42     před měsícem 29.02.2024 17:28 |  
        6 1

        Podle mě byl Malick strašně nepřesný a zkazil spoustu jednoduchých přihrávek. Na druhou stranu nedostaval prihry do běhu, ale do stoje, což je obecně zhoršený aspekt naší hry - aktuálně bychom zazdili i Alexe Baha.
        Za půl roku ale bude Malick skvelej, nepochybuju.


        Komentář byl uživatelem upraven (29.02.2024 17:29) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          SLAVIESTA     před měsícem 29.02.2024 19:38 |  
          2 5

          Se všemi jeho potenciálními přednostmi a klady souhlasím. To ale nemá pro mě hodnotu v konkrétním
          zápase. Viděl jsem jak nejméně 4x(možná 5x) odevzdal formou špatné, naivní přihrávky, míč soupeři. Pro Slávii bylo potom obtížné míč znovu vybojovat. Za mě 4(jen díky pohotovému gólu).

          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

            hiker42     před měsícem 29.02.2024 20:03 |  
            1 0

            Jj. měl jsem ho včera pod sebou a ty ztráty byly do očíbijící. Ovšem jak jsem psal, důvodem byly špatné přihrávky na něj, kdy on raději hraje na riziko dopředu, než by se účastnil naší překulované, a druhá věc je, že na něj hrál Preciado. Pořád si myslím, že je lepší než Dumitrescu a Bořil. Ale máme na ten post ještě Zmrzlého. To jsou paradoxy našich nákupů - na špílmachra jen zraněný Zafeiris..

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Martin 58     před měsícem 29.02.2024 20:30 |  
      24 2

      Pánové, nějak vám uniklo, že Malick zvyšoval naprosto klidně na 2:0. Pak mělo být na nás, abychom ten zápas dotáhli do vítězného konce. A vy se tady věnujete kritice devatenáctiletého kluka (narozen 28.12.2024, takže čerstvě (!) devatenáctiletého) , který je tu 14 dní i s cestou ze Skandinávie. Tohle umíme snad jen my, Češi.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Greaves     před měsícem 29.02.2024 20:45 |  
        14 2

        Přesně, je mu 19 let, hrál 2 zápasy a dal 2 góly. Kolik takových borců tady hrálo???

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        SLAVIESTA     před měsícem 01.03.2024 12:48 |  
        2 2

        To sebemrskačství - to umíme jen my Češi - mi jde silně na nervy. Takhle o svém národu mluví skutečně snad jen Češi.
        A když někdo nastoupí do vypjatého derby, tak nese před fanoušky svou kůži na trh, ať je mu kolik chce - třeba 12. A když několikrát za sebou přihraje tak, že ohrozí svoje mužstvo, tak ho věk neomlouvá a já nebudu říkat, že hrál krásně, protože je perspektivní a je mu teprve 19. Ale jsem schopen a uznávám, že nastoupit dvakrát a dát dva góly, taky něco znamená a věřím, že to bude posila a vynikající hráč. Hodnotím ale jen to, co vidím v daném zápase.

  7. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    guyincognito     před měsícem 29.02.2024 16:36 |  
    15 4

    Já bych byl trochu střízlivější u Dioufa - celý druhý poločas jsem ho měl pod sebou a ty jeho technické nedostatky jsou do očí bijící - do toho má navíc strach z jakékoli těžší přihrávky. Soupeř v druhé půli pochopil, že od něj nemůže přijít žádná jiná přihrávka než nakopnutí na útočníka do souboje a od té chvíle už naše levá strana nevyprodukovala nic.
    Když připočtu jeho nezachycení soupeře před druhým gólem tak mi vychází, že v neděli bych raději viděl vlevo Zmrzlého.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Tacit     před měsícem 29.02.2024 17:03 |  
      2 0

      Musí zlepšit přesnost přihrávek a techniku. Ale je mu teprve 19, tak to asi dokáže.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Martin 58     před měsícem 29.02.2024 20:24 |  
        5 0

        Je málo střelců, natož wingbacků, kteří by dokázali tak chladnokrevně zakončit jako Diouf v Karviné a proti Spartě.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Alanor (admin)     před měsícem 29.02.2024 17:27 |  
      16 0

      Takhle těžký zápas hrál poprvé v životě. Na Preciada, který aktuálně patří k hráčům soupeře v nejlepší formě. Já ten Dioufův výkon hodnotím jako nadějný, když to v kostce zvládl, byť s nedostatky a dílčími výhradami.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Karel1 (přítel SN)     před měsícem 29.02.2024 18:04 |  
      7 0

      Taky jsem měl v druhé půli Dioufa pod sebou a dost jsem se na něho zaměřil. Mě přišlo, že i když táhne útok do rozhozené obrany, tak nikdy nenásleduje okamžitě centr, ale zaseknutí a vymýšlení. Většinou to pak dá dozadu, ale včera se pakrát pokusil o průnikovou přihrávku a několik z toho bylo zachyceno soupeřem a následoval rychlý protiútok. Věřím, že jeho čas ještě přijde, ale zatím bych také preferoval Zmrzlého.

  8. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    PtakKuku     před měsícem 29.02.2024 16:40 |  
    18 0

    Dával bych horší známku Wallemovi, přišel mi strašidelnej.

  9. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    guyincognito     před měsícem 29.02.2024 16:51 |  
    9 0

    Ještě bych zmínil, že v neděli bude podle mě extrémně důležité vyloučení Jardy Zeleného (pokud to chápu správně, červená se přenáší do ligy) v závěru utkání. Ryneš byl na hřišti celých 120 minut a soupeř nemá na jeho pozici nikoho jiného. Cílem by mělo být dostat ho pod co největší běžecký tlak od začátku do konce.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Papol     před měsícem 29.02.2024 18:45 |  
      12 1

      Raději bych bral vyloučení slepičáře. Jarda Zelený je slušný kluk a je mi ho krapet líto. Jo, souhlas, hrát přes Ryneše a vykartovat ho. Je náchylný na ostré fauly a už mu to 2x prošlo......

  10. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    kupik     před měsícem 29.02.2024 17:13 |  
    18 5

    Dobrý odpoledne,přátelé
    v první řadě velký poděkování kol.Alanorovi za objektivní a naprosto profesionální rozbor.
    Se známkama taky nemám problém,a jak známo,i když se na známkování nějak necejtím býti vybaven,půjdu dnes proti proudu a M.Chytilovi dávám velkou 10 a Oskárkovi 9.
    Tihle dva chlapci včera předvedli velikou fotbalovou školu a kdyby se k nim přidali alespoň další 3 až 4 naši borci tak by bylo po smutku.Tím ale neříkám,že ostatní hráli tužku.
    Bohužel,takhle smutním jako každý z vás.
    A zároveň s tím smutkem se ve mně taky trochu míchá pocit nasranosti a zloby.
    A povím vám proč.
    Nechci tady poplivat sudího,dejme tomu,že nechal hru plynout v mezích.Ale písknout diskutabilní pentli ve 114. min.je pro mě zářez.Podotýkám,že to nemuselo a taky nebylo z jeho hlavy,ale víme kdo seděl u mikroskopu.
    Zajímavý,že na druhou stranu se Variátor neozval.
    Viděl jsem v poslední době dosti zápasů PL,LL,Serie A.Taktéž holandskou,francouzskou,portugalskou.
    Nevzpomínám si,že bych byl svědkem podobnýho vynálezu.Prostě ruka je ruka a né letmý dotek.Kór od nohy.Kdo hledá,najde.
    Pravda,s 2 gólovým náskokem jsme měli pracovati jinak,jak na place,tak na lávce.
    Ale to je všechno kdyby tohle a kdyby támhleto....Kdyby sme zahráli na půli soupeře jinou šarádu než se stalo,tak nemuselo dojít k situacím,za který je nyní I.Ogbu na popravišti.
    Já vím,bolí to,bolí.Ale nezoufejme, v životě lidským jsou daleko horší věci.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Martin 58     před měsícem 29.02.2024 20:22 |  
      8 0

      Velký souhlas s Oscarem. Nedovedu si představit, jaký výkon by to byl, když by hrál pak za 8-9-10.
      Oscy je v české lize naprosto jedinečný a fantastický hráč. Každý ví, že nemá v té levačce švih a dělovku od něj asi nikdy neuvidíme.
      V zápase se 2x dostal do šance, díky dokonalým atakům, které soupeř nebyl schopen předpokládat.
      Absolutně klíčový hráč. Pro tým je zřejmě spolupráce Oscar-Zafeiris, ke které na jaře ještě nedošlo, ideální řešení. Takhle jsme hráli na podzim nejlepší fotbal.

  11. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    wymaz     před měsícem 29.02.2024 17:18 |  
    14 0

    Dobré hodnocení, jen u penalty mi jako jediné vadilo že VAR ukázal jen záběr zezadu, zepředu vypadala situace trochu jinak. Díky za Masopusta 100% vystiženo! Mojmír byl excelentní! Závěrem ještě zmíním Jurečku, včera ukázal jak chybí. Za mě máme dnes už jen dva útočníky, jeho a Chytila.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Alanor (admin)     před měsícem 29.02.2024 17:29 |  
      28 1

      Ano, ten výkonnostní skok mezi Chytilem s Jurečkou a na druhé straně Tijanim a Van Burenem je aktuálně až příliš velký.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        fleder     před měsícem 29.02.2024 18:07 |  
        10 4

        Nepopírám, že mezi našimi útočníky rozdíl je, i když i takový Jurečka taky nemá všechny zápasy povedené, že ;-) U MvB už to na další setrvání u nás taky bohužel nevidím (a to ho mám rád nejen za Sevillu) a rozhodně bych od června vzal Filu.
        U Tijaniho bych ale s odsudky byl opatrný. Je tady 8 měsíců, do nějakých zápasů má rozhodně co přinést, viz Pardubice. Hráč tohohle somatotypu nám chyběl, dlouho se po někom podobném volalo. Vysoký, bijec do vápna. Ale hned ho vyhazovat, jak padá jinde - Alanore, ano, ne od tebe.
        Ano, není to moc technik, ale není pravda, že neumí přihrát (to má tady psí hlavu) , zrovna jemu vytýkat, že se nám nevedlo v derby...taky potřebuje nějaký servis, je to vysokej kluk, silnej, ten fakt nebude běhat a presovat jak Cuchta a mezi náma, včera moc příležitostí - centrů do vápna ke konci nedostal. A v podobné chvíli zápasu zakopli přímák i jiný. Christos na hřišti nebyl a nikdo jiný je u nás dobře nekope.
        Mimochodem, onen nyní slavný Olatunji také nepředvádí nějaké pravidelné zázračné výkony, včera mu to vyšlo, to je třeba uznat. V jiných zápasech jakoby nebyl, ty povedené bych dovedl spočítat na prstech ruky nešikovnýho truhláře. Taky vyrovnaností výkonů zrovna neoplývá.
        Opatrně s odezdikezdismem...

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          cedar55     před měsícem 29.02.2024 18:25 |  
          7 1

          Mě Olatunji na pohled připadá taky jako drevak, ale kolik jim už dál veledulezitych gólů a jakým stylem.

          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

            bongor     před měsícem 29.02.2024 20:29 |  
            2 2

            To se u nás asi vůbec nekontroluje,jestli někdo zobe,alespoň ve fotbale ne.

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          Flame     před měsícem 29.02.2024 18:25 |  
          4 0

          Absolutní souhlas, jenom podotknu, že olatunji zahrál v prvním poločase tužku, ve druhém nastoupil jako by si dal v šatně hodně dlouhou lajnu.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Papol     před měsícem 29.02.2024 18:38 |  
      9 1

      Navíc sudímu pustil právě jen tento záběr a měl by jich tam mít více. Z tohoto záběru zezadu bych taky odpískal penaltu, ale zepředu to tedy na pentli nebylo. Var by měl mít všechny záběry a vyberou, jen co se jim hodí a kdo tam sedí. Asi to byl korupčník...

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Edenjejenjeden     před měsícem 29.02.2024 18:46 |  
        28 1

        VAR obsluhoval rozhodčí Starý . Ten rozhodčí který loni Bídě v Liberci "vykouzlil" dvě penalty těsně před koncem , když Bída prohrávala , z nichž jedna byla absolutně směšná a na druhé straně jako faul neposoudil "Santosovské" strčení do hráče Liberce ve vápně. To byl tenhle Starý

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          bongor     před měsícem 29.02.2024 20:31 |  
          4 2

          Dokud tady bude vládnout Berbrův duch,tak se nic nezmění.S tím se musíme smířit.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      slavanda     před měsícem 29.02.2024 20:00 |  
      8 0

      Jo, rád bych vídal Masa zase na křídle....

  12. DUM SPIRO SPERO

    Flame     před měsícem 29.02.2024 17:32 |  
    11 3

    Zdravím všechny,

    nejlepší rychle zapomenout a soustředit se na neděli.

    DUM SPIRO SPERO!

    • Re: DUM SPIRO SPERO

      SLAVIESTA     před měsícem 29.02.2024 19:46 |  
      8 5

      To se alespoň mně, nedá. Po neděli si řekneme - rychle zapomenout a soustředit se na Italy?

        • Re: DUM SPIRO SPERO

          bongor     před měsícem 29.02.2024 20:36 |  
          3 4

          I mně se zdá,že se v Evropě dá očekávat větší úspěch.Tam nejsou žádný Berbrové,Starý,Adámkové a další
          spomocníci mocných.

          • Re: DUM SPIRO SPERO

            hiker42     před měsícem 29.02.2024 21:10 |  
            3 0

            Na San Siru bychom měli zkusit totální destrukci, 5 obránců (Douděra - Vlček - Ogbu - Zima - Zmrzlý), 2 defenzivní štíty (Holeš - Oscar) a před nima Wallem a Schranz a na hrotu Chytil. Zkusit uhrát remízu a doma na ně vlítnout s ofenzivní sestavou.

  13. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Leksel     před měsícem 29.02.2024 18:21 |  
    8 0

    V tomhle zápase předvedl obrovský přínos Chytil, jednak se a vyčkáváním na hrotu, viz situace před prvním gólem, kdy přes dva hráče dokázal míč udržet a ještě nezištně přihrát Schranzovi, dokázal i pomáhat v obraně a přestože byl na hřišti až do konce, dokázal i přes dva hráče udržet míč, jakoby měl na něj magnet a ještě přihrál volnýmu spoluhráči. Předvedl opravdu heroický výkon svědčící o tom, že musí mít snad dvoje plíce, co dokázal i v prodloužení. Bohužel, postup to nepřineslo, jen to přineslo jeho vyčerpání před daleko důležitějším nedělním derby.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      cedar55     před měsícem 29.02.2024 18:41 |  
      9 2

      Měl být dávno stridan, takhle ho tam vyzdimali úplně do mrtě a aspoň pro mě je neděle daleko důležitější

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        wimpy     před měsícem 29.02.2024 18:47 |  
        9 1

        Řekl bych, že anglické týdny musej mladí kluci zvládat, s těmi možnostmi regenerace, které mají.

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          cedar55     před měsícem 29.02.2024 19:14 |  
          4 2

          Celkem souhlasím, ale 120 min v tomto tempu je dost a dle mě zbytečně

  14. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Nosorozec     před měsícem 29.02.2024 18:34 |  
    3 1

    Dnes odpoledne měl klub vydat vyjádření, proč Standa nepodepsal zápis o utkání. Už je večer a pořád nic. Tak kde to vázne?

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      cedar55     před měsícem 29.02.2024 18:39 |  
      7 5

      Taky by mě to zajímalo, doufám, že to nebylo kvůli rozhodčím, to bychom už opravdu byli za blbce

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        rakusan     před měsícem 29.02.2024 20:22 |  
        11 2

        Jistě protože přesně v čase 110:29 ten Kuchta skutečně dostal první žlutou za kecy. Dokonce je vidět, že mu říká "za co žlutou ". Pak dostal 2. ve 116. minutě. Neuvěřitelné, že se toto může stát !!! To je na protest a opakování zápasu !!! Bez prdele

  15. Hodnocení

    cedar55     před měsícem 29.02.2024 18:37 |  
    3 7

    Souhlas s hodnocením, jen u Zimy a Mandouse bych dal o bod méně, u Oscara o bod vice, ale to je kosmetika, prostě od hráče za 100 čekám trochu více, ale co víme, třeba bude příště hrát v útoku a bude skvelej.

