Evropská liga

Rossoneri - sedminásobný král Evropy

Los osmifinále Evropské ligy poslal červenobílé na legendární San Siro. AC Milán je druhý nejúspěšnější tým z ligy čtyřnásobných mistrů světa. Celkem má na svém kontě devatenáct domácích titulů, sedm výher v PMEZ, či nástupnické Lize mistrů, dvakrát dobyl PVP, pětkrát Superpohár, třikrát Interkontinetální pohár a v roce 2007 i mistrovství světa klubů. Pojďme se tedy na tuto "továrnu na úspěchy" podívat zblízka.

Milán

Milán je druhé největší italské město, hlavní město oblasti Lombardie a provincie Milán. Je slavné jako město obchodu a módy, jako sídlo opery La Scala (Teatro alla Scala). Je zde také velká gotická katedrála a řada dalších památek. Město se nachází v nížině v západní části Lombardie a protékají jím jenom malé řeky - Lambro, Olona, Seveso. Samo město má 1,3 milionu obyvatel, s rozsáhlou a souvislou okolní aglomerací až 4 miliony obyvatel.

Latinský název města Mediolanum, z něhož se odvozuje název Milano, je patrně keltského původu a znamenal „město uprostřed roviny“. V 5. století př. n. l. zde bylo sídliště keltských Insubrů, které roku 222 př. n. l. dobyli Římané. Město několikrát dobyto a poničeno, roku 539 Langobardy (odtud název provincie Lombardsko), roku 774 je dobyl Karel Veliký a přičlenil ke své říši. Roku 1796 dobyl město Napoleon I., po jeho pádu vrátil Vídeňský kongres roku 1815 Lombardsko Rakousku. Protirakouské povstání v Miláně roku 1848 sice maršál Radecký po čase potlačil, nicméně po porážce u Solferina 1859 se Rakousko muselo Lombardie vzdát ve prospěch sjednocující se Itálie. Roku 1919 zde Mussolini založil své fašistické hnutí a odtud zahájil v roce1922 svůj pochod na Řím. V okolí Milána byl také roku 1945 zajat a popraven.

 

Fotbalové začátky

Do Itálie fotbal přivezli angličtí námořníci, díky nimž vznikl v roce 1899 Milan Cricket and Football Club. Za klubové barvy byly zvoleny černá a červená: červená je barva ďábla, černá vyvolává strach a obavy. V roce 1900 vstoupil klub do ligy, hned za rok ji vyhrál, což zopakoval v letech 1906 a 1907. Pravidlem klubu bylo, že v klubu směli hrát jen italští fotbalisté. To se některým členům nelíbilo a tak v roce 1908 došlo k odtržení části členů a založení klubu nového. Bystří čtenáři už asi tuší, že nový klub byl otevřený angažování zahraničních hráčů a na znamení toho byl pojmenován Internazionale Milano. Na rivalitu bylo rázem zaděláno. Původní klub, jehož název se léty ustálil na Associazione Calcio Milan, zůstal ještě dlouho přísně italský.

 

Otevření světu

Zahraniční hráči do AC začali proudit až v polovině dvacátého století, kdy klub vsadil na Švédy. Ti v roce 1948 vyhráli olympijský turnaj v Londýně, což bylo první větší měření sil po druhé světové válce. Brzy po něm se milánským fanouškům představilo švédské útočné trio, které vstoupilo do historie pod skandovanou zkratkou Gre - No - Li. Gunnar Gren, Niels Liedholm, Gunnar Nordahl. Už v roce 1951 vyhrává Milán po 44 letech přestávce znovu mistrovský titul hlavně díky tomuto triu. Ze Švédů se s Milánem spojil nejpevněji Liedholm. Deset let v něm hrál a třikrát se sem vrátil jako trenér.

Po seveřanech přišli Jihoameričané. Nejprve Juan Antonio Schiaffino, uruguayský mistr světa z roku (1954 - 60), jenž dokonce přijal italské občanství. Podobný osud měl Brazilec José Altafini, který byl v roce 1958 členem týmu mistrů světa. Pak se přestěhoval do Milána a na MS v Chile už reprezentoval svou novou vlast. V italské lize nastřílel 216 gólů.

 

Zrození Evropského kolosu

Už ve druhé polovině padesátých let měl AC Milán jedno z nejlepších mužstev v Evropě, ale zlomit hegemonii madridského Realu nedokázal. V roce 1958 s ním prohrál ve finále PMEZ v Bruselu po prodloužení 2:3. Až o pět let později zdolal ve Wembley Benfiku Lisabon 2:1 a poprvé usedl na evropský trůn. Tehdy dal oba góly Altafini a druhým hrdinou byl 19letý fotbalista, který se pak stal v milánském i světovém fotbale nezapomenutelným pojmem. Jmenoval se Gianni Rivera a když o něm byla řeč, italští tifosi automaticky dodávali: "Zlatý chlapec". Svou technickou hrou plnou nápadů bavil diváky až do roku 1978 a když pověsil kopačky na hřebík, usedl v Miláně do křesla technického ředitele. To už ve fotbalových encyklopediích u jeho jména stálo: mistr Evropy (1968), držitel Zlatého míče (1969), účastník čtyř světových šampionátů, majitel stříbra z MS 1970 a šedesátinásobný reprezentant Itálie.

Na začátku šedesátých let byli mezi jeho spoluhráči například Cesare Maldini, tehdejší kapitán mužstva a otec další legendy Paola Maldiniho, Giovanni Trapattoni, později jeden z nejúspěšnějších trenérů v Juventusu a Interu Milán, nebo Brazilec Amarildo, který dal ve finále MS v Chile jednu z branek. Po nich přicházeli do klubu, v němž díky obrovské popularitě a štědrým sponzorům v čele s výrobcem pneumatik Pirelli nikdy nebyla nouze o peníze, další hvězdy a vybrat z nich ty nejzářivější není snadné. Blonďatý německý obránce Karl-Heinz Schnellingel, který byl také na čtyřech světových šampionátech. Kurt Hamrin, další Švéd, neudržitelné pravé křídlo s více než 400 zápasy v italské lize, či Pierino Prati, jeden z nejobávanějších italských kanonýrů všech dob.

