Názory

Končí Leška? Zatím ne!

Již zítra odstupuje celé představenstvo Slavie včetně Vladimíra Lešky. Jenže pozor, sám Leška ale nekončí na postu generální ředitele! Většina lidí žije v omylu, když čtu komentáře. Snad to zde dokážu objasnit, jak to doopravdy je.

Internetový server iDnes vydal zprávu, že zítra končí Vladimír Leška a dalších šest členů představenstva. Tato informace byla jasná už od té doby, co Matthew Collecott na návštěvě v Praze prozradil, že bude nové představenstvo. V tu chvíli bylo jasné, že všichni skončí, tedy i Vladimír Leška. Jenže to vůbec neznamená, že končí definitivně. Skončí pouze na postu člena představenstva, ale ve funkci generálního ředitele nadále zůstává. Z této funkce by ho mohlo odvolat nové představenstvo, což se podle mého názoru nestane.
 
Přišlo mi, že je to naprosto všem jasné, jenže pak jsem začal číst diskuse na oficiálním webu a nevěřil jsem vlastním očím. Lidé se radují, že konečně Leška skončil. To lidi neumějí číst či to nechápou? Prakticky se nic nemění. Důležitý je právě post generálního ředitele, z toho neodstupuje. Takže radost těch, že právě on končí, je mylná. Šampaňské schovejte. Jen dodám, že pan Leška by měl zůstat do té doby, než bude stadion. To jest můj názor.
 
Zítřejší den bude zajímavější hlavně z toho důvodu, že vznikne nové tříčlenné představenstvo, ve kterém by měl být zástupce anglického majitele a další dva experti, kteří by měli být přínosem pro Slavii. O tom, kdo bude zvolen, vás samozřejmě budeme informovat. Dalším bodem bude kapitalizace pohledávek, což je hodně podstatný bod. Tím se totiž oddlužíme.
 
Před Valnou hromadou nám však vznikla další nepříjemnost. Liberec nás opět poslal před arbitrážní komisi kvůli neuhrazení úroků z přestupu Václava Kolouška. Jedná se o částku 5 750 000 Kč. Od čtvrtka začne dvouměsíční lhůta, během které tento dluh musíme uhradit, jinak přijdeme o tři body. A fakt, že k nám nesmí přijít žádný hráč, je bezpředmětný, přestupní období již skončilo.
 
Zítra vás tedy budeme průběžně informovat. Večer přineseme i audio z tiskové konference.

Komentáře (17)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: pan Leška by měl zůstat do té doby, než bude stadion.

    slavistajiri     před 19 lety 23.02.2005 18:09 |  
    0 0

    A to bude trvat jak dlouho?

    • Re: pan Leška by měl zůstat do té doby, než bude stadion.

      Richi (admin)     před 19 lety 23.02.2005 21:34 |  
      0 0

      Ja verim, ze stadion bude stat v roce 2006.

      • Re: pan Leška by měl zůstat do té doby, než bude stadion.

        slavistajiri     před 19 lety 23.02.2005 22:44 |  
        0 0

        ty věříš já přeju!! Ale chtělo by to opět nějaký pozitivní sygná a pak možná budu věřit i jál!!!

  2. Re: Končí Leška? Zatím ne!

    (host)     před 19 lety 23.02.2005 18:25 |  
    0 0

    Richi, než se příště budeš snažit udělat z lidí pitomce, co neuměj číst, tak si nejprve zjisti, jak se celá situace vyvýjela. První článek hovořil jasně, že LEŽka a celé představenstvo končí, že končí vláda LEŽky ve Slavii. Pak se postupně doplňovaly informace.Takže si uvědom, že současnej Slavista, je možná naštvanej, zoufalej , ale nemusí bejt zákonitě blbej. Tvůj názor ti neberu, ale nejen podle mě , je LEŽka největši neštěstí Slavie a na 100% pod nim stadion nikdy nepostavíme, alespoň ne podle původního záměru.Takže sice je ta šance na jeho odvolání malá, ale pokud je, tak doufám, že vyjde. LordEdmund
    PS: To je fakt s tim tvým výstupem na Cyberslavii?

