Názory

Poškozování jména Slavie

Motto: Pavel Kuka byl potrestán pokutou 100 tisíc korun za poškození jména Slavie. "Kuka svými výroky podminoval dobrou značku klubu," pravil M. Collecott.

Slavia opět v palcových titulcích, jenže jak je to v poslední době stále častější a příznačnější - jde většinou o jobovy zvěsti.

Polykáme předžvýkané zprávy některých snaživých (jak je nazvat a neurazit...) novinářů i vedení klubu. Pravda je pak buď někde mezi, či úplně jinde. Ale to teď nechci řešit.

Na jedné slavné (popř. trapné, dle vkusu; kdo neví, napovím listopad 2003) tiskové konferenci Slavia oznámila boj s negativním mediálním obrazem. Kromě různých tiskových ohrazení a prohlášení se žádná pořádná změna neudála.

Ani nemohla. Za nelichotivé image může vedení klubu samo. Kde jsou permanentně dluhy, neúspěchy a chaos, mediální mlžení, a kde neexistuje cesta z toho ven - tam nelze žádat mírnost a přívětivost referátů.

Nech? se pan Leška nezlobí, ale mediální negativismus je výsledek jeho práce. Nejsou dávno roky, kdy Slavia byla miláčkem tisku. Ambivalence vystupování, jednání a rozvoje klubu ztělesněná právě generálním ředitelem podmiňuje tu změnu.

Další dílek do této mozaiky přidalo vedení klubu ve čtvrtek 24. února. Předseda představenstva Collecott svým mentorstvím jistě mnohé přesvědčil, že agonie našeho klubu nejen nekončí, ale s touto rétorikou nabírá ještě radikálnější kurz.

Ze zdůvodnění původu dluhů mu věřím jediné - že "za dluhy může celá řada faktorů". Collecottova následná konkretizace mi připadá jaksi iracionální. Jak z jiného světa a týkající se jiné problematiky (viz Bosman, neloajalita, korupce).

Ale abych se konečně dostal k jádru věci, které mi tak neuvěřitelně duševně přitížilo. Výrok pana Collecotta "Kuka svými výroky podminoval dobrou značku klubu" - považuji za absurdní.

čistě ze svého pohledu a pevnými údery klávesnice chci zde sdělit - že pokud někdo podminovává dobré jméno Slavie, pak je to jeho vedení. I s anglickou personální složkou (popř. možná právě ona). Vedení klubu je zodpovědné za dluhy a jejich nesplácení. Proto nese i odpovědnost za následnou medializaci.

Vedení klubu, včetně anglické složky, vyhlašuje všelijaké tiskové konference, jejichž poselství nemá kromě negativního mediálního obrazu žádný význam. Roztrpčeni jsou novináři i čtenáři - fanoušci.

Nepamatuji v posledních letech tiskovou konferenci úzkého vedení Slavie, ze které by mi nebylo úzko, ze které by mě nebolel žaludek a neprobouzely se ve mně tajené neurotické dispozice.

Naopak pamatuji desítky výroků Pavla Kuky, které mě oslovily. Desítky sdělení, která uznale kvitovali též neslávisté. Rád se vracím i k několik let starým rozhovorům s Kukou a rád si přečtu každý nový. I z nich čerpám posilu pro své sešívané přesvěčení, když mě zneklidňují zprávy z klubu a od vedení.

Jistě, vyskytla se určitá neš?astná prohlášení. Některé kauzy, které klubu nepomohly. Ovšem jejich důsledky jsou v porovnání s výroky vrchních funkcionářů skutečně zlomkové.

Proto soudím, že pokud někdo "podminovává dobré jméno klubu" - pak to není pan Kuka. A nezaslouží si pokutu 100 tisíc. Odvážně naopak říkám, že dobré jméno našeho klubu už je snad jen fikce. A je proto fikcí, že je dávno poničili mocní a vedoucí (klubu). Přičemž k odpovědnosti a pokutě se nehlásí.

Připadá mi, že se zde "někdo" hněvá na zrcadlo, které mu ukazuje křivou hubu. Taky mě napadá cosi o kejhajících potrefených husách. Mohu-li užít lidové slovesnosti bez snahy kohokoliv urazit.

A čistě osobně ještě dodám, že příčinou mé slávistické apatie, kterou prožívám už asi rok, rozhodně není Pavel Kuka. Není důvodem, proč již radši kroky vedení nekomentuji. Proč jsem si ve své mysli amputoval (pardon, ale připadá mi to příznačné) vedení klubu a ze Slavie mě zajímá už jen fotbal a hra týmu.

x x x

Závěrem chci popřát všem hráčům dobrou formu pro jaro a případně pevné nervy při dodržování nových interních předpisů pana Collecotta. A až vám budu na Strahově fandit a povzbuzovat vás, pak  vzpomeňte - páni hráči - že vy jste ta Slavia! Věčná Slavia. Bicanova, Pláničkova, Veselého...

Komentáře (68)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Poškozování jména Slavie

    (host)     před 19 lety 02.03.2005 09:42 |  
    0 0

    Hezky napsáno, akorát s tou kritikou Collecotta bych zatim počkal. Jemu jde předevšim o peníze a to je pro nás jen dobře, k pokutě se podle mě vyjádřil,protože byl tázán a přece nemohl hned první den potopit LEŽku. Vhledem k schválení kapitalizace na Vlané hromadě byly v ten den "D" takovéto záležitosti podle něj a podle mě taky, podružné, navíc oplatil LEŽkovi, loajálitu, což chápu, ale zároveň doufám, že to byla první a poslední oplátka :-) Dejme mu čas, snad svou funkci vezme vážně a podaří se mu Slavii ekonomicky stabilizovat, LEŽkovi by se to nepodařilo ani za 100 let :-( . S tim, že půjdeme výkonostně dolu se musí počítat, to je daň, za vzdušné LEŽkovi zámky z let minulých.LordEdmund

  2. Re: Poškozování jména Slavie

    (host)     před 19 lety 02.03.2005 10:46 |  
    0 0

    Je to skvěle napsané a naprosto s Richim souhlasím. Také prožívám tu apatii a slávie je pro mě spíš abstraktní pojem, v žádném případě ne lidé kteří se schovávají za sk slavia praha fotbal. Raději sním o tom, jaké to muselo být za třicátých let, kdy slávie kralovala evropě, kdy dokonce hrálo i národní mužstvo ve slávistických dresech. Mnohem víc, než desítky tiskových konferencí mě potěší zpráva, že někteří hráči navštívili dětskou onkologii. Snad v tom spatřuju tu starou slávii, i když to přesně nedokážu vyjádřit, jen mě mrzí, že se od toho poslední dobou upustilo.

    taximan

    • Re: Poškozování jména Slavie

      Richi (admin)     před 19 lety 02.03.2005 11:29 |  
      0 0

      Sorry, clanek jsem nepsal ja, ale slaviaman. Udelal jsem chybu v uvedeni autora, omlouvam se.

    • Re: Poškozování jména Slavie

      Galan     před 19 lety 02.03.2005 19:01 |  
      0 0

      Ahoj Taximane, píšeš, že do nedokážeš přesně vyjádřit, ale já ti naprosto rozumím.

  3. Dávám Collecottovi čas do zahájení podzimní sezony

    Markus     před 19 lety 02.03.2005 10:55 |  
    0 0

    Dávám Collecottovi čas do zahájení podzimní sezony, do té doby se pokusím vyvarovat všech negativních a pesimistických výroků. Chtěl bych někoho z Vás poprosit, sepisujte někdo deníček činnů pana Collecotta jako zástupce ENICu ve Slavii. A? je z toho jasně vidět zda když vede Slavii přímo ENIC, funguje to opravdu jak má. Děkuju

    • Re: Dávám Collecottovi čas do zahájení podzimní sezony

      (host)     před 19 lety 02.03.2005 14:06 |  
      0 0

      Zdravím Markusi a všichni ostatní. To co jsi vyslovil už dělám Markusi a opravdu ukládám všechno, co se týká vedení - tedy p. Ing. lešky a teď i p. Collecotta. Mám už pohromadě všechny odpovědi vedení od r.2002, vyjádření ENICU od r. 2000 a další různé materiály, např. o našem novém stadionu, o kapitalizaci pohledávek atd. Už teď mi nesedí ta pokuta P.Kukovi, protože a? jsem pátral jak jsem pátral, nikde jsem žádnou neloajálnost se SLAVIÍ od P.Kuky nezaznamenal. I v těch výrocích, kdo by mohl být novým majitelem Slávie, o neplnění některých povinností klubu vůči hráčům nebylo nic, čím by on poškodil dobré jméno Slávie. To si poškozuje vedení samo, proč při nesplnění postupu do poháru (je jedno jestli LM nebo UEFA) transparentně neřeklo vedení, že se prostě nesplnily úkoly a tak penízky nebudou. Takhle se jen neplatilo, dluhy k tomu, za neplacení přestupů arbitráž a viník je jen P.Kuka. Nevím, nevím.
      V Brně se asi hrát nebude. Zdravím Vás Sokrates

      • Re: Dávám Collecottovi čas do zahájení podzimní sezony

        Markus     před 19 lety 03.03.2005 12:44 |  
        0 0

        Díky, jsem rád že tu máme tak pilnou včeličku :) Já bych také hledal, ale práce mi to kazí, už nevím kam dřív skočit :(

  4. Re: Poškozování jména Slavie

    Richi (admin)     před 19 lety 02.03.2005 11:29 |  
    0 0

    Chci se moc omluvit, ze zacatku jsem u autorstvi clanku byl uveden ja, ale ja to nepsal. Pouze jsem to vkladal a zapomnel jsem to zmenit na praveho autora - slaviamana. Ted uz je vse spravne uvedene.

  5. Re: Poškozování jména Slavie

    (host)     před 19 lety 02.03.2005 15:08 |  
    0 0

    Není zcela normální , když fanouškové píší o rozčarování z vedí a z jejich počínání.Z psychologického rozboru je něco schnilého ve vedení klubu. Zodpovědnost by měl někdo konečně pojmenovat , a konkrétní kména.Ukazovat na Kuku a dávat pokutu, začíná signalizovat kam to všechno míří.Je to hanba pane Leška , Vy dobře víte kam to všechno směřuje , zajímalo by mne Vaše svědomí, Vy Slávisto. Jarda

    • Re: Poškozování jména Slavie

      (host)     před 19 lety 02.03.2005 16:35 |  
      0 0

      Je zajímavé, že všichni fandové spílají vedení klubu, že nevyplácí včas našim borcům platy /jde však jen o nadstavbovou část platů a nikoliv základní/ ale nikdo se nepozastavuje nad tím zda tyto sumy /nejsou malé/ odpovídají výkonům na hřišti. Dovolím si tvrdit, že ve většině případů tomu tak nebylo. Příchodem trenéra Czaplára se situace lepší, ale porovnám-li jejich výkony s výkony v zahraničí tak , bohužel, je chválit nemohu. Za velké peníze musí být velký výkon. Tak tomu u některých našich borců není. Pokud by jezdily po zadku tak jak to vidíme i u hvězd špičkových zahraničních mužstev pak bychom se nemuseli bát o výsledky. Pokud budou výsledky, budou i za ně peníze z pohárů a situace ve Slavii bude zcela jiná. Nedivme se vlastníku klubu /a? je jim kdokoliv/ že vyžaduje od zaměstnanců a co jiného hráči jsou, loajalitu. Je to správné. Hráči se mají především starat o to , aby vydali ze sebe maximum, ale to se u nás nenosí. Za porušení pravidel musí být trest i když se jedná o sebelepšího borce. Pavel Kuka to je fotbalista na kterého musí být Slavie hrdá. Sám však by měl uznat, že na dnešní fotbal už nestačí. Je mi to líto, ale on již nemusí dokazovat jaký byl fotbalista. Byl to PAN FOTBALISTA děkujeme mu za to, co pro Slavii vykonal, ale dále, bohužel .... smiřme se s tím. Přejme si, aby si naši borci uvědomili, že jedině maximální nasazení po celý zápas, neůnavné atakování soupeře povede k výsledkům a tím i k jejich z a s l o u ž e n é finanční odměně. Pak i my fandové budeme spokojeni.