Dlouhá léta se klub hřál na evropském vysluní - v roce 1968 vyhrál ve finále PVP v Rotterdamu nad Hamburkem 2:0, o rok později deklasoval ve finále PMEZ Ajax 4:1 a v neobyčejně tvrdém dvojduelu s Estudiantes La Plata dokázal, že je nejlepší na celém světě. Ještě v roce 1973 znovu triumfoval v PVP, když v Soluni vyhrál nad Leedsem 1:0. Tím se uzavřela jedna slavná kapitola jeho historie. Pod pohárovými úspěchy AC Milán v šedesátých i sedmdesátých letech je jako trenér podepsán Nereo Rocco. Byl to právě on, kdo uvedl v život obávané catenaccio neboli řetízek. Systém s dvojím krytím soupeřových hráčů sice nebyl na pohled pěkný, ale ve své době a ještě i o mnoho let později dokonale účinný.

V roce 1979 AC Milán získal desátý mistrovský titul, což podle italských zvyklostí zajistilo mužstvu zlatou hvězdičku na dres. Pak ale v klubových barvách převládla černá. Předseda klubu Felice Colombo a brankář Enrico Albertosi byli v roce 1980 usvědčeni z manipulace s výsledky v zájmu černých sázek takzvaného Totonera. AC Milán musel opustit nejvyšší soutěž a i když se po roce vrátil, na někdejší slávu nemohl ani pomýšlet.

 

Zlatá éra

Obrat k lepšímu nastal, až když kormidlo převzal televizní magnát Silvio Berlusconi. Na stadión Giuseppe Meazzy přišel nizozemský trojlístek Van Basten - Gullit – Rijkaard, italští reprezentanti Donadoni s Ancelottim, ale také Arrigo Sacchi, při podpisu smlouvy v létě roku 1987 prakticky neznámý muž a dnes jeden z nejuznávanějších světových trenérů. Trenér milánského předsedu přesvědčil, že cesta k úspěchu vede jedině přes útočný fotbal. Zvolil tedy úplně odlišný styl než jeho předchůdci a dobyl s ním ještě větších úspěchů. AC Milán se stal pod jeho taktovkou světovou jedničkou, vyhrál všechno, co se dalo, navíc stylem, který si získal obdiv fanoušků na celém světě.

V roce 1992 nastoupil po Sacchim staronový trenér Fabio Capello. Během pěti let dokázal s AC Milán vybojovat čtyři scudetta. V roce 1994 vybojoval prvenství v PMEZ, když ve finále rozdrtil velmi silnou Barcelonu. K oporám patřili Marcel Desailly, či Daniele Massaro, obraně vévodili Franco Baressi a Alessandro Costacurta, legendou se pomalu stával Paolo Maldini.

V roce 1996 získal AC patnáctý titul. V mužstvu hrál i Roberto Baggio, přišedší do Milána z Juventusu a nejlepší liberijský fotbalista George Weah, který v roce 1995 získal jako první mimoevropský fotbalista ocenění Zlatý míč. V roce 1998 ukončila svou kariéru opora zadních řad Milána Franco Baresi. Dlouholetý kapitán hrál ve své kariéře pouze za AC Milán a to dvacet let.

Trenérem pro sezonu 1998/99 byl vybrán Alberto Zaccheroni. Spolu s ním z klubu Udinese přišli Oliver Bierhoff a Thomas Helveg. Nový trenér, pevný zastánce modelu 3-4-3, senzačně získal ke stému výročí klubu šestnáctý titul v historii.

V létě 1999 se klub dohodl s Dynamem Kyjev na příchodu mladého ukrajinského útočníka Ševčenka, do klubu ve stejné době přišla i další budoucí ikona Gennaro Gattuso. O dva roky později je následovali Filipo Inzaghi, Andrea Pirlo, či Rui Costa. Návrat na vrchol přišel v sezóně 2002/03 a byl spojen se jmény jako Alessandro Nesta, Clarence Seedorf, nebo brazilský útočník Rivaldo. Rossoneri se ve finále Ligy mistrů utkali s Juventusem a po penaltovém rozstřelu získali pošesté „ušatý pohár“ pro nejlepší tým kontinentu.

O rok později AC získal sedmnáctý titul, první sezónu v dresu Rossoneri odehrál budoucí držitel Zlatého míče Kaká. Na konci následující sezóny přišlo památné finále Ligy mistrů, kdy AC ke zisku poháru nestačilo ani poločasové vedení 3:0. Na sedmý triumf si tak klub musel počkat až do jara 2007, kdy v Athénách po dvou brankách Inzaghiho nad Liverpoolem zvítězil 2:1. Jedním z hráčů, který nad hlavu zvedl nejcennější pohár starého kontinentu, byl i český reprezentant Marek Jankulovski.

 

Turbulentní časy

Následovaly časy neúspěchů a velkých změn. Nedařilo se trenérům z řad bývalých hráčů. V horkém křesle neuspěli Leonardo, Seedorf, Filippo Inzaghi, Gatuso ani Siniša Mihajlović. V roce 2014 se klub poprvé po dlouhých patnácti letech nekvalifikoval do Evropských pohárů, což se mu „podařilo“ v následujících dvou letech zopakovat. V létě 2016 čestný prezident Silvio Berlusconi schválil předběžnou smlouvu s Li Yonghong, o prodeji celého podílu ve výši 99,93 a tak poprvé od roku 1909 byl vlastníkem klubu cizinec.

Tím to ovšem zdaleka nekončilo.  10. července 2018 firma Elliott Management Corporation světu oznámila, že převzala kontrolu nad klubem pro nezaplacení závazků vůči americkému investičnímu fondu od prezidenta klubu Li Jung-chung. Byl zvolen nový prezident Paolo Scaroni. Na konci sezóny se klub musel opět obejít bez Evropských pohárů, protože jej UEFA potrestala za špatné hospodaření.

Zatím poslední titul AC získal v sezóně 2021/22, kterou začal 12 zápasy v řadě bez porážky. Hlavní tváří klubu při tažení za titulem byl ikonický švédský útočník Zlatan Ibrahimović

V sezoně následující AC opět změnil majitele. Stala se jím americké investiční společnost RedBird Capital Partners, v jejímž čele stojí podnikatel Gerry Cardinale. V LM se klub po 16 letech dostal do semifinále, kde je vyřadil městský rival. V současném ročníku Italské ligy je AC na třetím místě se třináctibodovou ztrátou na vedoucí Inter. V Lize mistrů jej los poslal do velice těžké skupiny, kterou ovládla Borussie Dormund, spolu s ní v soutěži pokračuje PSG. Na AC zbylo jaro v Evropské lize, kde si v předkole Play-off poradil s týmem Rennes. Dalším soupeřem v cestě za trofejí je pražská Slavia.