    • Re: Končí Leška? Zatím ne!

      Richi (admin)     před 19 lety 23.02.2005 21:34 |  
      0 0

      Hele, me stacilo, ze tesne predtim, nez jsem toto napsal, byly same oslavne komentare, ze skoncil, pritom co jsem cetl ja, tak to bylo jinak, jak jsem uvedl zde. Jestli se neco predtim objevilo jinak, tak to nevim. Ale proste bylo smesne, co lidi psali, proto jsem se to snazil objasnit. A nemyslete si, ze kdyz skonci Leska, ze vse bude dobre, v jedne osobe to neni ...

      • Re: Končí Leška? Zatím ne!

        (host)     před 19 lety 24.02.2005 08:31 |  
        0 0

        ...Všechno dobré asi nebude, ale spousta vě?i by se měla zlepšit : Komunikace LEŽky s hráči- NEEXISTUJE, Komunikace s fanoušky - i přes částečné zlepšení za poslední rok je to pořád bída a , komunikace s medii - LEŽka svým neustálým mlžením rozpoutal něco jako "válku" , takže novinářům stačí opravdu málo, aby na náš klub házeli špínu. Dále mu zazlívám, že on sám , nebo ti které si vybral do svého týmu, nejsou schopni "uhlídat" finance, tím myslím cash flow- tedy peníze k disposici pro nejnutnější aktualní výdaje. Všichni jsme rádi, že je u nás Venca Koloušek a že se uzdravil, já ale tvrdim, že když bylo jasné, že na něj nemáme, tak přijít nemél a přistoupení na smluvní pokutu, to už je na "ukamenování". Schválně nezmi?uji stadion a nákupy v poslední době, protože to jsou takové investice, které jsou mimo dosah českého vedení. Už jen jako třešnička na dortu zní stálé opakování dluho který máme údajně u Schalke, což si bohužel myslí pouze LEŽka a Kliment.

        • Re: Končí Leška? Zatím ne!

          (host)     před 19 lety 24.02.2005 08:47 |  
          0 0

          To bylo ode mě: LordEdmund
          Ještě bych všem navrhoval podívat se na "Superslavii" co za zmetka máme, nebo doufám do dneška, jsme měli v představenstvu. Možná to viděj ostatní jinak, ale ja´bolševiky a STbáky prostě nesná?im a spíš bych je hledal u Sparty, než u nás.

          • Re: Končí Leška? Zatím ne!

            Richi (admin)     před 19 lety 24.02.2005 09:21 |  
            0 0

            Superslavii jsem videl a byl jsem sokovan stejne jako ty. A ad Leska, ja jen tvrdim, ze dokud nebude stadion, tak by ve Slavii mel zustat. Nerikam, ze nema podil na soucasnem stavu, ten podil maji vsichni.

            • Re: Končí Leška? Zatím ne!

              (host)     před 19 lety 24.02.2005 11:31 |  
              0 0

              Problém je v tom, že stadion s LEŽkou ve Slavii prostě nebude. A při zpětném pohledu na kupů (nesplněných) slibů si začínám myslet, že ani s É-NICem.

              • Re: Končí Leška? Zatím ne!

                Richi (admin)     před 19 lety 24.02.2005 11:36 |  
                0 0

                Problém je v tom, že stadion s Leškou ve Slavii prostě bude. Já tomu věřím. A uvidíte, jak mu pak budete děkovat.

  3. Pro anonyma

    jarmakarma (host)     před 19 lety 23.02.2005 19:34 |  
    0 0

    Dlouho jsem sem nepsal příspěvek, ale teď mi to nedalo. Výstup měl slaviman a ne Richi! Už jsem s ním mluvil, ale nevím, jestli bude psát nebo jestli se urazil. Jen pro pořádek.

    • Re: Pro anonyma

      Slaviman     před 19 lety 24.02.2005 09:20 |  
      0 0

      mluvil??? :o))) nop budu...

