Fortuna liga

Slavia - Olomouc 3:2

V prvním zápase ligového jara slávisté na Strahově vybojovali důležité tři body a alespoň na chvíli se posunuli na druhé místo ligové tabulky. V článku naleznete fotografie.

Sestava:  M. Kozáčik - M. Švec, M. Holeňák, R. Bejbl, M. Zbončák - K. Piták, M. Latka, P. Gedeon, L. Sedláček (78. V. Koloušek) - S. Vlček (86. E. Adauto da Silva), P. Fořt (68. P. Kuka)

Góly: 20. R. Hubník (vlastní), 44. S. Vlček, 70. M. Holeňák (pen.)

Lavička:  M. Slavík, L. Došek, J. Rychlík, P. Munster

Dlouhá zimní přestávka je u konce, konečně začaly ligové boje. Do nich jako první vstoupila Slavie v duelu s Olomoucí a ligové jaro zahájily velmi pohledným fotbalem a napínavým průběhem utkání. Kdo se v mrazivém počasí odvážil na strahovský kopec, rozhodně nelitoval. Je smutné, že Slavii přišla podpořit pouhá hrstka diváků, ostatní tak přišli o kvalitní utkání a dlouho očekávaný návrat Václava Kolouška na prvoligový trávník. 

Slavia nastoupila v očekávané sestavě, v bráně s gólmanskou jedničkou Kozáčikem, kterého v týdnu trápilo nachlazení a s týmem až do pátku netrénoval. Slávisté se hned zpočátku představili aktivním herním projevem, soupeře nepouštěli do žádných šancí a drželi míč na svých kopačkách. Bylo jen otázkou času, kdy se ujme nějaká šance a půjdeme do vedení. Olomoucké mužstvo statečně odolávalo, ale ve 20. minutě již kapitulovalo. Lumír Sedláček centroval a hostující obránce tečoval míč do vlastní branky. Sešívaní hráli i nadále v klidu, jen druhou branku se nedařilo přidat. Radost nám zkazila nešťastně tečovaná střela soupeře, která ve 43. minutě překonala bezmocného Kožáčika. Naštěstí máme Vlčka, který nám stihnul vrátit úsměv na rty ještě před poločasovou přestávkou. Ve 44. minutě nádherně trefil míč v pádu přes hlavu a obloučkem přehodil Vaniaka. 

Do druhé půle nastoupila Slavia beze změn a i hru předváděla stejnou, což bylo jenom dobře. Jen ten třetí gól ne a ne přijít. O to vetší šok přišel v  58. minutě, kdy se najednou hostující útočníci dostali do našeho vápna a skončilo to vyrovnávacím gólem - 2:2. Trenér Csaplár po deseti minutách reagoval nasazením Pavla Kuky a tento tah se mu maximálně vyplatil. Kuka po několika sekundách na hřišti šel nekompromisně ve vápně za míčem a byl sestřelen vysokou nohou soupeře - penalta. Pokutový kop proměnil dělovkou Holeňák a poslal Slavii potřetí do vedení. Do konce zbývalo 20 minut a nejdůležitějším okamžikem byl návrat Kolouška na prvoligové hřiště na poslední čtvrthodinu. Na skóre se již nic nezměnilo. Pohled na tabulku je alespoň chvíli zas o něco příjemnější.

Fotografie od CAPINA:



Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Olomouc 3:2

    vlada     před 19 lety 26.02.2005 20:42 |  
    0 0

    Docela pěkný fotbal na úvod jara. Chce to potvrdit v Brně a bude to dobré.

    • Re: Slavia - Olomouc 3:2

      Jacobs     před 19 lety 27.02.2005 07:39 |  
      0 0

      Tak tak, řekl bych že jestli budeme předvádět takový fotbal celé jaro měla by se Sparta začít klepat o titul.

  2. Re: Slavia - Olomouc 3:2

    dejva     před 19 lety 27.02.2005 11:58 |  
    0 0

    parada, mylslim ze celej tym podal paradni vykon. jsem opravdu rad ze jsme vyhrali. slavia navzdy

  3. Re: Slavia - Olomouc 3:2

    (host)     před 19 lety 27.02.2005 13:40 |  
    0 0

    Souhlasím, že na úvod jara velmi dobrý zápas. Co mě vadilo, byl velmi slabý výkon rozhodčího. Domníval jsem se, a asi naivně, že po kurupční afeře se budou rozhodčí snažit o fér pískání, ale to co předváděl ten hňup mne nejednou zvedlo se sedátka strahovského stadionu. Nesmyslně písknul "faul-nefaul" v 1. půli kdy jsme dostali gol, a pak jaksi neviděl minimálně 3-4 fauly na Pitáka.
    To je můj dovětek ke včerejšímu utkání.
    Trochu odbočím, utkání nedohrál Holeňák pro zranění, nevíte jak vypadá jeho zdravotní stav?

    • Re: Slavia - Olomouc 3:2

      Richi (admin)     před 19 lety 27.02.2005 13:43 |  
      0 0

      Ja si myslim, ze Holenak bude v pohode, vypadalo to, ze ho chytaly krece.

      • Re: Slavia - Olomouc 3:2

        (host)     před 19 lety 27.02.2005 17:46 |  
        0 0

        Děkuji, držím Holeňákovi palce, to je pilíř naší obrany!!

  4. Re: Slavia - Olomouc 3:2

    Vialli     před 19 lety 03.03.2005 10:35 |  
    0 0

    Chtel bych vyzfvyhnout vykon Zboncaka s Vlckem.Jeste ze na podzimprisli.Buh vi kde bysme bez nich byli.Jinak me zklamal Bejbl.Takovy minely si nemuze dovolit!!