 

Stadion

Stadion, na kterém AC Milán hraje své domácí zápasy, se oficiálně jmenuje Stadio Giuseppe Meazza. Do roku 1980 nesl název Stadio San Siro, podle názvu milánské čtvrti, ve které se nachází, poté byl pojmenován na památku Giuseppe Meazzy (1910-1979), slavného fotbalisty, který hrál za oba milánské kluby a byl mistrem světa v letech 1934 a 1938.

Slavnostně byl otevřen v roce 1926 a byl ve vlastnictví AC. V roce 1935 byl stadion převeden na magistrát města, který jej v letech 1937 až 1939 rozšířil. Od roku 1947 na stadionu hraje i městský rival AC – Inter. V 50. letech 20. století bylo vybudováno souvislé vyvýšené schodiště (druhý prstenec), díky čemuž stadion dosáhl kapacity téměř sta tisíc diváků, na což navazovalo osvětlovací zařízení. V letech 1987 až 1990 prošel poslední rekonstrukcí, po které byl vybaven dalším schodištěm (třetí prstenec). Následné práce v novém tisíciletí zahrnovaly úpravu interiéru zařízení, hřiště, příkopu a likvidaci technického prostoru na okraji hřiště. Kapacita od sezóny 2022/23 je přibližně pro 75 000 sedících diváků.

 

Trenér

Trenérem AC Milán je Stefano Pioli, rodák z Parmy ve svých devatenácti letech vyhrál s Juventusem titul (1985/86), Pohár PMEZ 1984/85, Superpohár UEFA 1984 a Interkontinentální pohár 1985. Posléze strávil šest let ve Fiorentině, kde se potkal s Lubošem Kubíkem a spolu v sezóně 1989/90 s týmem postoupili až finále poháru UEFA.

Trenérskou štaci bývalý obránce začal roku 2003 v Saletnitaně, postupně prošel spoustou klubů, v roce 2014 převzal Římské Lazio, kterému pomohl po osmi letech do Ligy mistrů, následně v listopadu 2016 převzal Inter Milán, odvolán byl po sérii špatných výsledků v květnu 2017 a v létě usedl do trenérského křesla Fiorentiny. Rezignoval v dubnu 2019, v listopadu téhož roku nastoupil do AC, kde vydržel až do dnešních dnů. Po zisku mistrovského titulu v sezóně 2021/22 prodloužil smlouvu až do roku 2025.  

 

Současný kádr

Vybrat z nabitého kádru pár jedinců pro představovací článek není nic jednoduchého. V kádru AC snad není hráč, který by alespoň jednou za svou kariéru nenesl cenovku přesahující 20 milionů Euro.

Jedničkou v brance je Mike Maignan (#16; 28 let; FRA). Odchovanec PSG v Parku princů nikdy šanci nedostal a tak zazářil v dresu OSC Lille, se kterým získal v roce 2021 titul. Poté se přesunul na San Siro. Nejcennějším hráčem kádru je křídelník Rafael Leão (#10; 24 let; POR), jemuž server Transfermarkt udělil cenovku 90 milionů Euro. Leão je odchovancem Sportingu, v jehož dresu debutoval ve svých osmnácti letech. Na konci sezóny však, stejně jako mnoho jeho spoluhráčů, jednostranně rozvázal smlouvu kvůli násilnému útoku organizovanému mnoha fanoušky ve sportovním centru klubu po neúspěchu v kvalifikaci do LM. Vzhledem k tomu, že ukončení bylo jednostranné, byl nucen zaplatit klubu 16,5 milionu Euro. Po jedné sezóně v Lille přestoupil do AC. Kapitánem týmu je pravý obránce Davide Calabria (#2; 27 let), který kráčí ve stopách svých předchůdců s kapitánskou páskou minimálně v tom, že coby odchovanec tráví celou svou kariéru v AC, kam přišel v jedenácti letech. V obraně tvrdí muziku Theo Hernández (#19; 26 let; FRA), hráč, v jehož životopise najdeme účinkování v Realu Madrid i s vítězstvím v LM. Dalším pilířem zadních řad AC je Fikayo Tomori (#23; 26 let; ENG), anglický reprezentant v mládežnických kategoriích reprezentoval rodnou Kanadu. Fotbal se naučil v mládežnické akademii Chelsea. Než zakotvil v prvním týmu, prošel několika hostováními. Do Itálie vyrazil v roce 2021. Dalším velkým jménem v sestavě AC je Christian Pulisic (#11; 25 let; USA), odchovanec Borussie Dortmund, který už ví, jaké to je potěžkat pohár pro vítěze Ligy mistrů, což zvládl v dresu Chelsea. Již pět let obléká červenočerný dres Ismaël Bennacer (#4; 26 let; ALG/FRA). Francouzský naturalizovaný Alžířan marockého původu se coby teenager neprosadil v londýnském Arsenalu, nakonec přes Empoli zamířil do AC.

Přestože má svá nejlepší léta již za sebou, nesmí v našem výčtu chybět mistr světa z roku 2018 Olivier Giroud (#9; 37 let; FRA), borec, který největší úspěchy sklízel v dresu Arsenalu a Chelsea. Právě v dresu „blues“ už si vyzkoušel, jaké to je nastoupit v Edenu. V odvetě na Stamford Bridge přispěl k postupu Chelsea jednou z branek. Střední útočník není v kádru AC sám, kdo v památné „Totální sezóně“ přijel do Vršovic. V obraně nastupuje Simon Kjaer (#24, 34 let, DEN). Dánského světoběžníka si můžeme pamatovat jako onoho obránce, který se v dresu Sevilly marně pokoušel na brankové čáře vykopnout střelu Ibrahima Traorého, jež znamenala památný postup červenobílých přes Sevillu. Každopádně tu máme zajímavé srovnání. Uvidíme, jestli si AC v letošní sezóně přineše štěstí Girouda, nebo smůlu Kjaera.

Komentáře (75)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    Ferky     před měsícem 05.03.2024 09:59 |  
    9 0

    AC je svojí historií asi největší klub, který se proti Slavii postaví od Ligy Mistrů nebo od Arsenalu. Obrovská výzva, která před týmem stojí.