    • Re: Hodnocení

      Martin 58     před měsícem 29.02.2024 20:11 |  
      22 1

      Ta všeobecná obsese těma 100 milionama tady na Slávistických novinách začíná být jako skupinová paranoia.
      Zima tu cenu nenavrhoval, tak mu dejte pokoj a zvykejte si, že i v českém fotbale ceny stoupají. Dát někomu konečné vysvědčení po 4 zápasech je chucpe.

      • Re: Hodnocení

        cedar55     před měsícem 29.02.2024 22:01 |  
        3 6

        Ale za to nemůže samozřejmě Zima, ale ten kdo osmého stopera kupoval, jenže u nás může klidně hrát i útok, takže uvidíme

  16. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Marek3     před měsícem 29.02.2024 19:27 |  
    14 18

    Za mne velice smutny pohled na nasi slavii. Vcerejsek tak nejake podtrhl posledni 2-3 roky nekoncepcni prace s muzstvem a nasi prestupove politiky. Stale si nedokazi vysvetlit proc nas tym v zime neposilil o 1-2 skutecne rozdilove hrace kteri by nam pomohli ukopat titul a poprat se o LM - za mne drave, technical kridlo a tvurce hry. Misto toho jsme (snad krome Stanka) sli opet cestou investice do budoucnosti nebo rozsirovani kadru. Trenerska vyjadreni jsou uz take dost onicem. Jak pisi - nejsem ani nasranej, spis smutek s beznadeji protoze neverim ve zlepseni. Omlouvam se predem za negativni ton prispevku.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      jose01     před měsícem 29.02.2024 22:22 |  
      6 3

      njn, místo kupování a placení Ichů, Blechů, Hronků, Madsenů atd. při vší k úctě k nim, máme koupit někoho do středu, kdo umí aspoň trochu nahrát.


      Komentář byl uživatelem upraven (29.02.2024 22:23) . Zobrazit původní komentář

  17. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    cvočkař Danda     před měsícem 29.02.2024 19:57 |  
    4 11

    To snad nemyslíš vážně!Ten sudí měl hodně nakloněnou rovinu.Ty si dáváš vlastní góly!

  18. Kuchta dostal opravdu 2x žlutou

    rakusan     před měsícem 29.02.2024 20:01 |  
    16 3

    Tak jsem si to přece jen pustil a přesně v čase 110:29 ten Kuchta skutečně dostal první žlutou za kecy. Dokonce je vidět, že mu říká "za co žlutou ". Pak dostal 2. ve 116. minutě. Neuvěřitelné, že se toto může stát !!! To je na protest a opakování zápasu !!! Bez prdele


    Komentář byl uživatelem upraven (29.02.2024 20:19) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Kuchta dostal opravdu 2x žlutou

      rak (přítel SN)     před měsícem 29.02.2024 20:06 |  
      14 0

      Nedíval jsem se na to, ale pokud to tak bylo, tak se ještě někdo diví Vlčkovi, že nepodepsal zápis? I kdyby ne, tak bych mu nemyl za to hlavu.

      • Re: Kuchta dostal opravdu 2x žlutou

        M@rvin     před měsícem 29.02.2024 20:27 |  
        1 1

        Ok, ale nechápu tedy, proč Slavia otálí s tím vyjádřením, které na dnešní odpoledne sama slíbila.

        • Re: Kuchta dostal opravdu 2x žlutou

          rakusan     před měsícem 29.02.2024 20:30 |  
          7 0

          Doufám, že sbírají jasné video-důkazy o těch kartách. Obě dostal zcela evidentně Kuchta !!!

    • Re: Kuchta dostal opravdu 2x žlutou

      spravnej_jezedak     před měsícem 29.02.2024 20:07 |  
      8 0

      Myslím, že to je také důvod, proč jim to Standa Vlček nepodepsal..

      • Re: Kuchta dostal opravdu 2x žlutou

        rak (přítel SN)     před měsícem 29.02.2024 20:33 |  
        16 0

        JT (na X):

        Zapis vedouci muzstva nepodepsal, protoze jsme nedostali racionalni vysvetleni udeleni zlutych karet

        Vykon hlavniho rozhodciho nezpochybnitelny, o vykonu rozhodciho VAR mame pochybnosti. Nemusime vsichni souhlasit, ale je to nase pravo

        Prali bychom si, aby nedelni DERBY konecne jednou nerozhodl VAR/sporna penalta, ale vykon obou tymu na hristi.

        ----------------------

        Já s tím souhlasím. Samozřejmě pro ty, kteří nejraději střílejí do vlastních řad, další argument proti JT, asi.


        Komentář byl uživatelem upraven (29.02.2024 20:36) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Kuchta dostal opravdu 2x žlutou

          Steve2924 (přítel SN)     před měsícem 29.02.2024 20:45 |  
          14 11

          Sorry ale tohle derby rozhodlo to, že nejsme schopný udržet 30 minut vedení 2:0 a šílené chyby v obraně. Kdyby nás chtěl sudí podrazit pískl penaltu hned při první příležitosti Mandousovi.
          Tohle ublížený vyjádření je fakt trapná trapnost.

        • Re: Kuchta dostal opravdu 2x žlutou

          M@rvin     před měsícem 29.02.2024 20:50 |  
          2 3

          Nevím, jestli to budeš považovat za střílení do vlastních řad, ale pokud to bylo primárně kvůli kuchtovi, tak bych očekával to vyjádření mnohem konkrétnější.

    • Re: Kuchta dostal opravdu 2x žlutou

      Flame     před měsícem 01.03.2024 15:57 |  
      1 0

      Já si myslím, že tu druhou dal Vítíkovi(?) za držení za dres a následný cuchtův šlapák(Masopust dostal žlutou za stejnou věc) po odpískání přešel. I když faul po přerušené hře může být okamžitá redka.

      • Re: Kuchta dostal opravdu 2x žlutou

        rakusan     před měsícem 01.03.2024 19:29 |  
        2 1

        Ne, ne. Tu první asi fakt dostal ten Tomič za faul u lajny a pak v té 117. ji dostal Kuchta.

  19. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    lemonade     před měsícem 29.02.2024 20:11 |  
    18 0

    Musel jsem si dát takový 24h detox, žádné články, diskuze, twitter... teď se pomalu vracím k myšlenkám na fotbal a zápas. Nečetl jsem téměř žádné komentáře, analýzy.. ale jsem sám, kdo nemůže pochopit, že za úmyslný nesportovní zákrok brankáře na Dioufa nebyla červená a (tím, že to bylo ve vápně) penalta?

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      tomslavista     před měsícem 29.02.2024 21:27 |  
      15 0

      Tak na stadionu to vypadalo, že do sebe narazili a nevěděli o sobě, ale teď jsem si to pouštěl zpětně v TV a Vorel moc dobře o Dioufovi věděl... A pak teatrálně upadl. Tohle měl řešit VAR. Za mě taky jasný faul. Když si vzpomenu, za co byl vyloučený Venca Jurečka...

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        fleder     před měsícem 29.02.2024 21:41 |  
        4 0

        Tak sem si to našel na záznamu. Zelenka..."věděl, že Diouf běží, dal mu tam ruku".
        Raději se i s tím loktem toho vzývaného rudého forwarda na Holeše před koncem zdržím komentáře...

  20. SPORT.CZ

    Slávista 51     před měsícem 29.02.2024 21:05 |  
    4 3

    Tvrdík vysvětlil, proč to vedoucí družstva nepodepsal

  21. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Radek097 (přítel SN)     před měsícem 29.02.2024 21:43 |  
    12 7

    Od čtvrtfinále Mol Cupu se spartou ze sezóny 2021/22, to byl zápas, který nebyl tak důležitý jako jeden z předešlých sedmi vzájemných zápasů (6x liga, finále Mol Cupu). Pro nás může být i výhodou, že spartu čekají ještě další až dva zápasy navíc oproti nám. Může z toho být další červená (viz Zelený) a hráč jim bude scházet v lize, větší únava a tím větší šance zranění hráče apod.
    Za mne je klíčové utkání v neděli. Jestli nevyhrajeme derby v lize, tak je de facto po sezóně na začátku března a nebude splněn žádný z cílů, které se v zimě stanovily po příchodu Tykače. Což byla jedna z chyb. Na začátku sezóny řekl Tvrdík, že cílem bude prohánět spartu. Měnit cíle uprostřed soutěže je špatně i s ohledem na postavení v tabulce.
    K zápasu. Nemáme tvář, hráči nemají (stále) formu a pochvalu si zaslouží jen dva hráči. Oscar s Chytilem, který hraje neskutečně. Ale nechápu, proč ho tam Trpišovský nechal 120 minut, když bylo jasně vidět, že je úplně hotový, i přesto ho nestáhnul, což k nadcházejícímu zápasu je nesmyslné rozhodnutí. Bohužel i v tomto priske předčil Trpišovského, který se nebál dát dolů opory, i třeba za nepříznivého stavu s ohledem na neděli.
    Ještě drobný komentář k jednomu našemu hráči. Bořil. Jít na hřiště za nepříznivého výsledku a jít si přímo pro červenou. Doufám, že to byl jeho poslední zápas v dresu Slavie.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      mats     před měsícem 29.02.2024 21:58 |  
      3 4

      Nejen že ten tým nemá tvář (je to skoro samý univerzál ;-)) a hráči nejsou v ideální formě (světlé výjimky Oscar s Chytilem skutečně pochvalu zaslouží), ale zápas ukázal i to, že na hřišti není nikdo, kdo by dokázal dirigovat a organizovat defenzivu - takový ten šéf zadních řad. :-(

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      p!erreCORE     před měsícem 01.03.2024 14:23 |  
      5 0

      Jen k tomu Bořilovi.. já doufám, že poslední jeho zápas v nejkrásnějším dresu bude se vší parádou, jakou si náš kapitán zaslouží.

  22. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    IJS     před měsícem 29.02.2024 22:01 |  
    19 4

    K hodnocení se asi nemusím vyjadřovat, je jako vždy precizní, ale trochu jiný pohled.
    Je konec února, jarní sezóna je v začátku a bilance Slavie : z poháru je venku, v neděli může být už rozhodnutá liga a v EL máme soupeře, přes kterého asi nepřejdeme. Za týden to bude jasné a co dál? Máme kádru hráčů na 2 týmy a budeme jen dohrávat ligu a možná si hlídat 2. místo před Plzní. Pak už bude jedno jestli chytá Mandous nebo Staněk, jestli hraje Holeš nebo Zima, jestli se uzdraví Zafi. Bude to jen dohrání sezóny...
    Myslím, že by se vedení mělo zamyslet nad několika otázkami: 1. význam 3-týdenního soustředění v Portugalsku , 2. obrovské investice do hráčů kteří nejsou prověřeni ( Tijany, návrat Zimy ), ujasnit si postavení hráčů za zenitem v mužstvu ( Tecl, Bořil, Mick - i když si jich vážím ), 4. minimální šance pro odchovance naší mládežnické základny ( Matěj je výjimka, ale ani on nedostává moc prostoru ).
    Opět asi můj příspěvek vyzní pesimisticky, ale chtěl bych aby se Slavia z těchto neúspěchů poučila a nastoupila novou cestu. Má k tomu všechny předpoklady, majitelem počínaje!

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      záplata     před měsícem 29.02.2024 22:11 |  
      8 4

      A nepsalo se tady něco podobnýho už vloni a předloni?

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        JS (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 08:40 |  
        5 3

        To je na tom to nejsmutnější právě

  23. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    buran     před měsícem 29.02.2024 22:46 |  
    19 7

    Známkování v pořádku, Mojmír fakt neskutečný. Ustavičné brečení a svádění výsledků na rozhodčí to mě fakt už se.e! Největší chyba je v tom že vedeme 2:0 a nakonec prohrajeme,musíme hledat chyby hlavně u sebe a za to jsou hlavně odpovědní hráči a vedení mužstva.Jak bylo řečeno rozhodčí pískal fér, všechno ostatní jde za námi , chyby obrany a brankáře rozhodli ale klidně si brečte dál.Klub který chce být dominantní se nemůže vymlouvat na nepřízeň rozhodčích, terén, zranění ale musí být taky dominantní na hřišti a to v současné době fakt SKS není!!

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Flame     před měsícem 01.03.2024 16:15 |  
      3 5

      Takhle mluví všichni sralťani.

  24. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    belmis (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 07:07 |  
    51 8

    Musím ještě něco napsat. Nechápu některé Slávisty na síti X, jak jdou proti Tvrdíkovi, když kritizuje VAR a argumentují, že sparta také mohla mít penalty, že Bořil taky mohl dostat červenou....
    To už se někteří z nás posrali? Kritizujeme Tvrdíka proto, abychom dostali lajky od rudých podvodníků nebo aby tam někteří ukázali, jak jsou nad věcí?

    Oni si asi nevzpomínají na nadstavbu, kdy podvodníkům přisoudil VAR cca 7 bodů? Asi jim připadá normální, že nezkoumá jasnou červenou na Holeše v 86. minutě nebo červenou Vorla na Dioufa. Že většinou, když zkoumá, tak v našem vápně. Vzpomeňme na neodpískanou penaltu v minulém ročníku na Jurečku.

    Tvrdíka a dokonce i Trpišovského to sere a tady je začnou nějací Slávisti na sociálních sítích umravňovat? Pak si ti samí budou do nich jindy kopat, že se neozvou, že všem jen gratulujou apod.

    Kdyby VAR v 86. minutě intervenoval, žádný Olatunji v nastavení ani žádný Bořil by nebyl. Byla by výhra (pokud bychom pentli proměnili) a maximálně další červená po další intervenci VAR pro Vorla za faul bez míče na Dioufa. Ale ani jednou Roučka k monitoru nevolal.

    VAR dlouhodobě pracuje pro spartu (stále není pod komisí rozhodčích, je to tak?) a jen slepý toto nevidí. Radši ho úplně zrušit nebo nemáme šanci. Vždycky si vybere ze zápasu jen to, co zkoumat chce.
    Tvrdík má v tomto mou velkou podporu a Dušíni, kterým nakloněná rovina od VAR ve prospěch rudých vyhovuje, ať si jdou s rudými oslavit další jejich tituly.

    Podívejte se na ten faul na Holeše. Olatunji mu dal ránu na nos takovou, že se Holešovi otočila hlava. A přesto VAR mnohem déle zkoumal v prodloužení loket Vlčka na Olatunjiho, který byl v menší intenzitě a navíc poté, co VAR před tím neřešil faul na Holeše s větší intenzitou. Vám se to zdá normální?


    Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 07:15) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Borec09 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 07:22 |  
      17 1

      Děkuji, že jsi to napsal. Já bych to takhle sepsat nedokázal, ale přesně to vystihuje co si myslím.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        mig52     před měsícem 01.03.2024 08:30 |  
        11 2

        Sluníčkové Dušíny najdeš všude. Žel, i mezi Slávisty. Nechci, aby nám někdo připískával, ale také, aby nám nestrkali držky do bahna. Pak se ozveš a jsi za fňukala! Nejvíc mne nasírají ti joudové, co píší, jo faul na Holeše to byl na penaltu, ale Vlčkův též. Si fakt neuvědomují, že pokud by penaltu na Holeše pískl, tak ať bychom ji proměnili či ne, byly by na hřišti úplně jiné herní situace??!! Že by se Vlčák s tím forwardem, jehož jméno neumím napsat, v té vteřině nikdy nestřetl? To jim to zde musí někdo připomenout?! Kurwa, to mně fakt hlava nebere. Jako by tu nepsali fans fotbalu, ale krasobruslení nebo boulingu či lukostřelby.


        Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 08:32) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          lukas6novak     před měsícem 01.03.2024 08:39 |  
          9 0

          Ono hlavně být to penalta na Holeše tak je docela velká šance že by Vlček na hřiště ani nešel a zápas by skončil po 90 minutách

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        rak (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 09:27 |  
        12 1

        Ano.Vyborne napsáno.Mam obavy, že někteří tzv. slávisté začínají být snad až posedlí nechutí k Tvrdíkovi, Trpisovskemu a nejraději by všechny vyházeli.Nastesti má ale nový majitel úplně jiný názor.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      mig52     před měsícem 01.03.2024 08:44 |  
      3 2

      Co tam napsal Tvrdík. Já na X nechodím.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        rak (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 09:17 |  
        4 0

        Kopíroval jsem to v příspěvku o kousek výše.Krome toho psal ještě něco o tom, že to byl dobrý fotbal.S tím také souhlasím.A gratuloval vítězi.Socialni sítě ignoruji,ale bylo to převzato v jiných médiích.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        belmis (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 09:19 |  
        5 2

        Tady Trvrdíkův koment:
        https://i.imgur.com/BK3nt5n.png

        A tady pod ním si naši Dušínové notovali se sparťanským debilem. A ti naši Slávisti měli od těch sparťanských fanoušků x násobek lajků než Tvrdík a asi je to hezky hřálo u srdíčka....(ten sparťan je vory, který se nikdy ani nesnažil být jen trošku objektivní)
        https://i.imgur.com/Eh0UzX3.png

        A tady pak ještě jedna reakce Tvrdíka:
        https://i.imgur.com/qj5ea6P.png


        Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 09:31) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          Lantenac     před měsícem 01.03.2024 14:57 |  
          5 4

          Nechápu. Slavii miluju, ale nikdy by mě nenapadlo, že je něco špatnýho na tom nesouhlasit v některých věcech se šéfem klubu. Všechny ty tweety, který jsi poslal, jsou napsaný slušně, nikoho neuráží. Prostě lidi mají různý názor. Mně se uvažování ve stylu: "Kdo s Tvrdíkem nesouhlasí, je skrytý sparťan" upřímně hnusí.
          To, že nějaký sparťan řekne, že nebe je modrý, ještě neznamená, že to není pravda.

          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

            belmis (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 15:43 |  
            6 1

            To není přece o tom, že by musel tady znít jen jeden názor. Naopak proti tomuto vystupuju. Tady jde ale o jinou věc. Není možné, abychom ohnuli hřbet, nechali si na hlavu kálet dál a sparťanům dávali v jejich špinavostech za pravdu.

            Viděl jsi, jak před dvěma sezónami, když dostali v Jablonci gól nejspíš v ofsajdu a ještě pak jeden takový divný, jak všichni křičeli, že je rozhodčí řežou?

            A my tady místo toho moralizujeme našeho šéfa klubu, který už toho má s trenérem dost. Jasně, napsali to slušně.

            Ale je slušnost někoho moralizovat, když se ozve proti špíně, kterou tady od minulé sezóny nevidí jen část sparťanů?

            To je totiž něco jiného, než kritizovat Tvrdíka za třeba špatné vedení klubu nebo třeba kritizovat trenéra za špatnou sestavu.
            Nebo si myslíš, že VAR spartě nepomáhá. Potom tvůj přístup jsem bez jakéhokoliv ironie schopen pochopit, i když s ním nebudu souhlasit. Jinak ale ne. Přece se musím postavit na stranu toho, kdo nechce, aby byl poškozován dál náš klub.

            • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

              Flame     před měsícem 01.03.2024 16:14 |  
              4 0


              (belmis)Já si myslím, že máš ve všem pravdu, jenom nevím, jestli si pánové připadají vševědoucí a objektivní jako bozi.

              Nebo jsou to sralťani!

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Vulturesman (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 09:30 |  
      5 6

      S podstatou článku souhlasím a podepisuju.

      Taky si ale myslím, že by Tvrdíkovi měli sebrat mobil!
      Ať nechají komunikaci na PR oddělení. Jeho twitter ve většině případů šíří "kontroverzní" nebo lépe silné formulace, které lidi nutí k reakci. Vždy se velmi rázně vymezí... no a pak se sakra diví reakcím podobného typu? Kdyby byl alespoň konzistentní.

      Známí sparťani se mi po středečním derby nesmáli, že jsme dostali klepec. Nebo že jsou vládci Prahy, nebo že otočili z 0:2 na 3:2. Jediné co mi posílají je pokřik tribuny sever v půlce zápasu: "derby je naše", vyjádření Tvrdíka o chybě s Krejčím a naposledy brečení Jindry a Jardy.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Karel13     před měsícem 01.03.2024 11:20 |  
      8 3

      Ti samí lide by Tvrdíkovi nadávali, kdyby se neozval, že se Slavie nedokáže zastat a leze Spartě do prdele ...

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      _karlik_     před měsícem 02.03.2024 13:56 |  
      5 0

      s tím VARem plně souhlasím. jen mám takovou provokativní otázku: není naše (dlouhodobá) slabost v zákulisí fotbalové asociace i lfa právě hlavní nedostatek, za který je primárně odpovědný pan tvrdík (potažmo vedení slavie)? vždyť my si žehráme na to, jak nás "řežou" tu sudí, tu var víceméně dlouhodobě a nejsme schopni s tím cokoli udělat. gesto s nepodepsáním jednoho zápisu o utkání, které stejně nic neřeší, tou správnou cestou zcela jistě není.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        belmis (přítel SN)     před měsícem 02.03.2024 15:03 |  
        4 1

        Svým způsobem máš pravdu. Možná, že člověk jako JT nemá žaludek na to, aby dosáhl svého prostřednictvím nekalých praktik. On chce rovinu, zatímco Šádek s Křeťou udělají vše proto, aby si užívali výhod z křiváren. Buď na tu špinavou práci budeme někoho mít nebo budeme čekat na to, až bude v našem fotbale víc lidí, které nebudou žádné křivárny ve fotbale chtít. Ale to se načekáme...

  25. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    martyni (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 07:10 |  
    1 3

    Proč stoperi chybuji.. odpověď nemusí být vždycky taková, že jsou nekopove.. včera byli pod velkým tlakem a je taky na celém týmu, aby jim pomohl, nedával balóny do těžko resitelnych pozic a hlavně jim poskytnul dostatečnou nabídku. Ogbu hraje na velký riziko. Většinou mu vychází, pac každého přejede. Ale v soubojích s těžkým soupeřem to riziko může být moc, mozna by měl trochu ubrat.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      mig52     před měsícem 01.03.2024 08:18 |  
      4 3

      V rámci objektivity. Ousou hrál také na riziko, párkrát mu to nevyšlo, i s odpady a musel se pakovat. Potenciál nepotenciál. Věřím, že stejně to nebude Trpišovský u tentokrát.

  26. ...

    Steevee     před měsícem 01.03.2024 07:27 |  
    13 8

    Bezprostředně po zápase mi to přišlo ok. Ale postupem času se nestačím divit, kolik je v souvislosti s derby komentářů o rozhodčím. Nevím, jak to bylo s Kuchtou, to už se asi nerozmotá, ale výkřiky o opakování zápasu jsou směšné. Ano, nevyloučení je velká chyba. Ale máte pocit, že po špatně písklé penaltě se zápasy opakují? Jinak zákrok Vlčka na Olatunjiho nebyl diskutabilní. To prostě byla čistá penalta chlapi. Fakt tvl neblázněme a vezměme to tak, jak to je.

    • Re: ...

      Ados     před měsícem 01.03.2024 07:49 |  
      12 1

      Myslím, že faul Vlčka nikdo nezpochybňuje, ale, že k němu nemuselo dojít kvůli faulu na Holeše už se moc nepíše.

    • Re: ...

      belmis (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 08:22 |  
      12 2

      Vůbec netuším, že chce někdo zápas opakovat.
      Ale jak můžeš psát o nějakém faulu Vlčka v nastavení, když faul na Holeše v 86. minutě byl horší? Zápas by se vyhrál a žádný menší faul Vlčka by se neřešil.

      Proti faulu na Holeše je i ta intervence VARu při penaltě za ruku směšná. Podívej se na ten faul. Rána, že Holešovi otočí hlavu.


      Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 08:23) . Zobrazit původní komentář

      • Re: ...

        Steevee     před měsícem 01.03.2024 09:15 |  
        12 7

        Ok, pojďme teda řešit týden rozhodčí no. Taky řešení. My jsme naštěstí byli skvělí, zlej rozhodčí to zase posral. Na Holeše se to určitě pískat dalo, ale tím, že nepískal ani Vlčka na Olatunjiho prostě dodržel trend. Vlčkova ruka byla jasná. Tady na to asi není publikum a dostanu kartáč, ale s odstupem to tak prostě je.


        Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 09:20) . Zobrazit původní komentář

        • Re: ...

          belmis (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 09:22 |  
          15 3

          Ne nechci týden řešit rozhodčí. Jen mě mrzí, že když se představitel našeho klubu ozve proti VARu, tak ho ještě naši fanoušci zadupou do země... A přitom všichni víme, jak VAR "pracoval" koncem minulé sezóny a vlastně i v tomto zápase.
          A ten "trend" v zápase vznikl až po té neodpískané penaltě na Holeše. To je jako by náš v 86. podrazil ve vápně sparťana, VAR to nechal být a pak menší faul na našeho později v nastavení také neintervenoval, protože trend...To by se celá sportovní obec po.rala. Vždyť i ta ruka ze dvou metrů, která šla nejdřív do stehna Vlčka, byla proti tomu faulu na Holeše nepískatelná. Když dáš soupeři ve vápně ránu do nosu, že se mu otočí hlava jak v ringu, tak tohle není trend. Trend by byl, kdyby mu třeba jen sáhl do obličeje. A i za to sáhnutí jsou penalty. Nebo druhé žluté - viz Galatasaray - sparta (Ryneš). Tohle na Holeše bylo o dost horší.


          Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 10:10) . Zobrazit původní komentář

        • Re: ...

          M@rvin     před měsícem 01.03.2024 10:10 |  
          5 6

          Jak je známo, v Shawshanku sedí všichni muklové nevině, protože advokát to posral. My to máme stejně s naší hrou a rozhodčími:-)

    • Re: ...

      wimpy     před měsícem 01.03.2024 10:18 |  
      4 2

      Technicky, pokud by hypoteticky dal Kuchtovi dvě žluté a nevyloučil ho, byl by to důvod pro opakování zápasu nebo minimálně jeho dohrávání od daného času. Nikoli tedy za například blbě odpískanou nebo neodpískanou penaltu, ale za jiný počet hráčů na hřišti, než umožňovala pravidla. Další taková možnost je například, kdyby omylem umožnil vystřídat víc hráčů, než povolují pravidla.

      • Re: ...

        Steevee     před měsícem 01.03.2024 11:06 |  
        2 6

        Tak jako. Bavme se reálně. Já teda v tomhle směru stanovy neznám, ale opakování nebo dohrávání zápasu samozřejmě neumožní. Nehledě na to, že první žlutá velmi, velmi pravděpodobně pro Kuchtu nebyla. Nechával výhodu po objektivně žlutém faulu Tomiče a v přerušené hře se k tomu vracel. Žlutou ukazoval jenom jednu. Tomič byl směrově úplně přímo za Kuchtou a pokud budeš chtít, z televizního záběru je těžce, ale přece jen za mě zřetelné, že při udělování karty se nedívá na Kuchtu. Vznikla tady mantra, že si potom na tu kartu Kuchta stěžuje. Není to pravda. Hned na začátku říká penalta a baví se o tom Vlčkovi. Bordel v tom udělal velice nešťastný sled událostí, kdy 1) Kuchta s Tomičem jsou u sebe/za sebou, 2) televizní grafika, 3) hlasatel.


        Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 11:08) . Zobrazit původní komentář

        • Re: ...

          lukas6novak     před měsícem 01.03.2024 12:13 |  
          3 0

          Ono i z velké části za to může rozhodčí.
          1) Kolikrát rozhodčí běží až komicky za hráčem mu ukázat kartu aby to bylo z blízka ale teď to najednou ukazuje takto na dálku
          2) Když už to ukazuje takto na dálku tak ať je alespoň jasný komu. Mohl počkat třeba 2-3 vteřiny než Kuchta projde apod
          3) Vzhledem k tomu že rozhodčí mají mikrofony ať spolu můžou komunikovat tak proč třeba 4 rozhodčí (který si to podle mě stejně taky zapisuje podle toho co mu řekl hlavní) to nenahlašuje u laviček někomu. Pro rozhodčí by to nebylo nic hroznýho navíc a zamezilo by se těmto chybám

          • Re: ...

            Steevee     před měsícem 01.03.2024 12:17 |  
            7 5

            Bez debat. Souhlas. Určitě to Rouček mohl udělat líp. Ale to nic nemění na tom, že celé ty debaty o tom, jak Kuchta měl dostat červenou, jsou prostě úplně zbytečné. Červenou dostat neměl, zlutou měl jednu. A uplne mě sere, jak se upíná pozornost všude jinde, jen ne na naši výkonnost. My jsme tohle měli sami v klidu zvládnout. Klíč je v nás.

            • Re: ...

              joecole7     před měsícem 01.03.2024 13:49 |  
              5 3

              Díky za tvoje komentáře v tomto duchu, máš naprostou pravdu.
              Roučkova jediná zásadnější chyba je, že o té žluté pro Tomiče věděl jen on sám a Kuchta, nikdo jiný. I proto tak vehementní reklamace od hráčů po domnělé druhé žluté, kdyby se Tomič někde vyfauloval další kartou, o které vůbec nevěděl, bylo by to hrubý ovlivnění. Ale nestalo se, takže OK. K dobru mu přičítám i to, že při těch reklamacích nezačal solit arogantně karty, ale skutečně si svůj zápis zkontroloval a zeptal se videorozhodčího (záměna identit při udělování karet nebo zapomenutí na udělenou kartu je jedna z věcí, co můžou být předmětem přezkumu), bylo vidět, že si drží sluchátko a krátce mluvil, takže to bylo od něj naprosto v pořádku.

              Penalta na Holeše být mohla a spíš měla, ale spíš než na srovnávání Vlček x Olatunji, k čemuž dojít vůbec nemuselo, bych srovnával Ogbu x Olatunji. To nepísknul a objektivně to měla být žlutá karta. Ve stejném kontextu nemohl najednou písknout penaltu.

              Jediné, co mi od rozhodčího po zpětném shlédnutí přijde jako chyba, bylo neřešení zákroku na Dioufa od Vorla. Sám byl zády, takže to vůbec neviděl, ale v kontextu Jurečky nebo Daníčka na to VAR upozornit měl.

              V případě odpískané penalty po intervenci nemám problém. Z dobrého záběru je sice vidět teč stehnem/kolenem, ale to zdaleka nebylo vědomé hraní, trajektorii míče to nezměnilo, to prostě není polehčující okolnost. Stát se to naopak, tak je to pro nás tisíciprocentní, zvlášť vezmeme-li do kontextu penaltu Sparty na podzim.

              Tak jako tak pravdou zůstává, že jsme si to prohráli úplně sami a úplně zbytečně, protože jsme hráli systémově skvělej zápas a tenhle tyjátr je absolutně trapnej a nedůstojnej

              • Re: ...

                Lantenac     před měsícem 01.03.2024 14:43 |  
                3 2

                Jsem rád, že tu má někdo naprosto stejný názor jako já. Popsal jsi to přesně.

              • Re: ...

                záplata     před měsícem 01.03.2024 14:52 |  
                4 4

                Popsáno velice přesně, pokud se budeme neustále zabývat tím, jak nám někdo ubližuje, tak se nikam nepohneme, tím myslím trenéra a našeho předsedu, který neustále dělá svým tweetováním ostudu, nepodepsání zápisu, zbytečná komedie. Rozhodčí byl tentokrát konzistentní, jediné, na co si můžeme stěžovat, je Vorlův loket Diufovi. Zabývejme se sami sebou, máme toho na práci víc než dost.
                A já věřím, že v neděli vyhrajeme, kdy už jindy, pokud se nadále chceme považovat za velkej tým.