    • Re: Poškozování jména Slavie

      (host)     před 19 lety 02.03.2005 16:35 |  
      0 0

      Je zajímavé, že všichni fandové spílají vedení klubu, že nevyplácí včas našim borcům platy /jde však jen o nadstavbovou část platů a nikoliv základní/ ale nikdo se nepozastavuje nad tím zda tyto sumy /nejsou malé/ odpovídají výkonům na hřišti. Dovolím si tvrdit, že ve většině případů tomu tak nebylo. Příchodem trenéra Czaplára se situace lepší, ale porovnám-li jejich výkony s výkony v zahraničí tak , bohužel, je chválit nemohu. Za velké peníze musí být velký výkon. Tak tomu u některých našich borců není. Pokud by jezdily po zadku tak jak to vidíme i u hvězd špičkových zahraničních mužstev pak bychom se nemuseli bát o výsledky. Pokud budou výsledky, budou i za ně peníze z pohárů a situace ve Slavii bude zcela jiná. Nedivme se vlastníku klubu /a? je jim kdokoliv/ že vyžaduje od zaměstnanců a co jiného hráči jsou, loajalitu. Je to správné. Hráči se mají především starat o to , aby vydali ze sebe maximum, ale to se u nás nenosí. Za porušení pravidel musí být trest i když se jedná o sebelepšího borce. Pavel Kuka to je fotbalista na kterého musí být Slavie hrdá. Sám však by měl uznat, že na dnešní fotbal už nestačí. Je mi to líto, ale on již nemusí dokazovat jaký byl fotbalista. Byl to PAN FOTBALISTA děkujeme mu za to, co pro Slavii vykonal, ale dále, bohužel .... smiřme se s tím. Přejme si, aby si naši borci uvědomili, že jedině maximální nasazení po celý zápas, neůnavné atakování soupeře povede k výsledkům a tím i k jejich z a s l o u ž e n é finanční odměně. Pak i my fandové budeme spokojeni.

      • Re: Poškozování jména Slavie

        Galan     před 19 lety 02.03.2005 18:59 |  
        0 0

        Souhlas!

      • Re: Poškozování jména Slavie

        brtas     před 19 lety 03.03.2005 16:04 |  
        0 0

        PRAVDA JE VŽDY NěKDE V PůLCE.

  6. Re: Poškozování jména Slavie

    (host)     před 19 lety 02.03.2005 19:04 |  
    0 0

    Souhlasím s autorem článku. Také mám pocity apatie a bezmoci a také souhlasím, že žádný výrok Pavla Kuky, který se těší velkému respektu v českém i německém fotbale, nemůže poškodit "dobré" jméno Slavie. Stejně tak jsem většinou znechucen, když čtu záznamy z tiskových konferencí, plné patosu, výmluv a planých slibů.

    Udělení pokuty 100 000 Pavlu Kukovi, považuji za nehoráznost. Zajímalo by mne, jaká pokuta byla udělena panu Leškovi za to, že se Slavia dostala do současné ekonomické situace.

    Souhlasím ale i s panem Collecottem, že v platech hráčů by měla být více zohledněna výkonnostní složka, než uváděných 20/80.

    Doufám že Pavla Kuku jednou uvidíme ve vedení Slávie, abychom mohli klidněji spát...

  7. Re: Poškozování jména Slavie

    (host)     před 19 lety 02.03.2005 19:30 |  
    0 0

    Jenom pár poznámek SLAVIAMANOVI. Když vymizely z novin ty odkazy na ubrečený Slávisty,tak koukam,je to tu zase.Skučíš jak STARÁ BÁBA.Já když vidim ty zoufalce jako Koš?ál, Pelta,celou tu bandu těch čekanů,Švarců,Rezešů,Machů, ty vokresní kreatury Starku,Chvalovskýho,Valentu,Gottwalda, tu krysu Kubíčka tak já vám řeknu,že mě vlastně Leška nevadí.Promě je představa takovejchhle typů podstatně příšernější,nedej bože zlodějů takovýho kalibru jako třeba Abramovič.To nevim co bych dělal kdyby se něco takovýho stalo u nás.Leškovo problém je to že je mírnej na svý podřízený.Já bych čekal že když Kuka v televizi v přímém přenosu odpoví moderátorovi že nejlepší kandidát na předsedu čMFS je pan Koš?ál-bejvalej šéf zásobovacího oddělení Rudýho Práva,bolševik ve službách nějakýho německýho zubaře,tak že Kukovi prostě nabídne,aby ze Slavie odešel.Já bych to po Kukovi jednoznačne žádal.Stejně tak když v Kukově časopisu Hattrick je položena otázka zdali by Slavii prospěl příchod pana Chvalovského.A to panu Ciprovi,Tobiášovi u kterých se očekává jistá zatrpklost a četaři-nebo co je- Vízkovi,od jehož zelenýho mozku se čeká lidová odpověď.Jak si vůbec někdo může dovolit spojovat jméno Slávie se zlodějem?
    Tak tolik jenom k vaší "ikonizaci" Páji Kuky.
    Zároveň nepovažuji za správné že nechal odstoupit,zdrhnout pana Beránka.Poté co se Leška vrátil z Londýna,řekl co a jak se očekává ve strategii klubu,řekl Beránek že to chce slyšet od Angličanů na vlastní uši.V tu chvíli ho měl okamžitě vyrazit.Jenomže Leška se staral o dotažení stavebního řízení...Rekonstruoval jsem ve Vršovicích barák,vim co to je,neřeknu kvůli tomu proti Leškovi ani popel.Ale měl se starat o POřÁDEK v klubu,a v tom je slabej,protože nemá o fotbalu ani šajn,A proto zazlívám angličanům to,že nepřevzali zodpovědnost za přímé řízení klubu okamžitě po prohře se Šachtarem Doněck,deset vteřin od Ciprovy věčnosti.Místo toho vždycky dali prachy na posily a nikdy to k ničemu nevedlo.Měli si to ohlídat po výkonnostní stránce,kapacity na to snad v Tottenhamu maj,ne?
    Nechte angličana a? to vyčistí.Třeba se dočkáme i toho že trenér bude chodit na lavičku v obleku a nebude urážet soupeře tím,že v obleku jde jen na Spartu.Nazdar,nefňukejte,jo a mimochodem,Slavie je především tradice cti,to je nejdůležitější...
    čau,vaše Vrršovice!!!

    • Re: Poškozování jména Slavie

      Galan     před 19 lety 02.03.2005 20:22 |  
      0 0

      Chlape, ty mi vidíš do hlavy! Většinu z toho bych podepsal.

      • Re: Poškozování jména Slavie

        (host)     před 19 lety 03.03.2005 19:20 |  
        0 0

        To seš asi jedinej.čau

        • Re: Poškozování jména Slavie

          Richi (admin)     před 19 lety 03.03.2005 23:15 |  
          0 0

          Jedinej neni, neboj ...

        • Re: Poškozování jména Slavie

          bojler     před 19 lety 05.03.2005 14:51 |  
          0 0

          mluv laskave za sebe, tohle je nejlepsi nazor (krome toho hodit garyho pod tramvaj) za poslednich x let

    • Re: Poškozování jména Slavie

      (host)     před 19 lety 03.03.2005 01:27 |  
      0 0

      ENIC koupil Slavii za hubičku a slíbil, že nízkou nákupní cenu (tehdy cenu za 5 hráčů) dorovná investicí do mužstva a výstavby stadionu. Ani jedno se nestalo. Do nových hráčů se investovali vždy jen tehdy, když už bylo hodně zle. Těch 400 milionů, o kterých podobní vyznavači ENIC jako Ty mluví, bych rád viděl někdy přesně vyčíslených. Do dneska je tato cifra používaná jen na základě vyjádření pana Lešky a jemu podobných loajálních. Jinak by možná tak zle nebylo a slzy nad štědrostí ENIC bys mohl i Galanem dávno usušit. A když porovnám Ležku s Tebou jmenovanými pány, žádná hrdost mě nejímá. Nevím proč by měla. Koš?ál mou láskou nebude, ale Spartu někam přivedl. Ležka Slavii vede tak maximálně k úpadku. A v porovnáním s Ležkou by Slavii jistě prospěl i ten Chvalovský. Ten podivně podnikal mimo, ale do fotbalu jen dával. O úspěších v podnikání pan Ležky jsem nikdz nikde neslyšel, takže jeho oslíčkem je pouze naše Slavia. Kopcem

      • Re: Poškozování jména Slavie

        Galan     před 19 lety 03.03.2005 09:05 |  
        0 0

        Nejdříve jsem ti chtěl oponovat, ale když jsem četl, že porovnáváš Lešku s Chvalovským, tak jsem to vzdal. Rád se budu bavit o argumentech co se týká ekonomiky klubu, ale na lidský charakter jsem citlivý. Nedvěd také kdysi prohlásil : "Chvalovský nám chybí" . Při vší úctě k Pavlovi, tady ujel. Respektuji tvůj názor, ale mám určité zásady.

        • Re: Poškozování jména Slavie

          bojler     před 19 lety 03.03.2005 18:53 |  
          0 0

          ANO ANO ANO.

        • Re: Poškozování jména Slavie

          (host)     před 19 lety 04.03.2005 01:35 |  
          0 0

          Podobnou diskusi jsem vedl již kdysi s Hozahem. Já se nedovolávám Chvalovského a podobných lidí. Já jen polemizuju s tím, že v porovnání s nima můžeme být s Ležkou spokojeni. Proč bychom měli být? V čem je lepší než Koš?ál? Koš?ál byl u bolševiků. Sympatické mi to tedy rozhodně není. Ale co dělal Ležka? Bojoval proti režimu? Tím, jak sám uvedl v rozhovoru, že si ještě před rokem 89 pořídil dům v hodnotě 5 mil Kč. To tedy musel být tvrdej odpůrce režimu. Morální vítězem asi nad Koš?álem nějak výrazně nebude a když porovnáme obchodní výsledky, tak tam asi není třeba komentáře.
          Chvalovský. Velmi podivné hospodaření, Komerční banka, Jihočeské pivovary a pod. asi z jeho působení nejsou zrovna odvázány. A kde působil Ležka? Ve Slavii. Jsme my z jeho působení odvázáni? Já teda rozhodně ne. Vysvětlil někdy věrohodně, kam se poděly peníze za prodej hráčů z roku 96? Vysvětlil někdy, proč se svého času kupovali hráči výhradně přes pana Pasku? Vysvětlil někdy, proč za kreativní hráče jako Horváth nebo Ulich dostala Slavia výrazně méně než Sparta za bořiče Gabriela? V čem je lepší, než Chvalovský? Za Chvalovského aspoň český fotbal šlapal. Za Lešky Slavia? A tak dále, a tak dále. Kopcem.

          • Re: Poškozování jména Slavie

            Galan     před 19 lety 04.03.2005 14:15 |  
            0 0


            Teď už ti trochu rozumím, ale názor asi nezměním. Nedělám si o Leškovi žádné iluze. Když se však zpětně podíváš, kteří lidi působili a působí v našem fotbale, jako např. Koš?ál, Pelta, čekan,Švarc,Rezeš,Mach, Stárka ,Chvalovský,Valenta,Gottwald či Kubíček, nemluvě o Paskovi a dalších, není co rozebírat. To asi nezměníme. Je to smutné, ale fotbal bez těchto kreatur nemůže fungovat. Je to korupční prostředí a oni toho umí dokonale využít. Většina fanoušků dnes křičí Leška ven. Připomíná mi to období, kdy za vše mohl Klaus. Ano také jsem četl rozhovor kde Leška uvedl, že peníze za Poboráka a další nebudou použity na provozní účely. Později jsem četl jiný rozhovor, kde uváděl opak. Ano jsme lidi , kteří si něco přejí, ale mnohdy se pak musíme zachovat jinak, než jsme původně zamýšleli. Stačí si sáhnout do svědomí. Proto mě nebere, když někdo neúspěch Slávie svaluje na jednu osobu. Např. Beránek je výborný trenér, který do Slávie přivedl skvělé hráče ala Skácel. Přesto jsme ligu nevyhráli a do CHL nepostoupili. Může za to jenom Leška? To samé Csaplár. Přivedl do Slávie Vencu a další persony , ale výkon proti Tbilisi se nedá zapomenout! Mohl za to jenom Leška? Jak je možné, že Petrouš přijede z Anglie a diví se, s jakým nasazením tam hráči hrají! Přitom asi 80% financí z rozpočtu Slávie jde na výplaty. Jestliže chce někdo udělat ozdravnou kůru, aby se v budoucnu Slávia nedostala do situace Dortmundu či Ženevy, tak jenom tleskám, a věřím, že to myslí „upřímě“ . Jinak pro mě Slávii neztělesňuje jenom Leška. Já vnímám pozitivně každého fanouška, který jde v mrazu na přátelák a má Slávii v srdci. Ani v nejhorším snu ho nenapadne přestoupit ke spar?anům. Také si vážím práce lidí jako je Richi nebo DavidLister, lidí, kteří svou prací zalévají kořeny Slávie. Samozřejmě umějí kritizovat, ale věcně a snaží se pozitivně myslet, ve prospěch Slávie. Jak kdysi říkal Knoflíček, když se ho ptali, zda se něco změnilo v jeho vztahu ke Slávii. Tehdy odpověděl : „To v žádném případě. Ten klub mi zůstal v srdci a nejenom pro jména , která ho proslavila, ale i celou řadou docela bezejmenných, tvořících to příjemné klima mého klubu. Vzpomenu třeba na Jirku Nováka. Co ten nám věnoval fotografií, sloužil jako pořadatel, ohlídal nám děti, to je klubismus! Na druhé straně třeba zase Sláva Hertl. Ten mě snad v životě nepochválil, ale když ho delší čas nevidím, musím do jeho libuňské hospůdky zarazit. To je taky fanda až za hrob. A rodina Nedělova, Milan a Marunou, to jsou přátelé až za hrob….“ Ano, to je i můj názor . Věřím, že takové “bezejmenné“ tvořící lidi Slávia potřebuje.. Už jsem zmínil Richiho či DavidaListera, a znám i mnoho dalších. V tom vidím budoucnost. Pojďme věřit, že vyhrajeme ligu a postavíme stadion !