    AC hrál už v pátek, porazili venku Lazio 1:0, mají dva dny odpočinku navíc a hrají doma. Herně to ale od AC není žádná velká hitparáda a trenér Pioli je pod velkým tlakem. Měl jsem možnost je loni 2x vidět naživo a hodně spoléhají na souhru Leao - Hernandez. Dostanou se k vápnu a buď zkusí individuální průnik a nebo centr na Girouda, který je i ve svém věku pořád top střelec. Střed zálohy mají slabší. Odešel Tonali a podobně kvalitní náhrada za něj není.

    Můj tip je venku prohra a doma remíza.

  2. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    Barys     před měsícem 05.03.2024 10:48 |  
    2 0

    Víte prosím kde to dávají v televizi?

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      LukeDo     před měsícem 05.03.2024 11:18 |  
      4 0

      ve čtvrtek v 21:00 nás dávají na sport 2, na Čt sport dávají Spartu...tak doufám, že příští týden se to otočí a budeme hrát na ČT sport my...

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        Ragnarok     před měsícem 05.03.2024 11:56 |  
        5 2

        Což je pěkně na prd, nechápu, proč vysílají domácí zápas.

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        butters     před měsícem 05.03.2024 12:23 |  
        2 0

        Pokud se nezmění program, co je na webu čt, tak bude u nich zase sparta. Mají tam psanou EL od 20.20, my hrajeme 18.45.

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          LukeDo     před měsícem 05.03.2024 13:26 |  
          4 2

          Aha, tak to ať jdou s tou z.......u Spartou někam...fakt neřikám nic, pokud oba zápasy budou mít oni na čtsport...

          • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

            záplata     před měsícem 05.03.2024 13:36 |  
            5 0

            Klid, kdo bude vysílat odvety ještě není rozhodnuto, faktem je, že právo první volby má ČT, tak uvidíme co Čapoun, ale je to veřejnoprávní medium, tak by to mělo být fifty fifty.

            • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

              Edenjejenjeden     před měsícem 05.03.2024 14:00 |  
              5 1

              Ano mělo by to být fifty fifty . Ale pamatuješ základní část ? CT vysílala čtyři zápasy Odpadů a jen dva zápasy Slavie . Takže bych se nedivil ničemu.

              • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

                Flame     před měsícem 05.03.2024 15:23 |  
                4 1

                Přesně jsi to napsal, čtyřikrát sralta a dvakrát my. To by měl někdo vysvětlit a naše vedení by mělo trvat na stejném počtu zápasů. ČT nepatří čapounovi!

              • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

                záplata     před měsícem 05.03.2024 18:21 |  
                2 0

                No tak to je fifty fifty podle bukvic, já už se dlouho nedivím ničemu, možný je úplně všechno.

            • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

              Merlinus (přítel SN)     před měsícem 05.03.2024 16:07 |  
              6 0

              Tak jestli o tom rozhoduje Čapoun, tak to nevidím optimisticky - „Hele, pojď sem, já ti udělám televizi. Uvidíme, kdo tam bude za Českou. Jestli to bude Čapoun, tak je to v pohodě. Dohráno mám vyřešený jako nikdo. Tam bude Pavel, aby mi tam někdo nedělal nějaký píčoviny!“...

            • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

              pipe1980     před měsícem 05.03.2024 20:12 |  
              1 2

              Ono už to není tak, jak to bylo dříve, že domací evropu jedna televize, venkovní evropu druhá televize.....?

              • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

                záplata     před měsícem 05.03.2024 20:22 |  
                2 2

                Jako, že bych si měl koupit ještě jednu televizi, to mě nenapadlo, zítra to napravím.

                • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

                  pipe1980     před měsícem 05.03.2024 20:34 |  
                  1 2

                  No jasně. Jedno běží v obejváku na Sony a druhý v ložnici na Samsungu

                  • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

                    záplata     před měsícem 05.03.2024 20:38 |  
                    1 0

                    :-)

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        rakusan     před měsícem 05.03.2024 20:16 |  
        2 0

        Na ČT Sport to pak dávají ze záznamu od 23.50

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        bongor     před měsícem 07.03.2024 08:17 |  
        1 1

        Tak to zase uvidím hovno.

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      knl66 (přítel SN)     před měsícem 05.03.2024 13:38 |  
      3 0

      TV kanál Sport 2 je v tomto měsíci zase zařazen v nabídce "sledovanitv.cz". A snad by měla být služba na zkoušku na měsíc za 1 Kč.


      Komentář byl uživatelem upraven (05.03.2024 19:32) . Zobrazit původní komentář

  3. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    incheon     před měsícem 05.03.2024 15:47 |  
    3 1

    Ahoj všichni,
    ticketportal nám zmastil objednávku, máme proto navíc tři lístky do Milána, které můžeme přenechat za původní cenu. Kdyby někdo měl zájem, ať napíše sms na 608 627 608. Markéta.

  4. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    knl66 (přítel SN)     před měsícem 05.03.2024 15:53 |  
    1 1

    Tak co, kdo jste uspěl s objednávkou dalšího lístku na příští týden?

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      Dennis     před měsícem 05.03.2024 15:58 |  
      4 0

      Já ano, ale teda šílený. Nejdřív nefungovalo nic, celý se to seklo. Asi na pátý pokus se to rozeběhlo. Hlásilo to chybu za chybou (nepodařilo se nastavit slevu, chyba platební brány a další perly), ale nakonec se to podařilo.

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        knl66 (přítel SN)     před měsícem 05.03.2024 16:01 |  
        4 1

        Gratuluju. Když se to rozeběhlo mně, tak už mi srandista systém napsal jen "vyprodáno." :((


        Komentář byl uživatelem upraven (05.03.2024 16:33) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          hiker42     před měsícem 05.03.2024 17:07 |  
          1 0

          Já mám podobnou zkušenost - nejdřív nedostupnost, ve 14:08 výběr lístku, pak chyba platební brány. Když to naběhlo znovu - vyprodáno. Tak jsem se přihlásil ještě 2x a v košíku lístek - načež opět při placení hláška chyba platební brány. Do konce rezervace zbývaly 2 minuty. Pak vyprodáno, abych v posledních vteřinách napotřetí zaplatil. V práci si vyslechli pár kleteb, ale lístek je. Zkus to ještě přes ticketportal, minule jsem tam sehnal lístek před pátou v době, kdy Tvrdík na twitteru už hodinu před tím psal, že je vyprodáno..

