Liga mistrů

UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

Troufalost a drzost Evropské fotbalové asociace v pátek může zajít až do krajností. Může se stát, že Slavia se z košíku "nasazení" přesune díky rozhodnutí vyšších orgánů mezi nenasazené.

Jak známo, letošní vítěz, FC Liverpool, by se za normálních okolností do Milionářské ligy nedostal. Nicméně předseda UEFY, Lenhart Johanson, si všechno najednou rozmyslel a chce vzít vše zpět.

To vše by nebylo tak alarmující jako fakt, který se objevil ve středu v některých médiích, že kvůli tureckému tlaku by případné vyhovění tomuto požadavku neznamenalo, že v jedné skupině by bylo o jednoho víc, ale že by angličané byli nasazeni do 1. předkola, kterým by se měla bez problémů povést prokousat až do předkola třetího, kde by byli samozřejmě nasazeni. Údajně by prý Fenerbahce (či kdo) spadl z nějakého důvodu ze skupiny do předkola, což se zemi z blízkého východu pochopitelně nelíbí.
Sečteno podtrženo by Liverpool s největší pravděpodobností takto po dvou postupech nastoupil mezi nasazené týmy do třetího předkola (i když nevím, s kým by hrál, když by počet týmů byl na začátku lichý), a tím Slavii přesunul mezi nenasazené, protože britský klub má (kupodivu) vyšší koeficient. Což by v reálu znamenalo velice nízké šance červenobílých na vytouženou Ligu mistrů.

V pátek se má sejít 14ti členná rada UEFA, která rozhodne o našem, potažmo Liverpoolském osudu, přičemž pan Johanson je údajně pro onen horší scénář. Mnohem spravedlivější by podle mě bylo, kdyby nikdo nikoho nevyhazoval, akorát by měla jedna skupina o člena víc. Sice by se někde hrálo více utkání, ročník by se o něco prodražil, v oné skupině by o jednoho víc nepostoupilo, ale můžeme snad my nebo Fenerbahce za blbost fotbalové asociace? Bude hrát UEFA fair play nebo tam sedí jen samí "Koš?álové a Peltové"?

Komentáře (35)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 09.06.2005 07:30 |  
    0 0

    To už by bylo lepší aby si Liverpool to místo koupil, nepotřebujeme nějaké penízky? :)))

  2. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 09.06.2005 08:17 |  
    0 0

    Na stránkách UEFY jsem četl, že budou hledat cestu, aby začleněním Liverpoolu, nebyl nikdo poškozen. A tim, že by slavia byla nenasazená by podle mě jasně byla poškozena Slavia. Od LEŽky si tě?ko slibovat nějakej diplomatickej atak na UEFU, ale Colleococot, to by měla bejt perzona s nějakym jménem a mohl by těm hlavounům naznačit, že tim rozhodniútim výrazně poškoděj Slavii a že je tedy nutné hledat jiné férové řešení.. Podle mě jsou i jiné cesty:1. Vykakat se na celej Liverpool a udělat změnu až od nového roku. To je jediné řešení, které nikoho nepoškodí
    2. Přidat je do nějaké skupiny
    3. Odkoupení účasti od někoho nasazeného v předkole. Tim myslim UEFOU.
    4. řešení uvnitř anglické asociace, vyfakovat Everton, nasadit Liverpool. To si ale dovedu představit tu nenávist, která by se dala krájet :-)) To je asi , jako kdyby místo Sparty nasadili Slávii do LM.
    No uvidíme v pátek. Nemá cenu stahovat ka?ata, když je brod daleko, to platí pro nás,ale vedení by mělo sáhnout k nějaké intervenci.
    LordEdmund

  3. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 09.06.2005 08:25 |  
    0 0