              • Re: ...

                Slavistat     před měsícem 01.03.2024 21:54 |  
                2 0

                Pro mě je nejdivnější, že téměř nikdo nebere v potaz tu ránu rukou od Vorla Dioufovi na hranici vápna (viděl jsem to jen na stadionu, O2 nemám, nedal by mi někdo odkaz, kde to můžu ještě skouknout, abych si ověřil, jestli byl Diouf ve vápně nebo mimo, prosím). Podle toho co jsem viděl, je to na červenou kartu a jestli byl Diouf alespoň na lajně vápna, tak jasná penalta, kdyby to bylo mimo vápno, tak trestný kop na hranici vápna a brankář ven. A tohle neřeší nikdo. Ta to mějte na paměti, těch loktů v obličeji bylo víc a Sparta dala první dva!!!

        • Re: ...

          wimpy     před měsícem 01.03.2024 15:59 |  
          1 0

          Já neříkám, že by se měl zápas opakovat. osobně by mi stačily dvě derby ročně. :-)

          Kdysi jsem v nižší soutěži opakovanej zápas za chybné střídání hrál. Když jsem to dohledával teď, našel jsem jen, že zápas se může opakovat výhradně z důvodu předčasného ukončení rozhodčím. Ale řešej tam každou kravinu, jak v pravidlech fotbalu, tak ve stanovách LFA, ale jak se řeší případné podělané střídání sudím už jsem nedohledal. Nebo třeba hraní hráče na černo, zaznamenal jsem jen to, že ho vyloučej, když na to přijdou, ale o postihu pro klub nic.

          I když jak si tak vzpomínám, i tehdy to bylo za předčasné ukončení. Vylučoval nás jak na běžícím pásu a zápas ukončil, ačkoli nás bylo ještě sedm. :-)


          Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 16:15) . Zobrazit původní komentář

  27. rozhodčí

    žbl68     před měsícem 01.03.2024 07:48 |  
    6 3

    zápas neprohrál , ať byl jeho výkon jakýkoliv ...
    ... snad si jen přát aby tato sezona nebyla - do třetice všeho ... (laskavý čtenář si doplní sám...) :-/

  28. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Kennedy     před měsícem 01.03.2024 08:30 |  
    44 7

    Inteligence fotbalistů, ač si často lidé myslí opak, naprosto odpovídá průměru ve společnosti, s tím rozdílem, že se v mladém věku většinou studiu přestali systematicky věnovat. Nejsou to žádní idioti! Moc dobře vědí, co se děje, ale nesmí to říkat veřejně. Musí to v sobě dusit. Jsou přímými účastníky děje, ty rozhodčí znají osobně, myslíte si, že neví, že Adámková žije s fotbalistkou Sparty?! Tohle by pro podjatost rozcupoval u soudu i koncipient. Já je obdivuji, protože sám bych tuhle dlouhotrvající křivdu snášet nedokázal. Dlouho jsme byli pasivní a pod vlivem mediálního tlaku (pořešený Čapoun a s ním celá redakce ČT Sport, Míla Nováků alias Říčanská mamba z idnes, celý dezinformační seznam, který nás deset let povinně tepal, protože jsme měli čínské majitele, O2TV, která už je taky de facto provázána s Křetínským atd.) se pořád jen za něco omlouvali a tím ukazovali naši slabost. Skandál, kdy se významný světový oligarcha a majitel největšího konkurenta i třetiny mediálního trhu v zemi prochází po kabině rozhodčích, a následkem takového jednání není vůbec nic a vše pěkně vyšumí, ukazuje, proti čemu vlastně naši hráči bojují. VAR se v českém korupcí prolezlém prostředí stal nástrojem, jak lze ovlivňovat průběhy zápasů vlastně mnohem efektivněji, než tak činili samotní rozhodčí na hřišti. Ta možnost vracet se k situacím výběrově, to je v rukou šikovného korupčníka přímo zbraň hromadného ničení. No a abych nezapomněl, jednou za půl roku nám rozhodčí v nějakém bezvýznamném zápase pomůžou, udělají spoustu spektakulárních chyb, aby nás mohli v těch důležitých zápasech znovu řezat, vždyť si to zasloužíme, že...

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      IJS     před měsícem 01.03.2024 08:42 |  
      21 1

      Výborně napsáno! VAR je efektivní nástroj pro ovlivnění výsledku a průběhu zápasu!!

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Slávista 51     před měsícem 01.03.2024 10:54 |  
        1 1

        1***

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      rakusan     před měsícem 01.03.2024 10:29 |  
      6 5

      Lepší bych to nenapsal. A já už pomalu myslím vážně, zlatej Berbr.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      vršek     před měsícem 01.03.2024 14:07 |  
      4 2

      Děkuji Vám.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      1zippo1     před měsícem 02.03.2024 01:29 |  
      2 1

      Skvělý komentář, jen jedna poznámka...Nepochybuju o inteligenci hráčů, ti třeba vědí... Ale proč se o vyřazení Adámkové nezasadí Tvrdík? A sorry, Číňan či Tykač, to je irelevantní. Možná mu víc vyhovují tweety???

  29. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Monarchie     před měsícem 01.03.2024 09:41 |  
    6 5

    Olatunji byl přidaná hodnota Sparty, bohužel.. Rozhodčí je z Krupky, jeho otec má velmi rád pivo, no musím uznat, že v hospodě měli pravdu, syn to odřídil slušně. Jiná věc je VAR a tady už se kazí hra jménem fotbal.
    Haraslín a Jurečka odpočívali, bude to úplně jiný zápas a chci se zastat Ogbu, na jeho místě nemáme jiného kvalitního stopera.
    Věřím, že Jindra mančaft připraví dobře.

  30. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Kocour_mike     před měsícem 01.03.2024 09:56 |  
    33 0

    Rozhodčí zápas neprohrál, ale ve spolupráci s VAR ovlivnil. Za stavu 2:0 se to mělo udržet, plus tam byly šance na přidání dalšího gólu a bylo by hotovo. Navíc, u nás nadáváme na Igoha, ale ten jejich super Krejčí byl při prvním gólu Ivana, taky jak namalovanej, Mojmír ho tam vykoupal neskutečně. A jinak to byl moc dobrej fotbal, v rychlosti, s napadáním, chybama, emocema...
    Myslím si, že to nepodepsání zápisu nesměřovalo ani tak proti faulu na Holeše (nebo od Vlčáka na Olatunjiho) - tam prostě pustil tvrdší hru a jsem s tím OK. Ale spíš proti neřešení Vorla (protože ten moc dobře věděl, co dělá a sviňárna to byla výrazně větší, než loket ve výskoku u Jurečky na Didibu - dvakrát se podívá a pak mu tam dá loket) a nevyndání Kuchty (v zápise může 100x být, že 1.dostal Tomič, ale proč proti ní tedy Kuchta u rozhodčího 2 minuty protestuje a baví se s ním??? Rozhodčí je celou dobu otočen k němu, ukazuje mu, že mu do toho nebude kecat a tak... Při 2.ho tak měl VAR upozornit, že má jít ven). Tyhle situace bych prosil od nějaké komise více rozebrat s videem ze zápasu, jako podkladem...
    V kontextu s tím, pokud VAR najde minimální teč rukou, ještě po teči od nohy, pravidlově asi správně (byť Vlčák bližší ruku schovává a tou druhou je tam taky pohyb dozadu, upřímně nevím, jak má normálně běžet celé vápno s rukama vzadu, aby náhodou nedošlo k teči?), tak se tomu naštvání nedivím. Vidím taky výběr situací, které se zrovna hodí. A beru to zpátky třeba na faul Igoha na Mabila, Santose blahé paměti apod. Takhle prostě video podle mého fungovat nemá - buď má řešit všechno, nebo jen zjevné pochybení, ale taky všechna. Tady bych to viděl poněkud upravené ve prospěch jedné strany. A klidně, ať tomu někdo říká brek - ne. Jsem rád za silnou Spartu, protože to pomůže fotbalu u nás, klukům do dalších zápasů, mám mezi Sparťanama spoustu normálních kamarádů, ale tohle ten fotbal nepotřebuje.
    Za mě Po výhře, po prohře, jsem fanda po tátovi odmalička už 45let a zažili jsme výrazně horší věci, než je jedna smolná prohra v derby. Ale podle mě je dobré, se někdy ozvat a nenechat si kálet na hlavu.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      P3     před měsícem 01.03.2024 11:47 |  
      2 1

      K té první ŽK pro Kuchtu (Tomiče) ... díval jsem se zpětně na záznam a lze mu jasně odečíst ze rtů, že se s rozhodčím baví o té ruce Vlčka. Ve chvíli, kdy hlasatel oznamuje udělení karty, se ho jasně ptá "Já jsem dostal žlutou, jo? A za co?..." a rozhodčí kroutí hlavou. Takže to zřejmě opravdu bylo tak, jak to nakonec stojí v zápisu.
      Měl to ale uvést na rovinu hned a nenechávat nás v omylu, takhle to jen zbytečně vedlo k další eskalaci,

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        joecole7     před měsícem 01.03.2024 13:27 |  
        5 2

        Přesně tak, skutečně byla Tomičovi, ale rozhodčí to hrubě, opravdu hrubě podcenil. O tom, že má žlutou Tomič a ne Kuchta, věděli jen sudí Rouček a Kuchta, nikdo jinej, proto hromadná reklamace "druhé" žluté od hráčů. Měl si Tomiče zavolat, mělo to být zřejmé. Kdyby Tomič nedej bože předvedl nějaký žlutý faul, šel by ven bez toho, aniž by věděl, že mu to mohlo hrozit. K dobru rozhodčímu lze přičíst to, že na základě těch reklamací nezačal arogantně rozdávat karty za kecy, ale skutečně bylo na stadionu (nevím, jestli v televizi) vidět, že se podíval na svůj zápis a zkontroloval, jestli skutečně není druhá a nebyla.

  31. Ad VAR...

    knl66 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 10:19 |  
    28 0

    K VARu: rozhodčí na ploše by měl mít k dispozici všechny záběry, které jsou k dispozici. Všichni víme, jak občas dokáže TV nebo i fotografie zkreslit. Dáš jeden záběr, míč ti líže ruku. Dáš druhej záběr tý samý situace a vidíš, že míč je metr od ruky.
    Trochu do minulosti: duben 2019, faul Nity na Hušbauera, penalta. VAR poslal jiný záběr, penalta odvolaná, Hušbauer žlutá za simulování. Druhý den: rozhodčí se zhrozil, protože najednou někde viděl záběry z druhé strany a penalta byla jasná, ale prý tyhle záběry neměl k dispozici. Kindernay za o2tv: pan rozhodčí měl záběry všechny! Závěr? - nic se nestalo, nic se neřešilo...
    A ve Vlčkově případu to samé: najednou se objevuje záběr z druhé strany, že Vlček to vzal prvně stehnem. Tak si vyber.


    Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 10:49) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Ad VAR...

      P3     před měsícem 01.03.2024 11:34 |  
      15 0

      Tohle je přesně ta šedá zóna, kterou nemá smysl vůbec řešit. Pokud bude VAR chtít, vždycky si pravdu ohne a předloží hlavnímu ten "správný" záběr. A mezi námi a táborem soupeře bude vždy odlišný názor na celou věc. Problém je hlavně v tom, že u nás nemáme důvěru ke komisi rozhodčích a jejich rozhodnutím obecně. Zákulisní hry stále probíhají a druhý břeh je na tomhle hřišti tomhle prostě aktuálně silnější. A v kombinaci se silnou mediální masáží pak vyjdeme z jakéhokoliv sporu jako kašpárci a dlouhodobě to kazí náš obraz v očích ostatních. A to mě na tom s... nejvíc.

    • Re: Ad VAR...

      knl66 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 22:21 |  
      5 1

      A něco podobného, rovněž v roce 2019: Frýdkova kosa na Hušbauera. Frýdek dostal červenou, smířený s osudem šel ven, ale VAR poslal záběry z druhé strany. Ejhle, najednou z toho byla žlutá a Frýdek znovu na plac.
      Sudí pak v TV vysvětloval, jak to fakt nebyl podle videa likvidační zákrok, a jak si za žlutou stojí. Komise pak řekla, že to likvidační zákrok byl a červená byla jasná. Navíc měl sudí vylouřit i Costu za zákrok na Krále.
      Kdo nás tenkrát pískal? - Pechanec! https://www.sport.cz/clanek/fotbal-pohar-sudi-chybovali-spartane-costa-a-frydek-meli-byt-v-derby-vylouceni-tvrdi-komise-1099286

      • Re: Ad VAR...

        Dennis     před měsícem 01.03.2024 23:42 |  
        7 0

        Tvl, tak tohle si mi neměl připomínat. Ten zápas a kungfu Frýdka na Hušbauera i sáně Costy na Krále si dobře pamatuju. To byly obě tak jasné redky a opět z toho nebylo nic... Jen už jsem vytěsnil, že to tenkrát pískal Pechanec... Trochu se na tu neděli přestávám těšit.

  32. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    EsoRimmer     před měsícem 01.03.2024 10:50 |  
    16 3

    Dobry den,

    Slavii fandim cely zivot budu nostalgicky a omlouvam se za to. Euforie titul 96, jako dite videt dedu co na to cekal cely zivot, sezony 2007, 2008, ale i zklamani doba "temna" okolo roku 2014..Kdyz budu koukat do poslednich let, tak ja byl obrovsky fanousek "Silhaveho" Slavie pod vedenim p. Trpisovskeho. Silne, fyzicky skvele vybavene muzstvo, kde byli zaroven hraci Husbauer, Stoch, co tomu umeli dat i nastavbu. Umeli jsme vyhrat zapas, kde se nedarilo, hlavne rohy, primaky, Skoda, Ngadeu, Delli, Zmrhal, Soucek. Pak doslo k rychle vymene kadru.. a samozrejmne se to prolevalo, ale byla tu nova Slavie, uz podle strihu ciste noveho sportovniho vedeni. Stoperi Kudela, Zima.. stred zalohy Standu, Holes utok Kuchta.. pracovity hraci Olyianka, Masopust, Provod, Boril.. nerad bych na nekoho zapomnel.. Muzstvo vyvazene, atleticky skvele prichystane, presing, aktivni hra. Porad vyvazena kombinace fotbal/atletika. V te dobe mel Trpisovsky i kouzlo, ze umel udelat prekvapivy tah.. zmenit rozestaveni, dat duveru hraci na jinem postu nebo typologicky sedel vice na urcity zapas..Navic jsme meli stesti na stridani. Bohuzel nevim co se stalo, myslim si, ze Trpisovsky je porad minimalne vynikajici "scout" i trener, ale mnoho tech kouzel zmizelo. Slavie uz neni ani fyzicky dominatni, neumime ten presing nahore a doslova soupere ustvat. Soupisku mame porad skvelou, ale uz dva a pul roku mam porad pocit, ze tym je v prestavbe. Nemame "svoje" rozestaveni, obrovska rotace v kadru. Hraci hrajici na postech, ktere nejsou jejich viz Masopust na stoperu/stredu zalohy. Nechtel bych odvolat trenera, ale za me by mozna melo dojit k tomu, mene o tom premyslet, vsadit na nejsilnejsi 11cku, tu postavit v nejlepsim rozestaveni. Souperi vnunit nasi hru. Kdyz zahraje Vlcek dobre proti Pardubicim necham ho hrat i proti Sparte. To uz jsou samozrejmne jenom moje konkretni nazory a beru to tak, ze ja jsem "chytrej od piva", narozdil od nejlepsiho trenera v CR. Jenom jsem chtel rict, ze mozna by i sam Trpisovsky se mel vratit 3-4 roky dozadu, ubrat experimentu. Hraci musi vydrzet streda, nedele.. Vzpomente si na Barcelonu, City, Real.. Xavi, Busquest, Iniesta .. hrali prakticky porad. Kdyz nemuze Diuf, necheme hrat Zmrzleho, ale nedavejme tam Masopusta. At ta kostra porad drzi. K rozhodcim reknu jeste to, ze pomoc Sparte minulej rok byla extremni. Zlo VARU (kteremu ja obecne ale fandim) je to, ze dovoli rozhodim najit situaci co se da pisknout.. respektive uz ji nemusi ani videt hlavni.. a ze trech rohu vzdy najdu neco na penaltu.. Ale co me ted vadi uplne stejne, ze strasne prudce reagujeme a hlavne lavicka a bohuzel i hraci na pocit krivdy.. Zase ten rozhodci neni neomylny.. a je opravdu treba nestrany a zkratka se upiskne..Chci rict, nehledejme zavsim hned korupci.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      knl66 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 12:54 |  
      3 0

      Nic ve zlém, ale příště takhle dlouhý text rozděl aspoň na dva odstavce. Pak se text bude lépe číst.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        EsoRimmer     před měsícem 01.03.2024 13:02 |  
        1 0

        Mas pravdu, jsem se nejak rozepsal :-) myslenek a emoci je moc


        Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 13:02) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      vršek     před měsícem 01.03.2024 14:02 |  
      6 0

      Píšete o naší lavičce - všiml jste si jak v současné době a s jakou intenzitou reaguje sparťanská lavička?
      No, my jsme přece inteligenti a také jednání do fotbalu nepatří, Jenže oni Ti "blázni" na lavičkách nejsou úplní vypatlanci a nevychovanci. Stejně jako "výlevy" hráčů na hřišti i "výbuchy" realizačních týmů na lavičkách jsou ve velké dané snahou ovlivnit rozhodování na hřišti i reakci diváků. Pokud rozhodčí nenastaví metr již při prvním takovém "výbuchu" bude následovat další.... Co je umožněno a dostatečně trestáno je využíváno ve prospěch vítězství....