          • Re: Poškozování jména Slavie

            (host)     před 19 lety 04.03.2005 18:54 |  
            0 0

            Tak já bych ti ještě doporučil jednu věc.Pokus se nějak si zjistit,kolik má podíl z přestupu hráče trenér.Myslím samozřejmě třeba Beránka.Pak třeba pochopíš,proč a proč za takový peníze a proč tak najednou odešel třeba Skácel... A kolik má z toho jeho bejvalej klub a kolik jeho manažer... A taky daně.Chlapče kdybys trochu přemejšlel... Koneckonců do výročních zpráv klubu se přece můžeš podívat,ty jsou myslím veřejný.čau Vrršovice!!!

            • Re: Poškozování jména Slavie

              Galan     před 19 lety 06.03.2005 19:47 |  
              0 0

              Nevím proč já o voze a ty o Koze? Ale když jsi u toho Skácela. Nikdo by ho ve Slávii neudržel, netajil se tím, že jeho ambice směřují na západ, a Slávia je pouze přestupní stanice. Na druhou stranu věřím, že při postupu do CHL by odejít nemusel, alespoň ne tak brzy. Také vím kolik berou provize lidé , o kterých píšeš. Bohužel jsem nepochopil co tím chceš naznačit, asi to bude tím, jak píšeš, že neumím přemýšlet.

              • Re: Poškozování jména Slavie

                (host)     před 19 lety 07.03.2005 22:12 |  
                0 0

                Jo jo sorry ja sem kliknul vedle,reagoval jsem na tenpříspěvek před tebou o penězích,který Leška nevysvětlil...atd.

    • Re: Poškozování jména Slavie

      bojler     před 19 lety 03.03.2005 18:47 |  
      0 0

      co dodat. tohle je nejlepsi komentar, kerej sem tady kdy nasel. tohle je muj nazor pres kopirak a este pekne sepsanej.

      o kukovi, o leskovi, proste vsechno podepisu

    • Re: Poškozování jména Slavie

      slaviaman     před 19 lety 05.03.2005 18:29 |  
      0 0

      *ohledně pana Lešky - jistě se dá najít mnoho pozitiv jeho více než desetileté práce v klubu. jsou tu i negativa. zmiňoval jsem se jen o vyznění tiskovek a mediálním obrazu Slavie. z toho nelze odvodit celý můj názor na pana Lešku. i když jistě - přál bych si ho ještě o trochu dokonalejšího a s většími úspěchy ve výkazech... při čtení jmen se kterými p. Lešku porovnáváte je mi taktéž špatně. a to k nim ani necítím tak silnou averzi.
      * ohledně pana Kuky - žádná ikonizace. a? je klidně potrestán, ale s konkrétním zdůvodněním, za opravdový prohřešek. já prostě nevidím důvod pokutování. termín "Kukův časoipis Hattrick" - no nevím, snad vás nemrzí, že podílník Kuka neprotlačuje v Hattricku svůj názor a své sešívané cítění, jak to např. čiší z deníků Bohemia jistého vlivného pána... já osobně jsem rád za volnost novinářům Hattricku.
      *vyhození Kuky za podporu Koš'tála - čistě slávisticky to snad chápu. ale co demokracie, možnost vlastního názoru?! navíc co pan Leška, který sedává na jednáních výboru čMFS hned vedle pana K**... osobně mě v tom ale nejvíc mrzí, že Slavia nenabídne svou alternativu, svou osobnost na ten post...
      *vyčištění v klubu - jsem pro. stále mi nepřipadá vše optimální.
      ***nicméně nijak nefňukám a taktéž věřím neteplákové oblečení trenéra a oživení klubu s udržením tradice cti....

      • Re: Poškozování jména Slavie

        (host)     před 19 lety 06.03.2005 16:52 |  
        0 0

        Nějaké pozitivum by se v prvních letech!!!! jeho působení našlo. V posledních letech toho asi moc není. A kdo je podle Tebe o tolik horší, že se Ti ze srovnání p. Lešky s ním dělá špatně? Kopcem

        • Re: Poškozování jména Slavie

          slaviaman     před 19 lety 07.03.2005 20:19 |  
          0 0

          "špatně" ze jmenovaných jmen, nemám je moc rád... (kubiček, chvalovský, koš?ál atd...)... ne z porovnání s p. Leškou....

  8. Re: Poškozování jména Slavie

    gary     před 19 lety 02.03.2005 23:28 |  
    0 0

    Rozhodně se musím ohradit proti názoru Slaviamana.
    Pan Leška je mužem na svém místě!!!!!!

    V jednom z rozhovorů s panem Leškou jsem se dočetl ,že po vyřazení s Vigem mu došlo ,že musí dojít ke změnám v odměňování hráčů.
    Správný názor. Jen škoda ,že pul roku po té přichází do Slávie Koloušek s Holeňákem ,kterým se právě redukce platů do reálných podob v Liberci nelíbila. A pochybuji ,že by přestupovali do mužstva ,kde budou brát méně.

    Jeden z důvodů špatné ekonomické situace je skomírající přestupový trh.
    Opět není co vytknout. Snad jen to, že Sparta a Ostrava v období krize prodává hráče za více peněz, než Slávia v období kdy se za hráče vyhazovaly nesmyslné částky.

    Slávia se snaží o kvalitnější přestupovou politiku. Podívejte se na Spartu. Koupila Pacandu o kterého jsme měli také zájem a Pacanda se neprosadil. Naše přestupová politika je zodpovědnější.
    Opět této myšlence nelze nic vytknout. Vyvarovat se přehmatů v nákupu hráčů alá Švancara je jistě chvályhodné. Škoda jen ,že pan Leška zapomenul dodat, že ten spar?anský přehmat Pacanda nastřílel stejně golů jako náš nejlepší střelec Vlček.

    No a na závěr si nechám stadion. Slavnostní otevření se bude konat 19. října 2005. Pan Leška spolu s týmem odborníků z architektonického ateliéru Omicron-K, poradenských firem Linklaters a Jones Lang LaSalle dotlačila projekt v nejkratším možném termínu do fáze, ve které je.
    Opět nelze panu Leškovi nic vytknout. Na pozemcích došlo k stavebním pracím, bez kterých se žádná stavba neobejde. Dokonce si myslím ,že termín slavnostního otevření bude ještě uspíšen. Jen nám pan Leška pozapomněl říct, že spolu s odborníky měl na mysli otevření obchodního centra Carrefour Vršovice.

    To je jen malý výčet myšlenek pana Lešky. A nikdo mi nenamluví, že názory to jsou dobré. Je jen škoda ,že se o nich pouze mluví. Ale nevznikla Slávia právě z řečnického spolku ??
    PS: A pak že pan Leška není tím pravým mužem na svém místě.

    • Re: Poškozování jména Slavie

      (host)     před 19 lety 03.03.2005 01:29 |  
      0 0

      Velký souhlas. V období, kdy ze Slavie odešla většina fotbalistů a hráli mladí kluci z B mužstva, se pan Ležka chlubil, že Slavia má druhý nejvyšší rozpočet v lize. Proč???

      Stadion. Lépe to vyjádřit ani nešlo.

    • Re: Poškozování jména Slavie

      bojler     před 19 lety 06.03.2005 17:25 |  
      0 0

      1. Sparta a Ostrava v období krize prodává hráče za více peněz, než Slávia v období kdy se za hráče vyhazovaly nesmyslné částky.

      u sparty je to z pochopenych duvodu samozrejme, u ostravy o nicem takovem nevim

      2. pul roku po té přichází do Slávie Koloušek s Holeňákem ,kterým se právě redukce platů do reálných podob v Liberci nelíbila. A pochybuji ,že by přestupovali do mužstva ,kde budou brát méně.

      v otazce klicoveho hrace nevidim jinou moznost, nez tucne zaplatit. u holenaka muzu, stejne jako ty, pouze odhadovat.

      3. stadion - opet a este jednou. postavit stadak neni prdel, dost starosti je i s pitomym rodinnym domkem. ze se z toho data (10/05) dela presna hranice byti a nebyti je myslim problem tech, kteri ten rozhovor neslyseli a nepochopili jak to bylo mysleno. se stadionem obecne problem nemam. protoze v tomhle podelanym komunistickym state je problem s kazdou volovinou a pokud clovek uredniky dost nemotivuje tak mu to trochu trva.

      myslim, ze by se na tehlec strankach dat dohormady tech par chytrolinu, keri vijou vsechno a vsude byli a vodpalkovat je nekam na mesic, kde by si mohli pokusne vsechny svoje teorie odzkouset. a zustat tam.

      • Re: Poškozování jména Slavie

        gary     před 19 lety 06.03.2005 23:21 |  
        0 0

        Kdyby tento příspěvek napsal někdo jiný než ty ,rád mu odpovím. Tebe naštěstí znám z chatu. Proto vím ,že tvé názory mají hodnotu asi jako brojler pro většinu lidí.
        Vykrmit, sežrat, vysra. .

        • Re: Poškozování jména Slavie

          bojler     před 19 lety 07.03.2005 07:53 |  
          0 0

          aha. napsal to ten a ten, takze je to blbost. chlapce, chlapce... kdy z toho vyrostes.

          • Re: Poškozování jména Slavie

            (host)     před 19 lety 08.03.2005 00:01 |  
            0 0

            Naopak bojlere. mluvit pořád o tom jak nám ubližují komunisté patnáct let po revoluci je prostě příšerné.
            Ještě bych tomu rozumněl u vás na moravské dědině ,kde jste byli všici komunisté ,ale Slávia leží v Praze. Zde už nerozhodují komunisté ,ale schopnosti.
            Proto se prober a rozhlédni se , život je krásný.
            gary

      • Re: Poškozování jména Slavie

        Kopcem     před 19 lety 07.03.2005 13:36 |  
        0 0

        V něčem souhlas, v něčem ne:¨

        Proč by mělo být pochopitelné, že Sparta umí prodat hráče dráž, než Slavia v době, kdy hrála pohár UEFA a hráči byli minimálně členy širšího kádru reprezentace????

        Hole?ák, Koloušek souhlas. Dnes hodně diskutujících a hlavně vedení mluví o snižování nákladů jako o ideálním způsobu řešení všech problémů. To je podle mě naprostý nesmysl. Snižovat náklady umí každý. Propustím hráče, kteří něco dovedou, nasadím dorostence a cíl byl splněn. Myslím, že správný termín by měl být optimalizace nákladů. Jestli chci něco uhrát, nejde to jen s dorostenci nebo hráči B mužstva. Je potřeba mít i zkušené hráče určité výkonnosti. Hráče je pak třeba zaplatit podle jejich kvality. Tady vidím jeden z paradoxů, kdy se pan Leška na podzim 2003, kdy se Slavia snažila "proniknout" do světa s mužstvem složeným z dorostenců a hráčů B mužstva, holedbal, že Slavia má druhý nejvyšší rozpočet v lize.

        Stadion: částečný souhlas, že byrokracie je v čR pořád neskutečná. Na druhou stranu, byrokracie přeje úspěšným. Kdby se okolo roku 1996 o projektu jen nemluvilo, ale něco se pro něj i dělalo, jistě by to netrvalo tak dlouho. to by ale musel být v záloze nějaký projekt a hlavně peníze. A ty nebyly ani tehdy ani dnes. Po vstupu ENIC nám bylo namlouváno, že je to právě on, ale....

        • Re: Poškozování jména Slavie

          bojler     před 19 lety 07.03.2005 14:48 |  
          0 0

          No, takle. Sparta prodá hráče vždycky hráče dráž do tý doby, dokud bude hrát oproti nám LM, dokud bude vyhrávat tituly..

          Naše beatles-revivalová skupina taky nemůže hrát za ty stejný prachy, kerý si bere TEPLO kvůli tomu, že sou každou chvilu v televizi (pravda, zatím sou i lepší hudebně). Až tam kluky procpu, tak můžu chtít víc, ale teď i kdybych se rozkrájel tak ne.