    Bohuzel si myslim,ze to pro Slavii nedopadne priznive.Ackoli cesky fotbal okupuje druhou pricku v poradi zemi,Cesky fotbalovy svaz nema naprosto zadny vliv na rozhodovani v evropskem,potazmo svetovem fotbalu.
    A to nepriznive pro nas treba anglicka footbalova asociace zcela urcite ma.
    Jenze kdyz se podivame,kdo zastupuje anglicky fotbal a kdo cesky,tak neni opravdu co resit.
    Ta banda vycuranku ktera se nyni hada o budouci koryta na CMFS zcela urcite neudela pro Slavii vubec nic,protoze ji Slavie a vubec cesky fotbal nezajima!!!Ty zajimaji jen prachy z fotbalu plynouci a dalsi vyhody placenych funkci...

    At je ten nejvyssi nahore se Slavii a celym ceskym fotbalem... jinak,radsi ani nemyslet...

    Cindy z vychodni

    • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

      (host)     před 19 lety 09.06.2005 09:40 |  
      0 0

      Cindy, bohužel máš pravdu,přesto si myslim, že by něco měl svaz a Slavia udělat. Protože měnit "pravidla hry" během hry ve prospěch někoho, se prostě nedělá. Pak jde ta slavná "férplej" kterou tak rádi šířej světem do hajzlu.

  4. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    honzah (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 08:43 |  
    0 0

    No jó, Turci, mimoevropská země, které se nesmí v rámci evropské integrace ublížit. Co kdyby někdo z nás napsal do UEFy dopis, jak náš klub dlouho čekal a jak by mu přesun mezi nenasazené hluboce ublížil a hlavně - jak by se tím prohloubila monopolizace českého fotbalu. Pokud by to na Slavii dopadlo, možná bych se rozhodl jít cestou boycottu fotbalových přenosů z LM.

  5. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    bojler     před 19 lety 09.06.2005 09:15 |  
    0 0

    za prve nechapu proc by mel liverpool startovat. nepostoupil do predkola tak ma smulu. jina vec je, ze ti panove z uefy se na slaviu tak akorat vyserou. liverpoolu fandim, ale tohle je moc.

  6. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 09.06.2005 10:27 |  
    0 0

    Docela splacanej clanek,
    ale zasadni problem ktery se nam snazi autor naznacit je jasnej. Jenze,
    v nasich koncinach nevime jak to vsechno muze dopadnout. Nastinil si jen jak by to dopadlo kdyby se to stalo takhle. Podle me je mnoho jinejch moznosti jak muzou Livepool nasadit bez toho aby se nas to dotklo, a myslim ze to tak i dopadne.

    Hlavni a dulezitej duvod pro to je, ze pokud bude Liverpool hozen do prvniho predkola., tak se bude jim muset prokousat pravdepodobne jako nenasazenej, protoze mu proste kooficient nebudou pocitat. Ale jak rikam vse to jsou pouze dohady. Pockejte jak to dopadne, nemyslim si ze by se tohle muselo nejak extra resit, a uz vubec se s tim nemusime zabejvat protoze by jsme vysledek stejne neovlivnili.

    • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

      lucky-pilda     před 19 lety 09.06.2005 23:01 |  
      0 0

      Souhlasím s tvou kritikou. Psal jsem to asi v jednu ráno, takže nicmoc. Určitě existuje víc možností, jen na ně musí soudruzi z UEFy přijít. Já se jen bojím, že budou pokračovat ve svojí tradici - Slavii spíš přihoršit než pomoci (viz. např. vcelku nedávné problémy s velikostí hvězdy, nevyhovění stížnosti na rozhodčího Messinu atp. - vlastně v chování něco jako čMFS).

  7. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 09.06.2005 10:30 |  
    0 0

    Tuto je drsnější:
    http://www.blesk.cz/Clanek52249.htm
    Nebudou peníze na posily, asi nebude ani Jarolím, ani Kisel, ani Vaniak. Piták prý do Sparty - přeci to tak nemůže dopadnout????? Nebo může??

    • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

      GeorgK (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 10:59 |  
      0 0

      Hraci se skusenosti i kdyz asi minimalni z Anglie? No to proste brat! Jina je otazka odchodu Pitaka, noto proste nebrat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

      (host)     před 19 lety 09.06.2005 11:18 |  
      0 0

      Ale je to jen Blesk, podle kterýho se měl vrátit Korbel, Koupit nás PPF,PENTA,Kuka dělat ředitele....atd. Už vidim, jak by si nějaký angláni jeli dělat jméno do naší kapří ligy:-)) Asi by se tu cejtili, jako mi v Rumunsku, nic proti Rumunům. To, že asi neuděláme Kisela, neni tak těžké uhodnout, když má nastoupit na testy do Zenitu.LordEdmund

  8. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 09.06.2005 10:35 |  
    0 0

    Já bych se na Liverpool vysral,Šmicer a Baroš už tam stejně nebudou tak to nebude žádná škoda.

  9. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 09.06.2005 10:37 |  
    0 0

    Já bych se na Liverpool vysral,Šmicer a Baroš už tam stejně nebudou tak to nebude žádná škoda.

  10. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    GeorgK (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 10:56 |  
    0 0

    Ja tedy nechapu jedno: Pokud je nasadi do prvniho predkola pak budou hrat s kým? Museji mit soupere. Pokud postoupi do druheho tak zas... Treti to same v podstate by musely kvalifikovat dalsi 1-11 tymu nebo proste nekoho vysoupnout. Pravdepodobnejsi bude ze proste je vsunou do osudi a bude jedna skupina o vice ucastnicich.

    p.s. Pokud by nam nabydli 100M a postup rovnu do skupiny UEFY, vymenou prestoupeni mista, tak by to pro nas bylo vyhodnejsi nez se pachtit v predkole LM:)))

    • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

      lucky-pilda     před 19 lety 09.06.2005 23:07 |  
      0 0

      To by mě taky fakt zajímalo. Třeba jen pan Johansson neumí dělit dvěma nebo neví, že Liverpool sám se sebou, popř. se dvěma týmy najednou hrát nemůže ((:
      To s těma penězma bych taky bral - sice bysme se zase nedostali do LM (kde je ovšem psáno, že se tam dostaneme z předkola), zato by bylo po dluzích a kdyby jsme se ztrapnili, tak jenom v poháru UEFA, kde to není tak vidět. ENIC nám stejně určitě zas nakoupí (jestli vůbec) hráče až když vypadneme ...

      • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

        honzah (přítel SN)     před 19 lety 10.06.2005 08:37 |  
        0 0

        ENIC není tak blbej, spíš se bude opakovat scénář z podzimu 2003.

  11. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 09.06.2005 11:01 |  
    0 0

    Nejideálnější řešení by byla podle mě tato:
    1)V pátek se rozhodne, že Liverpool nebude hrát příští ročník Ligy mistrů. V opačné situaci by LM mohlo hrát 5 anglických týmů a to je podle mě nepřípustné. Bojím se ale, že Anglický fotbalový svaz má v Uefě takový vliv, že tam ten Liverpool nějak protlačí. To by mě naštvalo také z toho důvodu, že Liverpool (potažmo celý anglický fotbal) nemám moc rád.
    2)Liverpool by byl nasazen do skupiny, vypadnul by Fenerbahce. To by také bylo dobré řešení, ale bylo by to podlé vůči Fenerbahce, které by se mohlo na Uefu dost naštvat. Směřovalo celou sezónu k jisté účasti v LM (cca 116 mil. Kč) a teď by bylo nenasazené v 3. předkole.
    3)Zajímavým řešením by bylo nasadit Liverpool do 1. předkola místo týmu s nejnižším koeficientem (tomu by mohla Uefa poskytnout nějaké finanční odškodnění) s tím, že by Liverpool převzal koeficient tohoto týmu, který by si držel po celou dobu trvání kvalifikační fáze ( z důvodu vysoké pravděpodobnosti, že by vyřadil "silnějšího" soupeře). Takto by nemuselo docházet k přesunu posledních nasazených týmu mezi nenasazené.

