Názory

Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

Poslední dobou se mluví o tom, že by se novým šéfem Slavie mohl stát Pavel Kuka. Jenže bylo by to vhodné? Někteří by ho zde rádi viděli, další by ho chtěli na jiné funkci.

Můj názor je takový, že Pavel Kuka by se zatím neměl stát generálním ředitelem Slavie. Na tomto postu by měla být osoba, která se v tomto prostředí dostatečně orientuje, má manažerské schopnosti a nebojí se dělat nepříjemná rozhodnutí. Tento člověk by se měl na tomto poli pohybovat delší dobu.
 
Já si Pavla nesmírně vážím, mám ho rád, ale on mi na tento post nesedí. Raději bych ho viděl v jiné funkci, kde by mohl uplatnit své jméno, kontakty a aspoň ty malé zkušenosti, které získal za svůj život.
 
Hodně fanoušků je taky zaslepena. Všechnu vinu hází pouze na Vladimíra Lešku, že právě on je to největší zlo. Jenže ono to tak jednoznačné není. Ano, má svůj díl odpovědnosti a i díky těm všem okolnostem by měl skončit. Jeho jméno je fanoušky špiněno přespříliš. Od jeho příchodu do Slavie jsme zažili nejlepší období za dlouhá léta. Obvinit jednu osobu je strašně jednoduché.
 
Bylo by dobrý, kdybyste v hlasovali v anketě ohledně Pavla Kuky na hlavní stránce a zároveň připojovali své komentáře na jeho osobu, zda by byl vhodný šéf či ne. Případně na jaký post byste ho doporučili.

Komentáře (23)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

    randy     před 19 lety 18.01.2005 02:16 |  
    0 0

    Já si osobně myslím,že na funkci gen .manažera by P. Kuka byl výborným tipem,protože je celkově(nejen jako hráč) velmi ceněn,má dost zkušeností z reprezentace i z Německa a nakonec je i brán všemi z obchodní sféry fotbalu jako velmi seriozní. Jenom škoda,že by nemohl působit jako hráč,protože jeho vliv v kabině musí být značný.

    • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

      (host)     před 19 lety 18.01.2005 06:53 |  
      0 0

      jo ja jsem pro něj tež....

      • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

        Slaviman     před 19 lety 18.01.2005 06:55 |  
        0 0

        zapomněl jsem se podepsat

    • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

      (host)     před 19 lety 18.01.2005 07:25 |  
      0 0

      Souhlasil bych spíše s názorem Richiho. Myslím, že by Pavel měl získat více zkušeností v oblasti managmentu a teprve poté se ucházet o post generální ředitele. Je pravda, že je to asi jedna z nejuznávanějších osobností Slávistického fotbalu, ale "pouze" jméno na zdárné vedení klubu, jako je Slávia, asi nestačí. Uvidíme... Thomas

  2. Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

    (host)     před 19 lety 18.01.2005 07:41 |  
    0 0

    No nechci se vyjadřovat k tomu zda P. Kuka by měl stanout v čele Slávie..to by měl pouze vlastník, a nejlépe ten nový vlastník..o)), ale chtěl bych polemizovat s tou částí komentáře, kde se obhajuje ing. Leška.
    Podle mého názoru p. Leška má za současný stav nevyvratitelný podíl viny, řekl bych rozhodující, a? už jako dlouho letý ředitel slavie(nemyslím si že by všechna špatná rozhodnutí byla jeho rozhodnutí..ale má řekl bych politickou odpovědnost z titulu své funkce), a i tolik proklínaného vlastníka přivedl do Slavie on. A to že za jeho ery se ve Slávii po dlouhé době získal titul..bylo to hnedle po jeho nástupu do čela ve Slávii, a to čerpal jenom a pouze z vkladu éry p. Korbela.posléze tyto zdroje rozmělnil špatnou přestupovou politikou a neefektivním hospodařením..to je muj názor na p. Lešku.