  4. Re: Končí Leška? Zatím ne!

    (host)     před 19 lety 24.02.2005 02:37 |  
    0 0

    Milý Richi,

    několik bodů ze starších komentářů. Připomínám to především těm, kteří "chápou" ENIC a pana Lešku, že už nemohou do Slavie investovat, když už tolik investovali. Doufám, že rezignace členů představenstva nezabrání v trestním stíhání, až dojde na konkurs klubu. A že první půjdou pánové z ENIC, kteří již položili Vicenzu, téměř utopili AEK a dnes se snaží o totéž se Slavií:

    ENIC neznamená okamžité změny: Okamžité změny nemohou příznivci Slavie Praha očekávat od britské investiční společnosti ENIC, která získala v Edenu 54% podíl od společnosti PPF. "Prvořadým úkolem je výstavba nového stadionu do začátku roku 2000. Výsledky naší přítomnosti ve Slavii mohou příznivci očekávat nejdříve za rok," uvedl výkonný ředitel ENIC Daniel Levy. Strategie firmy, která vlastní také Glasgow Rangers (po investici firmy ve výši 70 mil. dolarů), Vicenzu a AEK Atény (po 15 mil. liber), je zaměřena na dlouhodobé investice. "Chceme Slavii přeměnit v daleko větší klub, než kterým nyní je. Hodláme do ní investovat ve všech možných formách, ale dříve než za pět let se naše investice nevrátí. Hodně bude záležet na tom, jaké finance vynaložíme na nový stadion," uvedl Levy. Skutečnost, že ENIC zaplatila za většinový podíl 2,3 mil. liber (cca 120 mil. Kč), což je tržní hodnota asi pěti předních hráčů klubu, není prý zarážející. "Je pravda, že výsledek jednání podhodnotil cenu týmu, ale jednaly spolu dvě strany, které nebyly spojeny s klubem," řekl Levy. Podle jeho slov hráči však z Edenu nebudou použiti na doplnění ostatních klubů společnosti ENIC. Levy vidí pro mužstvo jediný sportovní cíl - pravidelně se objevovat v evropských pohárech. "Peníze vložené do Slavie jsou zatím nejmenší, výstavba nového stadionu ale vše změní," dodal Levy. *

    • Re: Končí Leška? Zatím ne!

      Markus     před 19 lety 24.02.2005 09:18 |  
      0 0

      jj, kecy šly ENICu a Leškovi vždy dobře, proto na rozdíl od jiných naivků oběma už dávno nevěřím. Fascinuje mě že když je někdo z ENICu v Praze nebo je rozhovor třeba s Leškou, někdo probere tento rozhovor bod po bodu a pomůže vytvořit fanouškovi atmosféru že všechno bude zase fajn, že do teď nám někdo cizí kladl hrozné komplikace, ale teď už je to zcela určitě vyřešeno a bla bla bla. Nas*at! Tohle vedení musí pryč i kdyby kvůli tomu měla Slavia skončit v konkurzu.

      • Re: Končí Leška? Zatím ne!

        slavistajiri     před 19 lety 24.02.2005 15:50 |  
        0 0

        Přesně tak pořád a pořád dokola!!!

  5. Re: Končí Leška? Zatím ne!

    brtas     před 19 lety 24.02.2005 19:07 |  
    0 0

    Já si myslím, že se mění dost.Alespon se už nebude přiživovat tolik renegádů z představenstva. I když nejsem tak naivní abych si nedomyslel, že nedostanou tučný zlatý padáček. Ale dobudoucna je určitě mnohem lepší, že ve 3členém představenstvu je též zástupce maj. vlastníka, bude tak možno lépe sledovat toky financí a z hlediska komunikace, je to také určitý přínos. Snad se ledy pohnou.

  6. Re: Končí Leška? Zatím ne!

    honzah (přítel SN)     před 19 lety 24.02.2005 20:58 |  
    0 0

    Hm, jenže von ten hajzl zůstává i v představenstvu...