          Stadion. Bohužel do toho nikdo nevidí a ani nemůže. Proto říkám, že bych se nedivil, kdyby se makalo na plný obrátky. Prostě je to projekt za miliardu a půl a nevim kdo z nás tomu tady rozumí. Že je ale stadion zásadní,o tom nemůže být sporu.

  9. Re: Poškozování jména Slavie

    (host)     před 19 lety 03.03.2005 04:57 |  
    0 0

    To ze vedeni pracuje spatne se vi uz moc hodne dlouho. To ze lesku by vetsina z nas poslala do sparty i s tucnejsim doplatkem to uz taky vim. A ta pokuta Kukovi? Co se na to da rict, to uz se slusne ani neda vyjadrit.Ale na druhou stranu mam rodost z toho,ze se podarilo dat do hromady takovyhle tym,ktery ted mame. Moc tymu verim a na jaro jsem se tesil jak uz dlouho ne. A pri trose toho stesti by jsme mohli klidne udelat i titul,staci aby sparte tu korupci uz konecne priklepli a takovych sest bodiku umazli a ztracime jen pet bodu.V derby je dozeneme o dalsi tri a ty zbyle dva bodiky uz take nejak stahneme. Ja vim vypada to sice jako sci-fi,ale ja v to nejen doufam,ale pevne verim. A kdyz v neco opravdu verite tak se casto stava,ze se to splni. Navic do sparty prisel hrebik,nebude to ani dlouho trvat a budou tam neshody s trenerem, ktere se vzdy promitaji na travniku. Proto jsem se nemohl dockat jara,protoze verim ze letos vyhrajeme titul,nebude to sice zadna spanila jizda,ale pekna honicka. A pak to prijde - znelka ligy mistru, a slaviste vybihaji na hriste k utkani ligy mistru.

  10. Re: Poškozování jména Slavie

    honzah (přítel SN)     před 19 lety 03.03.2005 21:33 |  
    0 0

    Mám jeden návrh, zohledňující skutečnost, že tyto stránky (prý) pan Leška často navštěvuje. Abychom mu učinili radost, měli bychom do horní části těchto stránek vrátit ono odpočítávání do 19. října. A toho dne zveřejnit seznam ,,nejpovedenějších´´ Leškových výroků za celých 10 let jeho působení. A třeba udělat i hlasovaní o SUPERPERLIčKU...

    • Re: Poškozování jména Slavie

      (host)     před 19 lety 06.03.2005 17:08 |  
      0 0

      Mě vždycky nejvíc dojmou prohlášení v souvislosti se vstupem ENIC. To by se člověk dojetím rozplakal. Kopcem

      *ENIC neznamená okamžité změny: Okamžité změny nemohou příznivci Slavie Praha očekávat od britské investiční společnosti ENIC, která získala v Edenu 54% podíl od společnosti PPF. "Prvořadým úkolem je výstavba nového stadionu do začátku roku 2000. Výsledky naší přítomnosti ve Slavii mohou příznivci očekávat nejdříve za rok," uvedl výkonný ředitel ENIC Daniel Levy. Strategie firmy, která vlastní také Glasgow Rangers (po investici firmy ve výši 70 mil. dolarů), Vicenzu a AEK Atény (po 15 mil. liber), je zaměřena na dlouhodobé investice. "Chceme Slavii přeměnit v daleko větší klub, než kterým nyní je. Hodláme do ní investovat ve všech možných formách, ale dříve než za pět let se naše investice nevrátí. Hodně bude záležet na tom, jaké finance vynaložíme na nový stadion," uvedl Levy. Skutečnost, že ENIC zaplatila za většinový podíl 2,3 mil. liber (cca 120 mil. Kč), což je tržní hodnota asi pěti předních hráčů klubu, není prý zarážející. "Je pravda, že výsledek jednání podhodnotil cenu týmu, ale jednaly spolu dvě strany, které nebyly spojeny s klubem," řekl Levy. Podle jeho slov hráči však z Edenu nebudou použiti na doplnění ostatních klubů společnosti ENIC. Levy vidí pro mužstvo jediný sportovní cíl - pravidelně se objevovat v evropských pohárech. "Peníze vložené do Slavie jsou zatím nejmenší, výstavba nového stadionu ale vše změní," dodal Levy. *

  11. Re: Poškozování jména Slavie

    slaviaman     před 19 lety 05.03.2005 18:17 |  
    0 0

    Rád bych se vrátil k některým tématům článku i diskuze:
    1) hlavním tématem článku byl nesouhlas s pokutováním P. Kuky – rozhodně nebyla cílem žádná jeho ikonizace. O tom, že to hlavně „byl“ vynikající fotbalista snad netřeba diskutovat. Snad je i nepochybná - i když, viz někteří...- solidnost jeho názorů. Podle vedení klubu ale „jimi podminovává dobré jméno klubu“. Osobně a spekulativně bych očekával nějaké vinění z „neloajálnosti“ třeba v období podzimu 2003, kdy se tisk vyžíval v kauze jeho odchodu ze Slavie. Ale nyní? Navíc – lze diskutovat o oprávněnosti žádané loajality v době, kdy nechodí výplaty včas… (téma platů a odvedných výkonů vnímám nadrámcově)

    2) negativní mediální obraz Slavie – nerozvinula se zde větší diskuze. Pravda je, že je tento fenomén zřejmě podmíněn „tetrádou“ – výkony hráčů, výkony vedení, otázka stadionu a „zájem“ novinářů. Na všem se dají najít pozitiva i negativa. Zmiňoval jsem jen vedení, jenže ta vyznění posledních tiskových konferencí mi opravdu nepřipadají š?astná. Je např. správným impulsem vyhlašovat pokutu pro hráče na tiskové konferenci před začátkem jarní ligy?! Nešlo to řešit třeba interně (nebo to selhalo)? Samozřejmě by se dalo diskutovat i o prioritách novinářů, jakým způsobem informují apod., aneb proč se člověk o tiskové konferenci minulého týdne dočte „validní“ informace jen na ofic webu či zde na SN?…. atd atd

    3) vedení Slavie – co přinese reorganizace vedení Slavie uvidíme. Návrh na určitou dobu hájení beru i za svůj a doufám, ba věřím, že je to změna k lepšímu. Na druhou stranu – pan Collecott je „zmocněncem“ ENIC pro Slavii už od jara 2003, takže čas předvést se tu byl. K panu Leškovi toto – je pro mě osobou příliš rozporuplnou. Jsou situace, kdy jej jako „ztělesnění vedení Slavie“ oceňuji, jsou situace, kdy nechápu. Ale – držím mu palce v budování stadionu a věřím, že to dotáhne do konce. Protože vidím odvedenou práci. Alespoň v tomto se těším, až budu moci jednou napsat, že mu za to děkuji. (správnost nákupů atd, to už je na jiné diskuze…)


    Závěrem chci říct, že jsem trochu tušil, že tímto textem pomyslně kousnu do hodně kyselého jablka. Je to logické – jde o střetávání rozdílných názorů kdesi na jejich pomezí. Střetávání obojích stran. Oceňuji tuto diskuzi a věcné argumentace, pomáhá mi to formovat můj názor. Nakonec si říkám, že některé příspěvky přerostly původní můj záměr. Snad je to dobře.

    Každopádně – k pokutování trenéra Csaplára jsem v prosinci mlčel, nyní už se mi to nezdá fér. Mám obavy, aby z toho nebyl nový trend ve Slavii – lehce nazvaný „nemáme na platy, tak budeme jednotlivce vysoce pokutovat…“ I proto ten článek. Jsou situace, kdy neumím být zticha. A je mi jedno, nakolik se u koho odepíšu.

    Slavii zdar přeje slaviaman

    • Re: Poškozování jména Slavie

      Richi (admin)     před 19 lety 06.03.2005 00:36 |  
      0 0

      Jen pro upresneni, ty rikas, ze pokuta byla vyhlasena na tiskove konferenci, ale bylo to tak, ze novinar se zeptal, zda Kuka dostal pokutu, odpoved byla, jak vedi, ze padla nejaka pokuta, reakce byla takova, ze on jako novinar asi dela lepsi praci nez oni, takze to vi, pak tedy Collecott priznal, ze ji dostal. Jak ale i vyznelo, byli by radsi, kdyby to vse zustalo interni, ne aby se to dostalo na verejnost.

      • Re: Poškozování jména Slavie

        slaviaman     před 19 lety 07.03.2005 20:46 |  
        0 0

        diky za to upresneni... pro me osobne je celkem dulezite... nikde jsem si toho nevsimnul... dobra.

    • Re: Poškozování jména Slavie

      Galan     před 19 lety 06.03.2005 20:04 |  
      0 0

      Celkem bych souhlasil, i když některé věci vnímám jinak. Každopádně oceňuji objektivitu ! To u jiných příspěvků postrádám. Zrovna příspěvek, který je níže, podepsaný Skopcem, je demagogie. Pochybuji, že ten člověk má Slávii rád, když v ní vidí jenom to negativní.

      • Re: Poškozování jména Slavie

        (host)     před 19 lety 06.03.2005 23:01 |  
        0 0

        Slavii mám moc rád. Chodím na ni přes 30 let. Chodil jsem do Edenu, na Bohemku, chodím i na Strahov. Když jsem na stadionu, povzbuzuji naše kluky, neurážím je, jako mnozí, lač fandím. Nemám rád ENIC a naše vedení, o kterých si myslím, že a? nevědomě nebo vědomě (to spíš) vedou Slavii do záhuby. Těším se, až mi napíšeš, co je ta pustá demagogie, v kterém příspěvku. Rád podiskutuji, příp. uznám, že jsem se mýlil. Kopcem

        • Re: Poškozování jména Slavie

          Galan     před 19 lety 07.03.2005 17:00 |  
          0 0

          Předem se ti omlouvám , jestli jsem se tě dotkl. Bohužel máš nick „Anonym“ a já nesleduji tvé názory z jiných debat. To, že fandíš Slávii tak dlouho tě šlechtí, ale proč taková zlost? Vždy? fotbal by se měl hrát pro radost. Já jsem realista a vím, že dokud bude mít Sparta 3x větší rozpočet, tak jí budeme někdy přehrávat, ale ne pravidelně. Věřím Leškovi, že stadion přiláká další sponzory a účast v CHL je bez komentáře. Ukaž mi v naší lize klub, který není zadlužený. Blšany sice nemají zastaveny přestupy, ale zase mě nebere jejich fotbal.
          Zde se vyjadřuji k tvým poznámkám, ber to jako můj úhel pohledu, nikoliv jako kritiku tvého přípsěvku.

          Re: Poškozování jména Slavie (Skóre: 0)
          Od: Anonym - Neděle, 06.03. 2005 @ 17:03:56 CET
          1. Z Tvého komentáře jsem asi správně pochopil, že Slavia je na tom jedna z nejlépe v české lize. Je to logické, pár příkladů mluví samo za sebe.
          ***Ne, není na tom nejlépe, ale nejhůře také ne. Nejlépe je na tom Sparta, alespoň finančně. Jest-li se ti ale líbil její sobotní výkon, tak mě nikoliv. Nejhůře je na tom Bohemka, vlastně byla.

