Stadion Eden

Co probíhá v Edenu?

V pondělí byla oficiálně zahájena první etapa výstavby stadionu. Pod tímto pojmem se skrývá též demolice. Jenže kdo zajde do Edenu, musí být překvapen, protože to vypadá, jako by se nic nedělo. To je ovšem omyl.

Každý očekával, že ihned po pondělním zahájení začnou do Edenu jezdit buldozery a stařičká tribuna bude brzy srovnaná se zemí. Je tu však ale problém, který se musí vyřešit. „Zjistilo se, že přímo pod hřištěm vede kanalizační zařízení,“ říká Jiří Vrba, tiskový mluvčí Slavie. „Je to sběr kanálů, které jsou v širokém okolí,“ dodává. Právě kvůli tomu se nemohly všechny síly vrhnout na demolici. Tato kanalizace musí být přemístěna, pod stadionem nemůže být. „Budou kopat jámu, kam tuto kanalizaci přeloží. Teď se vše připravuje,“ objasňuje Vrba. „Následně sem vše přepojí a teprve potom se mohou pustit do kopání v prostoru hřiště a hlavní tribuny,“ pokračuje. Je tedy jasné, že skončení první fáze není rychlá záležitost. Vědí však, kdy by vše mělo být připraveno pro samotnou stavbu? „Do konce března v Edenu proběhnout práce, které jsou spojeny s demolicí stávajícího zařízení a jednak s přípravou pro samotnou stavbu,“ nastiňuje Jiří Vrba.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Co probíhá v Edenu?

    (host)     před 20 lety 18.12.2003 23:16 |  
    0 0

    Musím ocenit richiho smysl pro legraci.Myslím ,že slovní obrat "Každý očekával, že ihned po pondělním zahájení začnou do Edenu jezdit buldozery " je velice vtipný.
    Spíš by se hodilo ,že jen největší optimisté očekávali, že se bude něco dít. :-)

    • Re: Co probíhá v Edenu?

      (host)     před 20 lety 19.12.2003 07:36 |  
      0 0

      Víte co vy šílený kibicové. Snad ani nejste slávisti. Dojděte si na úřad Prahy 10 a nahlédněte do dokumentace příslušné stavby stadionu a všeho , co k tomu patří. Pak poznáte , že to jde přesně podle harmonogramu, s těmi přeložkami kanálů je to přesně tak a stavební dozor na nás bude setsakra přísnej, ne jako na Spartě. Tak už přastaňte jen pindat a pochybovat. Jsem stavař a to celej život, jo a taky slávista a řeknu Vám, tak velkej projekt jsem v takovým komplexu viděl dvakrát. Klobouk dolů před O-Micronem, je to propracovaný a má to logiku. Vůbec mi nevadí, že nevyjely buldozery, oni ani podle projektu nemohly. Vážení slávisté, já tomu docela věřím, že pokud se přidají silní investoři a o dvou velmi silných a dokonce českých už se ví, tak to dorazíme. Jen když slyším to ustrašený pochybování , tak mi to doslova bere dech. To jste slávisti!!!!!!! Buď věřte a pomáhejte aspoň silou ducha a nebo běžte zvracet ke spar?anum, oni Vás tak rádi poslouchají a tetelí se jim srdíčko.

      • Re: Co probíhá v Edenu?

        (host)     před 20 lety 20.12.2003 00:36 |  
        0 0

        Tak jistě jen je třeba říct že ty nové inženýrské sítě jsou třeba hlavně kvůli jednomu malému obchůdku vedle Slávie

      • Re: Co probíhá v Edenu?

        Dobi     před 20 lety 29.12.2003 12:18 |  
        0 0

        Držme palce, držme PALCE, DRŽME PALCE! Ono nám asi víc nezbývá, ale já jsem mírným optimistou! Už nám ty kecy nabubřelých rivalů lezly krkem! Především držme při sobě a věřme, že jako má v souhrnu 111 let Slavia bohatou a slavnou minulost, budoucnost ji ještě čeká!!!! Stadión BUDE, a? koš?álovské blesky blýskají a koš?álovské hromy bijí! A? na nás příznivci klubů, které založili především semité (viz "železná Sparta" i "Železného Sparta") řvou "Jude, Slavia!", jsme a zůstaneme jedním z nejčeštějších a nejslovanštějších klubů v zemi a okolí! Tím neříkám, že mám cokoliv proti jiným - citujme nezapomenutelného Palivce ze Švejka! Po jednom z nádherných gólů Pavla Kuky (ještě se jich dožijeme!) se se stejnou chutí a nadšením obejmu s čechem, Moravanem, Židem, Maďarem či Chorvatem. Jen a jen proto a právě proto, že oslavíme gól hráčů v tom nejkrásnějším dresu na světě, v sešívaném dresu SLAVIE!!! Hej, Slované! (A to říkám já, který je z 1/4 Němec....)!!!

    • Re: Co probíhá v Edenu?

      houska     před 20 lety 19.12.2003 13:17 |  
      0 0

      Ten, kdo byl na minule besede, tak vi, ze se tam o prelozce kanalizace mluvilo... takze diky za upresneni a vysvetleni, ze to probiha prave ted...

  2. Re: Co probíhá v Edenu?

    (host)     před 20 lety 19.12.2003 13:16 |  
    0 0

    Nejsem takový optimista jako ty, ale na druhou stranu mám radost že informuješ o aktuálním stavu a bylo by fajn kdybys řekněme každý týden napsal pár řádků o tom co je tam nového a přidal občas pár fotek, myslím že seriál "Jak se stavěl nový seriál" by byl v případě že to myslí se stavbou vážně a bude mít někdy v dohledu konec fajn.

    KenX

    • Re: Co probíhá v Edenu?

      Richi (admin)     před 20 lety 19.12.2003 15:11 |  
      0 0

      V ramci moznosti chci pravidelne informovat, samozrejme ne vzdy je dostatek casu, ale uz kvuli stadionu vznikla rubrika "vystavba stadionu", coz dokazuje, ze se o to SN budou zajimat. A co se tyce fotek, i ty budu delat, ale az bude neco zajimave k foceni.