    Konrad

    • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

      honzah (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 11:18 |  
      0 0

      Vidím to podobně jako ty. Leč k bodu 2) musím podotknout, že Fenerbahce by si na finanční křivdu nemohl zase tolik stěžovat, vždy? celá léta finančně profitoval z toho, že jsou turecké týmy omylem zařazeny do evropských pohárů, i když geograficky patří jejich země úplně jinam...

      • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

        (host)     před 19 lety 09.06.2005 11:23 |  
        0 0

        Jenže anglický fot. svaz už Liverpoolu tuto možnost 2x zamítl. Aspoň něco takového jsem četl.

      • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

        Bulldock (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 12:00 |  
        0 0

        1 Angl. svaz tam Liverpool protlacovat nebude. Aspon se tak vyjadril.
        2 Anglie taky geograficky nepatri do Evropy:)

        • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

          honzah (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 15:02 |  
          0 0

          ad 1) Angláni jsou vychcaný jak díra do sněhu. Dělaj blbý a čekaj, že jim UEFA přiklepne pátou vstupenku do elitní společnosti.
          ad 2) Nauč se zeměpis!

          • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

            Bulldock (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 22:54 |  
            0 0

            Nic proti, ale zeměpis celkem ovládám. Ukaž mi podloženej důkaz, že ostrov Anglie patří geograficky do Evropy! Jasně pokud počítáš Gibraltar..
            A Turecko tam má Istanbul! Ale v klidu kámo:)

            • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

              honzah (přítel SN)     před 19 lety 10.06.2005 08:32 |  
              0 0

              Tak mi řekni, na kterým kontinentu ta Anglie teda leží. Pokud vím, počítá se její rozloha do celkové rozlohy evropského kontinentu. Nechci se zbytečně hádat, ale 1) se s tebou neshoduji 2) dávají se tu body za ,,fotbalovou diskusi´´ :-)))

  12. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    honzah (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 11:12 |  
    0 0

    1) Ideální řešení bez zařazení Liverpoolu: Kloním se k neúprosnému postoji a dodržení pravidel pro ročník letošní. Do budoucna doporučuji vyvodit závěry a nasazovací systém upravit způsobem, který obhájím v bodě 2).

    2) Alternativní řešení se zařazením Liverpoolu: Podle mě je relativně únosné přeřazení Fenerbahce do předkola (což by nám shodou okolností neublížilo, nebo? jsou v koeficientech až za námi). Byla by to změna v duchu původního návrhu na organizaci LM, který byl přijat roku 1999. Mistr desáté země v něm hrál předkolo, zatímco obhájce měl garantovanou skupinu. Jenže z tohoto systému se z nepochopitelných důvodů záhy upustilo. A to je příčinou dnešních problémů. Logickou nápravou proto může být právě retrospektivní postup. A kromě toho - proč poslouchat při organizaci EVROPSKÝCH pohárů zájmy ASIJSKÉ země???!!!

    • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

      GeorgK (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 11:17 |  
      0 0

      Protoze Turecko je evropstejsi nez napr. rusko:)

      • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

        honzah (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 15:08 |  
        0 0

        Ekonomicky ANO.
        Společensky SPÍŠE NE.
        Kulturně NE.
        Obyvatelstvem NE.
        Rozlohou NE.
        Lokalizací metropole NE.

    • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

      (host)     před 19 lety 09.06.2005 11:23 |  
      0 0

      Jde snad o princip, příště by tam mohla bejt Slávka. Obecně přeřazení Fenerbachče by bylo větší zvěrstvo, než odsun Slavie do nenasazených. Vlastně by jim vzali 100Mega za účast v LM.

      • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

        honzah (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 15:04 |  
        0 0

        Turci už mnohokrát profitovali z toho, že jsou mylně považováni za evropský stát...

