Stadion Eden

Edenský stadion se vyprazdňuje

Po delší době jsem se opět rozhodl podívat do Edenu a zjistit, jak vše pokročilo od mé poslední návštěvy.

Při vstupu do areálu není téměř nic viditelné, až na jeden detail. Před hlavní tribunou jsou kontejnery. Sem se vhazují přebytečné věci z vnitřku stadionu. Před pár dny o těchto pracích informoval oficiální web - zde. Když jsem se podíval na hřiště, již zde nebylo žádné oplocení, střídačky byly taky dost oškubány, bývalá tribuna pro kotel též nemá žádný plot. Nejzajímavější pohled byl do útrob samotného stadionu, nyní to tam vypadá jako po válce, plno věcí je již odstraněno či odvezeno, jelikož třeba mramorové kachličky není nejlevnější záležitost, proto zničení by bylo dosti zbytečné. Tak to je i s dalšími předměty. Podíval jsem se i do kabiny domácího celku, která také zeje prázdnotou. Místy jsou omláceny a probourány zdi. Skrz okno jsem se také podíval na již bývalou klubovnu Pražského klubu přátel fotbalové Slavie, i zde je vše vyprázdněné. Prostě je vše k nepoznání, člověk by si řekl, že by to již mohli konečně zdemolovat. To ještě nějakých pár dní potrvá. „Nyní se staví přechodné buňky pro mládež, poté se odpojí teskáče a může začít demolice objektu,“ prozradil provozní ředitel Slavie Jan Jakubec. V Edenu se tedy vůbec nezahálí, začátkem února by snad už mohla přijít na řadu těžká technika. „To by mělo být koncem ledna, případně první týden v únoru,“ řekl Jakubec. No jak vidno, máme se nač těšit. Snad to vše brzy nabere ještě viditelnějších obrátek.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Edenský stadion se vyprazdňuje

    (host)     před 20 lety 12.01.2004 09:42 |  
    0 0

    Ohledne demolice nemam strach, za chvili tam bude planina(tech par mil. co to bude stat do toho daji), ale KDY se zacne stavet to je jina, jeste nejsou povoleni a jestli budou v tom dubnu, tak zatleskam..., pak(?) uz "jen" sehnat tu 1mld. a muzem zacit. Nezbyva jen verit ze se to povede, snad mame zajistenych(ne sliby) tech cca 80% (banka(y)+enic) a to by se mohlo zacit..., jeste vychovat a strelit 2 az 3 "Rosicky" a jsme za vodou(na nule) ;)

      • Re: Edenský stadion se vyprazdňuje

        (host)     před 20 lety 12.01.2004 10:38 |  
        0 0

        On vůbec ten článek je dost zajímavej. To co původně vyznělo jako investice banky do stadionu se mění na klasický úvěr. Stavba bytových domů na pozemku který má Slavie pouze v pronájmu bude dosti komplikované. Stavba stadionu bude zřejmě dražší než na kolik to bylo odhadnuto v návrhu, očekávám že dojde k "ořezání" plánů.