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      p!erreCORE     před měsícem 01.03.2024 19:58 |  
      1 0

      Tohle se mi z tvého dlouhého pěkného příspěvku líbilo nejvíc:

      "Soupisku mame porad skvelou, ale uz dva a pul roku mam porad pocit, ze tym je v prestavbe. "

  33. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    provit     před měsícem 01.03.2024 11:02 |  
    21 1

    Ještě si dovolím poznámku k té nepenaltě na Holeše. Překvapuje mě, že na hřišti proti ní vůbec nikdo neprotestoval. Přeruší se hra, a všichni naši hráči se vrací zpátky, Holeš se zvedne, a ani pohled k rozhodčímu, přitom sám musel dobře vědět, že tohle je přece faul.
    Rouček tu situaci podle mě vůbec neviděl, a jestliže od nás nebyla žádná reakce, tak možná předpokládal, že se fakt nic nestalo a ani VAR nepověřil, aby mu to zkouknul. Srovnejte se Spartou, kdy se při každé blbosti zběhnou na rozhodčího 4 hráči a hustí do něj do doby, než dá najevo, že volá VAR.
    Neříkám, že máme aplikovat stejnou taktiku, ale nějakou menší intervenci by to v tomhle případě chtělo.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      belmis (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 12:56 |  
      23 0

      Bohužel. Ten agresivní nátlak sparťanských hráčů na rozhodčího podporovaný simulujícím hráčem ve vápně, kterého se někdo dotkne a ještě větší tlak hada Priskeho u čtvrtého rozhodčího, do kterého šije od 1. minuty a neustále rozhazuje rukama, slaví úspěch.

      Na našeho Mojmu se píská každý třetí faul, protože se snaží souboje ustát. A pak máme bojovat proti simulování, když rozhodčí pískne jen komedii a ne fauly.

      A toto moc neplatí zrovna na Roučka, ale na další rozhodčí, zejména za VARem a rozhodčí typu Xi Xao

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      mig52     před měsícem 01.03.2024 16:04 |  
      8 2

      Přesně! Okamžitě mělo před Roučkem roztočit indiánský tanec 6-7 našich hráčů a jsem přesvědčen, že by to mohlo dopadnout jinak. Jenže naši ogaři sklopili hlavy jak valašské barušenky při cestě na porážku a nazdar, no! Měli by na školení k IQ 37, ten by je to naučil za čtvrt hoďky.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      lubi34     před měsícem 01.03.2024 20:26 |  
      1 0

      Jeden se našel a to Mojma

  34. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Mimoň     před měsícem 01.03.2024 11:07 |  
    21 6

    Nezlobte se na mě, ale Bořilovo chování(opakované v derby), obrovské zkraty při bránění (opakované) a pak také fakt, že závěrečný přímý kop z výborné pozice za stavu, kdy prohráváme...jde kopat hráč o kterém se ví, že nemá úplně top techniku(provedení kopu v záklonu bylo vyloženě amatérský)....tohle vše mi napovídá, že není něco ve Slavii delší dobu v pořádku ...a myslím, že Tykač nebude tolik trpělivý, jsou to jeho peníze...takže pokud to půjde tak dál, bude jednat a myslím, že to bude oprávněné. Nedělejme pane Tvrdíku z lidí modly a šetřme slovy o jejich nenahraditelnosti. Někdy to není úplně budující pro ty druhé.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      vršek     před měsícem 01.03.2024 13:53 |  
      3 0

      Jaký zkrat Bořila při bránění máte v derby na mysli?

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        milovnik_fotbalu     před měsícem 01.03.2024 19:44 |  
        4 5

        Bořil tam vůbec nepřišel hrát fotbal. Na hřiště nepatřil a měl hned dostat redku a jít okamžitě ze hřiště ven. To, jak vylétl na rozhodčího po první žluté, bylo jednoznačně na další žlutou.

  35. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    MKCZ83     před měsícem 01.03.2024 11:10 |  
    16 8

    Sorry, ale v jakém světě může za ten zápas dostat Zima lepší známku než Igoh? Olatunjiho v soubojích vymazal, acs neměli odražené míče díky tomu a nedostávali nás pod tlak... kdyby na něj hrál Holeš, nebo Zima, tak by prohráli víc jak polovinu soubojů. To, že ho ani jeden není schopný zajistit, nebo JiT po nich dál chce, aby za stavu 2:0 hráli na riziko s vysokou obrannou lajnu 1 na 1 není chyba Ogbua. Při velkém počtu soubojů chyba dřív či později přijde a rozhodující je, jak se s tou chybou jsou schopní vyrovnat hráči, kteří jsou přímo u té chyby.

    A poklidné čumění bez pohybu od Zimy u druhého gólu je pro mě od stopera zločin. Místo, aby se vracel co nejrychleji k obranné linii ve vápně, kde jsme byly zas 1 na 1 (nebo dokonce v podčíslení), tak stojí 15 metrů od vápna a na všechno čumí.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      lantsmit     před měsícem 01.03.2024 13:24 |  
      13 7

      myslel jsem, že už se sem nebudu muset přispěvatelsky vracet, ale na Tvůj v pořadí asi desátý kolovrátek na téma Zima musím zareagovat.

      Nevíš, kdo a jaké má úkoly při zajišťování, ale viníkem je pro Tebe opakovaně Zima. Chválíš (správně) Ogbua za vysokou úspěšnost v soubojích, ale to samý u Zimy zcela jednoznačně přehlížíš. Za celej zápas Zima vystupoval mnohem častěji a agresivněji a nevyšlo mu to jenom jednou, bohužel právě při prvním inkasovaném gólu, kde byl ale podobně vysoko i Holeš - tzn. zjevně to byl záměr, hrát dál vysoký presink i za cenu rizika přečíslení, pokud z toho Sparta vyjede. Vynucených ztrát, které způsobily / mohly způsobit bezprostřední ohrožení naší brány, měl na kontě suverénně nejvíc Ogbu (bylo jich snad pět), za ním pak byly na počtu 2 Holeš se Zimou, přičemž tu první si Zima sám napravil rychlým návratem, kdy Tuciho zblokoval ještě předtím, než se do koncovky dostal. K soubojům Ogbu vs. Olatunji je ještě třeba doplnit, že si podobně suše jako Ogbu poradili se svými protihráči i Zima (Tuci) s Holešem (Birmančevič). Takže za to mají všichni tři stejně vysokou známku, ale Ogbua samozřejmě sráží ten neuvěřitelný počet ztrát plus gólové promáchnutí. Plus je třeba dodat, že po nástupu Kuchty si Olatunjiho převzal právě Zima. Stejně úspěšně jako předtím Ogbu, soubojově. Co se týká příspěvku ofenzivě, tak Zima hrál jednoznačně nejvýše, jeho heatmap je ze všech stoperů největší. Balon měl podle mě na rozehrávce taky nejčastěji a ztratil ho minimálně. Klasicky to po přihrávce rozbíhal, aby tím uvolnil prostor spoluhráčům k další tvorbě hry. A poslední poznámka ke druhému gólu, Zima byl odtáhnut svým protihráčem (hráli jsme osobku), problém byl u Dioufa, Zima už po tom odtažení byl tak vysoko, že by gólu zabránit nemohl ani kdyby ten svůj čapí krok natáhl na maximum. Najdi si prosím jiného otloukánka. Ani těch 100 milionů není argument, protože Ogbu má hodnotu minimálně stejnou, takže očekávání musí být podobná. A chyby v rozehrávce byly proti Spartě logické a vynucené, a to od všech stoperů, kvůli jejímu presinku a taky neschopnosti Mandouse nedostávat spoluhráče podtlak. Chabá nabídka ze zálohy hlavně v prvním poločase přitom byla taky významnou příčinou.

      To je všechno, admini i ostatní můžou být v klidu, další příspěvky za reakce nestojí, takže zase na dlouhou dobu vyklidím pole.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Kuba1782     před měsícem 01.03.2024 13:51 |  
        3 1

        Skvělé zhodnocení, díky za něj.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        MKCZ83     před měsícem 01.03.2024 16:13 |  
        3 1

        Wyscout nebo odkud máš data (jestli je máš), nemám, čili si to nemám jak ověřit. Pokud to tak je, tak je potom hlavní viník trenérský štáb, který nedokázal změnit taktiku a herní plán podle výsledku.

        Já komentoval, co viděl.

        Tak jsem se podíval na druhý gól znovu a nevidím jaký problém teda udělal Diouf. Byli jsem v podčíslení, protože Zima byl nesmyslně vysoko a Ogbu a Holeš měli ve svým prostoru tři hráče (hlavním důvodem byl vytažený Krejčí). V takové situaci, když chybí v trojce stoper ve vápně, aby tam mohli být aspoň 1 na 1, je to primárně chyba stopera, který je v tý chvíli skoro na půlce soupeře anebo absolutně nesmyslné taktiky trenéra.


        Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 16:23) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          lantsmit     před měsícem 01.03.2024 18:20 |  
          2 4

          Poslední reakce, k tomu, na co jediný ve vztahu k Zimičovi odpovídáš. Jestli sis pustil ten druhej gól znova, tak se zaměř na Schranze, kterej jedinej nenabral do dvojičky hráče - Krejčího. Přitom právě on to přečíslení zajistil. Všichni ostatní, Maso, Oscar, Zima byli Spartou šikovně vytažení nahoru. I po tom Schranzově nenabrání Krejčího měl k nápravě mnohem blíž právě on (než Zima). Ok, byl vyfluslej, nijak zvlášť mu to nevyčítám, fotbal je o chybách, ale Zima byl spárovanej s Lacim a k návratu měl dál, tak už prostě nečápoval. V první řadě gól zavinilo top provedení Sparty, pak Dioufovo nezachycení Preciada, pak nenabrání Krejčího nejblizším Schranzem a teprve pak můžeme uvažovat o tom, že to mohl Zima i v tomhle případě neúnavně načápovat.

  36. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    japhy     před měsícem 01.03.2024 11:55 |  
    27 1

    Holešovi bych jako obrovské plus přičetl, že si poradil s Brimančevičem.
    S nepenaltou na Holeše jsem úplně v pohodě. Ne proto, že ani proti nám ji pak za loket nepískli, ale proto, že někdy z kraje druhý půle dostal loktem Olatunji od Ogbua, taky ho pak ošetřovali a myslím, že sudí nepískal ani faul. Takže následné totožné situace ve vápně se nechaly bejt. Sice si myslím, že to měl Rouček pískat všechno, tudíž žlutá - penalta - penalta, ale aspoň byl konzistentní.
    Spíš mě štve penalta za ruku vs. nepenalta za sražení Dioufa. Štve mě operování s pojmem přirozená poloha, kdy za tu se berou nesmyslně snad jen ruce podél těla. Což při běhu je naprosto nepřirozené. Navíc ho to trefilo dost zlbízka. Ale OK, byla to ruka, ne paže, takže přísnost asi větší a prostě se to někdy píská. Na druhý straně ten Diouf mě ale vážně nedá spát. Tam nebyla snad žádná polehčující okolnost, prostě ho vědomě srazil ve vápně.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      vršek     před měsícem 01.03.2024 13:45 |  
      21 2

      Píšu to dole jak spravedlivé - pak ji proti nám také nepískli!!!!
      Pane - Holeš 86.minuta Olatunji 99, min jaksi se Vám vytratil podstatný moment - čas a to pokud by pískali Holeše musel by být Olatunji v 86. minutě vyloučen a pokud by se nastavovalo nemohlo by k faulu na Olatunjiho dojít!!!!
      Když si k tomu přidáte faul Vorla ve vápně zřejmě by se po jeho vyloučení a naší penaltě na hřišti odehrával zcela jiný zápas....
      Sakra, proč jsme my slávisti tak "neskonale" objektivní?????????????????
      Jistě, vyjma podobných magorů a zaslepenců jako jsem já!!!!!!!!!!!!


      Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 13:50) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Karel1 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 14:56 |  
      11 0

      Viděl jsem to v Edenu a pak i na TV a ze všech těch "sporných" situací mě taky nejvíc štve to sražení Diufa. Tam šlo o jasný záměr, protože Vorel o Diufovi věděl a vysloveně si na něho počkal. Trochu to naznačil Zelenka při komentování, ale pak o tom úplně přestali mluvit. Já za tím vidím Černého u VARu, protože ten musel mít jasné záběry. Trestají se drobnější a nechtěné fauly vycházející ze soubojů, ale nepotrestat úmyslný faul...

