Rozhovory

Rozhovor s Lumírem Sedláčkem

Mezi hráči, kteří se dnes zapojili do letní přípravy, byl i šestadvacetiletý levonohý záložník Lumír Sedláček. Sedláček uplynulou sezónu odehrál v polském Groclinu Grodzisk a nyní doufá, že zůstane ve Slavii.

S jakými pocity se po roce vracíš do Slavie? Jsem tady a budu chtít hrát a pomoci Slavii. Loni jsi také ve Slavii nastoupil do letní přípravy, ale poté jsi odešel na hostování. Myslíš, že letos se situace opakovat nebude? Doufám, že už ne, myslím, že horší než za trenéra Beránka už to být nemůže. Během uplynulých dvou let jsi vystřídal tři posty, středního záložníka, levého záložníka i obránce. Který z nich ti nejvíc vyhovoval? Nejvíc posty zleva, když se hraje doma, tak spíš v záloze, kde můžu více útočit, venku zase spíše defenzivnější záložník s obrannými úkoly. Uvidím, jaké záměry má trenér Csaplár, budu s ním mluvit, takže budu chytřejší. Jak jsi spokojen se sezónou v Groclinu? Ke konci jara jsi se už na hřiště skoro nedostal. Hrál jsem na začátku jara, ale v momentě, kdy bylo jasné, že v Polsku nezůstanu, tak mě trenér Radolský zcela pochopitelně přestal stavět a dal šanci jiným, kteří v klubu zůstávají a budou hrát i příští rok. Spokojen jsem určitě, na podzim jsme dosáhli skvělých výsledků a já jsem hrál, takže pro mě to byl jeden z těch největších zážitků a úspěchů v kariéře. Groclin došel daleko v Poháru UEFA … Pro mě byl nezapomenutelný zážitek hrát v Anglii proti Manchesteru City, navíc jsme ho vyřadili. Vedle obrovského zážitku to pro mě představuje i moře zkušeností. čím jsi nejvíc týmu pomáhal? Standardkami moc ne, ty jsme skoro nekopal. Spíše černou prací, kterou jsme s Radkem Mynářem odváděli, a asi poctivostí. Proč o tebe Groclin neměl nadále zájem? To přesně nevím, vím, že prezident klubu se na mě netvářil příliš nadšeně. Manažer tvrdil, že na můj post chtějí koupit nějakého Poláka, který nebude univerzál jako já.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozhovor s Lumírem Sedláčkem

    Kopcem     před 20 lety 22.06.2004 15:49 |  
    0 0

    Když vloni odcházel Lumír Sedláček na hostování, trenér Beránek i vedení již museli vědět, že budeme bez levonohého záložníka (případně obránce). Štěpán Vachoušek už byl v Marseilles a udržení Rudy Skácela bylo spíš ve stádiu snů (vzhledem k tomu, že vedení spojilo jeho udržení s postupem Slavie do LM, čehož pravděpodobnost vzhledem k tradici zase nebyla tak velká). Toto loňské rozhodnutí považuji za jeden z klasických případů naprosté nekoncepčnosti práce ve Slávii. Pevně doufám, že alespoň letos se trochu poučíme. Ze zpráv, které nám vedení Slavie v době euforie nad zápasy na Euru opatrně servíruje, je patrné, že peníze nejsou a na nějaké výrazné posily můžeme zapomenout. Takže Lumír by si určitě své místo v sestavě udržet měl.

    • Re: K tomu loňskému hostování

      (host)     před 20 lety 23.06.2004 08:47 |  
      0 0

      Jo přesně máš pravdu, že ho poslali pryč a věděli jaká je situace. Jenže oni možná chtěli pomoci a uvolnit místo podle mě tehdy dost protěžovanému Hrdličkovi. Ten bohužel hrál ještě hůř než před rokem a nakonec pod novým trenérem skončil v B. To je můj názor na důvody tehdejšího "koncepčního" rozhodnutí.