Fortuna liga

Slavia - Jablonec 3:2

Zvláštní utkání se š?astným koncem dnes sehrála Slavia na Strahově a konečně prolomila jednu letitou tradici, navíc poprvé v letošní sezóně vyhrála.

Slavia - Jablonec 3:2 (0:2)
Sestava Slavie:
M. Kozáčik - I. Kováč (27. K. Piták), P. Zábojník, M. Holeňák (46. M. Latka), D. Hubáček - M. Krajčík, M. Suchý, L. Jarolím, D. Švento - S. Vlček, T. Pešír (54. T. Hrdlička)
Góly: 76. M. Krajčík, 82. K. Piták, 87. D. Švento - 1. Z. Šenkeřík, 4. J. Nesvadba
 
První překvapení nás čekalo při pohledu na soupisku, trenér Jarolím nechal odpočívat několik členů základní sestavy, a tak jen na lavičce začali Piták, Latka a Zbončák. Poprvé se na hřiště od začátku podíval Krajčík, Hubáček a Pešír. Právě prvně jmenovaný sehrál veledůležitou roli.
 
Slávisté z počátku hráli systémem 4-4-2, ale ještě než si to kdokoliv stačil uvědomit už na hřišti pobíhalo jen zmatené a rozhozené mužstvo. Hned v první minutě totiž hosté nenápadně rozvlnili sí? a ujali se překvapivě vedení. Centrovaný míč ze standardní situace za lehké teče Šenkeříka skončil za zády našeho gólmana. Matúš v tomto případě asi neměl čisté svědomí. Ani jsme se nestačili vzpamatovat a za tři minuty jsme prohrávali o dvě branky, tentokrát po střele ze standardní situace z hranice vápna. Šok. Tento nečekaný začátek ovlivnil výkon celého mužstva v prvním poločase, nedalo se na to koukat, nic se nedařilo. Ani brzké stažení hry na tři obránce a nasazení Pitáka moc nepomohlo. Naopak Jablonec byl nebezpečný a jen náhodou nepřidal další branku.
 
Do druhé půle naskočil Latka do zálohy, na pravý kraj obrany se stáhl Suchý. Nezdálo se, že by se chystalo k nějakému zásadnímu obratu, jen pomalu začalo být vidět, že kluci by možná i nějakou tu branku dát chtěli, všechny akce ale končili ještě před vápnem soupeře nebo tragickým zakončením. Na hřiště se v 54. minutě dostal Hrdlička a Piták se tak přesunul na hrot k Vlčkovi. Stále se nedařilo výrazně ohrozit branku soupeře, až v 76. minutě se po standardní situaci hlavou trefil Krajčík. Začala slávistická čtvrthodinka, v které v 82. minutě pokračoval opět Krajčík, který přesně přihrál Pitákovi, který konečně nezaváhal a vyrovnal. To nebylo vše a neočekávaný obrat završil Švento, který z hranice vápna vrátil hlavou odražený míč do odkryté branky. Několikrát nám ještě v závěru zatrnulo, ale Kozáčik tentokrát podržel, a tak se můžeme po šesti letech radovat z plného bodového zisku s Jabloncem.
 


Komentáře (14)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Jablonec 3:2 (0:2)

    mart     před 19 lety 20.08.2005 20:42 |  
    0 0

    ... no, sem zapnul net az po peti minutach,... a bylo to 2:0 :-(, tak mi trvalo asi dalsich pet minut nez sem to pochopil....a pak povidam.."... nu coz, tak vyhrajeme 4:2...",.. ovsem priznam se hned, ze sem tomu jaksi moc neveril....no, tak nam to taky jednou vyslo. Diky panove. HURRRRAAAA !!!!
    Slavie do toho!!

    • Re: Slavia - Jablonec 3:2 (0:2)

      PetCC     před 19 lety 20.08.2005 20:54 |  
      0 0

      Byl jsem tam, nevěřil jsem, ale ze srandy jsme Slavii v našem minikotlíku na východě fandili a nakonec jsme jenom valili oči. Krajčík důraznej ve standartce, Piták po narážeckách výborná střela k tyči a nakonec mazácká hlavička Šventa z 16 metrů kterou všetky přehodil rozhodně stály za to přijít!

  2. Re: Slavia - Jablonec 3:2

    vlada     před 19 lety 20.08.2005 22:39 |  
    0 0

    Normálního fanouška by po 5 minutách skolil infarkt,ale mi slávisté jsme odolní. Za stavu 0:2 jsme měli ještě štěstí (2x po sobě tyč),ale naštěstí katastrofálního Kováče střídal Karel a to bylo rozhodující. Paráda,že se Piták chytl před Bruselem. Ještě aby se tak uzdravil Patrik.

