Fortuna liga

Olomouc - Slavia 4:3

Fotbalisté Slavie přes poměrně dobrý výkon nezvládli další ligové kolo po vypadnutí z Ligy mistrů. čtyři branky v naší síti nejsou dobrou vizitkou. červenou kartu v zavěru dostal Miroslav Holeňák.

Olomouc - Slavia 4:3 (1:1)
Sestava Slavie: Kozáčik - Holeňák, Suchý, Latka, Zbončák - Krajčík (73. Pešír), Gedeon, Jarolím, Švento (81. Hrdlička) - Piták, Vlček (81. černý)
Branky: 54. a 79. Rojka, 45. Melinho, 56. Hudec - 6. Piták, 63. Švento, 89. Hrdlička
čK: 90. Holeňák

Slavia dnes vyrazila do Olomouce, kde ji čekal těžký boj se silným soupeřem a možná hlavně s vlastními hlavami po středečním velkém zklamání. Navíc z kádru kvůli zranění vypadl Švec se Zábojnikem, do b týmu byl přeřazen útočník Fořt. Do útoku se tak postavil Piták, šanci na pravé strany zálohy dostal opět Krajčík.

 
Slávisté začali nad očekávání aktivně a hned v 6. minutě Piták skluzem zablokoval odkop Kováře a vybojovaný míč s přehledem umístil za záda domácího gólmana. Velkou šanci vypracoval v 16. minutě Vlček, který prodlužoval do vápna na Zbončáka, jen se štěstím domácích neskončil míč v brance. O dvě minuty později pálil z hranice Jarolím, jeho střela byla zblokována. Hrál se pohledný fotbal, pomalu i Olomouc se začínala dostávat do hry, Kozáčik musel daleko z vápna, aby odkopem zachránil útok domácích. Na druhé straně ve 26. minutě Švento centroval do vápna, Pitákova střela byla sražena pouze na roh. O deset minut později Piták opět skvěle vybojoval míč ve vápně v souboji s Kovářem, následná Gedeonova střela se odrazila zpět ke Karlovi, jehož pohotové nůžky skončily těsně nad brankou. Piták o chvíli později vyslal do šance Šventa, který svůj souboj ve vápně neustál. Velká šance přišla ve 40. minutě, kdy Šventův průnik do vápna zakončil střelou do břevna Krajčík. V závěru poločasu se hra několikrát nebezpečně přenesla do našeho vápna, už už se zdálo, že se nic na výsledku měnit nebude, když v čase, kdy už se hrálo přes rozhodčím signalizované tři minuty, velký závar skončil vyrovnáním. Předcházela mu jasná ruka domácího útočníka ve vápně, navíc míč nejspíše už opustil hrací plochu. Chvíli předtím mohl Vlček běžet sám na domácí branku, ale rozhodčí nepochopitelně odmával ofsajd, ačkoliv slávistický útočník vybíhal z vlastní poloviny. Konec poločasu tak skončil s velkými emocemi, rozhodčí nám rozdal pěkný balíček žlutých karet.
 
Do druhého poločasu nastoupila Slavia opět aktivněji, přesto jsme v 54. minutě prohrávali. Rojka vyhrál hlavičkový souboj se Suchým a zamířil přesně k tyči. Ani jsme se nestačili vzpamatovat a hned v 57. minutě letí další gól do sešívané sítě. Opět po centru a prohraném hlavičkovém souboji, míč pravděpodobně opět opustil ještě předtím hrací plochu. Slavia se o šest minut později dostala opět do hry, Vlček přenechal míč na nabíhajícího Šventa, který centr Krajčíka umístil hlavou do branky. Po chvíli Jarolím vystrašil domácí lehkou tečí další Krajčíkovy přihrávky do vápna. V 65. minutě se dostal ke střele Gedeon, ale mířil nad. V 73. minutě hlavičkoval Piták při standardní situaci jen těsně mimo. Velkou šanci na vyrovnání přinesla 75. minuta, velký závar v domácím vápně nedokázal zúročit Latka ani Piták. Následnou hrubku gólmana Lovásika nikdo nepotrestal. Psala se 78. minuta a v době, kdy se Slavia nadechovala k závěrečnému náporu, domácí zužitkovali brejkovou situaci, 4:2. Trenér Jarolím se snažil oživit hru dvojitým střídáním, ze hřiště šel Vlček a Švento, bojovat na posledních pár minut šel Hrdlička s černým. Právě Hrdlička vykřesal poslední jiskry naděje, když centr Pešíra hlavou usměrnil v 89. minutě do branky. Na skóre se bohužel již nic nezměnilo, jen Holeňák  se připsal druhou žlutou kartu a šel předčasně ze hřiště.
 
