Fortuna liga

české Budějovice - Slavia 1:2

V dalším ligovém kole šlo o hodně a Slavia si konečně veze tři důležité body z venkovního utkání.

Sestava: R. černý - L. Došek, M. Holeňák, R. Bejbl, J. Rychlík - K. Piták, P. Gedeon, L. Sedláček (90. M. Švec), M. Latka, M. Zbončák - S. Vlček (68. E. Adauto da Silva)

Góly: 72. Adauto, 88. K. Piták

Lavička: M. Kozáčik, T. Hrdlička, P. Kuka, P. Fořt

Bude i po dnešním zápase Josef Csaplár trenérem Slavie? Tak zněla otázka, kterou si pokládali nejen fanoušci Slavie, ale i značná část fotbalové veřejnosti. Pokud by totiž Slavie dnes nevyhrála v českých Budějovicích, Josef Csaplár by patrně jako trenér skončil. Naštěstí se tak nestalo a můžeme slavit první tři ligové body tohoto ročníku ze hřiště soupeře.

Tentokrát jsme hráli překvapivě pouze na jednoho útočníka Stanislava Vlčka. Nakonec jsme trefili sestavu v našem článku z předzápasového tréninku. Do hry se vrátili Gedeon s Bejblem, v základu byl i Lumír Sedláček.

První poločas mnoho fotbalové krásy nepřinesl. Jediné, co zaujalo byl Sedláčkův dalekonosný pokus z půlky hřiště, který letěl těsně vedle levé tyče Filipkovy branky a šance Vlčka po pěkné uličce Karla Pitáka, kterou ovšem zlikvidoval opět brankář českých Budějovic.

Druhá půle už byla zajímavější a přicházely i šance. Nejprve po Sedláčkově centrovaném míči do vápna zazvonila pravá tyč branky domácích, ale k odraženému míči se nikdo nedostal. Poté zahrozili i domácí, ale výbornou hlavičku Lafaty vyškrábl Radek černý. Už to vypadalo, že tři body nezískáme ani v Budějovicích, pak ale přišla 72. minuta a Sedláčkova skvěle zahraná standardní situace a na jejímž konci byl Adauto – 1:0. Pojistku mohl přidat Lumír Sedláček, který běžel od poloviny hřiště sám na brankáře, ale svoji šanci trestuhodně zahodil. Když v 89.minutě Karel Piták zvýšil na 2:0 po Latkově přihrávce, první vítězství se pomalu stávalo skutečností. Nakonec jsme si ale závěr zbytečně zkomplikovali a za domácí snížil prudkou hlavičkou pod břevno Lafata.

AUTOREM FOTOGRAFIÍ JE CAPINO:



Komentáře (17)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: české Budějovice - Slavia 1:2

    (host)     před 19 lety 06.11.2004 21:04 |  
    0 0

    Opět se ukázalo, jak je důležité, aby na hřišti nebyli jen jezdci po zadku, ale také hráči, kteří dokážou do balonu kopnout. O bodech rozhodli Sedláček a Adauto, tedy hráči, kteří jindy museli stát, protože nejezdí dost po zadku, ale při hře přemýšlejí. Bohužel Rychlík byl z obrany nejslabší, Vlček nedokázal vůbec nic, jen jednou se dostal do šance, ale hrozně ji zahodil, Zbončáka nebylo skoro vidět. Nevěřím už Csaplárově úsudku.
    Tantalos

    • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

      Liuni     před 19 lety 06.11.2004 21:12 |  
      0 0

      Souhlasím,ale přes Zbončáka moc balonu nešlo vše hráli po druhé straně.A podle největší slabina už pár zápasů v obraně je Došek.

      • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

        (host)     před 19 lety 07.11.2004 01:00 |  
        0 0

        Zboncak opravdu moc balonu bohuzel nedostal, coz me prijde jako skoda, ale Dosek dneska hral dobre vzadu a tradicne dobre dopredu. Rychlik byl na tom obdobne, vyrobil sice jednu poradnou minelu, ale vcas to za nej vybojoval Bejbl.

  2. Re: české Budějovice - Slavia 1:2

    (host)     před 19 lety 06.11.2004 21:59 |  
    0 0

    Souhlas s Tantalosem, nastal čas návratu Csaplára a jeho štolbů na ranč do Jizerek ......

  3. Re: české Budějovice - Slavia 1:2

    (host)     před 19 lety 06.11.2004 23:05 |  
    0 0

    Poborský je hovado.
    Díky hráčům za závěrečnou děkovačku kotli, ač je za to média pravděpodobně setřou.
    Eliman
    Red White Supporters

    • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

      bojler     před 19 lety 07.11.2004 00:02 |  
      0 0

      S obsahem souhlasim, media se naší super mega star zastanou a udelaji z vas voly. chtelo to zaskandovat parkrat a dat pokoj

      • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

        (host)     před 19 lety 07.11.2004 01:04 |  
        0 0

        Media jsou stejne podplaceny, takze nema cenu se nad tim rozcilovat (jedine dat vic:). Jak jinak vysvetlit, ze z hadky slavistu na benzince udelaji vyrabovani a brutalniho, temer eSTeBackyho, zasahu poradatelu na Letny si cirou ,,nahodou" nikdo v novinach nevsimne??

    • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

      osophy (host)     před 19 lety 07.11.2004 01:20 |  
      0 0

      Jestli jsi na tenhle pokrik hrdej,tak jsi neskutecne HOVADO ty!!!!

      • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

        (host)     před 19 lety 07.11.2004 12:00 |  
        0 0

        na ten pokrik musis bejt hrdej.pan poborsky je zkurvenej kripl, kterej si mysli ,ze je v lize nedotknutelnej a ma plnou hubu kecu.jeste, ze uz mu sla forma dolu a hraje hovno.poborsky ty si hovado

  4. Re: české Budějovice - Slavia 1:2

    slaviaman     před 19 lety 07.11.2004 13:14 |  
    0 0

    První poločas mi připadal ze strany Slavie dost tragický. Proto jsem z druhého viděl už jen fragmenty. Nicméně - díky za Pitáka, Sedláčka a Adauta. Naopak - Vlček jak z jiného týmu... Hráčům děkuji za výhru. Hra se zlepší zřejmě až jiným trenérem ( a? se na mě pan Csaplár nezlobí, ale...)

    • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

      (host)     před 19 lety 07.11.2004 17:42 |  
      0 0

      Naprosto souhlasím! O výsledku rozhodli FOTBALISTI a né JEZDIčI PO ZADKU. Csaplar se mozna trefil do sestavy, až na Vlčka. To je fakt hrač na divizi ( rád se mu omluvim, až něco předvede). Rozhodne bych nezatracoval Latku, myslím že má se svým netradičním herním pojetím budousnost!

      • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

        (host)     před 19 lety 07.11.2004 18:02 |  
        0 0

        co tim netradicnim projevem myslis? :) jinak si myslim ze Latka bude super az prestane delat zkraty..obcas umi zahrat super zapas.

  5. Re: české Budějovice - Slavia 1:2

    (host)     před 19 lety 08.11.2004 08:31 |  
    0 0

    Sorry, ale hra na jednoho útočníka, který dostával asi 40metrové balony od obrany fakt nemá budoucnost. Pane Csapláre, co takhle zkusit Pitáka jako podhrotového hráče a Vlčka postavit tam, kde má hrát, tj. na pravého záložníka?
    Moc prosím, posaďte Doška a obrana zleva by mohla být - Rychlík, Bejbl, Latka, Holeňák. V záloze potom - Zbončák, Gedeon, Piták, Vlček a vpředu Fořt a Adauto.

    • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

      (host)     před 19 lety 08.11.2004 17:39 |  
      0 0

      Tak to by byl tragicky pruchodnej stred obrany, Latka je bohuzel dozadu spatnej a vepredu mu to proste nesedne, Bejbl s Holenake jsou proste kralove. Dosek nehraje hur nez Rychlik, ale na toho jaksi neni zatim nikdo zasedlej. A velice vyrazne tam chybi Sedlacek, vzdyt jeho primaky nam zajistili tuhle vyhru!

  6. Re: české Budějovice - Slavia 1:2

    (host)     před 19 lety 08.11.2004 19:21 |  
    0 0

    Promiňte mi mou neinformovanost. Mohl by mi někdo vysvětlit, zda existuje nějaký předpis, který by Slavii nutil hrát ve všech venkovních zápasech v těch příšerných žlutých pyžamech? Nebo je pouze povinností výrazně se barevně odlišit od dresů domácího mužstva? Ve svých více než 40 letech se považuji za poměrně pragmatického člověka. Pokud se podaří postavit nějaký stadion, nebude mi vadit, když ponese jméno hlavního investora místo ideálního Pepi Bicana nebo Edenu. Chápu, že peníze sehnat není snadné a za reklamu se nějak musí platit. Nevadilo by mi ani, kdyby v Edenu vzniklo třeba nějaké BusinessCentrum a z výtěžku jeho provozu by se financovalo kvalitní mužstvo, které by kvůli tomu hrálo třeba v Letňanech nebo ve Stodůlkách. Ostatně do Edenu jsme se přesunuli z Letné kvůli zásahu komunistů. Tato žlutá pyžama nazývaná venkovními dresy mě ale opravdu dráždí. Neměl jsem rád už modré dresy, ale současné opravdu nesnáším. To neumíme udělat i venkovní dresy v našich bíločervených barvách? Přece by se dalo udělat několik kombinací, aby se dres od domácího mužstva vždy lišil. Atleti kdysi závodili v bílích tričkách s červenou hvězdou. A variant by bylo možných víc. Přece je to za jedny peníze, jestli budou dresy žlutomodré nebo v našich tradičních barvách. VítK.

    • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

      (host)     před 19 lety 08.11.2004 21:31 |  
      0 0

      podle me dost dobrej napad - celobile dresy s cervenou hvezdou...

    • Re: české Budějovice - Slavia 1:2

      Richi (admin)     před 19 lety 09.11.2004 01:42 |  
      0 0

      No pokud se nepletu, tak nahradni dresy by mely byt zcela odlisne od prvni varianty, nemely by mit ani jednu barvu, u nas bilou a cervenou. Takze navrhovana varianta neni mozna. A dala o tom, v jakych dresech nastoupime, rozhodne prakticky domaci tym, ktery si vola barvu dresu. A kdyz domaci celek ma v dresu hodne bile ci hodne cervene, tak v nasich proste nemuzeme nastoupit. Navic nikdy nesmi byt podobne barvy u dresu, kratas a stulpen.

      Me osobne se tyto zlate dresy libi. Je to lepsi nez ty modre, takove netradicni. V dnesni dobe holt porad v cervenobilych hrat nebudeme.