          2. - Skoro všechny kluby měly v zimě pro neplnění závazků pozastavené přestupy, jen Slavia díky skvělé práci pánů Lešky a Collecotta ne.
          *** Ano máš pravdu! Ale kdybys byl objektivní, tak jako Gary, tak by jsi se alespoň zmínil i o pohledávkách vůči Slávii, např. Schalke atd…
          3.
          - Skoro žádný klub v čR nemá stadion, a když tak maximálně kanalizační přeložku - ve Slavii je tomu jinak
          *** Také souhlas! Ale ta objektivita. Teď nebudu psát o historii a debatovat na téma proč už má stadion Sparta a jiné kluby. Ani nebudu poukazovat na to, že např. Synot dostal 200 mil od města, stejná situace je v Příbrami atd. Všechny kluby, které ve své ironii zmiňuješ, stadion přestavovaly. Slávia však staví tzv. na zelené louce. A pokud se to povede, budeme mít jeden z nejkrásnějších stánků, nejenom v čechách. Pokud budu věřit tomu špatnému vedení, tak 70-80% investice je již zajištěno! Aby Slávia mohla dostat úvěr od banky, nesmí být zadlužená , proto ta kapitalizace, kterou tady zmiňoval Richi. Dalším důležitým faktem je návratnost projektu do 13-15 let , a samozřejmě výdělečnost samotného stadionu. To jsou věci, které nemají v čechách obdoby. Samozřejmě papouškuji, ale tak to chodí i jinde ve světě. Věřím ,že se už brzy dočkáme výstavby a zatracovaný Leška bude navrhován na prezidenta. Tak to u nás chodí. Pan Škorpil by mohl vyprávět.
          4.- Pro generální ředitele všech klubů je typické, že jim na začátku působení novináři přímo zobali z ruky, pouze až když po něklolika letech poznali, že jsou mlžiči a dost často, jak to říct slušně, se na jejich informace nedá úplně spolehnout, začali do nich šít. My máme to štěstí, že náš generální je natolik uznávaný, že nám se to stát nemůže.
          **** Mě se to také stokrát nelíbí, ale dovedu si představit, že určité informace se prostě zveřejnit nesmí, alespoň ne předčasně. To platí i v soukromém sektoru. Jelikož nejsi konkrétní, nemohu být konkrétnější ani já.
          5.- Bylo hodně mužstev v čR, která letní přípravu odehrála v dresech vypůjčených od dorostenců - my měli jako vždy všechno OK
          *** Tohle mě nepálí. Pokud je klub v červených číslech, tak musí šetřit ve všech oblastech.
          6.- Skoro všichni absolvovali letní přípravu v Nymburce a hráli se soupeři jako Blšany.
          My jsme se chystali hodně vydělat účastí v poháru UEFA a tomu jsme letní přípravu přizpůsobili
          **** To je sice pravda, ale s tehdejšími hráči , a hlavně s jejich výkony /Tbilisi/, by Csaplárovi nepomohla ani příprava s Realem Madrid. Za to, že se zranil Venca, Adauto neměl formu, nemluvě o Fořtovi , nikdo nemůže. Na drahé posily nebylo a na ty „levnější“ se muselo počkat. Zapla? pánbůh za ně.
          7.- Většina Britů je známá tím, že se na veřejnosti chovají jako hulváti - my máme štěstí, že náš pan Collecott již na první tiskovce prokázal, že jemu je etiketa, slušnost a vstřícnost vlstně koníčkem .
          *** Zase vidíš jenom to špatné. Že nám půjčili na Skácela a Vachouška to už nevidíš. Tenkrát jsme hráli vynikající fotbal Proč jsme ale neudělali titul a postup do CHL ? Nebo měl na hřiště vběhnout Leška s Jinochem a Collecottem? Pamatuji jak mnozí kritizovali nákup Vlčka. Nikde už jsem nečetl, že by si sypali hlavu popelem.

        • Re: Poškozování jména Slavie

          Galan     před 19 lety 07.03.2005 17:00 |  
          0 0

          Předem se ti omlouvám , jestli jsem se tě dotkl. Bohužel máš nick „Anonym“ a já nesleduji tvé názory z jiných debat. To, že fandíš Slávii tak dlouho tě šlechtí, ale proč taková zlost? Vždy? fotbal by se měl hrát pro radost. Já jsem realista a vím, že dokud bude mít Sparta 3x větší rozpočet, tak jí budeme někdy přehrávat, ale ne pravidelně. Věřím Leškovi, že stadion přiláká další sponzory a účast v CHL je bez komentáře. Ukaž mi v naší lize klub, který není zadlužený. Blšany sice nemají zastaveny přestupy, ale zase mě nebere jejich fotbal.
          Zde se vyjadřuji k tvým poznámkám, ber to jako můj úhel pohledu, nikoliv jako kritiku tvého přípsěvku.

          Re: Poškozování jména Slavie (Skóre: 0)
          Od: Anonym - Neděle, 06.03. 2005 @ 17:03:56 CET
          1. Z Tvého komentáře jsem asi správně pochopil, že Slavia je na tom jedna z nejlépe v české lize. Je to logické, pár příkladů mluví samo za sebe.
          ***Ne, není na tom nejlépe, ale nejhůře také ne. Nejlépe je na tom Sparta, alespoň finančně. Jest-li se ti ale líbil její sobotní výkon, tak mě nikoliv. Nejhůře je na tom Bohemka, vlastně byla.

          2. - Skoro všechny kluby měly v zimě pro neplnění závazků pozastavené přestupy, jen Slavia díky skvělé práci pánů Lešky a Collecotta ne.
          *** Ano máš pravdu! Ale kdybys byl objektivní, tak jako Gary, tak by jsi se alespoň zmínil i o pohledávkách vůči Slávii, např. Schalke atd…
          3.
          - Skoro žádný klub v čR nemá stadion, a když tak maximálně kanalizační přeložku - ve Slavii je tomu jinak
          *** Také souhlas! Ale ta objektivita. Teď nebudu psát o historii a debatovat na téma proč už má stadion Sparta a jiné kluby. Ani nebudu poukazovat na to, že např. Synot dostal 200 mil od města, stejná situace je v Příbrami atd. Všechny kluby, které ve své ironii zmiňuješ, stadion přestavovaly. Slávia však staví tzv. na zelené louce. A pokud se to povede, budeme mít jeden z nejkrásnějších stánků, nejenom v čechách. Pokud budu věřit tomu špatnému vedení, tak 70-80% investice je již zajištěno! Aby Slávia mohla dostat úvěr od banky, nesmí být zadlužená , proto ta kapitalizace, kterou tady zmiňoval Richi. Dalším důležitým faktem je návratnost projektu do 13-15 let , a samozřejmě výdělečnost samotného stadionu. To jsou věci, které nemají v čechách obdoby. Samozřejmě papouškuji, ale tak to chodí i jinde ve světě. Věřím ,že se už brzy dočkáme výstavby a zatracovaný Leška bude navrhován na prezidenta. Tak to u nás chodí. Pan Škorpil by mohl vyprávět.
          4.- Pro generální ředitele všech klubů je typické, že jim na začátku působení novináři přímo zobali z ruky, pouze až když po něklolika letech poznali, že jsou mlžiči a dost často, jak to říct slušně, se na jejich informace nedá úplně spolehnout, začali do nich šít. My máme to štěstí, že náš generální je natolik uznávaný, že nám se to stát nemůže.
          **** Mě se to také stokrát nelíbí, ale dovedu si představit, že určité informace se prostě zveřejnit nesmí, alespoň ne předčasně. To platí i v soukromém sektoru. Jelikož nejsi konkrétní, nemohu být konkrétnější ani já.
          5.- Bylo hodně mužstev v čR, která letní přípravu odehrála v dresech vypůjčených od dorostenců - my měli jako vždy všechno OK
          *** Tohle mě nepálí. Pokud je klub v červených číslech, tak musí šetřit ve všech oblastech.
          6.- Skoro všichni absolvovali letní přípravu v Nymburce a hráli se soupeři jako Blšany.
          My jsme se chystali hodně vydělat účastí v poháru UEFA a tomu jsme letní přípravu přizpůsobili
          **** To je sice pravda, ale s tehdejšími hráči , a hlavně s jejich výkony /Tbilisi/, by Csaplárovi nepomohla ani příprava s Realem Madrid. Za to, že se zranil Venca, Adauto neměl formu, nemluvě o Fořtovi , nikdo nemůže. Na drahé posily nebylo a na ty „levnější“ se muselo počkat. Zapla? pánbůh za ně.
          7.- Většina Britů je známá tím, že se na veřejnosti chovají jako hulváti - my máme štěstí, že náš pan Collecott již na první tiskovce prokázal, že jemu je etiketa, slušnost a vstřícnost vlstně koníčkem .
          *** Zase vidíš jenom to špatné. Že nám půjčili na Skácela a Vachouška to už nevidíš. Tenkrát jsme hráli vynikající fotbal Proč jsme ale neudělali titul a postup do CHL ? Nebo měl na hřiště vběhnout Leška s Jinochem a Collecottem? Pamatuji jak mnozí kritizovali nákup Vlčka. Nikde už jsem nečetl, že by si sypali hlavu popelem.

        • Re: Poškozování jména Slavie

          Galan     před 19 lety 07.03.2005 17:01 |  
          0 0

          Předem se ti omlouvám , jestli jsem se tě dotkl. Bohužel máš nick „Anonym“ a já nesleduji tvé názory z jiných debat. To, že fandíš Slávii tak dlouho tě šlechtí, ale proč taková zlost? Vždy? fotbal by se měl hrát pro radost. Já jsem realista a vím, že dokud bude mít Sparta 3x větší rozpočet, tak jí budeme někdy přehrávat, ale ne pravidelně. Věřím Leškovi, že stadion přiláká další sponzory a účast v CHL je bez komentáře. Ukaž mi v naší lize klub, který není zadlužený. Blšany sice nemají zastaveny přestupy, ale zase mě nebere jejich fotbal.
          Zde se vyjadřuji k tvým poznámkám, ber to jako můj úhel pohledu, nikoliv jako kritiku tvého přípsěvku.

          Re: Poškozování jména Slavie (Skóre: 0)
          Od: Anonym - Neděle, 06.03. 2005 @ 17:03:56 CET
          1. Z Tvého komentáře jsem asi správně pochopil, že Slavia je na tom jedna z nejlépe v české lize. Je to logické, pár příkladů mluví samo za sebe.
          ***Ne, není na tom nejlépe, ale nejhůře také ne. Nejlépe je na tom Sparta, alespoň finančně. Jest-li se ti ale líbil její sobotní výkon, tak mě nikoliv. Nejhůře je na tom Bohemka, vlastně byla.

          2. - Skoro všechny kluby měly v zimě pro neplnění závazků pozastavené přestupy, jen Slavia díky skvělé práci pánů Lešky a Collecotta ne.
          *** Ano máš pravdu! Ale kdybys byl objektivní, tak jako Gary, tak by jsi se alespoň zmínil i o pohledávkách vůči Slávii, např. Schalke atd…
          3.
          - Skoro žádný klub v čR nemá stadion, a když tak maximálně kanalizační přeložku - ve Slavii je tomu jinak
          *** Také souhlas! Ale ta objektivita. Teď nebudu psát o historii a debatovat na téma proč už má stadion Sparta a jiné kluby. Ani nebudu poukazovat na to, že např. Synot dostal 200 mil od města, stejná situace je v Příbrami atd. Všechny kluby, které ve své ironii zmiňuješ, stadion přestavovaly. Slávia však staví tzv. na zelené louce. A pokud se to povede, budeme mít jeden z nejkrásnějších stánků, nejenom v čechách. Pokud budu věřit tomu špatnému vedení, tak 70-80% investice je již zajištěno! Aby Slávia mohla dostat úvěr od banky, nesmí být zadlužená , proto ta kapitalizace, kterou tady zmiňoval Richi. Dalším důležitým faktem je návratnost projektu do 13-15 let , a samozřejmě výdělečnost samotného stadionu. To jsou věci, které nemají v čechách obdoby. Samozřejmě papouškuji, ale tak to chodí i jinde ve světě. Věřím ,že se už brzy dočkáme výstavby a zatracovaný Leška bude navrhován na prezidenta. Tak to u nás chodí. Pan Škorpil by mohl vyprávět.
          4.- Pro generální ředitele všech klubů je typické, že jim na začátku působení novináři přímo zobali z ruky, pouze až když po něklolika letech poznali, že jsou mlžiči a dost často, jak to říct slušně, se na jejich informace nedá úplně spolehnout, začali do nich šít. My máme to štěstí, že náš generální je natolik uznávaný, že nám se to stát nemůže.
          **** Mě se to také stokrát nelíbí, ale dovedu si představit, že určité informace se prostě zveřejnit nesmí, alespoň ne předčasně. To platí i v soukromém sektoru. Jelikož nejsi konkrétní, nemohu být konkrétnější ani já.
          5.- Bylo hodně mužstev v čR, která letní přípravu odehrála v dresech vypůjčených od dorostenců - my měli jako vždy všechno OK
          *** Tohle mě nepálí. Pokud je klub v červených číslech, tak musí šetřit ve všech oblastech.
          6.- Skoro všichni absolvovali letní přípravu v Nymburce a hráli se soupeři jako Blšany.
          My jsme se chystali hodně vydělat účastí v poháru UEFA a tomu jsme letní přípravu přizpůsobili
          **** To je sice pravda, ale s tehdejšími hráči , a hlavně s jejich výkony /Tbilisi/, by Csaplárovi nepomohla ani příprava s Realem Madrid. Za to, že se zranil Venca, Adauto neměl formu, nemluvě o Fořtovi , nikdo nemůže. Na drahé posily nebylo a na ty „levnější“ se muselo počkat. Zapla? pánbůh za ně.
          7.- Většina Britů je známá tím, že se na veřejnosti chovají jako hulváti - my máme štěstí, že náš pan Collecott již na první tiskovce prokázal, že jemu je etiketa, slušnost a vstřícnost vlstně koníčkem .
          *** Zase vidíš jenom to špatné. Že nám půjčili na Skácela a Vachouška to už nevidíš. Tenkrát jsme hráli vynikající fotbal Proč jsme ale neudělali titul a postup do CHL ? Nebo měl na hřiště vběhnout Leška s Jinochem a Collecottem? Pamatuji jak mnozí kritizovali nákup Vlčka. Nikde už jsem nečetl, že by si sypali hlavu popelem.

