Fortuna liga

Zítra proti Teplicím

Zítra nás čeká další střetnutí, před televizními obrazovkami televize Prima se na Stínadlech střetneme s domácími Teplicemi. Tři body by se hodily.

Trénink jsem bohužel nemohl navštívit. O předpokládanou sestavu vás neochudím, je téměř jisté, jak nastoupíme. Oproti Opavě se do základní sestavy vrátí karetní hříšníci Radek Bejbl a Patrik Gedeona. Útok by měl zůstat stejný, protože Pavel Kuka zřejmě ještě nebude stále připraven. Do zálohy se nezapojí ani Michal Švec, který ještě není fit po zranění kotníku. Obrana bude ve své standardní podobě. Hra bude stát určitě opět na Karlu Pitákovi, který poslední dobou má skvělou střeleckou formu, což potvrdil ve středu v pohárovém utkání proti diviznímu celku Slavičína, kterému vstřelil tři branky.

Pravděpodobná sestava:
černý – Došek, Holeňák, Bejbl, Rychlík – Piták, Gedeona, Sedláček (Latka), Zbončák – Vlček, Fořt

V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Teplicemi doposud 16 utkání s celkovou bilancí 8-3-5 a aktivním skóre 25:17. Utkání doma: 5-2-1, utkání venku: 3-1-4. Naposledy jsme se střetli s Teplicemi na Strahově na jaře, zápas skončil 2:2, kdy jsme šedesát minut předváděli nádherný fotbal, ale během dvou minut dokázal soupeř z ničeho nic vyrovnat. Góly za náš tým dával Tomáš Došek, za soupeře Pavel Veleba. V poslední době se nám však proti nim daří, v posledním sedmi zápasech jsme šestkrát vyhráli a jednou remizovali. Jen v Poháru čMFS jsme na jaře 2003 prohráli 0:3.

„čeká nás další ze série těžkých zápasů. Známe bilanci Teplic, v této sezóně ještě neprohrály. My chceme udělat všechno pro to, abychom udrželi kontakt se špičkou,“ prohlásil před duelem trenér Josef Csaplár.

„Jedeme získat plusové body, abychom se v tabulce posunuli výš. V posledním vzájemném zápase jsme během minuty ztratili dvougólové vedení a nedopadlo to pro nás dobře. Tohle ale bude úplně jiné utkání, rozhodne proměňování šancí,“ řekl brankář Radek černý.

Kdo nebude mít cestu do Teplic, tak bude moci alespoň využít přenos na Primě. Zápas začíná v 16:40. Tři body jsou velmi důležité, takže snad slávisti protrhnou smůlu na hřištích soupeřů. Je na čase!

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)