  3. Re: Slavia - Jablonec 3:2

    (host)     před 19 lety 21.08.2005 00:17 |  
    0 0

    no, jestli zde komentujici panove po 5minutach verili v obrat, tak ja tedy po vykonech z prvnich dvou utkani a jiz zname labilite Slavie neveril ani nahodou. A i kdyz jsem cetl teletext asi 10min po utkani. stejne jsem se smal, tomu, jakej maj v CT teletextu bordel. Az Kamos po telefonu mi potvrdil
    muj omyl. Byl jsem z toho tak rozhozenej, ze jsem se sel ozrat. (jeste ted mam asi 4 promile). Kazdopadne jeste par takovejch zapasu a z deliria se nedostanu. cau slavisti.

  4. Re: Slavia - Jablonec 3:2

    gary     před 19 lety 21.08.2005 00:57 |  
    0 0

    A? žije Leška !!! :-)

    • Re: Slavia - Jablonec 3:2

      vlada     před 19 lety 21.08.2005 07:41 |  
      0 0

      Docela nechápu ty,kteří po druhé brance Jablonce začali křičet LEŠKA VEN. Copak může za to,že první dvě střely na bránu skončili v síti? Asi to schytám,ale já jsem poslední dobou s vedením spokojený!!

    • Re: Slavia - Jablonec 3:2

      (host)     před 19 lety 21.08.2005 09:33 |  
      0 0

      Občas jsem pochyboval, zda není Garyho ostrá kritika těch nových nákupů předčasná. Bohužel, Gary má pravdu.
      Tantalos

      • Re: Slavia - Jablonec 3:2

        bojler     před 19 lety 21.08.2005 11:03 |  
        0 0

        No. Docela odvazne tvrzeni. Zvlast po trech ligovych zapasech. Pocitejme zajice az po honu. A nezapominejme, ze hraci maji porad (pochopitelne) v hlave nejspis Anderlecht. O to vic je vcerejsi vitezstvi cennejsi a ukazuje, ze se nam narodilo krasny zdravy miminko Slavia. Zatim mu teprv rostou zuby...

        • Re: Slavia - Jablonec 3:2

          (host)     před 19 lety 21.08.2005 16:22 |  
          0 0

          Rád bych tomu věřil. Bylo to divné utkání. Ono ve fotbalu nevyhrává vždy lepší mužstvo, ale občas to, kterému to tam padá. Jablonci to tam padalo prvních pět minut, Slavii poslední čtvrthodinu. Celkově vzato si za celkový projev určitě zasloužil vyhrát Jablonec. Podával mnohem kvalitnější výkon. Snadno to mohlo být o pět gólů. Jenže se uspokojil a urazil bohy, ti ho potrestali a začalo to tam padat Slavii. Od Šventa to byl skvělý göl, ale dej mu ještě deset stejných pokusů a už to tam nespadne ani jednou Nakonec utkání obrátil Krajčík, odsunovaný na druhou kolej. Mělo by se za něho zaplatit béčku a nevyhazovat peníze za hráče, kteří na to evidentně nemají. Hra obrany a s ní celého mužstva byla katastrofální. Navíc nás podrážel soudce - na vlastní oči můžu potvrdit, že obrátil v posledních minutách dva auty tak, aby Jablonec kopal rohy. Ano, je to odvážné tvrzení a po honu zatím není, ale jestli hráč bude opravdu posila, poznáš po dvou třech zápasech. Zatím věřím Šventovi, jestli mu peníze nestoupnou do hlavy, snad Zábojníkovi. O Lukáši Jarolímovi nemluvím, s balonem to umí, jsem ale zvědavý, jak dlouho mu výkonnost vydrží.
          Tantalos

        • Re: Slavia - Jablonec 3:2

          gary     před 19 lety 21.08.2005 23:51 |  
          0 0

          Krásné zdravé miminko ,kterému teprv rostou zuby......proboha bojlere ty se raději drž klavíru a do fotbalu se neser.

      • Re: Slavia - Jablonec 3:2

        vlada     před 19 lety 21.08.2005 12:17 |  
        0 0

        S kritikou nákupů můžeš vyrukovat nejdříve tak po 10.kole,ale po 3.kole? Navíc,jak píše bojler se vše směřuje na předkolo LM. Dost brzo!!!

  5. Re: Slavia - Jablonec 3:2

    (host)     před 19 lety 21.08.2005 11:49 |  
    0 0

    Tak mi to tak přišlo, jako kdyby ještě klucí trávili tu Klobásu zdarma a nemohli se hýbat..:-)) Ale nakonec jim dala ta klobáska síly na konec zápasu..:-)

  6. Re: Slavia - Jablonec 3:2

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 21.08.2005 12:42 |  
    0 0

    Posledních 25 minut na východní tribuně se teda pěkně fandilo, musim se pochlubit, že na tom, máme podíl my z Lípy, jsme to tam nakopli a pak se chytla celá tribuna:-) bravo, jen tak dál, chce to sice ještě přitvrdit, ale už to celkem šlo.

  7. Re: Slavia - Jablonec 3:2

    Markus     před 19 lety 21.08.2005 16:30 |  
    0 0

    Supr výsledek, snad si kluci konečně dokázali že jde všechno když se jde štěstí naproti!