  37. VAR a naše slávistické "objektivita".

    vršek     před měsícem 01.03.2024 13:30 |  
    49 8

    Ještě ve čtvrtek dopoledne jsem byl rozhořčený nad chybami naši hráčů a Trpišovského pojetím při vedení 2 : 0.
    No, z 19 řady na stadionu nejde jednoznačně posoudit jak se , která situace udála......
    Ale po včerejších událostech a možnosti si prohlédnout dna videu několik za mne rozhodujících je třeba celý zápas posuzovat pod jiným úhlem pohledu, Jistě stále platí, že jsme chybami pustili Spartu k vyrovnání sami a stále platí, že náš trenér nemá jinou variantu hry dle toho co se děje na hřišti a bez ohledu na stav.
    A musím se opakovat - pánové slávisté proberte se už konečně z té neustálé objektivity a přehlížení rudé špíny.
    Naše prohra v derby jde nejen za našimi chybami - tenhle zápas byl opět zcela v režii "křetínského hnusu a jeho lidí u videa. Svým omlouváním skandálních výroků sudích Slavii pouze škodíte a Vaše vyjádření mohou být využita jako už několikrát i tak - v6dyť i slávisté to uznali jako OK........
    1/ 23. min a Precido došlápnutí našeho ležícího hráče - vše dle Vás objektivních OK kde byl VAR za toto se dávají červené karty - no, chlapík má na sobě stejně jako v minulém derby a 21. min. rudé dres.....
    2/ Dívat se na to, jak je náš Chytil po celých 120 minut, faulován při přebírání míče, držen za dres či "brzděn" oběma rukama v při každém běžeckém souboji bez pískaných faulů a natož bez karetního trestu,,,, no, vždyť on je tak silný, že to ustojí a hraje a hraje i s "klíštětem" na zádech - srovnejte si s neustálím poleháváním "obra" Olatunjiho - no, i zde zřejmě dle většiny OK
    3/"červený" úder Vorla na Dioufa ve vápně jste zřejmě jaksi nezaznamenali - no, i zde zřejmě OK a já jsem největší plačka a kverulant na těchto stránkách
    4/zatím jsem nikde neviděl rozbor žlutých karet pro Kuchto . kam první karta "zmizela" když ji Vámi chválený rozhodčí ukazuje přímo před ním stojícímu hráči - a tím nebyl Tomič, ale KUchta, který se dožadoval penalty - no opět jen nářek a pláč a dle Vás vše OK . no je spodivem, že hlasatel na stadionu a dle mého kamaráda i v TV přenosu a na Livesportu byl za potrestaného určen Kuchta - není to právě tento tak s oblobou sparťany zmiňovaný "mariáš", který vedl naše vedení k odmítnutí potvrzení zápisu???
    5/ Penalta - v minulém derby kopala Sparta penaltu po ruce Ogbua . Ano sice ruku stahoval a nešel s ní proti míči ale určitě se nejednalo o ruku "nastřelenou" Avšek když v záznamu vidíte, že Karabec střílí cca a max 2 metry od Vlčka, Vlček se snaží uhnout, ale nemohl to stačit. No kupodivu ani teč nohou před dotykem ruky se v tomto případě na rozdíl od jiných podobných situací neřeší - no, zde bych byl snad mohl být smířlivým, avšak pískala by se podobná penalta a hlavně v tomto čase proti Spartě? - no tam bychom se zřejmě dověděli, že ruka z takové blízkosti byla nastřelena a hráč se snažil ruku stáhnout...... no, jistě opět nářek!
    6/Druhá žlutá pro Kuchtu - že si všichni naši hráči a lavička, a dle mého včetně Kuchty mysleli, že má druhou žlutou je dokladem, že tento mladík s píšťalkou drby nezvládl OK jak zde většinou píšete - něco podobného jsme zažili vloni při čtvrté žluté tuším Schranzovi při zmatečné signalizaci o návratu do hřiště tuším, že dalším výborným arbitrem Černým.....No, vše po zápase vysvětleno a Tomič byl oním potrestaným - dle Vás také OK?

    Myslím, že pohár špíny již po předchozích skandálních rozhodnutích ve prospěch Sparty v uplynulých dvou kolech- červená pro Daníčka, čtvrtá žlutá pro Reinberka, "nevyloučení" Peška a Ryneše a rychlé rozehrání gólové akce na 2:1 na Slovácku cca 5 metrů od přestupku.... už i našeho "smířlivého a objektivního snílka" Tvrdíka ( myšlen je i ten onen usmiřující podcast ze začátku týdne) dovedlo k tomu, že je třeba se důrazně ozvat. Ti, kteří zde dokonce požadují odvolání Vlčka od týmu by si snad ve svých hlavách mohli srovnat, že tohle "gesto" by sám od sebe Vlček neučinil, a že odmítnutý podpis není jen jeho rozhodnutí ale za mne konečně prvních gestem Slavie vymezit se proti současnému již druhý rok zcela tolerovanému rudému hnusu.
    To, že naše média jsou v jasném "područí" rudých opět dokládají reporty z derby v našich Tv stanicích. Zkoumat problematické situace?? proč? takových je v každém zápase mnoho a chyby rozhodčí musí strpět obě strany....
    Je zvláštní co se odehrálo va včerejším dohránu - Čapek a Koller s úsměvy hodnotí krásu hry, rozeberou se úvodní šance sparty po našich šílených chybách, ukáže se naše sražená střela do tyče, pak góly a penalta - to je v jistě v pořádku, avšak během ukázek je promítnuta ještě jedna situace, která proběhne za naprostého mlčení obou pánů ve studiu - je to právě ona 23. minuta a došlápnutí Preciáda na našeho ležícího hráče - nějaký komentář ? ne nic je to jen alibi, že v dohránu byl tento moment dokumentován..... jak etické a spravedlivé!!!
    To, že se v Křetínského zpravodaji objeví na str. 2 popis tří situací - "lokty na hraně, ruka proti pravidlům!
    Jistě penalta jasná, jak jinak a poté - "Olatunji se zbytečně ohnal, trefil loktem či spíše předloktím Holeše"... a v jiném méně vyhecovaném by byla penalta úplně přiléhavá a řekněme na rovinu, mohla přijít i tady" - ach, jak objektivní a velkodušné! následuje druhý loket tentokrát Vlčkův do Olatunjiho a zde přece pak měla být také penalta. Snad ano a vidíte jak byl nastaven stejný metr rozhodování - sláva, vivat a neplačte!!!
    Avšak u všch tří situací je uveden ještě jeden údaj - čas , kdy se tyto tři situace odehrály - faul na Holeše 86. minuta, faul na Olatunjiho 99,minuta a penalta 114, minuta!!!
    A tak vlastně všichni vidíme jak je vše férové a padni komu padni. To, že i naprostým rudým buvárem uznaná penalta na Holeše by zřejmě rozhodla derby již v zálkadní hrací době a Olatunji by zákonitě nemohl nastoupit v nedělním derby! Těm pisálkům ve spartu "nedocvaklo" - no, zřejmě příště budou chytřejší a minutáž vypustí, ale ono je to vlastně nepodstatné vždyť i fanoušci Slavie označují za hlavní důvod prohry chyby svých hráčů!
    A závěr.... - pro mne je povzbuzující to, že se konečně Slavia důrazně a jasně ozvala, co bude následovat???


    • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

      doors     před měsícem 01.03.2024 13:40 |  
      11 9

      Aby to bylo objektivní, tak by bylo dobré rozebrat i zákroky a chování našich hráčů, které byly na hraně či za hranou a pak to takto srovnat. Mělo by to potom větší vypovídající hodnotu.

      • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

        vršek     před měsícem 01.03.2024 14:54 |  
        15 3

        Pokud chcete rozebírat naše unfair zákroky pak jistě vypíšete naší brutalitu a několik "nechutných a žlutých" faulů na hrdinu derby Olatunjiho, který trpěl brutalitou našich hráčů celý zápas, zcela "zkopán a s lokty v tváři" ještě dokázal srovnat na 2 : 2. No jistě, v zájmu objektivity, kupodivu fauly na Chytila, který se na rozdíl od sparťanského obra neválí po každém prohraném souboji jsou v pořádku,,,a snad je není třeba ani pískat..... Doufám, že se nedostanete k popisu a rozboru Vámi zmíněných hraničních zákroků - to si budeme dopisovat ještě zítra.

    • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

      NevímCo     před měsícem 01.03.2024 13:51 |  
      12 31

      Co bude s touhle nulovou sebereflexí a patetickým fňukáním následovat je naopak velmi prosté. Další neúspěšné derby, které se hodí na zlé rozhodčí, počasí, šikmý terén a smůličku. Připrav si praporek, ať máš čím mávat na dalším veřejném prodlužováním smlouvy s Jindrou ...

      • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

        rak (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 14:19 |  
        18 7

        Co to je za stupidní komentář? Rozeber konkrétně, co se ti v tom rozboru nelíbí. Tyhle žvásty jsou k ničemu.

    • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

      P3     před měsícem 01.03.2024 13:51 |  
      12 16

      To nemyslíš vážně s tím došlápnutím od Preciada, že ne? Vždyť je úplně jasně vidět, jak se tu nohu snaží odlehčit a na Dioufa tak ani nedupne. Kdyby se po něm fakt prošel, tak neřeknu ani popel...

      • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

        vršek     před měsícem 01.03.2024 15:08 |  
        16 3

        Píšu o došlápnutí a právě proto, že nedošlo k dupnutí, o kterém se jaksi mimo mísu zmiňujete Vy.. To došlápnutí jsem viděl jasně až a jen jednou ve včerejším Dohránu a kupodivu bez podobného rozboru, který předkládáte Vy.
        Vy jste přesvědčen o tom, že vrcholový fotbalista není schopen při vysoké kvalitě koordinace pohybu reagovat tak, aby ležícího protihráče nedošlápl ale střetu se vyhnul? No, uznávám, že každý souboj a jeho dohrání je jiné a třeby je ten Preciado jen neskutečný nešika. Konečně v minulém derby vlastně můžeme stejného hráče pochválit za to, že "nešel"na Provodovo koleno naplno...... Vysloveně "kudrnatý andílek"!

      • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

        dalislavista     před měsícem 01.03.2024 16:50 |  
        11 2

        Když nechceš, na soupeře nešlápneš.
        Nedávno na Douděru, teď na Dioufa, nic se neděje...
        Uvidíme, jestli až se to stane nám, to bude taky v pořádku...

        • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

          ehad     před měsícem 01.03.2024 18:43 |  
          2 1

          dostal za to ZK, asi to udelal schvalne, ale jeste stihnul tu nohu zastavit ... ZK odpovida ... zvlast pokud faul na Douderu nebyla ani ZK ...

    • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

      rybarmirek     před měsícem 01.03.2024 17:30 |  
      5 3

      Zdravím,ses rozepsal,je alespoň někdo,kdo nazve věci pravými jmény!Musím přiznat, že na tvuj komentář jsem čekal celý den,asi jsi to nemohl jen tak rozdychat,já také ne.

      • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

        vršek     před měsícem 01.03.2024 19:46 |  
        7 2

        Ono je to tentokrát trochu jinak. Mně se výkon rozhodčích v tomto zápase opět nelíbil a to včetně p. Roučka ( karta pro Kuchtu? neskutečná komedie!).
        Jenže ještě včera odpoledne jsem neviděl záznam zápasu ani opakované záběry. Měl jsem velký problém s tím jak jsme v obranné fázi naložili vlastně s rozhodnutým zápasem, ve kterém jsme vlastně až do vyrovnání všechny nebezpečné situace Spartě nabídli svými chybami při opakovaně nesmyslně riskantní hře "dozadu".... hrozné!
        Hlavním viníkem a rozhodující postavou derby není Olatunji, jak se snaží sparta velebit svého snipera, ač balon "uklidil" do naší sítě s přehledem.
        Hlavním viníkem a neřádem je p, Starý u VAR, Nejen, že už na stadionu jsem nechápal jak se video opět nenamáhá posuzovat sporné situace, ale opět se prokázalo to, co sledujeme již druhý rok. VAR je nyní 12 spíše 13 hráčem sparty..... Když jsem pak konečně viděl záběr zcela nepotrestaného faulu Vorla na Dioufa ve vápně a to ještě ve chvíli kdy jsme vedli..... brankář měl být vyloučen a my měli kopat penaltu už se mi dýchalo docela fest špatně....
        Pokud poté je Olatunjim ve vápně "zdemolován" opět zcela beztrestně Holeš a VAR opět nic už jsem ani dýchat nemohl.... Tyto dvě zcela jednoznačné situace a čas, kdy se odehrály jsou dokladem oné Rudé totality a, které jsem již psal! Nejde navíc jen o to, že jsme měli kopat dvě penalty, které mohly rozhodnout o vítězi ale navíc sparta nadále dohrává v plném počtu a navíc oba její hráči mohou namísto trestu za červené nastoupit v nedělním derby, které bude zřejmě rozhodovat o titulu!
        Komise rozhodčích jistě objektivně vyhodnotí výkon rozhodčích - no, předpokládám, že jako doposud pro potrestání Vorla a Olatunjiho nebyl dostatek prokazatelných záběrů, penalta byla odpískána správně protože ruka hráče byla v nepřirozené poloze a tak se o nastřelené ruce nemůže být řeč. Navíc se dovíme, že vyloučen měl být naopak v 99,minutě Vlček a sparta měla kopat penaltu už v této minutě..... Vědět o těchto situacích již ve středu večer na můj komentář jste čekat nemusel.... Jinak díky a já jen doufám, že mé pokusy o argumentaci mohou přivést další slávisty na těchto stránkách k tomu, aby už konečně pochopili, že neustále mlčení a strach z toho aby nebyli oni a Slavia nazývána "ubrečenci" je přesně to, co pro "pohodovou" jízdou za tituly sparta užívala a užívá. Neustálým opakováním se jim podařilo mnoho lidí odradit od toho aby se ozvali, Navíc bych těmto "objektivistům" chtěl znovu vzkázat - podívejte se na internetu jak jsou Vaše podobné hlasy zneužity k tomu, aby vlastně dokazovaly, že vše se dělo tak jak má být a hlavně pokud došlo k chybám, pak byly spravedlivě rozděleny mezi oba soupeře...... Jen stále nechápu, jak je toto možné po skandálním zářezu v podzimním derby.

    • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

      Steevee     před měsícem 01.03.2024 19:03 |  
      8 15

      Prezentovat Preciadovo došlápnutí jako situaci na VAR červenou. No. Tady to asi klidně piš. Ale nikde jinde to prosím tě nedělej. Možná ti nějaký šišlal v televizi řekl, jak měl Preciado hromadu času. Vyskoč prosím tě do vzduchu, já ti zůstanu pod nohama a ty bezpečně zajisti, abys na mě nešlápl. Máš hromadu času. Říkáš. Je to tak horko těžko půl vteřiny, ale určitě si poradíš. Bez ironie. Pokud je pro tebe Preciado na červenou, a 33 lidí už ti za to tleská, tak jsi blázen. Sorry.

      Vorel dává Dioufovi tělo, ví, co dělá, ale proboha. Běžte se bodnout s tím, že tohle je na přímou červenou.

      Je úplně jedno, co říkal hlasatel, je úplně jedno, co říkala nějaká televizní nebo livesport grafika. První žlutou Kuchta prostě nedostal. Nedostal. A ani když tisíckrát zopakujete lež, tak se v tomto případě nestane pravdou. Rouček to prostě "jenom" udělal neobratně, nezřetelně.

      Že i Kuchta si myslel, že jde ven, to je potom prokazatelně úplně čisto čistá lež a hrozně mi vadí, že takové informace tady lidi rozsévají mezi slávistickou komunitu. Kuchtu dá šlapák, Rouček k němu běží s kartou v ruce, Kuchta to vidí a s klidem odbíhá do šestnáctky bránit standardku. Co si myslela naše lavička, to je úplně irelevantní.

      A když se v závěru ptáš, co bude následovat, tak ti i odpovím. Doufám, že nebude následovat týden našeho pláče, Tvrdíkovo stupidní tweetování a gratulace Spartě. Ale bude následovat perfektní příprava na neděli a stažení náskoku Sparty na bod. Všechny kecy okolo jsou úplně zbytečné.

      • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

        vršek     před měsícem 01.03.2024 20:15 |  
        7 2

        Já o hromadě času neřekl ani slovo. A nevím, kterého šišlala v televizi máte na mysli - snad Čapka nebo Kozohorského??? Navíc jsem psal o vrcholovém sportovci a jeho koordinaci pohybu. Vaše půl vteřina by tak výbornému hráči snad stačit mohla.... těžko se mohu srovnávat s vrcholovými sportovci a jejich reakcemi. Já píšu o tom, že ani taková situace není v podstatě nikde probírána a tvrdím, že pokud by se ocitl v podobné situaci Bořil šel by do šaten a nezahrál by si poté možná další čtyři zápasy nyní již jako recidivista. viz podzimní derby
        Vorel nedává Dioufovi tělo, ale trefuje jej a úmyslně do krku či hlavy - jasná červená no, opět se to nikde neřeší snad aby se "nemohlo" prokázat, že máte pravdu.... a hlavně - zřejmě se opět nepodařilo najít vypovídající záběr stejně jako u Wiesnerova trojnásobné napadení soupeře ve středu hřiště v jednom z předchozích zápasů sparty....
        Tak a já zopakuji - je s podivem, že to udělal jenom tak neobratně, že o první žluté byli jednoznačně přesvědčeni i naši hráči při žluté na konci prodloužení - no, zřejmě jsou naši fotbalisté a naše lavička stejní pitomci a manipulátoři jako já v hledišti. Víte, je s podivem, že se Kuchta najednou nevzteká jako u oné karty neudělené,,,
        Proč nenapíšete rovnou, že i to, co si myslí Tvrdík, Trpišovský a Vlček je irelevantní ???
        To jistě jako na závěr uplynulého ročníku ligy - mlčte a hrajte líp a letos to samé - vyhrajte ve sportovní mači kvalitou a bez zbytečných keců a nářků. K faulu na Holeše a čase faulu Olatunjiho jste se ve svém "svatém boji" proti nářkům a za objektivitu poněkud vyhnul,že! I když bych uznal Vaši argumentaci u Preciáda, Kuchtovi karty či Vorlova faulu byl to nepotrestaný faul na Holeše v 86, minutě, který rozhodl derby a umožní Olatunjimu nastoupit v neděli - no, vše co jsem napsal jsou jen manipulace a brek!!!!
        Právě kvůli takovým slávistům jako jste Vy sem píšu své "nářky" a hlavně pro Vás píšu o tom, jak jsou podobné řeči pro Slavii a fair play nebezpečné a jak jsou zneužívány ve prospěch sparty a omlouvání špinavostí, které používá nyní již v podstatě v každém zápase!


        Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 20:26) . Zobrazit původní komentář

        • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

          Steevee     před měsícem 01.03.2024 21:27 |  
          1 8

          Bořil recidivista? Lol. Mediální nálepka pro hráče s jednou červenou kartou za 15 let kariéry.

          Vorel trefuje Dioufa (úmyslně) na hlavu. Lol č. 2.

          Proč nenapíšu, že co si o těch situacích myslí Tvrdík, Vlček a Trpišovský je irelevantní? Ať je po tvém. Co si o těch situacích myslí Tvrdík, Vlček a Trpišovský je irelevantní. Protože prostě nemají pravdu. Stačí?

          "U oné karty neudělené" se Kuchta nevzteká. Přiběhne k Roučkovi a od první vteřiny si ukazuje na ruku a říká mu "hele ruka, jasná penalta ne?". Stačí tomu věnovat minutu času na iVysílání ČT s rychlostí 0,5. Místo těchhle absolutně stupidních fabulací a nepravd.

          "Kvůli slávistům jako já" tady takhle pláčeš? Příteli. Já Slavii fandím od roku 96 a objel jsem s ní za tu dobu Evropu třikrát tam a zpátky. Ty mi tady nevysvětluj, jakej já jsem dementní slávista. Jenom mám v tomhle případě schopnost vynechat emoce a být objektivní.

      • Re: VAR a naše slávistické "objektivita".

        vršek     před měsícem 01.03.2024 20:47 |  
        6 1

        A sakra budu Vás muset pročítat pozorněji a ne jen se snahou argumentovat k fotbalovému dění na hřišti....
        Jakou logiku má věta.... "a 33 lidí už ti za to tleská, tak jsi blázen". Úchvatné!!!!
        Asi jsem Vás hodně vytočil "pohybový experte". No, jsem velký "mág".... A protože jsem přesvědčil 33 lidí souhlasit, určitě s ne se vším, co jsem napsal, ale alespoň s větší částí toho co jsem napsal tak jsem blázen. Jsem blázen, jsem blázen. Opravdu úchvatné a omlouvat se nemusíte, jsem potěšen, že jsem se zřejmě nezbláznil jen já ale i tř desítky dalších....


        Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 20:49) . Zobrazit původní komentář

  38. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Miklos     před měsícem 01.03.2024 14:02 |  
    4 0

    Já to vidím jednoduše. Prohralo se? Prohrálo. Naštěsrí jen pohár. Soutěž 3. kategorie. Jestli ale kluci v neděli to vítězství neurvou a to nejen fotbalově ale i mentálně a absolutním nasazením, tak ta skepse a depka co mezi námi fanoušky nastane už tu dlouho nebyla. Nechci zase slyšet "věčně druzí" jak za starejch časů. Nadruhou stranu sebereflexe, pokora a práce spolu s vítězstvím v neděli by mohli Slavii nastartovat k titulu.


    Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 20:23) . Zobrazit původní komentář

  39. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Kikoriki     před měsícem 01.03.2024 15:53 |  
    34 8

    Přátelé, kamarádi. Toto je můj poslední příspěvek na SN. Končím s komentáři i se čtením komentářů. Podcast a články si rád přečtu. Je totiž težké slovně vyjádřit něco a každý si stejně jen přečte to co sám chce číst a 10 lidí pochopí příspěvek jinak. Druhou věcí je ta negace. Já si sem jdu pro souznění a pro útěchu a čtu 90% negativních příspěvků. Pozor, kritika je samozřejmě věcí dobrou, ale kritizovat může jen ten, kdo ví. A kdo z vás ví, jak to chodí v kabině? Co si opravdu trenér myslí a co opravdu řekne na tiskovce? Kdo ví jak se pracuje s hráči, jak se s nimi komunikuje? kdo třeba dělá trenéřinu nebo se jde podívat na náš zápas béčka? Je to jen můj názor. Na druhou stranu negace v komentech je česká super vlastnost a je jedno jestli jsem rybář, včelař nebo kuchař. Všude skáčou anonimní negativní komenty jako na drátku.
    Pokud někdo poukazuje na chyb v koncepci, na změny v realizáku, na to že se to dělá špatně, tak já mám názor jiný. Ano 2 roky nám utekl titul a letos je hodně daleko. Je to frustrující a ještě jsem to nezkousl. Ale nikdy jsem neviděl vypuštěný zápas, nikdy jsem neviděl, že by někdo něco odflákl. Všichni dřou, herní projev nádhera, moderní tempofotbal, spousty gólů a atmosféra na stadionu je něco neposatelného. Proč hned hledat chyby v koncepci? Ve výběru hráčů? Kolikrát jsme se už od klávesnice spletli? Třeba když začal nastupovat Provod. Jak já skřípal zuby. a pak byl kometa.....
    rok 2022 - utekl nám titul myslím rozhodujícím vyrovnávacím gólem v nastavení s Plzní. Tým byl plný šrámů a absencí z Evropské ligy a bylo to o vlásek. Fotbal jsme hráli nejlepší, dávali mraky gólů, bavili lidi a vyhrál antifotbal.

    rok 2023 - utekl nám titul bezprecedentním podrazem v zákulisí + my jsme se k tomu přidali hroznými výkony na venkovních hřištích. Tady je potřeba říci, že neúspěch byl i to vypadnutí z KL. Dávali jsme nejvíc gólů, byli o levellepší než Smradi a přesto to nestačilo. O vlásek, o vteřiny, o centimetry. Zlomové momenty byli slepý Kolář s Hradcem, Olaynkova červená s Libercem a derby panalta na konci. Vlastně i ten vlastňák Ousoua. A 10-12 bodů, kdy Smradům pískali penalty.

    rok 2024 - máme z 22 zápasů 17 výher, 4 remízy a jednu prohru. Kromě zápasu s Plzní jsme nikdy herně nepropadli. Jen Řím bylů v zápase u nich lepším týmem. Jinak nikdo. Kádr si sedá, lepší se. Radosti bylo mnoho. Měníme herní rozestavení, dáváme méně gólů. Myslím, že hlavní psychodekou na mě jako fanouška je, že Smradi se zlepšili, že mají dobrého trenéra, že si to u nich sedlo, že něměli odchody (u nás odešli 3 hráči základní sestavy), že mají neuvěřitelnou podporu médií. Nebýt tohoto, tak máme 10 bodů náskok a všichni velebíme. To je to co mě frustruje. A ta pomoc od rozhodčích tam pořád je. menší. Už to nejsou penalty, ale neudělené ČK, sem tam nějaký přímák, standardka. Ono to stačí. Ale jen když se nedaří. Když vedou píská se rovně.

    Nová éra - kdo myslel, že změna přijde hned, tak byl bláhový. Rychle se koupil Zima a Staněk, kteří nám mohou hned pomoci. Zima potřebuje ještě pár zápasů a bude v TOPu. První sezóna kde se to projeví bude příští. Nebudeme muset prodávat, musíme poslat do důchodu některé stálice i když to bude bolet. Udělat čekou osu týmu (pro zahraniční hráče, jsme přestupní stanice). Nebude tlak na prodej hráčů a toto je zásadní.

    Rotace v sestavě - já jsem za to rád. Teď je přesně to období, kdy je třeba mít rozehraných 16-18 hráčů. Tam jsme napřed. Ano rotace bolí, ale je nutná. Když budeme hrát jen ligu, bude to něco jiného.

    Nákupy a přestupy - teď to nějak bylo a bude to jinak. Chtěli jsme kladivo - koupilo se, chtěli jsme stopery, koupilo se, chtěli jsme golmana, koupilo se, chtěli jsme útočníky, koupilo se. Teď chybí kreativec, koupí se. Trenér nejlíp vidí co je potřeba. Otázkou je šíře kádru a udržení zdravé konkurence - k tomu třeba mám výhrady. Tady bych se bál.

    Zapracování mladých - jak? kdy? ve Slávii to prostě jde blbě. Každý bod je potřeba a někoho zkoušet, je strašné riziko. Mají s tím problém všude, kromě Liverpoolu, který teď zapracovává 9 juniorů.

    Lpění a tvrdohlavost - ano tady je trenérova slabina.

    Předělávání pozic pro hráče - ano tady mám taky jiný názor než trenér

    Stěžování si na rozhodčí (brečení) - ukázalo se, že zaryté mlčení nikam nevede. Asi je na místě začít řvát. Jsem ale přesvědčen, že Jaroslav toto má jako hlavní prioritu. Chceme jen rovinu pro všechny. Ofsajd lajna pomůže, ale šeá zóna pojede dál.

    Takže u mě to není o koncepci, o nějaké špatné strategii. O tituly jsme přišli něčím jiným. Jsem přesvědčen, že je problém, v psychice a v celkově mentálním nastavení a sebedůvěře. Titul 2022, kdy jsme byli přepapaní úspěchem a neuvažovalo se ani o tom, že bychom neměli získat 4 v řadě. Pak nám to uteklo mezi prsty (bohorovnost). Pak začalo ale jiné období a to období strachu. Strachu o každý bod, strachu o to, že to znovu nevyjde. A ono to nevyšlo. A teď už je to histerie. Naprostá ztráta sebedůvěry, když dostaneme fíky. Zmatky. Když dáme góla zmatky a strach. Něvěříme si a v tom je ten problém. Je těžké to v hlavě nastavit. Proč ztrácíme důležité zápasy v závěru? To se kouše asi nejhůř. Opakuje se to a to není náhoda. Takže za mě, bych zapracoval s psychikou hráčů. A to je ten rozdíl mezi náma a mezi tím hnusem z Letné. Fotbal hrát umíme, někdy to jde lépe někdy hůře. V derby jsme byli herně lepší a stejně jsme prohráli. Místo abychom si užívali vedení 2:0 tak se začneme klepat. Konce zápasů mívám pravidelně infarkty. Na tomhle bych zamakal. Houšťa je motivátor, ale ne psycholog.

    Bude lépe. Vím to, zase bude úspěch, ale spousta překážek se musí překonat. I na trávníku, i v kabině i někde jinde. Smradům to taky nepůjde věčně, začnou prodávat, odejde trenér )a o něm to z 80% je), pan Tykač kopí mafru a vyrovná se novynářské tlačení. Třeba se nám podaří vařadit AC a budeme nakonec rádi, že nejsme v MOLcupu.

    Ještě poslední věc. Když teď ve středu stadion při děkovačce křičel po výhře, po prohře, tak mi slza ukápla. Bylo v tom hodně. Rád bych býval slavil, ale tohle bylo silné. Velmi. Pojďme to jako Slávisti udržet, podporujme se navzájem, podporujme hráče, trenéry. A nehejtujme všechno od počítače.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      rybarmirek     před měsícem 01.03.2024 16:54 |  
      6 3

      Zdravím,nekončí,tvuj komentář nemá chybu a se vším souhlas.Jedna otázka,která sem asi nepatří,chlapci a děvčata,nevíte prosím někdo,kde bych mohl sledovat dnešní hokej v Kolíně? Jsem asi blázen,ale muj život bez Slávie je ,jak bych to řekl ,ochuzen,to je slušné slovo.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Radovan62 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 17:06 |  
        1 0

        Já to sleduji přes tipsport

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          rybarmirek     před měsícem 01.03.2024 17:21 |  
          0 0

          Díky.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      záplata     před měsícem 01.03.2024 16:55 |  
      7 5

      Já vím, že jsi tento elaborát psal tak, aby byl pozitivní ale ten tvůj příspěvek se ze 3/4 zaobírá vším co děláme blbě a vyšlo ti to teda na hodně řádků, jsem docela zmaten, děláme to suprově nebo to neděláme suprově, nemohu se toho dobrat.

  40. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Radovan62 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 16:51 |  
    3 29

    V první řadě jde všem o peníze.
    Co dostanete za Mistra ligy?
    Něco málo korunek,zanedbatelné proti účasti v Evropě.
    Kdo vlastní S+s? Finančníci kteří se znají.

    Finančníci,kteří chtějí finance,tzn.že hlavní cíl je Evropa,tam jsou eura.
    Hele Křéťo proč si dělat dusno,když by to šlo jednou ty jednou já.
    Tak jo 9 let jsem bez titulu,fanoušci řvou tak mě pomůžeš.
    Dobře,ale pohár u vás je náš.Fajn.
    Hele letos máme naději přímo do LM,tak to prohodí mě,ty pohár já Mistra.
    A Plzeň?
    Bude ve finále poháru a i když prohrajou tak jsou v Evropě.
    A fanoušci?
    Nějaký divadlo v derby předvedeme já i ty,hlavní jsou peníze.

    Možná je to velmi silná konspirační,teorie,ale po neděli budem chytřejší.
    Já se přikláním k tomu že fanoušci jsou jen kompars.
    Když vidím to množství chyb,Zima kouká jak dostáváme 2 gól a stojí.
    KDE HLEDAT PRAVDU?!

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      záplata     před měsícem 01.03.2024 17:00 |  
      5 3

      Já k tomu taky občas sklouznu ale u tebe to na ironii nevypadá.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Radovan62 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 17:04 |  
        5 8

        Ne to opravdu není ,ironie,ale já už si fakt myslím,že jsou v tom jiné zájmy,já prostě nepochopím odchozené,odfláknuté zápasy např.Zlín.

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          Kuba1782     před měsícem 01.03.2024 20:31 |  
          6 2

          A Země je placatá ne? Tvl. To jsi tvořil jak dlouho a pod jakým vlivem?

          • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

            Radovan62 (přítel SN)     před měsícem 02.03.2024 10:00 |  
            2 1

            Pod vlivem Bernard 10°,3,8°alkoholu.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Steevee     před měsícem 01.03.2024 18:40 |  
      5 6

      Tuhle naprosto nebetyčnou pi..vinu jsi vymýšlel jak dlouho? Jenom informativně. Musím ještě upravit komentář. Jako IQ mi během jednoho přečtení kleslo o 10 bodů. Pavel Tykač v současnosti podle odhadů vydělává 350 milionů korun čistého denně (!). Velmi podobně je na tom kabel Daniel. Jo. Tykač s Křetínským vlastní kluby proto, aby na nich zbohatli. Kápl jsi na to...


      Komentář byl uživatelem upraven (01.03.2024 18:44) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Radovan62 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 19:30 |  
        4 2

        Ne aby zbohatli, ale aby se ukázali v Evropě a penězma taky nepohrdnou.
        Je pravda že DK na ten titul čekal dost dlouho a už ho nutně potřeboval.

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          Malvin     před měsícem 02.03.2024 07:33 |  
          5 1

          A proč by se dohodl Kréta s námi , že jednou my a podruhý oni, když se může domluvit bez nas, že jednou oni a podruhé taky oni?
          Domluva mezi pražskými S je absolutně nemožná. Nevadí mi když si to myslí fandové, ale doufám, že to konečně pochopí i pan Tvrdík.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Merlinus (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 18:44 |  
      11 0

      Tak větší blbost jsem snad v životě nečetl. Mimochodem to ani nesedí, když Tykače přitáhl Tvrdík až někdy na podzim, takže loňský ročnik to ještě souboj boháčů nebyl.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        Radovan62 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 19:17 |  
        2 4

        Jsem rád,že jsem Vás pobavil,loni už se vědělo ,že Tykač bere Slavii,já to třeba věděl dřív než to bylo v novinách. Já už jsem takový,hledám ve všem něco co tam ani není,ale zase si nemyslím,že svět je křišťálovej,jste asi mladší to poznáte.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      hiker42     před měsícem 01.03.2024 20:29 |  
      4 2

      Jakože se Tykač domluvil s Křetinským, že Sparta letos vezme všechno? Proto od nás ten "odchozenej" Zlín v lize a projetý derby doma v poháru?