          • Re: Poškozování jména Slavie

            Richi (admin)     před 19 lety 07.03.2005 21:10 |  
            0 0

            Pekne rozebrane :-). Jo Galane, snazim se to psat hlavou :-).

          • Re: Poškozování jména Slavie

            (host)     před 19 lety 08.03.2005 02:39 |  
            0 0

            Vůbec jsi se mě nedotkl. Mám spoustu špatných vlastností, ale ješitný nejsem. A k té zlobě. Zlobu necítím. Pokusil jsem se o ironi a soudě z tvé reakce se mi to asi moc nepovedlo.

            Teď se tedy pokusím vážně odpovědět na několik Tvých poznámek.

            Pohledávka Schalke. Mám obavy, že to je jeden z dalších snů pana Lešky. Přiznávám, jsem už a priori nedůvěřivý ke všemu, co prohlásí pan Leška nebo pan Kliment. Ale kdysi dávno jsem četl s Trojanem rozhovor, ze kterého vyplývalo, že ho ze Slavie v podstatě vyhnali, a? si hledá angažmá. Tedy žádný přestup. Když si angažmá našel, uplatňujeme nějaké pohledávky. Nechci být špatným prorokem, ale odtud penízky bohužel myslím nepotečou.

            Objektivita - proč Slavia nedostala od nikoho nic. Není to náhodou tím, že jsme to buď neuměli, nebo nechtěli dojednávat?

            Rozpočet ze 70% zajištěn? Kéž by. Pokud ano, omluvím se. Ale nevěřím. Opět přikládám svůj oblíbený citát z počátku působení ENIC:

            *ENIC neznamená okamžité změny: Okamžité změny nemohou příznivci Slavie Praha očekávat od britské investiční společnosti ENIC, která získala v Edenu 54% podíl od společnosti PPF. "Prvořadým úkolem je výstavba nového stadionu do začátku roku 2000. Výsledky naší přítomnosti ve Slavii mohou příznivci očekávat nejdříve za rok," uvedl výkonný ředitel ENIC Daniel Levy. Strategie firmy, která vlastní také Glasgow Rangers (po investici firmy ve výši 70 mil. dolarů), Vicenzu a AEK Atény (po 15 mil. liber), je zaměřena na dlouhodobé investice. "Chceme Slavii přeměnit v daleko větší klub, než kterým nyní je. Hodláme do ní investovat ve všech možných formách, ale dříve než za pět let se naše investice nevrátí. Hodně bude záležet na tom, jaké finance vynaložíme na nový stadion," uvedl Levy. Skutečnost, že ENIC zaplatila za většinový podíl 2,3 mil. liber (cca 120 mil. Kč), což je tržní hodnota asi pěti předních hráčů klubu, není prý zarážející. "Je pravda, že výsledek jednání podhodnotil cenu týmu, ale jednaly spolu dvě strany, které nebyly spojeny s klubem," řekl Levy. Podle jeho slov hráči však z Edenu nebudou použiti na doplnění ostatních klubů společnosti ENIC. Levy vidí pro mužstvo jediný sportovní cíl - pravidelně se objevovat v evropských pohárech. "Peníze vložené do Slavie jsou zatím nejmenší, výstavba nového stadionu ale vše změní," dodal Levy. *

            Kde jsou ty peníze?!!!!

            S tehdejšími hráči (hlavně jejich výkony) by Csaplarovi nepomohla ani příprava s Realem Madrid:
            Souhlas. Ale další protimluv. Na dotaz, proč to nechali dojít tak daleko a za Kolouška platí penále, jsme se od pana Lešky dočkali vysvětlení, že vše bylo plánováno s výhledem na zisk z poháru UEFA. Jak mohli počítat se ziskem z poháru UEFA, když jsme měli tak zoufalé mužstvo??!!!! Venca už byl nemocnej od května, Adauto byl po zranění a vůbec nikdo nevěděl, co v Brazílii vyvádí a Fořt se zatím prostě nepovedl. Nehrál ve Slavii kromě myslím jednoho zápasu nic ani před zraněním, takže čekat zázraky po vážném zranění by asi bylo snění. Tady nekritizuju jeho nákup. Mohl být talent (i když cena za něj je v tehdejších poměrech přímo neuvěřitelná - provnej s cenou za Matušoviče) a zatím se nepovedl. Třeba to ještě vyjde, doufejme. Přes spoustu svých špatných vlastností na hráče opravdu během zápasu urážky nepokřikuju.

            Že nám půjčili na Skácela a Vachouška vidím. Také vím, kdy nám půjčili. V době, kdy Slavia byla poprve od jejich nástupu na dně a jejich věrnému spojenci panu Leškovi hrozilo už málem lynčování ze strany fanoušků. Proč nám "nepůjčili", jak říkáš, před začátkem sezony, kdy jsme měli šanci postoupit do LM? Tehdy bylo mužstvo, které jen tak tak ukopalo pod Jarolímem 2. místo, posíleno tak, že odešel nejlepší hráč Ivo Ulich (podle dostupných informací za hubičku na tehdejší poměry - porovnej s cenou za kopyto Gabriela). Ještě bych polemizoval i s tím slovem půjčili. Ve výše uvedeném citátu slibovali, že nízkou nákupní cenu vykompenzují investicemi do hráčů. Když chci něco vybudovat, musím i něco investovat.

            A na závěr jeden z dalších malých protimluvů pana Lešky:
            "Na drahé posily nebylo a na ty „levnější“ se muselo počkat" - správně říkáš Ty. A pan Leška na valné hromadě:
            "Ohledně přestupů pan Leška uvedl i srovnání se Spartou.To srovnání se týkalo Pacandy, kterého Slavie také chtěla, ale byl zraněný, tak do rizika nešla. Po jeho přestupu do Sparty a jeho hvězdném startu, se to zdálo jako chyba, nicméně teď po půl roce se naopak ukazuje, že i Pacanda má v Praze problémy nyní už zase Slavie nemusela ničeho litovat."

            Chtěla? A za co?!!!!!! Opravdu to není populista ani mlžič. Kopcem

            • Re: Poškozování jména Slavie

              Galan     před 19 lety 08.03.2005 09:01 |  
              0 0

              Ahoj Kopcem! Ještě jednou se omlouvám, ale většinou čtu samé negativní reakce a potom třeba ujedu. To s tím Trojanem jsem nevěděl, to vím až od tebe. Takže dík za informaci. Pokud je pravdivá, byl jsem v tomto bodě neobjektivní. Ale já to dával jako obecný příklad, že existují i nějaká pozitiva. Tu ironii jsem samozřejmě pochopil, neznal jsem však důvod tvého rozhořčení. Také nechci dělat Leškovi odvokáta. O ENIcu si neděkám iluze, že by byli menší dravci než je Křetínský. Uvedu ti však několik jejich odpovědí, které ve mě uchovávají ten optimismus :
              1997 : M. Ondříček: "Každá smlouva obyčejně mívá nějaký otazník, ale v té, kterou jsme uzavřeli se společností ENIC, žádný nevidím. Dobře vím, že co Angličan slíbí, to platí. Znám to z vlastní zkušenosti."

              ----- září 2002 předstoupil před veřejnost Darren Venn, představitel majitele Slavie, který má v rámci ENIC na starosti problematiku stadionů. Mj. řekl, že do přestavby stadionu v Basileji investovali 70 mio liber a stadion se bude otevírat v roce 2001, přestavuje se i stadion ve Vicenze s investici 25 mio liber.Nyní se chce výhradně věnovat Slavii. "Pokud vím, v roce 2003 začnou platit zpřísněné podmínky čMFS pro prvoligové stadiony. To je náš horizont, ale těžko odhadnout, jak rychle se jednotlivé fáze projektu budou vyvíjet." Fáze administrativní už je zřejmě vyřešena, nyní přišlo na řadu oslovování investorů. "Mnohé kluby dělají tu chybu, že jdou nejprve za architektem, ten jim narýsuje projekt stadionu za tolik a tolik milionů a kluby pak ty "namalované" peníze shánějí. My postupujeme opačně. Nejprve sestavíme takový byznysplán, aby byl chystaný projekt životaschopný, zjistíme tedy, co vlastně chceme postavit - a pak teprve půjdeme za architektem." Stavba by si na sebe měla vydělávat 365 dní v roce. A kapacita? Do 15 tisíc diváků.
              --- srpen 2004
              „V horizontu několika dní bychom se měli dostat do finální fáze jednání s bankovním subjektem, který by byl pověřen vyladěním finančního zajištění projektu z několika zdrojů,“ slibuje Leška. V případě, že bude zapotřebí, „zatlačí“ prý finančně i majitel Slavie, britská investiční společnost ENIC.
              Ještě k tomu Pacandovi. To se stává i v zahraničí že posila se neprosadí viz. Kouba, Poborský, Analka... V tom je vždy určité riziko. Ve Fortuně ti také nevyjdou všechny typy, jinak už by jsi Slávii vlastnil ty. Zpětně můžeme vyhodnotit, které přestupy se povedly a které ne. Nemyslím si, že by jsme byli méně úspěšní než Sparta. Bohužel si nemůžeme dovolit tak široký kádr. Modlím se aby se někdo z klíčových hráčů nezranil! Je to dané tím prokletým rozpočtem. Ale nadruhou stranu, na to , že Sparta hrála x-krát CHL, tak si zahraniční hráče dovolit nemohou. Pokud se nebudeme bavit o Gluševičovi. Pro malé srovnání Lešky a Koš?ála ti uvádím jeden starý odkaz, zajímal by mě tvůj názor. Měj se fajn Galan.--- http://czech-web.cz/~milan_k/Clanky/kostal_vs_leska.htm

              • Re: Poškozování jména Slavie

                (host)     před 19 lety 09.03.2005 03:06 |  
                0 0

                Ahoj Galan,

                teď jsem strávil několik drahocenných hodin (místo abych spal) hledáním na internetu, kde jsem to o tom Trojanovi četl. Nenašel jsem zatím nic. Nějak se mi zdá, že to bylo v Hattricku. Ale jistý si nejsem.

                K těm odpovědím, které v Tobě zachovávají optimismus, bych poznamenal: Dej pozor. Mnou minule citovaný článek jasně dokazuje, že pánové z ENIC buď nejsou Angličani nebo se pan Ondříček mýlí. Z toho, co slibovali po příchodu do Slavie, toho zase moc nesplnili. Teď místo o investicích k posílení mužstva hovoří o půjčkách, místo investice do stadionu hledají strategického partnera. No a stadion ve Vicenze? Nevím. Jen jsem si všimnul, že Vicenzu potkal osud Bohemians. Atény dopadly téměř taky tak, takže zase žádný optimismus. Jen Basilej funguje dál, ale pokračuje tam i ENIC? Nevím.

                A k Pacandovi. To jsem neuváděl jako příklad nevydařeného nákupu, ale jako příklad mediální zdatnosti pana Lešky. Když ho ve Spartě z nějakého důvodu přestali stavět, pochválil se, jak moudře jednal, když ho nekoupil do Slavie. Jakým je prozíravým fotbalovým odborníkem. Přitom málokdo asi pochybuje o tom, že ho nekoupil, protože na něj nebyly peníze.

                Ten starý odkaz je mimořádně zajímavý. Co je zač Koš?ál - o tom jsem nikdy nepochyboval. Občas si zahrávám s myšlenkou, že současná korupční aféra je jeho dítětem. Další, hlavně menší kluby si začaly na Spartu moc vyskakovat, dovolily si rozhodčím dávat taky peníze, takže tito přestali pískat systémem vše na rudé muže. Tak se pustí něco informací, zainteresují se spřátelení funkcionáři a policajti, menší kluby dostanou po čumáku a vše se zase v dobré obrátí a rozhodčí znovu budou pískat vše pro Spartu. Aby nedošlo k omylu, Spartu aféra zasáhne jaksi zdálky, ale nakonec z ní vyjde čistá a posílená. Asi fantasmagorie, co?

                Přes tyto šílenosti bohužel z tohoto příspěvku nevychází podle mě Koš?ál jako funkcionář ve srovnání s Leškou zle. Leška jako obvykle neřekne vůbec nic (že mu to ještě někdo žere nechápu), Koš?ál je v odpovědích určitě konkrétnější. Vypadá to, že pro Slavii pod vedením pana Lešky platí opravdu specifické podmínky. Obchodním tajemstvím je úplně všechno.