  13. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    martin (přítel SN)     před 19 lety 09.06.2005 12:01 |  
    0 0

    Pokud budeme nenasazení, tak nás to poškodí, takže to nenasazení by nám mohla UEFA kompenzovat finančně, v případě že vypadneme v předkole nám dát 50% příjmu postupu do skupiny, tedy 57 MEGA. To bych bral já.

  14. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 09.06.2005 14:11 |  
    0 0

    Není toto na žalobu? A? mi nikdo neříká,že dodatečná změna pravidel, která upřednotňuje jeden klub a poškozuje druhý, není právně napadnutelná.

  15. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 09.06.2005 19:32 |  
    0 0

    Rekl bych, ze se v jednom trochu mylite: Vitez LM ma podle reguli UEFA pravo ucastnit se pristiho rocniku. Z tohoto hlediska by bylo poskozeni Liverpoolu, kdyby se LM ucastnit nemohl
    Ale zaroven maji pravo na ucast 1.-4. tym anglicke ligy a jeste k tomu zaroven zadna zeme nesmi mit vice jak 4 tymy - tady by se jednalo o poskozeni Evertonu. Jedna se o nevychytanost pravidel a situaci, se kterou nikdo nepocital, bohuzel zrovna v situaci, kdy jsme na hrane...
    EdCable

  16. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    vlada     před 19 lety 09.06.2005 21:32 |  
    0 0

    Před časem jsem o problému s nasazením Liverpoolu psal na superslavii ,ale téměř nikdo tomu nevěřil. Teď můžeme jen doufat,že zítra Liverpool do LM nepustí,ale sám tomu moc nevěřím. Leška udělal maximum,co vůbec mohl,ale čMFS nemá takovou pozici při vyjednávání jako za Chvalovského.

  17. Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

    (host)     před 19 lety 10.06.2005 01:17 |  
    0 0

    Vy mě teda vážně uchvacujete! 1.Jak uz tady nekdo psal, prerazeni Fenerbahce ze zakladni skupiny LM do kvalifikace by bylo jeste vetsi zverstvo, nez odsunuti Slavie z nasazenych do nenasazenych tymu v predkole. To nevidite ten rozdil? Oni by prisli o tutovych 120milionu, kdezto Slavie by tak jak tak musela to predkolo odehrat. To, ze by se Slavie stala nenasazenym tymem by byla skoda, ale co uz. Kdyz se chce pomerovat s temi nejlepsimi kluby, musi si to zaslouzit a postoupit. Konec koncu Uefa za koeficient Slavie nemuze. Vyradit Tbilisi a byli jste v koeficientech nekde jinde... 2.Co se toho poctu tymu v soutezi tyka, asi autora nenapadlo, ze by Live mohl hrat treba s vitezem souboje prvniho predkola? 3.Vam taky jde jen o prachy, to uz je na tom Slavia tak spatne, ze uz nesleduje mozne sportovni uspechy?? (viz odskodneni od Uefy, kompenzace 50ti procent v pripade neuspechu apod.) Nechutny.

    • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

      PetCC     před 19 lety 10.06.2005 12:21 |  
      0 0

      Uznat Pitákův gól v Turecku, byli jsme taky jinde. A LM je v první řadě byznis.

      • Re: UEFA může Slavii v pátek přesunout k nenasazeným!

        (host)     před 19 lety 10.06.2005 13:24 |  
        0 0

        Jiste, jiste.. Podle vseho vas ten Liverpool asi vysoupne, coz sance na postup dost snizuje. Me to pochopitelne mrzi, ale nema smysl narikat. Slavia byla na hrane a to neslo sve rizika. Slavia se musi v prvni rade stabilizovat, ono s timto kadrem se asi neda hrat ani predkolo proti nenasazenym. Chce to uz nikoho nepoustet a aspon trochu posilit. Nebo to, co letos na Teplice a Sigmu stacilo, by pristi rok stacit nemuselo... To je treba si priznat