      Tak to se na ten fotbal pojďme kolektivně vysrat :-)))

  41. ZÁVIST i NENÁVIST,

    Slávista 51     před měsícem 01.03.2024 19:05 |  
    5 1

    na tom " jedou " nejenom média proti Slavii.
    A za tou musíme stát i v dobách špatných, jako tomu bylo dříve.
    Nyní zatím až tak špatně není, o tom můžeme případně mluvit až na konci sezony, že !

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Radovan62 (přítel SN)     před měsícem 01.03.2024 19:40 |  
      15 1

      A co je nám to platné,zítra o tom nikdo neví a karavana jede dál,ale bez nás.
      Výsledek ten je důležitější a ten je 2:3,bohužel.Rozhodčí je holt pán.

      • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

        mig52     před měsícem 02.03.2024 10:47 |  
        1 7

        Je to tak, no. Přesto bych jednoznačně začal nejdříve řešit chyby v našich řadách. A začal bych Tvrdíkovými gratulacemi odpadům. :((((


        Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2024 10:48) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

          Radovan62 (přítel SN)     před měsícem 02.03.2024 11:04 |  
          7 1

          O tom žádná,já se osobně domnívám že to brzy začne řešit náš majitel.
          Pánové podmínky máte a já bych chtěl vidět výsledky!!!!Nebo....

  42. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    Corfe     před měsícem 01.03.2024 19:55 |  
    26 17

    Nechal jsem v sobě 2 dny vychladnout emoce a dovolím si napsat svůj pohled. Předem se omlouvám, pokud budu v něčem opakovat, co už někdo napsal přede mnou, ale nemám čas ani sílu číst celou diskusi k zápasu.

    Situace mi připomíná závěr éry Karla Jarolíma v tom, že z trenéra se dělal neomylný polobůh, kterému chyběla zdravá oponentura v podobě sportovního ředitele. Množily se nesmyslné příchody (tehdy např. Vomáčka, Vasiljevič, B. Dembélé, Romanovs, dnes Hronek, Talovjerov, Santos, Ekpai, Krmenčík, Plavčić) a experimenty s hráči na divných postech, množili a točili se gólmani. A co hlavně a co mi vadí i dneska - přišel odklon od tvrdé, poctivé práce a stejné startovní čáry pro všechny a v týmu je naopak čím dál víc vidět, kdo je mazák a trenérův oblíbenec a má tím pádem do sestavy z principu vždycky blíž než ostatní. To je vždycky špatně, týmový výsledek má být vždy výš než snaha na sílu někoho individuálně procpat do sestavy.

    Jedním z příkladů je Ogbu. Je rychlý a dobrý ve vzduchu. Ale dělat z něj druhého Deliho nebo Ngadeua jenom proto, že je taky afričan tmavé pleti je úplný nesmysl, nemá ani zdaleka jejich spolehlivost a jistotu, je to zplašený frajírek, který nám podělal už 3 derby v řadě. Za méně a menších chyb byl odejit Aiham Ousou, nepochopitelně sedí náš spolehlivý a perspektivnější odchovanec Tomáš Vlček, ale trenér se zamiloval do Ogbua, tak hraje děj se co děj. Obrana celkově je letos špatná, na jaře přímo tragická, nechápu lpění na systému na 3 stopery, který vznikl z nouze a nedostatku levých beků po odchodu D. Juráska, jenže levé beky už teď máme.

    Nejsem vůbec pro vyhazov Trpišáka, jednak ani zdaleka nevidím v Česku trenéra srovnatelné kvality, jednak věřím, že se s ním můžeme zase dostat na úplnou špičku, ale nepůjde to bez návratu ke kořenům úspěchů, které jsme s ním měli - tvrdá, poctivá práce, fyticky nabušení hráči, jasný herní systém, kde hráči vědí co mají dělat a úkoly plní, hrají ti nejlepší a ne ti nejoblíbenější. Týmu taky neskutečně chybí lídr jako byli Souček, Škoda, v dřívějších dobách Latka, E. Brabec, Bejbl, Kuka, Suchopárek apod. Dnešní mančaft je složen z introvertních žáků nedělní školy vyjma Bořila, který si ale lídrovství plete s řepkovskou drzostí a agresivitou.

    Připomínáme si výročí pět let od vyřazení Sevilly, největší zážitek, jaký jsem kdy na Slavii zažil. Ale hrát proti ní dnešní Zima, který se při druhém gólu Sparty vracel výklusem, Ogbu, který vyrobil v derby 3 minely, lenoch Tijani, který se jako náhradník plouží na polovině soupeře a neví, co je to presink, Mandous, který nechytí nic navíc a při zápasech působí velice nervózně, tak jsme tehdy nevyřadili ani Sevillu, ale nejspíš ani Genk. A když jsme dali proti Seville postupový gól, tak jak jsme zápas dohráli? Na půli soupeře, útočili jsme, Traoré dal málem 5. gól a pak držel míč na soupeřově polovině skála Ngadeu. Tehdy jsme neztráceli nadějně rozehrané zápasy na konci jako poslední cca rok.

    A poslední věc je za mě zákulisí. Jsem rád, že máme silného majitele z Česka a pevně doufám, že brzy pochopí, že musí zařídit, aby rozhodčí pískali rovinu. Od loňského návštěvy Křetínského ve VAR vozu prostě rozhodčí konstantně tlačí káru Spartě - pořád těžko můžu uvěřit, že jejich 7 penalt v 7 zápasech prošlo až na pár bezvýznamných článků v novinách úplně v klídečku a bez povšimnutí. A v téhle sezoně se v tom pokračuje, viz na jaře odpuštěné červené pro Ryneše proti Slovácku a Peška proti Liberci. Neříkám, že za vyřazení v derby může sudí Rouček, to rozhodně ne, pískal velice solidně, ale za VAR Starého už bych ruku do ohně vůbec nedal a jsem přesvědčený, že kdyby byla situace opačná a namísto Vlčka zahrál stejně rukou ve vápně Sparty třeba Panák, tak by hlavního k videu nevolal. Nic to nemění na tom, že jsme si zápas prohráli sami chybami obrany v čele s Ogbuem a vyklusávajícím lajdákem Zimou, ale při vyrovnané kvalitě často rozhodují právě kroky (a chyby) rozhodčích a ty jsou od loňkého 2. dubna a zápasu Sparta-Brno zásadně a vždy ve prospěch Sparty.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      SLAVIESTA     před měsícem 02.03.2024 10:13 |  
      3 11

      Možná máš pravdu, nevím. Příspěvky této délky nejsem schopen přečíst.

  43. Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

    cvočkař Danda     před měsícem 02.03.2024 09:00 |  
    13 13

    Už jsem se v tom prosranem derby nechtěl hrabat,ale nedá mi to.Vsechna média píší o tom jak byla sralta lepší,ale s tím NEMŮŽU souhlasit.Prvniho Gola jsme dostali po hloupé chybě Ogbua(muže se stát),ale druhý gól padnul v situaci ,kdy Diouf ležel po sprostému faulu loktem od brankáře a tím se uvolil prostor na naší levé straně kam naběhl ten mrňavej čertik a zpětnou přihrávkou našel toho hnusnýho Olatunjiho.Celá akce měla být zastavěná a měla být udělena červená karta za hrubý faul mimo hru!!!
    Potom nechápu, že je výkon sudího hodnocen kladně.To co předvedl VAR je úplně mimo.
    V neděli ty bídě rudý zasraný ukážeme,kdo je králem Prahy.
    S úctou cvočkář Danda.

    • Re: Hodnocení slávistů - čtvrtfinále Mol Cupu

      Radek097 (přítel SN)     před měsícem 02.03.2024 10:45 |  
      13 1

      Proč píšeš lži? Diouf byl v malém vápně a snažil se zblokovat blokoval střelu Olatunjiho.

  44. středa 120 minut

    dys     před měsícem 02.03.2024 13:16 |  
    2 0

    Jsem hodně zvědavý, jak bude vypadat zítra druhý poločas když Sparta musela běhat 120 min a měla náročnější program. Doufám, že bude jasně vidět rozdíl v kondici v náš prospěch samozřejmě!

    • Re: středa 120 minut

      wimpy     před měsícem 02.03.2024 13:17 |  
      3 1

      To se obávám, že kondici už mají taky.

      • Re: středa 120 minut

        Slávista 51     před měsícem 02.03.2024 13:36 |  
        1 1

        VŠICHNI ?

        • Re: středa 120 minut

          wimpy     před měsícem 02.03.2024 13:38 |  
          3 1

          To nevím, ale nemyslím si, že jako tým fyzicky odpadnou, jako tomu bylo před několika málo lety.

    • Re: středa 120 minut

      Ragnarok     před měsícem 02.03.2024 17:03 |  
      2 7

      Když máme na stoperu hráče s 10-15 kg nadváhou, který navíc špatně regeneruje, tak bych u Sorensena, Panáka, Vitíka a Krejčího, který byl stažen neviděl problém. Příprava není o tom běhat jako magor 3 týdny v Portugalsku a nesehrát pořádný zápas.

  45. "Ať žije fair play a nebrečte slávisté"

    vršek     před měsícem 02.03.2024 13:19 |  
    19 6

    Někdo zde napsal, že Slavia byla asi více poškozeným týmem v derby....
    Když se oprostíme od hodnocení a dohadů okolo sporných momentů v derby do 86. minuty........
    V této minutě byla jednoznačně , bez jakékoli diskuse a hlavně naprosto odporným způsobem poškozena Slavia!!!
    Po jednoznačném faulu Olatunjiho s úderem do hlavy Holeše, měla Slavia za stavu 2 : 2 kopat 4 minuty před koncem hrací doby penaltu, Olatunji měl být vyloučen!!! Kdyby jsme penaltu neproměnili hrála by sparta prodloužení v deseti! Další průběh zápasu by byl zřejmě jiný, možná by jsme se nedohadovali o ruce Vlčka, jeho faulu na Olatunjiho, kartám pro Kuchtu či Bořila..... Je s podivem, že u VARu sedí fanoušek sparty Starý, jak je možné že jako nejdůležitější článek současného rozhodování zápasů je "připuštěn" v zápase sparty a navíc v derby?????
    "Rudá totalita"!
    Jenže je tam ještě jeden prvek, který zásadně ovlivňuje ligu. Po vyloučení by Olatunji nemohl nastoupit do derby nedělního. Během jedné minuty tak rozhodčí třikrát spartu zásadně a evidentně zvýhodní zatímco Slavia je třikrát zásadně poškozena!!!
    No, jistě!.....prohráli jsme si to opět jako vloni sami....nebrečte.... a neprotestujte!"

    K té loňské spanilé jízdě sparty a k její vítězné mentalitě.....
    Mistrovský titul získala vloni díky dvěma zápasům v Liberci!
    V našem zápase v Liberci je po právu vyloučen Olayinka, avšak předcházející faul a penalta, ze které jsme mohli jít do vedení 3 : 1 se někam zázračně ztratila, Olayinka dostává stopku na čtyři soutěžní zápasy. Potrestání faulujícího a provokujícího hráče se neřeší.... V nastavení zápasu pak není vyloučen ještě za stavu 2 : 1 pro Slavii brutálně faulující Varfolomějev.....
    V úplném závěru zápasu sparty v Liberci, za stavu 1 : 1 pak další sparťanský expert u videa VARadámková "dohledá" Červův "žlutý" faul na Wiesnera, do kabin odchází nejen Červ, ale i další hráč Liberce zraněný Vydrou, sparta jde do vedení, brutální červený faul Vydry zmizel někde v našem fotbalovém nebi a sparta ještě v nastavení soupeře svou "buldočí silou" dorazí třetí brankou....

    Píšu to sem, protože jde o stejný princip - během jedné jediné minuty je jeden tým třikrát poškozen a sparta třikrát zásadně zvýhodněna. Výsledky zápasů jsou jednoznačně ovlivněny ve prospěch "rudé špíny".......
    Jistě.... i vloni jsme si ligu prohráli jen sami svou nemohoucností...nebrečte... neprotestujete!
    Já jsem přesvědčen, že podobná reakce měla od vedení Slavie zaznít již po zápase v Liberci!
    Kam vede mlčení a soustředění se jen sama na sebe jsme všichni sledovali v závěru ligy. Letošní liga a poslední zápasy sparty s jejími nepochopitelně nevyloučenými hráči, po středě již tři zápasy v řadě, jsou dokladem toho kam vede mlčení!!! Vloni 8 penalt v 8 po sobě jdoucích závěrech zápasů, které rozhodovali o bodech a letos jsou to zatím tři zápasy v řadě bez vyloučených sparťanů..... "čest a sláva spartě a fair play sportovnímu zápolení" !!!


    Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2024 13:30) . Zobrazit původní komentář

    • Re: "Ať žije fair play a nebrečte slávisté"

      slavanda     před měsícem 02.03.2024 17:34 |  
      5 2

      Já ti rozumím, jen si vypsal jak to cítí všichni fanoušci.

      Taky říkám, že jsme si titul prohráli sami, protože jsme byli o parník nejlepší a dělali hloupé chyby, za které nemohl VAR ani cinklý jaro Bubenče. Ale všichni víme, že na chyby má právo každý a pokud by neřádili rozhodčí, vyhráli bychom titul chyby nechyby.

      Letos se Bubeneč ještě zlepšila a rozhodčí jim taky neubližují. Nejhorší je, že se absolutně nestydí, nemají zábrany, protože mají medmrdky.

      Ale to všechno přece neznamená, že budeme brečet. My fanoušci ještě můžeme, klub v žádném případě. Jak si ochrání své investice PT? Já doufám, že se už potichu snad zamýšlí jak se bránit, vždycky se dá něco vymyslet.
      Obzvlášť pokud mám téměř neomezené zdroje. Rovinu by si měl PT umět zajistit.

      Komunikace SKS je skvělá, ovšem vyloučil bych z toho komentování zápasů, rozhodčích apod. V tomto směru jen oficiální vyjádření profesionálů.

      A pak bych v té souvislosti poznamenal, že Jindra dělá svoji práci skvěle. Ano, má priority spíš v Evropě, mančaft je spíš pohárový, na kvalitní zápasy. Bubeneč je ligová, v Evropě hrála tužku, Gala není měřítko. Ve všech předchozích derby zápasech jsme byli lepší, někdy mírně, někdy o parník. Nemůžeme mít "smůlu" věčně, pokud ano, není to smůla.

      Zítra vyhrajeme "smůla" nesmůla a Bubeneč se sesype, dostane rychtu od FCL, ztratí s Prádelnou a je to naše.


      Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2024 17:35) . Zobrazit původní komentář

  46. Můj pohled na ubrečenost.

    Pakoll     před měsícem 03.03.2024 11:05 |  
    8 0

    Dobrý den slavisti doufám že to dnes zvládnem a uchováváme si naději na titul (já v něj pevně doufám).
    Píšu,ale kvůli názoru na naše brečeni nebo nebreceni a mûj dojem je takový ,
    že ne vše co se v naší lize děje je fér a tudíž to že různé nečestnosti napříč ligou, zde(SN) nejvíce co se týče Slavie, hodnotíme tak neznamená, že brecime .
    Chceme jenom znát pravdu a následně se pak bránit lžím, které někdo vědomě hlásá téměř ve všech médiích.Bojovat proti tomu se dá jen těžko, žádný z lhářů ti neřekne že je lhář a své polopravdy si šíři dál jak se mu zachce. Tak asi tak, ať žije SLAVIE lepší býti sportovně druhý než nesportovně zvítězit.