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          Lord_Edmund     před měsícem 05.03.2024 20:59 |  
          1 0

          podobná zkušenost :-(( zas.anej Ticketportal !!!! aby si permanentkář vzal dovolenou, když chce koupit lístek.

          • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

            rak (přítel SN)     před měsícem 05.03.2024 23:24 |  
            1 0

            To asi nepomůže. Byl jsem tam připraven okamžitě, ale ve frontě hned 500. a po vstupu ta volná místa mizela před očima raketovým tempem a když na nějaké člověk kliknul, už to hlásilo obsazeno. Platba také nešla úplně rychle a vteřiny dokdy je třeba zaplatit rychle ubývaly. Nakonec se ale podařilo.

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        Fido22     před měsícem 05.03.2024 20:09 |  
        1 0

        Mně se platba přes platební bránu dvakrát nepodařila. Po volbě "platba kartou" to spadlo a při oživení aplikace už jsem své vybrané místo nenašla a jiná sedačka už volna nebyla. Ikonu "nákupní košík" jsem neobjevila. Asi jsem v tu dobu s mobilem neměla tak dobré připojení. Hmm, tak kámoš má smůlu, bohužel. Teď by se to jedno patro navíc v Edenu zrovna hodilo.
        Slavia oleee!

  5. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    buri     před měsícem 05.03.2024 16:29 |  
    6 0

    Díky, pěkné počteníčko...

  6. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    ElvisPresley     před měsícem 06.03.2024 07:28 |  
    1 7

    AC Milán dobrý soupeř, významem bych jej ale nestavil nad Inter, se kterým jsme hráli. V Itálii je Inter vnímán významem výše a i co se týče fanouškovské základny. Letos Inter oslaví 20.titul a Derby d'Italia je už přeš 55 let tradicí.

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      SvatyBojovnik (přítel SN)     před měsícem 06.03.2024 12:00 |  
      10 0

      Jako já všeobecně Italské kluby moc nemusím, ale faktem je, že v 90letech z dob Maldiniho, Barese a pod. to byla světová velmoc.

      Nevím, že by měl Inter takovou slušnou dekádu jako AC....


      Komentář byl uživatelem upraven (06.03.2024 12:01) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        ElvisPresley     před měsícem 07.03.2024 00:24 |  
        1 0

        Inter udělal 5 titulů za sebou, AC 4 tituly. Inter dominoval především v 60.letech, kdy během 4 let vyhrál 3 tituly, 2x ligu mistrů a 2x interkontinentální pohár.

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          Lunaris     před měsícem 07.03.2024 19:33 |  
          0 0

          Největší éra Interu byla, když dostal 9 gólů od Bicana. :-)

  7. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    Lunaris     před měsícem 06.03.2024 09:21 |  
    2 0

    Jako fanoušek Interu úplně nevím, jestli souhlasím s tím, že AC je druhý nejúspěšnější klub v Itálii. Jako těch pohárů mistrů vyhrál hodně, ale zbytek je spíš ve prospěch Interu, který snad letos přidá dvacátý titul. Jinak ta ztráta na Inter není 13, ale už pěkných 16 bodů.

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      kjandourek (admin)     před měsícem 06.03.2024 16:48 |  
      8 2

      No... já tedy ty triumfy v LM a předtím PMEZ beru přeci jenom jako směrodatnější... a těch "ér" AC bylo opravdu více - období s Rivou a Schiafinem a Altafinim, potom ta doba Gullit - van Basten - Rijkaard... k nim Baresi, Maldini, Costacurta, Donadoni Ancelloti... a taky trojka Boban, Papin a Savičevič - AC byli snad prvním týmem, který si v době, kdy mohli nastoupit pouze tři zahraniční hráči, jich pořídil šest a točil je podle potřeby...
      Potom další tituly s Dessailym a spol Weah, Albertini a nakonec Nesta a pro nás hlavně Jankulovski ...

      Omlouvám se fanouškům Interu, ale AC to je pro mě opravdu gigant....

      Vzpomínám si, že na začátku století se mnou hrál Hanspaulku Ital s českou matkou... z MIlána - fanoušek AC a ten mi tehdy u piva říkal, jak je super mít ve městě největšího rivala, který není schopný nic vyhrát.... a já coby slávista tehdy skřípal zuby ... a když za pár let začal Inter vyhrávat titul za titulem a pak ještě ligu mistrů pod Mouŕinhem, uznávám, že jsem měl poněkud škodolibou radost, neřku-li dokonce pocit sounáležitosti...

      Ale i přes to je pro mě - zatím - AC výše...

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        Arminius     před měsícem 06.03.2024 23:45 |  
        1 0

        Hodnotit úspěšnost italských klubů lze zcela jistě podle minimálně dvou kritérií, domácí a mezinárodní trofeje. Ale když se zeptáte 10 Italů, tak vám jich 7 řekne, že historicky nejúspěšnější není AC ani Internazionale, ale černobílý klub z Turína. 36x scudeto je pro ně nejvíc.


        Komentář byl uživatelem upraven (06.03.2024 23:46) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          kjandourek (admin)     před měsícem 07.03.2024 06:38 |  
          1 1

          Samozřejmě - bavíme se o tom, kdo je druhý nejúspěšnější.... Jak bylo v článku uvedeno.... ;-)

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          slaviator     před měsícem 07.03.2024 14:16 |  
          1 0

          jako fanoušek Staré dámy to mám jasné:

          1. la Vecchia Signora
          2. Nerazzurri
          3. Rossoneri

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        p!erreCORE     před měsícem 07.03.2024 15:38 |  
        0 1

        V AC hráli tři moji nejoblíbenější neslavističtí hráči: ZLATAN, MALDINI, MAREK JANKULOVSKI. AC je můj nejoblíbenější zahraniční klub.. a beru jej jako takovou italskou Slavii - Inter je sparta, to je jasný :)

        V postup nevěřím, tak snad alespoň dva hezké zápasy bez ostudy a se vstřeleným golem.


        Komentář byl uživatelem upraven (07.03.2024 15:43) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          Lunaris     před měsícem 07.03.2024 19:30 |  
          0 0

          Jestli je někdo v Itálii sparta, tak Juventus...