                Dalším smutným momentem je porovnání prodeje hráčů. Nevím, jak jsou informace přesné. Sám jsem tam hned při prvním čtení objevil dvě chyby - Dostálek přišel za Hřebíka, stejně jako Luděk Zelenka, i když ten až v průběhu ročníku. Stejně tak Ulich a Horváth přišli ve stejném ročníku. Chybí tam i nákupy dalších hráčů, kteří asi úplně levní nebyli. Zadarmo určitě nebyl E. Lasota , T. Kučera stál myslím 12 milionů (můžu se mýlit). Ani za jednoho jsme toho myslím ale moc neutržili. U P. Vlčka je tam jen prodejní cena, ne kolik stál jeho příchod. Zadarmo nebyl ani R. Vagner (i když zadarmo asi odešel). Ale to, co mě šokovalo, je porovnání některých prodejních cen. 2000-2001 Gabriel 57 mil.!!! - Horváth 20 mil., Vlček 10 mil., o rok později Ulich 35 mil. Argument, že Sparta hrála LM neobstojí. Slavia tehdy hrála pohár UEFA a v obou případech se dostala daleko a všichni hráči byli členy širšího repre kádru. Nebo je odpovědí dvojí cena uváděná při odchodu Radka Bejbla?!!!! 65 mil. Slavia a dvojnásobek španělské noviny. Úplně nelogické by to nebylo. Pokud si vzpomínám, ve stejné době, když šel do Manchesteru tehdy nejlepší hráč ME Karel Poborský za námi uváděných 143 mil Kč, tak tam dorazil z Barcelony i průměrný Jordi Cruyf za trojnásobnou cenu. A šokovala mě další informace. To jsme za působení ENIC dokázali opravdu až do odchodu Vachouška, Skácela a A. Petrouše z prodeje utržit opravdu jen 112 mil. Kč?!!!! Za 6 let (97-2003)!!!!! To by podle mě znamenalo naprostý výbuch sportovního i manažerského úseku vedení mužstva. S takovými výsledky byl ENIC spokojen?!!! Mé podezření, že tady jde v první řadě o pozemky a loajální p. Leška je opravdu velmi loajální, by mi to tedy rozhodně nevyvracelo. Kopcem

                • Re: Poškozování jména Slavie

                  Galan     před 19 lety 09.03.2005 16:17 |  
                  0 0

                  Ahoj Kopcem! Vím o čem píšeš, také jsem několikrát brouzdal na netu a sháněl informaci, která mi kdysi utkvěla v hlavě, nejde všechno zálohovat. Ty jsi asi noční pták, dle času odesílání tvých příspěvků. K tvým poznámkám - Samozřejmě není Angličan jako Angličan. To samé platí o nás. Zrovna dnes jsem někomu posílal příspěvek o Knoflíčkovi, viz. výše. Popisuje , ve své anabázi, že potkal v Anglii podvodníky a lidi , kteří mu hodně pomohli. Samozřejmě znám rčení : „Nevěřte nikomu, jenom sobě“. Bohužel to neumí aplikovat v praxi. Když někoho v životě potkám, tak se nejdříve snažím, abych v něm nejdříve viděl dobrého člověka. Samozřejmě, když mě ten člověk zklame, tak má smůlu, vlastně i já, a jsem pak již opatrnější. Lešku osobně neznám, takže nemohu posuzovat jeho lidské valstnosti. S ENICem je to také těžké. Jednak neznám alternativu, a kdybych jí znal, tak nevím jak jí uskutečnit. To však ještě neznamená, že si nedovedu představit lepšího majitele. Ale znáš někoho takového takového, ve fotbalové branži? To, že na Slávii asi dlouho nezažijeme atmosféru a kvalitu včerejšího zápasu Chelsea – Barcelona je prostě realita. Nezbývá než vychovávat mladé , talentované hráče a v hodně je doplňovat těmi zkušenými. Současná sestava o tom celkem svědčí. S těma Athénama bych až tak nesouhlasil, s tím záporným vlivem ENICu, tam hraje velkou roli i řecká vláda a další aspekty. S výrokem Lešky máš pravdu. Nikdo nemůže dopředu vědět, jak který přestup bude pro klub prospěšný. Chlubit se , že Pacanda do Sparty nezapadl, v kontextu se Slávií , je dost neobjektivní. Něco jiného je, kdyby Leška zmínil i propadáky se Švancarou, Lukešem a dalšími. Ano Pacanda se jim nepovedl, ale Poborský byl kauf k nezaplacení. Včera jsem četl rozhovor s Křetínským. Hořce se mi četl jeho komentář týkající se Koš?ála a jeho kariéry. Aby vyzdvihl jeho kvality, poukázal na skutečnost, že před jeho nástupem Koš?ála do Sparty nebyl mezi Spartou a Slávií až takový rozdíl. Dnes prý se s nimi nemůžeme vůbec porovnávat! Ale já nejsem ješitný a zase si vážím si jiných věcí. Zatímco Beránkovi řekl Koš?ál, po jeho zranění způsobeném autohavárií, že s ním do základu již nepočítá, Slávia na Kolouška nedá dopustit a umožňuje mu návrat na špici! Ikdyž způsobem odvolání minulých trenérů , včetně způsobu, se moc nelišíme.

                • Re: Poškozování jména Slavie

                  Galan     před 19 lety 09.03.2005 16:21 |  
                  0 0

                  Ahoj Kopcem! Vím o čem píšeš, také jsem několikrát brouzdal na netu a sháněl informaci, která mi kdysi utkvěla v hlavě, nejde všechno zálohovat. Ty jsi asi noční pták, dle času odesílání tvých příspěvků. K tvým poznámkám - Samozřejmě není Angličan jako Angličan. To samé platí o nás. Zrovna dnes jsem někomu posílal příspěvek o Knoflíčkovi, viz. výše. Popisuje , ve své anabázi, že potkal v Anglii podvodníky a lidi , kteří mu hodně pomohli. Samozřejmě znám rčení : „Nevěřte nikomu, jenom sobě“. Bohužel to neumí aplikovat v praxi. Když někoho v životě potkám, tak se nejdříve snažím, abych v něm nejdříve viděl dobrého člověka. Samozřejmě, když mě ten člověk zklame, tak má smůlu, vlastně i já, a jsem pak již opatrnější. Lešku osobně neznám, takže nemohu posuzovat jeho lidské valstnosti. S ENICem je to také těžké. Jednak neznám alternativu, a kdybych jí znal, tak nevím jak jí uskutečnit. To však ještě neznamená, že si nedovedu představit lepšího majitele. Ale znáš někoho takového takového, ve fotbalové branži? To, že na Slávii asi dlouho nezažijeme atmosféru a kvalitu včerejšího zápasu Chelsea – Barcelona je prostě realita. Nezbývá než vychovávat mladé , talentované hráče a v hodně je doplňovat těmi zkušenými. Současná sestava o tom celkem svědčí. S těma Athénama bych až tak nesouhlasil, s tím záporným vlivem ENICu, tam hraje velkou roli i řecká vláda a další aspekty. S výrokem Lešky máš pravdu. Nikdo nemůže dopředu vědět, jak který přestup bude pro klub prospěšný. Chlubit se , že Pacanda do Sparty nezapadl, v kontextu se Slávií , je dost neobjektivní. Něco jiného je, kdyby Leška zmínil i propadáky se Švancarou, Lukešem a dalšími. Ano Pacanda se jim nepovedl, ale Poborský byl kauf k nezaplacení. Včera jsem četl rozhovor s Křetínským. Hořce se mi četl jeho komentář týkající se Koš?ála a jeho kariéry. Aby vyzdvihl jeho kvality, poukázal na skutečnost, že před jeho nástupem Koš?ála do Sparty nebyl mezi Spartou a Slávií až takový rozdíl. Dnes prý se s nimi nemůžeme vůbec porovnávat! Ale já nejsem ješitný a zase si vážím si jiných věcí. Zatímco Beránkovi řekl Koš?ál, po jeho zranění způsobeném autohavárií, že s ním do základu již nepočítá, Slávia na Kolouška nedá dopustit a umožňuje mu návrat na špici! Ikdyž způsobem odvolání minulých trenérů , včetně způsobu, se moc nelišíme. Jinak článek z netu jsi analyzoval dokonale! Pravu se asi nedovíme, možná je to tak dobře.

                  • Re: Poškozování jména Slavie

                    (host)     před 19 lety 10.03.2005 02:18 |  
                    0 0

                    Ahoj Galan,

                    já zase tak moc noční pták nejsem. Ale až do července straším v Americe. Takže časový rozdíl.
                    Tvou odpověď ohledně Knoflíčka a Kubíka jsem dnes četl. Bylo to zajímavé. Že Iva Luboš podrazil jsem věděl, ale jak moc, to pro mě byla novinka. Co víš o AEK Atény? Já zase tak moc ne. Našel jsem pár citátů, ze kterých jsem vycházel:


                    Sport ze dne 07.02.2001

                    řekové si stěžují na ENIC : English National Investment Company, známá v česku jako ENIC (mj. podílník na vlastnictví akcií fotbalové Slavie), znovu rozvířila hladinu fotbalového dění. Kupuje akcie v dalším fotbalovém klubu. Tentokráte jde o slavný londýnský Tottenham Hotspur, jehož předseda a majitel balíku 40 procent akcií sir Alan Sugar se po osmi letech řízení "Kohoutů" rozhodl z fotbalu odejít.

                    Nepřijde zkrátka. Když do klubu vstupoval, zaplatil za uvedené procento akcií osm milionů liber, při prodeji dosáhne čistého zisku 14 milionů liber, a přitom ještě zůstane v klubu částečně zainteresován. Sir Alan Sugar odchází z vedení Tottenhamu po protestech fanoušků "Kohoutů" vůči jeho osobě a také vzhledem k nátlaku své rodiny. Sugar měl vždy v pořádku účetnictví a pracoval bez rozpočtového schodku, ale za jeho vlády Tottenham nedosáhl žádných úspěchů. V tomto směru by mělo pomoci spojení s ENIC, ale šéfové řeckého klubu AEK Atény před spoluprací s ENIC veřejnost kolem Tottenhamu varují. ENIC totiž kromě Tottenhamu již z dřívějška vlastní akcie ve Slavii, AEK Atény, Vicenze, FC Basilej a Glasgow Rangers. Po zkušenostech ze sporu s UEFA, kdy v jedné soutěži měly startovat AEK se Slavií a UEFA s tím nesouhlasila, se ENIC snaží ve zmíněných klubech snížit svůj podíl pod padesát procent a zbavit se majority. V Rangers už její podíl klesl na dvacet procent. Předseda AEK Atény, který je zároveň majitelem a hlavním podílníkem v řecké společnosti NetMed, CORNELIUS SIERHUIS, varuje příznivce Spurs před přílišným optimismem. Listu The Independent řekl: "Nemyslete si, že se něco v chodu klubu změní. ENIC odmítá jakoukoliv investici jak do výstavby sportoviště, tak do nákupu hráčů. Všechno musíme dělat sami. Nevěřím, že by v případě Totenhamu šlo o jiný vztah. Investice ENIC do fotbalu se nevyplatily. Jediný klub, který na spolupráci s touto společností vydělal, byla Vicenza, a to zásluhou mimořádné kvality jejího manažera. Iniciativa ENIC v klubech vůbec neodpovídá procentu vlastněných akcií. V AEK musí platit vše moje společnost NetMed."


                    ENIC se vrhnul do fotbalu v polovině devadesátých let, kdy se začalo na burzách houfně obchodovat s akciemi fotbalových klubů. Joe Lewis, majitel balíku akcií ENIC sídlící na Bahamách, předal v té době řízení společnosti do rukou 38letého Davida Levyho a 20 procent akcií převedl na svého syna Charlese. Levyho rodina se do té doby zajímala především o řetěz obchodů s laciným oblečením firmy Mister Byrite. I když všichni považují současného šéfa ENIC Davida Levyho za velmi schopného muže, pochybnosti nad jeho problémy právě s fotbalovými kluby nikdo nevyvrací. Spíše se hovoří o nutnosti změnit strategii v této oblasti. Evropa je dobře informována i o situaci pražské Slavie včetně výkřiků fanoušků červenobílých "Leška ven", jak dále uvádí Independent. Kdy tyto problémy ENIC vyřeší, nikdo neumí odhadnout. Společnost se totiž vrhla do nové sféry podnikání na internetu. Dále pak do sázení přes počítače a z jedné čtvrtiny koupila britskou sázkovou kancelář tohoto typu od Victora Chandlera, který založil své impérium v daňovém ráji na Gibraltaru. Pokud jde o Lewise juniora, ten pracuje ve společnostech, nabízejících atraktivní prožití volného času, včetně restaurací, kabaretů (v Las Vegas), řetězu podniků firmy Warner Bros. atd. David Levy je příznivcem Tottenhamu Hotspur. Bude v tomto klubu vykonávat funkci ředitele, ale v pozadí, neoficiálně. Oficiální šéfy klubu a celý štáb mu vyhledají k tomu určené firmy. Varování z Atén ale zatím platí.