 
Z Olomouce si tak bohužel neodvážíme ani bod, což po bojovném výkonu mrzí dvojnásob.

Komentáře (22)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Olomouc - Slavia 4:3

    (host)     před 19 lety 27.08.2005 20:19 |  
    0 0

    Dnešní prohra je výsledkem neschopnosti našeho vedení. Nedokáže zařídit, aby ke Slavii rozhodčí přistupovali alespoň trochu férově. To co ukázal Královec, byl jasný výsměch. Jen si brečte, slávisti, stejně to máte marný.
    Mně zastavěj nominaci na dvě utkání a příště vás podříznu znovu. Nejen první gól byl neregulérní. I druhému předcházel jasný faul na Holeňáka, viď jacko. Třetí byl z autu také zřejmě prokazatelně.
    Podobně jsme už byli podříznuti v Teplicích a proti Jihlavě. A nikdo nic nedělá. Leška možná podá protest, který si na svazu někam strčí a Leškovi se vysmějí do očí.
    Ale tady je už potřeba akce mimo svaz. Chtělo by to jít demonstrovat do Plzně před Gambrinus a žádat: přestaňte podporovat zloděje a gaunery. Jít před ministersvo financí: prověřte přijmy rozhodčích a funkcionářů. Udělejte hloubkovou kontrolu Melicharových finančních poměrů. Jít před vnitro: proč tiše podporujete mafii ve fotbalu? Napsat petici Paroubkovi, když máš rád fotbal, proč mlčíš? Žádat Eurotel, aby vysvětlil, proč podporuje cinkání.
    To, co říkám, možná označíte za bláhovost, za ujetý nápad, za extremismus, jenže jiná alternativa tu není. Tedy je. Nechat ty lumpy, a? Slavii dál kálej na hlavu.
    Tantalos

    • Re: Olomouc - Slavia 4:3

      bojler     před 19 lety 27.08.2005 20:42 |  
      0 0

      lidem je to jedno. kostal je komunista, tisk neprimo ovlada a kdo ma media, ten je kral. kubicek je to stejny hovadko, akorat v jinym odstinu. smutnou ukazkou otupelosti je, kdyz mladi lidi podporuji zmalceni lidi na cekteku. osobne to vim treba o hokejistovi Uramovi....a nevymluvil sem mu, ze zfetovanej covek tezko zvladne tancovat 12 hodin a pak este valcit s policajtama....

    • Re: Olomouc - Slavia 4:3

      japhy     před 19 lety 27.08.2005 20:43 |  
      0 1

      Souhlas se vším, až na první dvě věty. To, cos tam napsal pro mě nemá logiku. Radši mám dobrý pocit z dobrého výkonu, než když to šmudlaj a vyhrajou z vymyšlený penalty. Právě takové uvažovaní, jaké si předvedl ty, vede ke korupci a podobným svinstvům.

      • Re: Olomouc - Slavia 4:3

        (host)     před 19 lety 27.08.2005 21:30 |  
        0 0

        Tady nejde o to, že by Slavie měla uplácet. to už můžu rovnou fandit Spartě, tady jde o to, aby sebrala své fandy a něco podnikla. Aby mluvila a nemlčela, když se jí kálí na hlavu. Aby trpně nemlčeli. Aby otevřeně žádali kontumaci neregulérného itkání. Aby řekli naplno, že to byl podvod.
        A co třeba požádat čSA, aby vydalo inzeráty proti špíně ve fotbalu? Co byzvat k bojkotu Dambrinusu? Tohle všechno vedení udělat může, když tam bude někdo schopný myslet na Slavii a něco pro ni udělat..
        Tantralos

      • Re: Olomouc - Slavia 4:3

        (host)     před 19 lety 27.08.2005 21:31 |  
        0 0

        Tady nejde o to, že by Slavie měla uplácet. to už můžu rovnou fandit Spartě, tady jde o to, aby sebrala své fandy a něco podnikla. Aby mluvila a nemlčela, když se jí kálí na hlavu. Aby trpně nemlčeli. Aby otevřeně žádali kontumaci neregulérného itkání. Aby řekli naplno, že to byl podvod.
        A co třeba požádat čSA, aby vydalo inzeráty proti špíně ve fotbalu? Co byzvat k bojkotu Dambrinusu? Tohle všechno vedení udělat může, když tam bude někdo schopný myslet na Slavii a něco pro ni udělat..
        Tantralos

        • Re: Olomouc - Slavia 4:3

          (host)     před 19 lety 27.08.2005 22:05 |  
          0 0

          Tantalos to co tady plácáš jsou strašné hovadiny ,ale to si plácal i o Beránkovi už jsme si zvykli.