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        Lunaris     před měsícem 07.03.2024 19:31 |  
        0 0

        Ok, ale zas to není tak, že by to Inter nikdy nevyhrál. :-)
        Nevyjádřil ses k těm třinácti bodům. :-)


        Komentář byl uživatelem upraven (07.03.2024 19:35) . Zobrazit původní komentář

  8. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    JS (přítel SN)     před měsícem 06.03.2024 15:10 |  
    10 3

    Ta kvalita je papírově obrovská a úplně nevěřím, že to v současné neformě ukopeme. Možná jsme schopní to ubetonovat, ale rozhodně bych nečekal zázrak jako s Interem.

    Navíc, pokud uteče Leao, dá brzkej gól, tak vůbec si nedovedu představit, že se (kor ještě bez Zafeirise) ženeme za vyrovnáním. Takže očekávám beton na 0:0 a modlit se ze všech sil, aby to vzadu obrana ustála.

    Souhlasím s „nosiči vody“ Bosákem a spol, že bude klíčové postavit rychlé obránce, (což Vlček se Zimou jsou), ale úplně nesouhlasím, že do klasifikace „rychlý stoper“ patří Holeš. Za mě by teda obranná trojka měla být s Ogbuem (aspoň si v derby odpočinul).

    Tohle nebude atraktivní fotbal a remíza venku je klíčová.

    Viděl bych to 35:65 ve dvojzápase. Po případné prohře venku 15:85 v náš neprospěch.

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      kjandourek (admin)     před měsícem 06.03.2024 16:53 |  
      5 6

      Čekání na zázrak a očekávání je jedna věc - V podstatě to samé jsi říkal, když jsme spolu seděli v MNF před zápasem na Zenitu Petrohrad... a nakonec jsme tam byli výrazně lepší a prohru 0:1 brali jako těžce nespravedlivou... a v odvetě vyhráli s jistotou 2:0 (uznávám, že soupeř měl jistý postup z prvního místa a byl 14 dní po skončení ligy)...

      Abych předešel nějakým jízlivým poznámkám: Nemyslím si, že jasně postoupíme, uvědomuji si, že AC je TOP soupeř, přes kterého přejít by byl zázrak podobný duelu se Sevillou - zvláště když vidím, jaké cenovky visí na TM u každého hráče soupeře.... ale prostě optimisticky do posledního hvizdu věřím tomu, že se zázrak může podařit....

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        JS (přítel SN)     před měsícem 06.03.2024 17:08 |  
        12 14

        Já bych tomu věřil, kdybych aspoň měl z týmu pocit, že je v laufu. Ale my jsme dostali výprask doma od rudochů po vedení 2:0 a pak jsme tam jeli betonovat remízu v ligovém derby. Jestli něco z týmu teď necítím, je to nadšení, lauf, hladovost... Možná se to na Milan změní, ale v lize to tam (dlouhodobě) není.

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          necich     před měsícem 06.03.2024 17:57 |  
          23 3

          Ne, my jsme nedostali výprask od rudochů, prohru ze sporné penalty v prodloužení můžeš nazvat výpraskem pouze ty. Rovněž jsme nejeli betonovat remízu, ale byli jsme ve srovnání s jinými derby opatrní tak jako Sparta skoro ve všech derby v posledních letech.

          • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

            Ragnarok     před měsícem 06.03.2024 20:13 |  
            9 2

            Ale Necichu, Jirka Fejgl řikal, že Slavia měla strach a Trpišovský se sklonil před mužem vybraných mravů, panem Priskem. A Jirka Fejgl je odborník. Jednou byl i na fotbale v Německu.

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          kjandourek (admin)     před měsícem 06.03.2024 18:40 |  
          4 5

          Když jsme jeli do Petrohradu, měli jsme za sebou desáté kolo a prohru v Ostravě 1:2... v zápase, kdy jsme 75 minut hráli proti deseti a stejně dvakrát inkasovali od Fila.... Taky jsme nebyli úplně v laufu - byla to druhá prohra v sezóně, v pátém kole jsme doma podlehli Jablonci... tehdy jsi měl pocit, že jsme v laufu?

          Co jsi z týmu cítil po porážkách s Plzní a v Římě? Hladovost? Lauf, či nadšení? A přesto jsme AS doma přehráli - neubránili jsme plichtu, ale zmáčkli jsme je a zaslouženě vyhráli...


          Ano, beru, že ten domácí zápas se Spartou na nás musel zanechat stopy ... nevyhrát ze stavu, kdy těsně před půlí a po ní dáš dva góly, je problém, který se podepíše na sebevědomí - obou - nám zasel do hlavy pochybnosti, že i když vedeme 2:0, nemusí to stačit a soupeřům naopak, že i když o dva góly prohrává, může zápas otočit....

          V tu chvíli byla na místě přesně taková reakce, jaká přišla.... Pokud se nepletu, tak Sparta snad má letos dokonalý útok a světová křídla... co může být lepšího pro posílení sebevědomí, než je prostě ubránit a nepustit do trháku... a to i když jsou "na hrušce"?

          • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

            Ragnarok     před měsícem 06.03.2024 20:08 |  
            5 0

            AC je tak silné, že tam můžeme dostat řachu. Na druhou stranu máme kádr plný reprezentantů a ti se s takovými hráči potkávají nejen na klubové úrovni a tím pádem mají odpovídající sebevědomí.
            Pokud předvedeme koncentrovaný výkon bez individuální chyby na 30 metrech, věřím, že to může opět dobře dopadnout. Mojmír se mění v monstrum, ale v těchto zápasech to hodně lepí Masopustovi, snad nebude na stoperu :) Zkusme to.

  9. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    SKEP     před měsícem 06.03.2024 22:12 |  
    7 2

    AC má v Sérii A šanci na titul víceméně pouze teoretickou, naopak téměř jistě obsadí místo garantující účast ve skupinové fázi LM, z domácí Coppy Rossoneri vyfičeli již v lednu. Ať se na to dívám zleva zprava, pro AC představuje dvojutkání se Slávií důležitý mezník této sezóny. Samozřejmě, Taliáni nás podcení a moc jim to běhat nebude, ale že utkání pojmou až
    tak bohorovně jako Turci Spartu nelze očekávat.
    V úplně opačné situaci a to vysoce komfortní, je právě Sparta. Kloppovu partu čeká v neděli celosvětově ostře sledovaný
    šlágr s City a Evropská liga vzrušuje v Liverpoolu málokoho, nanejvýš fanoušky Evertonu. EL by Goodison parku slušela rozhodně víc než boj o padáka z PL. Krátce a stručně - pro FC Liverpool je výjezd na Letnou nutné zlo, pro AC Milán je postup přes Slávii nutný k "zachránění sezóny".
    Nejsem úplně přesvědčen, že Klopp dokáže v Praze zvítězit.
    Stejně tak pochybuji, že Trpišák nechá sedět Ogbua a obranu složí jako v neděli.