  3. Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

    osophy (host)     před 19 lety 18.01.2005 08:01 |  
    0 0

    Ja jsem pro Pavla,jelikoz se ve fotbale pohybuje velmi dlouhou dobu a prosel prakticky vsemi urovnemi jako hrac.U spousty lidi urcite budi solventnost a zaruku kvality prace pro "firmu" Slavie a tim by meli opadnout jakekoliv spekulaci o malou domu(kapsy).To,ze se mu tu predhazujou nezkusenosti jako managera mi prijde hloupost,protoze sam je v nekolika firmach spolecnik,jednatel...Uspech generalniho reditele zavisi predevsim na vyberu spolupracovniku,ktery vam pripravi vsechny potrebne podklady pro uspesne vedeni podniku a vzhledem k jeo jiz dlouholetem pusobeni ve fotbale a podnikani s tim nebude mit problem.Podivejte se ma Vladu Ruzicku,neni to snad take jeden z dukazu jak se hrac muze stat po ukonceni hracske karirery takrka okamzite veleuspesny lodivod hokejoveho klubu?

    • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

      (host)     před 19 lety 18.01.2005 12:24 |  
      0 0

      to je dost velká hloupost, to tvoje srovnání s růžičkou... máš zřejmě dost pomýlené představy o práci gen. manažera, chlapče

      • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

        osophy (host)     před 19 lety 18.01.2005 13:02 |  
        0 0

        Tak se me pokus uvest napravou miru...A chlapecka leta mam jiz spousty let za sebou

  4. Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

    Markus     před 19 lety 18.01.2005 09:54 |  
    0 0

    Ano, přeji si aby se Pavel Kuka stal generálním ředitelem Slavie. Za svou kariéru snad dostatečně prokázal že má slávistické srdce, že dokáže jednat samostatně a má vůdčí schopnosti. Navíc umí cizí řeči a má kontakty doma i v zahraničí. Může Slavii hodně dát když mu majitel umožní dělat svou práci a poskytne potřebné prostředky.

    • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

      (host)     před 19 lety 19.01.2005 09:25 |  
      0 0

      Pavel je velký Slávista, ale o skutečné náplni funkce Gř toho moc neví. Tudíž, měl by se na ni nejdříve připravit,( např. ve funkci vedoucího mužstva, aby poznal jaké to je vést fotbalisty) a po nabytí patřičných zkušeností ji převzít. Je to jako s Janem Železným.

  5. Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

    Moskyta     před 19 lety 18.01.2005 10:52 |  
    0 0

    Pokud bych měl vyjádřit svůj názor, tak bych do vedení Slavie Pavla Kuku říkám ANO. Argumenty, že nemá manažerské schopnosti, jsou slabé. Jak již bylo napsáno vlastní či spoluvkastní několik prosperujících firem např. hatrick. A i kdyby ne, tak opět příklad byl již uveden Vl.Růžička v hokejové Slavii také neměl manažerské schopnosti, ale velmi rychle se to naučil.

    Ale má to jeden háček, za Růžiškou stojí silný finanční partner a to je to co Slavii chybí. Takže pakliže bude za klubem takový vlastní, tak nemám strach, že by Kuka Slavii nepozvedl, ba naopak. Díky letité hráčské skušenosti a především velmi značné oblibě mezi slávistickou veřejností by s ním v čele už konečně táhli všichni za jeden provaz!!!

  6. Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

    Richi (admin)     před 19 lety 18.01.2005 11:02 |  
    0 0

    často se tu zmiňuje jméno Vláďa Růžička. Jenže on není šéfem hokejové Slavie, je jen generálním manažerem, má však ještě člověka nad sebou. Takováto role by mi u Kuky vůbec nevadilo, kdyby třeba rozhodoval o příchodech, mohl hodně mluvit do klubu. Ale mě se prostě nezamlouvá, aby hráč se stal zničehonic tím nejvyšším šéfem. To? můj pocit a bohužel nedokážu říct více argumentů, než jsem řekl, jde totiž hlavně o pocit. Ale věřím, že někdo ty důvody napíše za mě.

    • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

      (host)     před 19 lety 18.01.2005 11:15 |  
      0 0

      jj souhlasím

    • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

      osophy (host)     před 19 lety 18.01.2005 12:57 |  
      0 0

      On prece ani ted neni generalni reditel nejvyssi sef,ale vrchnost z Enicu a nemam obavy,ze napr.s prichodem noveho majitele by nastala nejaka zmena.Ale zamysli se hlavne nad tim co jsem uz psal vyse,ze nejlepsiho manazera delaji nejlepsi spolupracovnici a zavisi predevsim na spravnem vyberu realizacniho tymu.Vem si fotbalovy klub plny nejlepsich hracu...Z laickeho pohledu by to mel byt ten nejlepsi tym planety,ale dokud nezacnou pracovat jako tym,tak muzou byt i na pomyslnem chvostu.

      • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

        Bejbl     před 19 lety 18.01.2005 16:52 |  
        0 0

        Já si myslím, že P. Kuka by měl pracovat ve vedení klubu, ale ne jako Gř. Zatím. Až získá zkušenosti ve vedení klubu, v horizontu pár let, pak by mohl následovat posun na třeba post nejvyšší. Také si myslím, že by to byl nyní příliš velký skok. Slavia by měla využít jeho hráčské zkušenosti, dobrou image. Práce ve vedení klubu, jednání se sponzory, s potencionálními hráči tam byl asi viděl jeho pozici. Nezapomínejme, že Gř bude spoluzodpovědný i za výstavbu stadionu (pokud ho budeme opravdu stavět:o)), to také zabere spostu času, sil a nebude to jednoduché uřídit. I ten šéf, který má nejlepší spolupracovníky, musí dělat rozhodnutí. Kvalita práce jeho lidí určuje, zda problémů bude hodně či méně, ale konečné slovo je u závažných věcí na šéfovi. Prostě na post nejvyšší P. Kuka ještě podle mě nedorostl, ale předpoklady určitě má.

        • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

          bojler     před 19 lety 19.01.2005 01:06 |  
          0 0

          souhlas, mas recht.

          a muj nazor je. ze zvlast po podzimu 03 ma co manazersky vysvetlovat...

  7. Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

    fandaX     před 19 lety 18.01.2005 16:21 |  
    0 0

    Já naprosto souhlasím s tím, co napsal Richi. A? Pavel Kuka např. vystřídá Jinocha (který se mi už od začátku vůbec nezamlouvá) - to by myslím byla v tuto chvíli ta ideální pozice pro něj. Mám takový pocit, že mnoho fanoušků se už přespříliš upíná k osobě Pavla Kuky. Jenže obávám se, že o to větší by pak přišlo zklamání, že se žádný zázrak v čele s ním nekoná - samozřejmě za předpokladu, že nedojde k tomu toužebně očekávanému prodeji solventnímu investorovi. A abych řekl pravdu - je mi docela líto p. Lešky, by? ho všichni odsuzují. Je hrozně jednoduché na něj svalit veškerou vinu. Docela nerad bych viděl, kdyby teď koupil Slavii PPF (tedy to bych samozřejmě viděl rád!!!), rozjela by se výstavba stadionu (kéž by), Lešku by vystřídal Pavel Kuka a ten by se pak chlubil, o jak pěkný stadion se postaral. A úplně by se zapomnělo, že ta mravenčí práce na přípravě výstavby se kompletně udělala právě za p. Lešky. Lidi - uvědomte si, že základem všeho je vlastník, který má a dá hodně peněz. ENIC ty peníze asi určitě má, ale nedá, což je taky k ničemu. Co pak zmůže osoba gen. ředitele? A ještě něco - málokdo si asi uvědomuje, že právě za Lešky zažívá Slavia své jednoznačně nejúspěšnější poválečné období. Zní to teď trochu provokativně, ale je to tak. Nebuďme zaslepení, snažme se být alespoň trochu objektivní.

    • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

      Bejbl     před 19 lety 18.01.2005 16:59 |  
      0 0

      Jen poznámku k posledním větám. Za to, že Slavia zažívá nejúspěšnější poválečné období nevděčíme p. Leškovi, ale p. Korbelovi, který po svém příchodu skoupil, co tehdy šlo. Něco nevyšlo, ale koupil v té době skoro celou reprezentační "21", která hrála nějaký čas pohromadě, doplnila se, vyzrála a přišel titul v roce 1996. Potom už to byla taková spíše setrvačnost směrem dolů.

      • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

        chrobak     před 19 lety 18.01.2005 18:06 |  
        0 0

        Zcela souhlasím, ale také jen poznámku. Ve stejné míře jako nemůže Leška za někdejší úspěchy (za nimi byl především Korbel) tak ve stejné míře nemůže za neúspěchy (ty padají z větší míry na Enic). Pokud jde o Enic, abychom také nebyli úplně nespravedlivý z čistě obchodního hlediska je pro něho Slávie pouze továrna na dluhy. Myslím, že v období končícím neúspěchem s Vigem pro Slávii něco udělal, ale po neúspěchu už to vzdal.

        A ještě poznámku k těm neúspěchům. Všechno je relativní. My pamětníci pamatujeme, kdy o titul bojovala Dukla, Trnava, Zbrojovka, Bohemka, Ostrava, Slovan zatímco Slavia i se Spartou se dlouhodobě plácaly ve středu tabulky (Sparta i ve druhé lize - a není to zas až tak dávno). To, že je Slávia se svým chabým ekonomickým a ještě chabějším diváckým zázemím dlouhodobě na špici ligy není samozřejmé nehledě na desetiletí trvající nezaviněné problémy se stadionem.

        A poslední poznámku k té návštěvnosti. Podle statistiky návštěvnosti na tomto serveru to vypadá, že více fandů pobývá na netu než na stadionu.

    • Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

      osophy (host)     před 19 lety 18.01.2005 18:48 |  
      0 0

      Ja uz jsem tu taky jenou psal,ze by jsme meli byt p.Leskovi vdecny za pripraveni vsech formalit a investoru pro vystavbu stadionu,ale prece jen ty uspechy mel byt sirsiho razu...

  8. Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

    vlada     před 19 lety 18.01.2005 18:12 |  
    0 0

    Myslím si, že by Pavel ve vedení být měl určitě, protože jsem si jistý, že by pro Slávii udělal maximum. Obklopil by se lidmi, kterým věří a společně by určitě Slávii dotáhly tam, kam patří. V Bayernu to vedou také bývalí fotbalisté a funguje to, tak proč ne u nás?

  9. Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

    (host)     před 19 lety 18.01.2005 23:32 |  
    0 0

    Podle tebe, Richi, není Pavel Kuka dost velký gauner, aby v téhle džungli vedle těch různých Koš?álů, Kubíčků, Horníků, Al Caponů a jiných mafiánů obstál. Víš, já si myslím, že právě naopak - že už nastal čas, aby se z fotbalu stal důvěryhodný byznys a všehoschopných supermanažerů se zbavil.
    Určitě si nedovedu představit Pavla Kuku ani jako ekonoma, rozpočtáře, natož jako stavbyvedoucího, myslím dokonce, že pro přípravu stadionu může být Leška ideální odborník. Jenže Beckenbauer stejně jako Pavel je taky houby odborník a přesto dovedl Bayern hodně daleko. Má to nejdůležitější - lidé mu věři, protože má čisté ruce, inteligentně mluví, něco dokázal a je ve Slavii už od žáků . A Pavel má charisma, které může získat lidi. Na běžnou agendu by ho bylo škoda, ale on může být frontman, a to je hlavní. Administrativu, jednání o zajištění noclehu a vyjednávání s darebáky může nechat na jiné
    Tantalos

  10. Re: Pavel Kuka šéfem, ano či ne?

    (host)     před 19 lety 19.01.2005 18:43 |  
    0 0

    Slyšel nebo viděl někdo p. Lešku v poslední půl roce veřejně vystoupit, já si to nepamatuju. Jestli je v něm trochu studu a? odstoupí sám.Nikdo jinej než Pavel Kuka mě nenapadá ale záleží pouze na majiteli . Tak to to bude zase Leška.