                    Mezitím jediný klub, "kterému se investice ENIC vyplatila" - Vicenza, zmizel z fotbalové scény. Možná máš jiné informace, ale mě to opět optimismem nenaplňuje. Kopcem

                    • Re: Poškozování jména Slavie

                      Galan     před 19 lety 10.03.2005 17:07 |  
                      0 0

                      Ahoj Kopcem! Díky za zajímavý článek o AEK, obzvláště, můžeš-li v Americe trávit čas jiným způsobem. O to více si vážím tvých odpovědí. Bohužel nemůžu najít ten článek o AEK, který jsem měl na mysli. Ale ještě to nevzdávám. Jediné co si pamatuji, že klub chtěl koupit bývalý hráč Nikolaidis, který hrával ve Španělsku za AM. Údajně za ním stála skupina investorů a dohoda s ENICem nebyla daleko od věci. Mám takový dojem , že v současné době jíž klub vlastní. Oddlužením klubu se zabývala i řecká vláda. Také tam proběhlo nějaké vyhrožování Nikolaidesovi. Posílám ti nějaké odkazy, kde se celá situace mediálně řešila. Je tam i odkaz na web fanoušků AEK. Pokud umíš dobře anglicky, mohl by jsi tam něco zajímavého zjistit. Dej mi pak vědět, až něco budeš vědět. Ještě je dobrý slaviamanův web, kde mapuje historii s ENICem - dost dobrý! - http://slaviaman.wz.cz/clanky/enic.htm . Zatím se měj a dík za odpověď, Galan. ***04] AEK GOING TO NIKOLAIDIS
                      Athens, 20 February 2004 (10:31 UTC+2)
                      An initial agreement has been reached between Demis Nikolaidis and ENIC, regarding the acquisition of the majority of AEK FC stocks. The above was announced in the personal website of the 31-year-old Athletico Madrid striker. The agreement foresees the immediate investment of 5 million euro in AEK from the group of investors and which is under legal and financial audit by the FC, as well as the achievement of an agreement on a series of issues with the other major stockholder in AEK FC, Netmed. *** http://www.hri.org/news/greek/mpab/2004/04-02-20.mpab.html
                      http://www.sportsnet.gr/presspub_en/search_res.asp?id=539
                      http://www.sportsnet.gr/presspub_en/search_res.asp?id=465
                      http://www.compuserve.ch/news/sport/7.html
                      http://www.phantis.com/news/?newsID=20030318175926
                      http://www.sportrechturteile.de/News/news4258.html
                      http://forums.soccerfansnetwork.com/archive/index.php/t-14544
                      http://www.epo.gr/
                      ****Fanklub AEK
                      http://groups.msn.com/aekfanclub/_whatsnew.msnw

                      • Re: Poškozování jména Slavie

                        slaviaman     před 19 lety 10.03.2005 23:26 |  
                        0 0

                        upřímně řečeno nemám nejmenší šanci nějak přispět k vaší fundované diskuzi. spíš tak jen koukám s otevřenou pusou... :-) nicméně si vzpomínám na pár článků právě z těch let 2001 apod a říkám si - už tehdy AEK vědělo, že ENIC jim nepomůže (např s tím stadionem) atd atd... a snažilo se z jeho područí všelijak dostat.... nepodařilo se.... jak koukám, nepodařilo se zřejmě dodnes (žel nesleduji tak poctivě, pardon)... - trochu si k tomu stavím paralelně Slavii a říkám si - jaká je šance prodeje Slavie...? nakolik má smysl vůbec doufat, že nás ENIC prodá a jen nevyždíme do posledního pětníku... - jistě - vše je otázka nabídky... ale... napadá mě cosi o začarovaném kruhu .... a kroužení PPF jen labutí písní, zbožným přáním..... začínám střádat do kasičky.... :-)

                        • Re: Poškozování jména Slavie

                          Galan     před 19 lety 11.03.2005 08:44 |  
                          0 0

                          Ahoj Slaviamane! Dík za příspěvek do naší diskuse. Už je mi tady trapné zabírat místo na ploše, tak komunikuji s Kopcem meilama. Je možné , že nám nic jiného, než střádat do kasičky, nebude zbývat. Já ale ještě vyčkám . Věřím, že když někdo prohlásí, že 70-80 finančních prostředků na výstavbu stadionu je již pohromadě, a pro další úvěr bylo nutné provést kapitalizaci, tak snad neblafuje. Také tu informaci vnímám ve smyslu, že už nic nebrání říci tu magickou větu : "Začínáme stavět!". Aby nedošlo k tomu, že budeme mít nový stadion,ale potká nás situace Bohemky, musíme také dobře hospodařit. Toto ozdravení bylo také slíbeno, snad to ohlídá zmíněný odborník z firmy ROTO. Leškův komentář, že stadion a účast v CHL přiláká další sponzory, a tudíž není problém mít rozpočet jako Sparta, se hezky poslouchá, snad ví co říká. Praha 10 chce také přispět, určitě by neriskovali, že peníze skončí v černé díře, ikdyž dnes je možné vše. Pokud by se vše naplnilo, stoupl by i zájem o koupi Slávie. Nic jiného, než věřit v tento scénář , mi nezbývá. Kdyby to však nevyšlo,počítej se mnou s tou kasičkou.čau,Galan.

                          • Re: Poškozování jména Slavie

                            slaviaman     před 19 lety 12.03.2005 23:00 |  
                            0 0

                            tot pravda, co pises. muj text byl trosicku nadsazka... i kdyz... ve Slavii jeden nikdy nevi. taky me strasi osud Bohemky... kazdopadne - v listopadu jsem byl u slov pana Lesky o zajisteni toho rozpoctu stadionu. a chybeni nejaky 100-150 mio Kc... to v celkovem rozpoctu neni nejhorsi. ale jak koukam, neni vubec snadny je sehnat... takze samozr drzim palce, protoze verim, ze uz chybi jen malo. a pak uz to opravdu vypada celkem logicky a jednoduse - stadion - lepsi navstevnost - lepsi vysledky - bliz k LM.... vice sponzoru atd atd.... jenze k tomuhle poslednimu kroku (stadion) pred "casem uspechu a slavy" potrebujeme trosku posoupnout,,,, uz aby to bylo.... --- a abych volne navazal na tema clanku (i kdyz od neho nyni tak vzdalen) - pak bude jiste pozitivnejsi i ohlas medii. coz bude prinos i pro fanousky internet nenanvstevujici (A ze jich je!). Slavii zdar, slaviaman

                            • Re: Poškozování jména Slavie

                              Galan     před 19 lety 13.03.2005 11:11 |  
                              0 0

                              Samozřejmě souhlas !

  12. Re: Poškozování jména Slavie

    (host)     před 19 lety 06.03.2005 14:29 |  
    0 0

    Ještě malou drobnost. Podle všech zveřejněných informací hráči nedostávají opožděné výplaty, ale bonusy. Výplaty měli dostávat po dobu celé sezóny všichni. Je-li to důvod na útok proti vlastnímu klubu v novinách, to musí posoudit hráči sami.

    Každopádně ve všech českých klubech se problémy podobné tomuto řeší především uvnitř klubu a jejich probírání v tisku podle mne k ničemu nevede. Situace, kdy něco vymáhám přes noviny naznačuje, že nefunguje vnitřní komunikace v klubu, nebo že někdo porušuje domluvená pravidla.

    Richi má pravdu v tom, ze Collecott o pokute neinformoval, ba naopak se opravnene divil, ze o ni novinari vedi. Poukazoval i na to, ze jako se nemluvi o vyplatach hracu, tak by se nemelo mluvit ani o pokutach a dalsich vecech, ktere opravdu na verejnost nepatri.

    Zajimava je i informace, ze bonusy se v ceskych klubech nevyplaceji vcas snad vubec nikde, pak se musite logicky zeptat, proc se jako nejvetsi ostuda a tragedie vzdy prezentuji jen zpozdeni, ktera sa stala ve Slavii.

    Collecott mel v jednom velkou pravdu a vsimli si toho i ve Sportu. Jit a povidat do novin, ze ve Slavii je to spatny, ze je treba ji prodat, ze probiha boj dobra a zla atd. to je strileni do vlastni nohy....




    • Re: Poškozování jména Slavie

      (host)     před 19 lety 06.03.2005 17:03 |  
      0 0

      Z Tvého komentáře jsem asi správně pochopil, že Slavia je na tom jedna z nejlépe v české lize. Je to logické, pár příkladů mluví samo za sebe.
      - Skoro všechny kluby měly v zimě pro neplnění závazků pozastavené přestupy, jen Slavia díky skvělé práci pánů Lešky a Collecotta ne.
      - Skoro žádný klub v čR nemá stadion, a když tak maximálně kanalizační přeložku - ve Slavii je tomu jinak
      - Pro generální ředitele všech klubů je typické, že jim na začátku působení novináři přímo zobali z ruky, pouze až když po něklolika letech poznali, že jsou mlžiči a dost často, jak to říct slušně, se na jejich informace nedá úplně spolehnout, začali do nich šít. My máme to štěstí, že náš generální je natolik uznávaný, že nám se to stát nemůže
      - Bylo hodně mužstev v čR, která letní přípravu odehrála v dresech vypůjčených od dorostenců - my měli jako vždy všechno OK
      - Skoro všichni absolvovali letní přípravu v Nymburce a hráli se soupeři jako Blšany. My jsme se chystali hodně vydělat účastí v poháru UEFA a tomu jsme letní přípravu přizpůsobili
      - Většina Britů je známá tí, že se na veřejnosti chovají jako hulváti - my máme štěstí, že náš pan Collecott již na první tiskovce prokázal, že jemu je etiketa, slušnost a vstřícnost vlstně koníčkem

      Zapla? nám příroda za naše vedení, které navíc provádí pro zlepšení situace v klubu nejvíc změn. Vždy? kde se mohou pochlubit takovým výrazným přeskupením hlavních aktérů v a.s., že!
      Kopcem

      • Re: Poškozování jména Slavie

        (host)     před 19 lety 07.03.2005 11:28 |  
        0 0

        já nevím, proč to překrucuješ. Já jsem nemluvil o tom, ze Slavia je na tom dobře.

        Ani o stadionu jsem nemluvil, žádný klub tady ale na zelené louce fungl nový stadion nepostavil.

        Já jsem jenom upřesnil informace, nevím, proč to všechno lakovat černější než to všechno je....

    • Re: Poškozování jména Slavie

      slaviaman     před 19 lety 07.03.2005 20:55 |  
      0 0

      *výplaty - mě na tom nejvíc mrzí, že v lednu přijde jakási polooficální zpráva z vedoucích kruhů, že vše zaplaceno a uhrazeno... za tři týdny se objeví opět zprávy, že se dluží na výplatách.... co k tomu říct...
      *komunikace v klubu asi opravdu nefunguje - to je správný postřeh. a když se tak vracím i do předchozích měsíců a let - pak to žel není úkaz nový... hmmm
      *největši ostuda je ve Slavii - pravda, pokud jsou stiženi i jiní. na druhou stranu - Slavia je pořád mediálně vděčné téma. lze o ní psát často a spoustu lidí to zajímá.
      * strileni do vlastni nohy - tusim kam miris. asi to tak je. hlavne ale z pohledu p. Collecotta. ci nadhledu. treba ja jako fanousek Slavie nespokojeny s tim stavem bych naopak radsi, kdyby treba z tohoto "strileni do vlastni nohy" vzesel novy, lepsi majitel... coz mozna neni objektivni atd atd. a zrejme ani splnitelne... ale...

      • Re: Poškozování jména Slavie

        Richi (admin)     před 19 lety 07.03.2005 21:14 |  
        0 0

        Kdyby vse zustalo pod poklickou, tak uz treba budeme prodani. Pro kupce tyto afery kolem Slavie nejsou pozitivni, me osobne by to treba odradilo. I takhle se na to musime divat. At je boj, ale at o nem nevime, je to nekdy lepsi.

  13. Re: Poškozování jména Slavie

    honzah (přítel SN)     před 19 lety 08.03.2005 20:54 |  
    0 0

    Zajímavý výčet dojmů, v mnohém musím souhlasit. Obávám se, že ,,změna poměru fixních bonusů a výkonnostních prémií´´ nepovede ke stejným výsledkům jako letos na podzim, kdy vedení prohlásilo: ,,Platy dáváme včas, jen prémie jsme zatím nevyplatili.´´ Tedy, aby se vše nestalo další záminkou k vydírání a mlžení. Samozřejmě by s tím převedením platu na výkonnostní prémie mělo přijít vedení jako první - na svých vlastních výplatních páskách. Ta platová reorganizace povede už za rok a půl k úprku některých hráčů. Na druhou stranu si myslím, že je v našich silách sehnat stejně kvalitní hráče s nižšími (o 30-40%) platovými požadavky. Postup do LM by ale mnohé vyřešil jednodušeji...