  10. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    WarszawskiMuranow     před měsícem 06.03.2024 23:17 |  
    6 0

    Velmi zajímavé je, že mezi fanoušky AC Milano a Inter Milano panuje již 25 let pakt o neútočení. Nejen na italské ale i na evropské poměry je to unikát. Jasně fans si na sebe zanadávaj, ale není problém se projít v klubových barvách okolo tribuny druhého z klubů.
    V Miláně je to 50/50 v Itálii je malinko víc populární Inter v Evropě pak jednoznačně vice fan klubů mají rossonery. Aktivní skupiny se respektují. Konec divokach 90 let přinesly pribuzenske vztahy mezi klíčovými lidmi z obou táborů.
    Inter zgoda s Laziem, Valencií a polským Stal Stalowa Wola.
    AC se druží s Benátkami, Partizanem Bělehrad a CSKA Sofia.
    Na rozdíl od římských klubů pak zdá se našim fans nebude hrozit napadání noži. Tohle.je hrozné svinstvo (Krakov, Řím, Neapol, Athény, Marseille).


    Komentář byl uživatelem upraven (06.03.2024 23:18) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      ElvisPresley     před měsícem 07.03.2024 00:03 |  
      1 0

      Vždy jsem si kladl otázku, v čem je větší popularita Interu, kterému přeji. Nejsem fanoušek AC.

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        Ragnarok     před měsícem 07.03.2024 08:39 |  
        3 1

        Řekl bych, že je to dost sporné. Sám fandím Interu od roku 1986, kdy jsem poprvé viděl jejich dres. Do dnešní chvíle jsem fakt neviděl hezčí dres než mnoho variant Interu.
        AC Milan je pro mne Sparta, protože v 2. polovině 80. a 90. to bylo díky Berlusconimu úplně to samé.
        Doufám, že je porazíme a vyřadíme.

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          kostelnivlajka     před měsícem 07.03.2024 09:56 |  
          1 3

          A my zas v pyžamu...

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          mabr     před měsícem 07.03.2024 15:21 |  
          2 0

          A tak to já bych zase hezčí dres než ten milánskej asi dokázal najít. Třeba ten červenobílý, půlený, s hvězdou na srdci ;-)

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      bongor     před měsícem 07.03.2024 08:23 |  
      0 4

      U nás je to jednodušší.Každej,od Londýna po Vladivostok zná slavnou sraltu a když hrajeme my,tak si zase myslej ,že hraje žebrota z toaletný.

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      kostelnivlajka     před měsícem 07.03.2024 09:53 |  
      0 4

      To měl Hitler se Stalinem uzavřený taky

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      Marty2     před měsícem 07.03.2024 17:38 |  
      0 0

      Jsi mi připomněl můj první fotbal z hlediště. Jako kluka mě vzal strejda na Duklu, která tenkrát hrála s Interem. Byl jsem vyjukanej jak zajíc :)))

  11. ghfsdfs

    knl66 (přítel SN)     před měsícem 07.03.2024 00:17 |  
    19 0

    https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-slavia-pujde-proti-ac-milan-se-stankem-v-brane-hrat-bude-i-vlcek-5024111
    "Slávisté nastoupí na San Siru s černými páskami na rukávech. Uctí tím památku nedávno zesnulého významného klubového funkcionáře Jiřího Vrby, který v sobotu zemřel v 93 letech."
    Klobouk dolů!!!


    Komentář byl uživatelem upraven (07.03.2024 00:26) . Zobrazit původní komentář

  12. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    SKEP     před měsícem 07.03.2024 08:29 |  
    7 1

    Dle mínění expertů je výhra Slávie na San Siru podobné sci-fi jako vítězství Karabachu nad bundesligovým leaderem z Leverkusenu. Dovolím si nesouhlasit, ostatně předmět "Jak vyzrát na favorita" je zařazen do osnov všech lepších trenérských škol. V podstatě jde o to, že Goliáš hodlá vyřídit Davida co nejdříve, nejlépe ještě v 1. poločase, aby po zbytek času šetřil síly na následné utkání s věhlasnějším soupeřem. Základním kamenem úspěchu Slávie je neinkasovat v úvodní dvacetiminutovce, kdy lze od domácích očekávat drtivý tlak. V tomto kritickém úseku je třeba přežít 2, 3 ložené šance favorita, což má v popisu práce zejména gólman Staněk a fotbalový pan Bůh. Po 20. minutách tlak poněkud odezní a hra se opticky vyrovná. Nastává tak vhodná doba přiložit do mozaiky úspěchu další nosný kámen - vstřelit branku. Ponechme stranou standardní situace a zaměřme se na gól ze hry. V každém zápase, byť proti sebelepšímu týmu, se k vám několikrát šťastně odrazí balón a vy máte možnost vyrazit do rychlého protiútoku v přečíslení. Kvalitní hráči by přečíslení měli zakončit nejen ohrožením branky, ale brankou samotnou. Po vstřeleni branky je důležité udržet čisté konto do poločasu. Po přestávce bohorovný favorit opět vyvine tlak, ovšem už ne tak silný jako v úvodu. Stále je třeba poctivě bránit a čekat na přečíslení. Mezi 70. - 80. minutou počne favorit ztrácet klid a přízeň svých fanoušků. V tuto chvíli už bude Slávie na nejlepší cestě postavit prognózy odborníků nohama vzhůru.
    Jak vidno, recept pro zdolání favorita je neobyčejně triviální. Stačí se ho držet, nic vymyšleného nevymýšlet a úspéch je zaručen!

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      rak (přítel SN)     před měsícem 07.03.2024 09:07 |  
      1 0

      Ale jo. Teoreticky je to výborné.Ted to ještě zrealizovat.

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      Lukavo     před měsícem 07.03.2024 10:13 |  
      3 0

      Do teď jsem měl obavy, ale po tvém příspěvku dávám do tipovačky 0:5 !!!!

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      padre     před měsícem 07.03.2024 12:37 |  
      1 0

      A co srovnání s výhrou Tiraspolu na San Bernabeu??