          • Re: Olomouc - Slavia 4:3

            (host)     před 19 lety 27.08.2005 22:19 |  
            0 0

            Tobě se to tak líbílo? Ty sis vsadil na výhru Olomouce? Nebo tě platí Berbr? Co navrhuješ? Nechat si to líbit? Líbat partě Koš?ál a spol zadek?
            Tantalos

        • Re: Olomouc - Slavia 4:3

          japhy     před 19 lety 27.08.2005 22:15 |  
          0 1

          OK, nejsme ve sporu, mě šlo hlavně o to uplácení. A ty další nápady, je vidět, že z tebe mluví zoufalství. To fakt nemá smysl, řekl bych, že tohle je práce spíš pro novináře, ty můžou docela slušně zatlačit, ale hlavně, čMFS potřebuje nutně obměnit.

          • Re: Olomouc - Slavia 4:3

            (host)     před 19 lety 27.08.2005 22:38 |  
            0 0

            Novináři taky musí mít o čem psát. Když Slavia vydá prohlášení, tak o tom mohou napsat pár řádek. Kdyby ale bylo pár protestních akcí, hned by měli o čem držet kampaň.. A myslím, že krpmě Novy a bývalých přátel ze stranického tisku a regionálních novin, zase tolik kamarádů v médiéch nemá. A kdyby se zatačilo na spojitost mezi Gambrinusem, Eurotelem a korupcí, bylo by to určitě hodně veselé.
            t

    • Re: Olomouc - Slavia 4:3

      (host)     před 19 lety 27.08.2005 21:21 |  
      0 0

      Tak i naše vedení dokáže rozhodčí naklonit na naší stranu. Vzpomeňme na čuřína v zápase s Příbramí. Gary

      • Re: Olomouc - Slavia 4:3

        (host)     před 19 lety 27.08.2005 21:26 |  
        0 0

        čuřín tam kompenzoval předchozí poškození Slavie. Jednu penaltu neodpískat mohl, druhou - to už by bylo o průšvih.
        tantalos

  2. Re: Olomouc - Slavia 4:3

    PetCC     před 19 lety 27.08.2005 20:48 |  
    0 0

    A aby toho nebylo málo, tak jsme zřejmě měli v první půli kopat penaltu za faul na Šventa, Kováč vrazil kolenem do Šventova kolena celkem jasně.

  3. Re: Olomouc - Slavia 4:3

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 28.08.2005 08:26 |  
    0 0

    Rozhodčí byl takovej jakej byl, ale my jsme se neměli odradit hrát pořád do předu, vždy? prvních, já nevim kolik minut, hrali fakt dobře, kdyby v tom vydrželi bylo by to super, by to bylo třeba 0:2 a bylo by to o něčem jinym, stačilo by to pak jen jistit a tři bodíky by byly, jenže pak se začali dohadovat se "sudím" a bylo to v prdeli, chtěj hrát agresivně, no dobře, ale takovejch karet....

    • Re: Olomouc - Slavia 4:3

      (host)     před 19 lety 28.08.2005 10:33 |  
      0 0

      Dopředu se hrálo do momentu, kdy Královec (mimochodem ten samý Královec, co "neviděl" penaltu v zápase Slavie s Jihlavou) dotlačil Olomouc do prvního gólu ve 4. minutě nastavení (přestože nastavoval jen 3...), z pěti karet jsou tři výsledkem protestů po prvním "gólu", s agresivitou nemají nic společného. Za totožnej zákrok, za kterej dostal Holeňák druhou žlutou nebyl na druhý straně vůbec potrestán zoufalej Pečnik, kterej se sápal po Krajčíkovi, až ho stáhnul k zemi.

      říct, že "rozhodčí byl, jakej byl" už tady prostě nestačí - tohle přesáhlo únosnou mez a mělo by se něco dít. O prvním gólu se nemá cenu bavit (čas, aut, ruka), druhý po evidentním faulu na Holeňáka, na třetí bylo přihráno opět z autu... to můžeš hrát aktivně, jak chceš, ale nenaděláš nic. Dopadne to tak, jak uváděl Tantalos - dva tři zápasy stop a v desátém kole máme "toho" sudího zpátky a budeme se zase divit... Nikdo z Melicharovy party (jejíž vedoucí je za svá léta strávená ve Spartě a Teplicích taky dost známej) nebude mít zájem ho potrestat.

