Stadion Eden

Další stožár svržen

Jelikož mě oficiální web trochu předběhl článkem o pracích v Edenu, tak přesto přináším ještě další informace. Nechybí ani fotky včetně vnitřku tribuny.

Tento týden padl další stožár, již druhý. To však do zahájení samotné demolice není vše, co ještě bude zlikvidováno. „Budou svrženy všechny stožáry, dále se kompletně zlikviduje vnitřek tribuny, odpojí se veškeré přípojky včetně vody, topení apod.,“ vypočítává provozní ředitel Jan Jakubec.

Stadion v Edenu má i své nepříjemnosti, které vše komplikují. I proto se musí řešit vše za pochodu. „Jelikož ke starému stadionu není dobrá dokumentace, tak se vše vyvíjí každý den,“ říká Jakubec. Jeden tento problém byl zmíněn i na oficiálním webu. „Tribunu jsme chtěli zbourat ještě předtím, než odejde mládež z teskáče, jenže jsme zjistili, že teplovodní topení vede pod tribunou,“ objasňuje. „Proto se tam nedá vjet buldozery, musí se počkat, až bude postaveno náhradní zázemí pro mládež,“ pokračuje Jakubec. „To by mělo být někdy v půlce února,“ dodává.

Přesný harmonogram prací nelze říci, už kvůli zmíněným nepříjemnostem. „Například dokumentace k telefonním přípojkám či ke zmíněnému topení skoro žádná nebyla, proto je těžké říci, jak se vše bude vyvíjet přesně na den,“ nastiňuje další komplikace, které nás už potkaly. „Vše se mění den ze dne,“ dodává.

Přestože jsou problémy, i nadále se pracuje na dalších věcech. Den co den panuje v Edenu čilý ruch. „Hodně se teď pracovalo na zázemí pro mládež, tedy na přípravě území,“ říká Jan Jakubec. Buňky budou umístěny u bývalého zimního stadionu. „Teď se tam bourala jedna stará tribuna, násep, abychom sem mohli buňky dát,“ komentuje. „Každopádně i v hlavní tribuně se dále pracuje. A až bude zázemí pro mládež, začne demolice naplno,“ dodává optimisticky.

Pro samotnou demolici také existuje harmonogram. „Já to ale nevím, nejsem stavař, bohužel,“ říká. „Každopádně u těchto věcí záleží i na počasí, když je dvacet pod nulou, tak některé práce jdou pomaleji, než kdyby bylo třeba pouze pět pod nulou,“ pokračuje.

Kdo někdy byl uvnitř stadionu či pouze ve vestibulu, určitě jste si všimli plno cenných věcí. Co se s nimi stalo? „Něco patřilo fotbalovému oddílu, měl tam archív, takže si to přesunuli do jiných prostor. A to co patřilo akciovce, tak si vše také převezla,“ prozrazuje provozní ředitel. Velmi cenné byly mramorové desky ve vestibulu. „Ty nezničíme, ani se jich nezbavíme. Pořádně se uskladní a poté určitě najdou své místo,“ říká. „Vše je již ale převezené a na vše se dává pozor, aby se nic neztratilo,“ dodal.

Na závěr slíbené fotografie. V první várce máte možnost vidět pozůstatky svrženého stožáru, práci dělníků a pohled na tribuny.



V poslední várce jsou fotografie zevnitřku tribuny, můžete vidět, jak je vše omlácené, skoro nic tam není.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)