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        slavanda     před měsícem 07.03.2024 13:12 |  
        1 0

        Nejlepší je zopakovat Inter. Vletět na ně. Tehdy jsme měli dát víc gólů než jeden. Dneska to napravíme.
        Od první minuty je honit po hřišti, šokovat je. Buď góla dáme nebo dostaneme. Od tohoto okamžiku (v obou případech) zabrzdit, přejit do bloku a brejky přes Jindrovo nákopy.
        Prostě to zkusit a pak zareagovat, buď udržet skvělý nebo udržitelný výsledek.

        • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

          slaviator     před měsícem 07.03.2024 13:58 |  
          2 0

          Kolik hráčů z dnešního týmu ten tehdejší zápas na San Siro zažilo?

          • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

            cunak     před měsícem 07.03.2024 14:02 |  
            1 1

            Až mě překvapilo, že jich není tak málo: Masopust, Bořil, Provod. A šlo by počítat i Koláře a Tecla.

            • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

              slaviator     před měsícem 07.03.2024 14:08 |  
              1 0

              Vidíš, Masopusta s Provodem jsem si neuvědomil...

              Myslel jsem, že jenom Kolář, Bořil, Tecl. Škoda, kdyby v létě neodešli, byli by to i Olayinka a Traoré.

              Jinak tehdejší sestava:
              O. Kolář - V. Coufal, O. Kúdela, D. Hovorka, J. Bořil - L. Masopust (79. A. Júsuf), T. Souček, I. Traoré (60. J. Zelený), J. Hušbauer, N. Stanciu - P. Olayinka (85. L. Provod)

              • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

                slavanda     před měsícem 07.03.2024 18:30 |  
                0 0

                A to jsme se báli naší obrany, že to nedá. Životná zápas Jardy Zelenýho.

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      JohnyBeGOOD     před měsícem 07.03.2024 19:16 |  
      1 0

      Asi to zas takové sci-fi nebude, stačilo aby nastoupil Kovář s Hložkem v základu.

  13. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    bububu (přítel SN)     před měsícem 07.03.2024 09:52 |  
    12 0

    Na dvojzápas s ACM se neskutečně těším, těžko jsme si mohli přát věhlasnějšího soupeře. Zásadně nesouhlasím, že by byl Inter před nimi, 7 ušatých pohárů je prostě úplně někde jinde. Ačkoliv AC už není ten hegemon z 90's, pořád je to neuvěřitelně silný tým (loňský semifinalista LM!). Troufnu si tvrdit, že postup by byl největším úspěchem v historii SKS, v mých očích i přebíjející Ajax 2007 a Sevillu 2019.

    Dnes večer to bude opravdu velmi těžké, důležité bude přepečlivě bránit a být efektivní v případě možných brejků. Budu spokojen, když přivezeme takový výsledek, že v domácí odvetě bude ještě o co hrát. Jsem dost zvědavý, jak to JiT dnes postaví. Za sebe bych postavil Matěje Juráska, tohle by mohl být zápas, ve kterém zazáří.

  14. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    SKEP     před měsícem 07.03.2024 10:23 |  
    8 2

    Utkání na San Siru si dnes slávistický fanoušek nedokáže vůbec představit bez brankáře Staňka.
    Ještě v lednu měl ovšem tentýž fanoušek zcela jiné představy. Staňkův příchod tehdy považoval za nevýhodný aź nesmyslný, někteří nákladný transfer dokonce označili jako urážku stávajícího gólmana Mandouse. Zadostiučiněním jim bylo přípravné utkání proti Číňanům, v němž Staněk inkasoval již po 2. minutách hry, aniž by si před tím připsal úspěšný, respektive jakýkoliv zákrok.
    Dle datových statistik Slavia v Portugalsku ve všech zápasech dostala jediný gól - s debutantem Staňkem v sestavě! Stačilo ale jediné derby a z "pana Zbytečného" se přes noc stal "pan Nepostradatelný".
    Osobně zastávám názor, že není až tak zásadní, zda v bráně zrovna stojí Jinřich, Aleš či Ondřej, na prvním místě vždy musí být vítězství Slávie!

  15. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    p!erreCORE     před měsícem 07.03.2024 15:51 |  
    1 0

    Kurz na 2:2 je dvacet. Doporučuji ;)

  16. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    SKEP     před měsícem 07.03.2024 16:09 |  
    4 0

    Kolega níže obdivuje černomodře pruhované drézy Interu Milán. Já jen doplním, že podobnou kombinaci barev kdysi vyznával prvoligový SK Libeň, založený o 5 let dříve než stejně oblečení milánští internacionálové. SK, na rozdíl od Interu, se od mateřského klubu neoddělil, naopak byl cizím klubem pohlcen, včetně stadionu Na Korábu. Který klub libeňský fotbal ukradl je snad jasné...
    Ostatně SK Libeň byl jedním z mála pražských klubů, který startoval v nejvyšší fotbalové i hokejové lize (vedle Slávie, Motorletu, ATK/ÚDA, Tankisty a svých okupantů)
    Dále připomenu, že Slávie ve čtvrtfinále Středoevropského poháru 1938 rozdrtila Inter 9:0 a podobně jako Interu tak i Slávii zakázal totalitní režim používat řadu let tradiční jméno. Je otázkou, zda milánští tifosi vnímají Ambrosianu stejně negativně jako slávisté Dynamo. Když se v Praze řekne Ambrosiana, mnohým se vybaví vršovický klub podobného jména, který ovšem neholduje fotbalu, nýbrž nočnímu životu.

    • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

      záplata     před měsícem 07.03.2024 16:32 |  
      2 0

      Já se musím pochlubit, že jsem měl tu čest si na škváře SK Libeň zahrát, stejně jako na škváře dalšího slavného libeňského klubu Meteor VIII, nic divnýho když jsi Libeňák.

      • Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

        archdvx     před měsícem 08.03.2024 09:01 |  
        0 0

        Ja jako starsi zak taky neco za Meteor VIII odkopal

  17. Re: Rossoneri - sedminásobný král Evropy

    fredydj (přítel SN)     před měsícem 07.03.2024 18:11 |  
    1 0

    Doporučuji na sledování sweet.tv, stačí pouze vytvořit účet (může být i fiktivní e-mail, nepožadují ověření) poté je účet 7 dní zdarma :)