      • Re: Olomouc - Slavia 4:3

        (host)     před 19 lety 28.08.2005 10:45 |  
        0 0

        Mimochodem se blíží valná hromada čMFS a co asi tak může nabídnou klika kolem Koš?ála s bývalým sudím Berbrem dosud vzpurnému Kubíčkovi za to, když nebude blokovat volbu?

        2. kolo zápas Jablonec - Olomouc (1:2) - někteří Jablonečtí po zápase odmítají rozhovory, druhá část jen nadává a kroutí hlavou, podle Rady nemá cenu k zápasu cokoliv říkat, řídil to "někdo jiný" (podobnost s výrokem K. Jarolíma čistě náhodná), v roli poškozeného opět soupeř Olomouce. Melinho - ač kolem něj nikdo není - se hroutí před vápnem, rozhodčí píská "faul" a Olomouc vede... pár minut před koncem zahrává Kučera ve vápně Sigmy evidentně rukou a rozhodčí mlčí... Olomouc vítězí 2:1... a druhé pokračování jsme mohli vidět v sobotu... pak se divte, že na fotbal nikdo nechodí...

        • Re: Olomouc - Slavia 4:3

          (host)     před 19 lety 28.08.2005 11:09 |  
          0 0

          Naposledy - pokud někdo stále nechápe, tak a? si otevře například dnešní tisk: "Pojďme hrát regulérní soutěž. A? se určí, kdo bude první, kdo druhý, a my ostatní si zahrajeme o třetí místo v regulérní soutěži s normálními pravidly. Ti první dva si mezi sebou mohou hrát přáteláky," řekl klidným hlasem člen představenstva Slavie Tomáš Rosen.

    • Re: Olomouc - Slavia 4:3

      KING25     před 19 lety 28.08.2005 10:34 |  
      0 0

      No kolik těch karet bylo ale za fauly?

      • Re: Olomouc - Slavia 4:3

        japhy     před 19 lety 28.08.2005 12:06 |  
        0 0

        Gedeon, Holeňák, Holeňák, pokud se nemýlím. Zbytek jen za kecy a to ještě můžeme být rádi, že se těch protestů zdržel právě Gedeon. Ale stejně se vyplnila moje prognóza, že nedohrajeme v plném počtu.

      • Re: Olomouc - Slavia 4:3

        vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 30.08.2005 08:32 |  
        0 0

        Tak v tomhle zápase možná, ale celkově je to hrozný

  4. Re: Olomouc - Slavia 4:3

    (host)     před 19 lety 29.08.2005 00:30 |  
    0 0

    To co tu předvádí Tantalos s bojlerem je ukázka zamindrákovanosti nějakých moravských hroud. Větší hovádka jsem tu neviděl. Rozhodčí byl špatný ,ale daleko více chybovali rozhodčí na lajně. Jinak je úsměvné ,že Kubíček který se nikdy netajil tím ,že dokáže něco rozhodčím pustit ,je skoro bez viny a za vše může Sparta a Koš?ál. Nejvíce úsměvná jsou opatření která navrhuje Tantalos. Možná bychom mohli zvolit nějakou komisi bývalých členů JZD Morava ,která by na vše dohlížela.
    Jenže ono by stačilo zavést úplně jednoduché řešení. A to je VIDEOROZHODčÍ!!!!!

    • Re: Olomouc - Slavia 4:3

      (host)     před 19 lety 29.08.2005 09:20 |  
      0 0

      Lidé jsou různé. Některé pobaví, když vidí vyložený podvod, proč ne. Sice dávat peníze za vstupné na utkání, které dopadne přesně podle potřeb nějakých gaunerů, je přehnaný luxus, ale nakonec proč ne, jdyž na to máme. Jsou i úchylové, kteří chodí do bordelů na kaviár. Tam se někdo na ně vyse.. a oni si na tom pochutnají. Proč ne, zaplatí si za to, každý jsme nějaký. Jsou i lidi, kteří chodí fandit na fotbal a netouží po tom, aby se z něj vraceli s hlavou plnou exkrementů. Tebe to ale asi baví. No prosím. Jenže nelez mezi lidi. Smrdíš.
      T

      • Re: Olomouc - Slavia 4:3

        (host)     před 19 lety 29.08.2005 13:47 |  
        0 0

        Taktak, ale s tím videorozhodčím má stopro pravdu. Ksakru, když všichni vidí, že naši rozhodčí stojí za houby, tak bych jim zkrátil odměny a pořídil kamery k tomuto systému. Není přeci možný, aby ti debilové prakticky rozhodovali o výsledu zápasů!